+2 oy
190 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (597 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar 3 yaşında en büyük oğlum son 1 haftadır kendi evladım gitti yerine bambaşkası geldi sanki oğlumla ilgili böyle bir post açacağım aklımın ucuna gelmezdi.  Kendi halinde sessiz sakin oğlum gitti koltuk tepelerinde zıplayan inatlaşan illa Kendi dediği olacak biri geldi. bana her konuda yardım eden söz dinleyen sofra kurmama yardım edip toplayan çamaşır serdiğimde oturup hayran hayran izleyen eli kirlendiiğinde ellerini yıkayan yada üstüne bişi döküldüğünde değişmesini isteyen böyle böyle daha anlatamadığım çok şey olan oğlum biranda huy değiştirdi. Her fırsatta bana sarılan saçımı okşayan oğlum saçımı bile çeker oldu ne oldu anlayamıyorum geçen gün eşimin kuzeni bayram için geldi normalde çok gelen biri değil kendimde çok kabul etmem kendininde 2 erkek çocuğu var ve asla söz dinlemezler anneleri de çocuklarını uyaran biri değil 5 yıllık evliliğimde bu 2inci kabul edişimdi. Oğlu sürekli oğluma vurmaya çalıştı vuruyordu da koltuk tepelerinde gezindi oyuncaklara zarar verdi oyuncakları oğlumun kafasına fırlatıp durdu büyük oğlunu anlatmıyorum bile düşünün her defasında yapmayın etmeyin demekten ben yoruldum annesi gık demedi oğlu oyuncak fırlatırken oğlumun kulağına geldi ve morardı. Oğlum bunları görünce kendi de oyuncak alıp çocuğa fırlattı ve kafasına geldi çocuk ağladı annesi vurarak oynanmaz diyip oğluma kızışmaya çalıştı normalde vurur mu dedi ben şok geçirdim çocuğumda vurma huyu yok sabahtan beri oğlun oyuncak fırlatıyor çocuğa vuruyor oyun sanıp kendi de yapmaya çalışıyor belli ki dedim ayıp etmek istemedim kendimi tuttum onlar gittikten sonraki gün oğlum beni dinlememeye herşeyi atıp fırlatmaya kapıları çarpmaya başladı hatta öyleki ona bunların yanlışını anlatmaya çalıştığımda yüzüme vurmaya çalıştı izin vermeyince tükürür gibi yaptı son 1 haftadır asla sözümü geçiremiyorum ve bu durum beni üzüyor normalde böyle bir çocuk olsa böyleydi derdim ama öyle biri olmayınca şu yaptıkları beni bu saate kadar düşündürüyor bu durum geçici mi geçer mi öyle mi kalır yaşayan arkadaşlar varsa aydınlatabilir mi bir yol gösterir mi

4 Cevaplar

+2 oy
(262 puan) tarafından

aynısından bizde de var sanki oğlum değil de başkası yerine geçmiş gibi.. araştırmama göre 3 yaş sendromuymuş. sanırım en zor sendrom bu olmalı. kendi benliklerini keşfettikleri bir dönemmiş. bir birey olarak kendilerini gördükleri dönem.. sabırlı olman lazım. asla inatlaşma çünkü kazanamazsın. sabırlı sakin yaklaş ve adem güneşin kitaplarını ya da sohbetlerini dinle. 

(597 puan) tarafından

Gerçekten çok zor şaşırıp kalıyorum inatlaşmıyorum elbette ters tepeceğini biliyorum olabildiğince güzellikle anlatmaya çalışıyorum sadece bu süreç çok uzun sürer mi uzun sürerse huy edinir diye korkuyorum 😔

(262 puan) tarafından

uzun sürüyor malesef o yüzden sabırla beklemeniz lazım dedim. biz daha yeni 3 yaşa girdik aylar öncesinde başladı bizde sendrom. bakalım hayrlısı. sabır sabıır

(597 puan) tarafından

Bolca sabır o halde 

-Reklam-
+1 oy
(1,524 puan) tarafından

Çocuklar için yusuf suresi ve Meryem süresini okuyun veya dinletin. İnşallah tesiri olur.

