Kızlar boşanalı 7 ay olacak ilk başlarda herşey çok iyi gidiyordu halada çok şükür bir sıkıntı yok ama aklımdan çıkmıyor,onu görünce ona yaklaşmak istiyorum ama yaklaşamiyorum bir zamanlar yakın olduğun birine uzak olmak çok zor birde evladım var o da bu durumdan çok etkileniyor çünkü ikimizin arasında kalıyor 😓
Gel dese yeniden düzeltelim bir şans vermek isterim sizce yanlış mı düşünüyorum
Dinen evlenenemzsin ki zaten . Ayrıldıktan sonra kadın yoluna bakıp başka bir adamla evlenip anlaşamayip bosanirsa anca tekrar eski eşe nikah düşüyor
Yanlış biliyorsun
Hayır talak hakkı var, eğer ki boşandıktan sonra erkek boşol demediyse mahkeme yoluyla 1 talak hakkı gitmiş oluyor geriye 2 talak kalıyor
Kişi ric'i talak ile boşadığı eşine, iddet süresi içinde nikâha gerek kalmadan, iddet süresi bitmiş ise yeni bir nikâh akdi ile dönebilir. Bâin talakta ise iddet içinde bile olsa yeni bir akitle aile tekrar kurulabilir. Üçüncü boşa(n)madan sonra ise kesin ayrılık gerçekleşir.
Üçüncü boşanmadan sonra geri dönemez ama ikinci defa evlenmesi helaldirr siz yanlış biliyorsunuz kurandada bu şekilde yazıyor
Demedi sadece resmi olarak boşandık canım ama onun nasıl bir yol izlediğini bekliyorum önce
Denenmiş denenmez derler
Bende boşandım 2 sene olacak oğlum var,
Tek başıma büyütüyorum
Ailemle yaşiyoruz
Arada görüntülü arar oğlumu
Senede iki kere 10 dk görür gider
Asla tekrar birleşmem
Şu an duygusal boşluktasın böyle düşünmen çok normal
Bizde severek evlendik
3 sene sevgili
5 sene evlilik sürdü
Oğlum babasına gitmez .görünce bile aglar. istemez .kapıdan görür gider
Eylül'de 2 sene oluyor bizim çok zor
Ama zamanla alışıyor insan
Heleki onun hayatında birileri olduğunu görünce
Yediremiyosun
Nasıl gördün bunu peki
Benimkisinin aynısını yazmışsın.
Hatta dün gördüm nefretlik tam mlms
Profil resminde gördüm
Ht aynen nefretlik kendilerini küçültüyorlar
Çok mutlu olsan zaten ayrılmazdın diye düşünüyorum canım
Maddi sorunlar ve bazı tartışmalar yüzünden öyle çok büyük bir tartışmalar olmadı
Ufak şeyler için ne diye boşandınız o zaman öyle kolay mıydı boşanmak
Dediğim gibi öfkeyle kalktı zararla oturdu o da bende 2 ay içinde boşanma kararı aldık
Kötü olmuş .
Evet canım
Düzgün olasaydi neden boşandınız bozuk olan bişey düzelmez bir kere ayrıldınız ikinci şansı vermeye gerek yok bence duygusal olarak boşluktasın
o yüzden böyle düşünüyon
Geçer mi diyorsun
Geçer emin ol sadece Zaman ver kendine ben essek gibi dayak yedim baba evine gitim düzelir die ve kimsesizlikten geri geldim yok düzelmedi huylu huyundan vazgeçmez
Yaaa canım benim Allah kahretsin onu
Asla ve asla denenmisi deneme abla nasihati sana bende boşanmış biri olarak
Aklımdan çıkmıyor onunla yaşadığım günler, galeriden bir fotoğraf dahi silemedim abla
Belli süre sonra inan unutursun
Anladım teşekkür ederim inşallah
Sonunu bildiğim kitabı iki kere okumak bence saçma iyi olsaydınız zaten şuan birlikte olurdunuz seninki sadece alışkanlık oda zamanla geçer
Anladım canım teşekkür ederim evet alışkanlık sanırım
peki deme ihtimali var mi neden ayrıldınız kötü mu bitti evlilik kesin aileler yuzundendir
Maddi sorunlar ve aileler evet
Senin değil onun çaba göstermesi lazımdı şimdiye kadar göstermediyse zaten bitmiştir canım sende zorlama ona gitmek istiyormuşssun gibi bakma geçicek emin ol bende eşimle boşanma sürecinde oldum bizim sıkıntılarda aynıydı ev bile tuttum oglum 1.5 yaşındaydı ama 1 ay olmadı daha eşim agladı ben sizsiz yapamıyorum ev ceza evi gibi dedi geliyim konuşalım dedi defalarca denedi en son barıştık çocugu istedigi zaman görüyordu ona ragmen yaptı seviyor çünkü
Şu an nasılsınız peki
İyiyiz çok şükür 3 ay oldu barışalı henüz büyük bi kavgamız olmadı ufak tartışmalar vardı büyütülmiycek sarıldık geçti
Rabbim bir daha da göstermesin canım benim hep mutlu olun
Amin inşallah sağol canım
Boşanmak yerime ara anneni evine gidip uzun süre yalnız kalsaydınız
Aileler işin içine girince herşey o kadar kolay olmuyor insan ne yapacağını şaşırıyor o süreçte bir duvardan farkı olmuyor
En büyük sorunda bu zaten aileleri işin içine katmak
Zaten en büyük problemden biri herşeye dahil olmalarıydı
Duygusal boşluktan böyle hissediyor olmalısın. Kendine biraz zaman tanı bence.
