+2 oy
274 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,770 puan) tarafından

Bebeğim 7 aylık olacak. Uyku arkadaşı olsun istiyorum. Ona alışsın onunla uyusun. Sizlerin bebeklerinin var mı varsa nasıl alıştı ve hangi ürünü aldınız

7 Cevaplar

+3 oy
(4,272 puan) tarafından

Aslında 1 yas sonrasi öneriyor doktorlar ama bence 1 yas gec 6 aylıkken başlamak gerek pelus olmayan ve her yerde bulabileceğiniz bir oyuncak seçebilirsiniz ben ikeadan ayıcık almıştım kaybolma ihtimaline karşı bulmakta zorlamayayim diye ama uğraşamadim onunla bir de bana emzikten çok farklı gelmedi uykuya geçiş kolay olabilir ama uzun vadede bir bağımlılık kazandiriliyor. Kaynim 25 yaşında kardeşim 20 yaşında hala uyku arkadaslari yataklarının yanında duruyor kaynim itiraf edemiyor ama kardeşim baykuşum olmayınca uykuya dalmak zor oluyor diyor 

(484 puan) tarafından

Çok güzel bir yorum. Bende size katılıyorum. Bir çocuğun bir objeye bağımlılık geliştirmesi duygusal açıdan olumsuz etkileyeceğine inanıyorum. Bu konuda eşimle fikir ayrılığına düşmüştük, ben kullanmadım.

(842 puan) tarafından

Ben saçma buluyorum iki çocuğum var ikisindede kullanmadm

(2,770 puan) tarafından

Hiç bu açıdan düşünmemiştim açıkçası. Oglumun bir uyku arkadaşı olsa odasında uyumaya alışırdı belki diye düşünüyordum. 

-Reklam-
+2 oy
(2,781 puan) tarafından

Bizim bır battaniyemiz var neredeyse 5 sene olacak bizimle 😂 Paramparça oldu artık hala bırakmıyor :) O yüzden başka uyku arkadaşına ihtiyaç duymadık :)

(2,770 puan) tarafından

Ay görümcemin çocukları da battaniye delisi biri 11 yaşında biri 13 yaşında hala yanlarında battaniyeler. Oğlumu alıştırmak istedim olmadı. Hala bizle yatmak istiyor 6 yaşında kızım 7 aylık olacak onu bari uyku arkadaşına alıştırayım dedim. Battaniyeye nasıl alıştı sizin cocuk.. Battaniyeye de alışsa olur 😃

(2,781 puan) tarafından

Battaniyeye kendi kendine alıştı bebekken. İnce yazlık penye gibı battaniyeydi. O yüzden yıkamaktan parçalandı artık 😂 Diktirmistim yenisini diktirdim onu da istemiyor 😂 

Bir bakıma güzel ama sürekli bizle geziyordu her yere kaybolursa falan imkansız uyumazdı. Bir keredinde tatilde kaybetmiştik herkes bizimle beraber aramıştı 😂Şuan biraz daha biraz daha normale döndü yatarken alıyor sadece, yikarsam falan söylüyorum tamam sen kuruyunca getir diyor :)

(2,770 puan) tarafından

Yaa işte öyle aşırı bağlanınca da kötü oluyor ortasını bulmak lazım demek ki yorumun birinde yazmışlar ya 25 yaşında hala uyku arkadaşı var diye 

(2,781 puan) tarafından

Evet evet kötü oluyor. Ben de o yüzden azaltmaya çalışıyorum bilerek uyku saatinde falan yıkıyorum arada. Ay aman o da ne 25 yaş 😂 inşallah bırakır benimki :)

(2,770 puan) tarafından

İnşallah :) 

+2 oy
(3,846 puan) tarafından

Uyku arkadaşını çocuklar kendi seçiyor. Eğer ihtiyaç duyarsa zaten eline alıp bırakmaz. İlk hevesle kızıma çok güzel bir kaç tane aldım ama hiç birini istemedi. Hatta başlangıçta uyku arkadaşı bile sevmedi. Beşikten atıyordu. Büyüdükçe sevdiği oyuncakları beşiğine koymaya başladı. Sonra da uyku arkadaşını kendi seçti. Şu sıralar da hep değişiyor,canı hangisini isterse.

Çok tüylü olmamasına dikkat edin, ağızlarına götürdükleri için sorun oluyor. Yıkanması da kolay olmalı. 

(2,770 puan) tarafından

Ya ben oğlumda çok istedim alışsın. Bizi uyku arkadaşı yaptı resmen. Bizle uyumak istiyor 6 yaşında. Kızıma şimdiden birşey vereyim eline diyorum gece uyurken. Ayağımda sallıyorum öyle uyuyor gerçi ama bunlara eline birşey verince daha çabuk sakinleşiyor gibi

(3,846 puan) tarafından

Her çocuk farklı işte. Eğer istemiyorsa zor olur sizin için. Ama demek ki o ihtiyaç duymuyor. 