(597 puan) tarafından

İnşallah bugün açarım mutlaka kendimde okurum

+1 oy
(3,851 puan) tarafından

Benim oğlumda 3 gircek sürekli öyle dogdugunda beri tuvaletini ögrettğn mi sen canım 

(597 puan) tarafından

1 yaş oğlum daha var canım senin oğlun gibi doğduğundan beri huysuz mutsuz ağlak bir çocuk 1 sene oldu alıştım artık ama büyük böyle değildi şaştım kaldım. Geçen sene kışa girmeden öğrendi canım tuvalet eğitimini zor oldu ama oldu

(3,851 puan) tarafından

Canım bende başlıcam da her altına işedigğnede duşa mı soktun sürekli çişini yapcak ya ilk zamanlar 

(597 puan) tarafından

Havalar az daha ısınsın öyle başla canım çok sabırlı davranman gerekir tepki versiğin zaman inan bana en başa sarıyor çocuk belki her yarım saatte işeyecek bunun için her defasında duşa sokmaya gerek yok belden itibaren yıkaman yeterli ben öyle yapıyordum gece hiçbir şekilde bez bağlama istikrarlı ol altına alez ser gece ilk zamanlar gece uyandır 1 yada iki kere sonra kendi tutmaya alışıyor birde gece çok su ve sulu şeyler vermemeye dikkat et gerisi kendiliğinden geliyor inan bana 

(3,851 puan) tarafından

Canım peki gezmeye giderken napıyorsun çarşıya vs tuvalet yoksa napcaz 3 4 saat ligine eve gelene kadar bez bagla sak olur mu tuvaletin ögrenince 

(597 puan) tarafından

Bu süre zarfında neredeyse hiç çıkmadık canım tam alışana kadar sonraki süreçte avmye gittik saatte 1 lavaboya götürdüm çarşı gibi yerlere giderseniz de Cafe tarzında bir yer varsa lavabo ihtiyacı için izin isteyip girebilirsin bez bağlamak doğru değil tümden kesmelisin bu senin içinde çocuğun içinde daha etkili daha kısa sürede öğrenme alışkanlığı edinir

0 oy
(5,454 puan) tarafından

Evet gorudugunden de etkilenmistir benim oglan da komsunun cocugundan diliyle bisey yapmayi ogrendi bi kac kere uyardim yapmadi seninki de oyle olabilir ama 3 yasta var bisey benim oglumda oyle gecen gun bi gorseydin rezillik rezillik evr geldik babasi nasil kizdi bi daha hic bi yere cikmak yok falan diye arastirdim 3 yas sendromuymus vurma inatlasma dedigine tutturma aglama krizler yaramazliklar hic yapmadigi seyleri yapmalar ve bu ara burda da cok goruyorum bu tarz postlari 

(597 puan) tarafından

Anlattığının hepsi var bizde de oğlumla kuaföre bile gitmişliğim var alışverişe giderim markete giderim annecim yapma dediğim ne varsa yapmazdı şimdi tam aksi oldu dedesi babaanneside oğlum böyle değildin ne oldu sana diyorlar onlara da vurmaya kalktı dedemiz çocuğun huyundan değişiklik yapacak kişilerle görüşme dedi normalde görüştüğümüz kişiler değil bayram için geldiler yok diyemedim nasıl unutturucam bu davranışları bilmiyorum sadece sakin kalıp yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum sabırla 

(5,454 puan) tarafından

Seni o kadar iyi anliyorum ki ayilniymis cocuklarimiz goren ne sakin cocuk masaAllah diyodu ama gelenler geldi babasi sikistirinca duzeldi benimki suan yapmiyo 

(597 puan) tarafından

Benim eşim asla tepki vermez canım bazen ben sinirlendiğimde sesimi yükseltebiliyorum eşim onun için bile bana tepki gösterir ben şiddet gördüm bağırma çağırma gördüm hala aklımda çocuklarım öyle büyüsün istemiyorum der büyüğüne kızışım sayılı parmağımı geçmez ama küçük beni çok yordu doğduğu günden beri bununla ilgili çok post paylaştım sesimi yükseltmemde eşimle hep tartıştık. Oğlumun 1 haftadaki tepkilerine de oda şaşırıyor ama düzelir diyor kayıtsız kalmayın tercih ediyor 

(5,454 puan) tarafından

Benim esimde oyleydi korkak alismasin korkutma ilerde okulda ezilir biri hot dese korkar diyo ben babamdan korktum da noldu cesur olsun diye bana da kızıyordu son zamanlarda artik onunda sabrini doldurdubi kac seferdir artik o da kiziyo malesef 

(597 puan) tarafından

Allah yardım etsin inanki bu devirde çocuk büyütmekte başka dert çok şükür yine 

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 322 göst.
0 oy
1 cevap 69 göst.
0 oy
3 cevap 123 göst.
7 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Elisaa d (1,710 puan) tarafından soruldu
+4 oy
16 cevap 412 göst.
4 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,937 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,992 soru

24,147,814 cevap

334,735 kullanıcı

...