İnşallah canım ne diyeyim hayırlısı olsun
Valla ben barışırdım niye diye soracak olursan rabbim kimsenin yuvasının bozulmasına izin vermesin heleki çocuk olunca çok zor eyer bna çok çok çektirmisse kabul etmezdim atyroum aldatma şiddet vs ama ufak tefek sorunlar bizdede var heleki seviyorsam ilerde asla evliliği düşünmezdm insanın midesi bulanır başka erkeğe bakınca nebilm öžlemek zor
Evet hayatıma yeni birini dahi almak istemiyorum sadece o aklıma geliyor ilkimdi sonumda olsun çok isterdim
🥰 niye boşandın ki keşke önce bir konuşsaydun bizimde maddiyat vs çok sorunlar oluyor imtihan.hep sabredyorum ufak ufak tarsişma oluyor cesaret edemem boşanmak icin
Öfkeyle kalkan zararla oturur derler öyle de oldu yoksa birgün olsun ondan başka kimseyi düşünmedim
Bence duygusal bir boşluk ve alışmışlik seninki . başıma gelmedi ama bence öyle çünkü mutlu olsan huzurun olsa ayrilmazdin dimi . Eş.sek aynı çamura iki kere basmaz diye bir laf bilir misin
Evet ama bilmiyorum kafam çok karışık ondan başkasını düşünemiyorum bizim ayrılık durumumuz çok farklıydı
Yani olayın iç yüzünü bilemem ama bence duygusal bir boşluk seninki
Anladım canım hayırlısı olsun rabbim doğru olanı hayırlı eylesin
Duruma göre değişse de zor
Anladım canım
Bir kitabı iki kere okumak gibi olur sonu asla değişmeyen üstelik böyle duyuların vardı neden boşandın demek büyük kavga kin ve nefret olmadan ayrılmışsınız birde şeytan tuzağı helalinken sevmeme yakınken kendini uzak hissetmen ama ayrılınca helallikten çıkıp sana haram olunca sevgi belirmesi ve onu istemen şeytan dürtmesi de olabilir cnm zamanla geçecektir ki 7 aydır boşandınız zamanla duyguların yok olur
Anladım canım teşekkür ederim
İyi bir koca olsa eski koca olmazdı
Tabii ki hata tek taraflı olmaz ama işin içine öyle şeyler girdi maddiyat,aile biraz anı oldu 2 ayın içinde boşandık
Tamam da seven insanın kaybetme korkusu olur kurtarmaya çabası olur senin ki tamamen alışkanlık ben yanlış insana ikinci şans vermektense doğru zamanda yeni birine ilk şansını vermeyi daha mantıklı buluyorum
Bilmiyorum kuzum rabbim aydınlığa çıkarsın inşallah 🤲
Şuan eşimle boşanmayı düşünüyorum ve hamileyim 2 de çocuğum var
Ama eğer bosanirsam bir daha ömür boyu bizden olmaz olamaz hem ben istemem gururuma yediremem hemde ailem beni evlatlıktan ret eder
İşte tamda anlatmak istediğim hem ailem beni reddetmekle suçluyor,o da gurur meselesi haline getiriyor
Bence önüne bak ondan olmaz artık adam.olsa onu bosamazdin
Ex ten next olmaz. En bastan baslasaniz da once guzel gider sonra yine ayni noktaya gelir tikanir iliskiniz. Ayni hikayeyi bastan okumaktan farki yok bana gore. Sevgili ya da es cevremde gorduklerimden yola cikarak soyluyorum. Hele ki ayriyken baska birinin hayatina girdigini duyarsin daha yikici olur senin icin tekrar birlesirsen. Erkekler buldumcuk gibi hemen bos birakinca kosar birilerine, kimsede duzen bulamayinca geri donmek ister sonra. Atar bir mesaj ruyamda seni gordum iyi misin diye %80 ayni bahane kafalari o kadar calisiyor bazen. Dedigim gibi tecrube ettigim bir durum degil, ama bazen sahit oldugun yasanmisliklar tecruben oluyor.
Anladım canım benim rabbim aydınlığa çıkarsın inşallah tez zamanda 🤲
Eger Aldatma ,fiziksel şiddet ,duygusal şiddet yoksa evinin sorumlugunu biliyorsa evine cocuguna eşine bakıyorsa sahip cıkıyorsa sırf maddiyat ve aile yüzünden bittiyse tekrar deneyebilirsin ama ne derece maddiyat tembelmi calışmıyormu evine bakmıyormu aile neden sorun sizden önce ailesinimi görüyordu onları sizden üstünmü tutuyordu eger öyleyse evliligin bitmesi haktır ve geri dönme
Aksine çok çalışıp parasını elinde tutamadı bende ona üzülüyordum oda beni yanlış anladı,aile düşkünlüğü vardı evet o dengeyi sağlayamadı
İlk adımı sakın sen atma onun gelmesini bekle pişman olup hatasını anlasın bu hatalara tekrar düşmeyecigini emin oldugunda tekrar şans verebilirsin
Teşekkür ederim canım hayırlısı olsun
Amin canım hakkınızda hayırlısı olsun insallah
Benim de bir tanıdık var evlendi tekrar aynı adamla. 1 sene içinde tekrar Bosandilar. Çocuğun da kafasını karıştırdılar çocuk şimdi psikolojik destek alıyor. Unutmak için gezeceksin tozacaksin kafani meşgul edeceksin belki de yeni insanlar taniyacaksin
Hayırlısı neyse rabbim bir an önce onu göstersin inşallah
Çevremde boşanmış tekrar birlikte olmuş bir arkadaş var hiç iyi olmaz
1,451,474 soru
23,830,465 cevap
318,827 kullanıcı