(2,770 puan) tarafından

Evet çocuğa da bağlı gerçekten biraz. Emzikte almadı kızım bakalım. 

+1 oy
(179 puan) tarafından

Ozel bir esya almadim. Uykuya gecerken ustune orttugum ortuleri kucaklar kafasina agzina goturur saga sola doner oyle uyur. Yani herhangi bir ortu uyku arkadasi bebegim icin su an. O yuzden kucuk bir muslin ortu seriyorum once dalarken hareket edip altina fln aliyor ustu ortulemiyor onunla cunku. Uykuya daldiktan sonra ustunu baska birseyle tam ortuyorum. Ileride ozellikle birsey secer mi bilmiyorum, simdilik bu durumdan memnun. 

(2,770 puan) tarafından

Hmm anladım ben ayakta sallıyorum. Kayınvalidem bakıyordu ayağa alıştırdı. Bende birşey demedim. Ama ayakta sallarken eline birşey verince çabuk sakinliyor gibi 

(179 puan) tarafından
+1

Ayakta sallamalari kademeli yavaslatarak kesmeyi deneyin. Once sallamalaribyavaslatip sonra arada durmalar yapin. Arada durunca mizmizlaniyorsa hafif sallayip sakinlestirin sonra yine yavaslayip durun gozlemleyin. Bir sure boyle devam edip sonra hepten keseti bnm arkadasim. 

Bizimki de kucakta sallanarak uyurdu. Once sallanmalarini yavaslattim. Sonra yatakta yanima alip uyutmaya once alistirdim. Ilk basta pispis yaptim sonra onu da kestim kendi kendine saga sola donup uyumaya basladi. Simdi de besigine koyup uyuttuyorum yaninda durup. Yine donup duruyor sonra daliyor. Bir sonraki hedefim yaninda durmadan uyumasini saglamak ama sanirim bunun icin biraz erken gozu hep beni ariyor uyurken. Kademeli yaptim ben de hemen olmadi bu anlattiklarim 2-3aylik bir surec. 

(2,770 puan) tarafından

Ben hala haftada 1 kaynanama bırakmak durumundayım o da ya beşikte sallıyor ya ayakta başlayamıyorum o yüzden kademeli bırakmaya. Yaza başlarım inşallah. 

+1 oy
(6,777 puan) tarafından

Benimki 3 buçuk yaşında uyku arkadaşı yaptı kendine örümcek adam oda  

(2,770 puan) tarafından

Kuzenimde mickey vardı onu bırakmazdı. 

+1 oy
(5,380 puan) tarafından

pek önerilmiyor. bende doğru bulmuyorum, olur da onun başına bir şey gelirse yandık.

hiç kullanmadım bu yüzden. 16 aylıkken odasını ayırdım, rahat rahat yatıyor. 15 aylık olunca da gece beslenmesini kestim. 

(2,770 puan) tarafından

Bu sıra eline birşey verince daha rahat sakinleşiyor uykuya dalarken o yüzden sormuştum emzik gibi sanırım alışınca bırakması zor oluyor uyku arkadaşını da 

(5,380 puan) tarafından

büyük ihtimalle zor, benim kız meme emerek uyuyordu. 1 hafta oldu emzirmeyi bırakalı hala meme arıyor uyumaya çalışırken 

(2,770 puan) tarafından

Benim kızımda sallanarak uyuyor desteksiz uyumaya alıştıramadım

(5,380 puan) tarafından

ninni söylemeye çalışıyorum bakalım en azından bu daha iyi memeden 😔

(2,770 puan) tarafından

İnşallah yeni düzene çabuk alışır. 

0 oy
(1,079 puan) tarafından

Ben aldim ama kullanmiyor canim

Bebis nasil bizimki yine bir atakta gunduz  4 Veya 5 saat uykusuz bekliyor artik saldim cok yoruldum 

(2,770 puan) tarafından

Bizimki de direniyor uyumak istemiyor ağlama krizine giriyor eline birşey verince biraz daha sakinleşiyor o yüzden uyku arkadaşı sordum. Onun dışında iyi bebişim ama bugün benim belim tutuldu oturunca kalkamıyorum kalkınca oturamıyorum

(1,079 puan) tarafından

Ayakta salliyorsun demi bendemi sallasam bilmiyom gece 10 dakikada bir emmeye kalkiyor 

(2,770 puan) tarafından

Evet ayakta sallıyorum. Çok zor öyle de memeye çok alışmış inşallah düzene girer. 

(1,079 puan) tarafından

Çokkk hep memede kalmak istiyor

(2,770 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım. 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 194 göst.
23 Haziran 2025 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 98 göst.
17 Ekim 2024 Diğer kategorisinde .mmmm. (331 puan) tarafından soruldu
+2 oy