+8 oy
1,113 göst.
Diğer kategorisinde (4,717 puan) tarafından

Instagram'da karşıma çıktı.

Bazen burada da görüyorum bu kullanımları anksiyetem fırlıyor, sessiz kalmak için zorluyorum nefsimi resmen 😄

image

22 Cevaplar

+5 oy
(3,751 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ahhh ah... Ne kadar da takıntılı bir insandım. Yanlış telaffuz edeni hemen duzeltirdim çünkü tüylerim urperiyordu bu kullanımlara. Sırf çok fazla hata yapıyor diye görüşmediğim arkadaşım vardı benim 🥲 sonra ne mi oldu? Evlenip Fransaya geldim burada Türkçeyi düzgün telaffuz eden insan simdiye kadar hic görmedim çünkü çoğu Anadolu'dan gelmiş ve çocuklarına da kendi bildikleri gibi öğretmişler. Başlarda esimi duzeltiyordum o da ailesini duzeltiyordu sonra baktım insanlar benim yanımda konuşmaya cekiniyor doğru mu söyledim diye gözümün içine bakıyorlar ben de saldım artık 🥲 

(1,025 puan) tarafından

İnsanları olduğu gibi sevmek konuştuğu gibi kabul etmek kadar güzel birşey varmı bırakın nasıl konuşmak istiyor sa öyle konuşması gerekiyor o şekilde kabullenmek gerekiyor diye düşünüyorum 

Teyzem nogruyon gadasini aldığım dediğin de 

Dur teyze yanlış mı Kelime kullandın demek yereni 

Nogreyim çoluk çocuk uğraşıyorm derim

(4,717 puan) tarafından

Canım benim yöresel ağıza sözümüz yok, benim annem de yörük o da napan neden diye konuşur ama asgari ücrete askeri ücret demek yöresel ağız değil 😏 Anlayacağınıza inanıyorum 🩵

(1,025 puan) tarafından

İnsanları olduğu gibi kabul edilmesi taraftarıyım anlayacağiniza.inaniyorum bende🤗

(4,717 puan) tarafından

Kabul ediyoruz elbette. Askeri ücret dedin ıyy senle görüşmem demiyoruz ama doğrusunu da bilmenin bir zararı olmaz sanırım 🪻

(3,751 puan) tarafından

Aaa lütfen kesinlikle yöresel bir sürü kelime kullanıyorlar ben de onlardan öğreniyor bu ağızları bence asla unutmamalıyız. Biz kelimeleri yanlış kullanmaktan bahsediyoruz. 

-Reklam-
+5 oy
(981 puan) tarafından

Ben 5. Sınıfa kadar okudum ve heyecanlanınca kekeleyen bir insanım. Kendimi bu şekilde bıraksam anadilimi eksik veya yanlış konuşmam içten bile değil ama Türkçeyi düzgün konuşmak ve yazmak için acayip çaba gösterdim. Lakabım TDK’ydı.

Şu posttakilerin neredeyse hepsini ben kendim şakasına söylerim mesela.

Anayın babayın derim mesela annenin babanın diyeceğime. Gucak derim, böööörenk derim, bileeenzik derim yedi kocalı Hürmüz gibi peltek peltek. Hepsi de zevkine.

Babam egeli benim, gari, edipdurun, yapıve, olcek mi olmecek mi vb tonla şivem vardır. İstersem kaydırırım. Genelde Karadenizliler gibi yapacasun derim hızlı hızlı. Her telden var anlayacağın.

Eskiden ben de ailemdeki her yanlışı düzeltirdim ama benimki insanları ürkütmezdi. Bir zaman sonra ablalarım bir şey yazdığında bana sorarlardı artık sorma gereği bile duymuyorlar çünkü öğrendiler. Mutluyum.

Bir de bilmiyorum denmesine değil de öğrenmeyeceğim denmesine kızıyorum. Güzel kelam, güzel zihin demektir. Güzel zihin, insanın kafasını berrak tutar. Bence yani.

5. Sınıf terk olmama rağmen ben bile yapabiliyorsam herkes yapar. Annemin Almanca babamın Fransızca çocuklarının ingilizce ve Arapça olmak üzere iki-üç dilleri var ama okulla bir alakası yok. Özel hoca da tutulmadı bize. Her şey tamamen kişisel gelişim. Yapılıyor yani. 

(4,717 puan) tarafından
+1

Bu arada ikisi dayılarım olmak üzere yüksek lisanslı ilahiyatçılar da tanıyorum. Yemin ederim eğer yapay zeka falan değilsen (😂😂😂) hepsini cebinden çıkarırsın. Sonra tekrar cebine atar tekrar çıkarırsın 😂

Birkaç kişi daha var @BETIGUL biri. Sizdeki bilgi ve aktarım binlerce ilahiyat mezununu utandırır. Maşallah kız size 🪻 

(8,360 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Alaska kadar olamam maşallah onaa 

Din eğitimi medresede öğrenilir ilahiyatta sapıtanlar çok fazla iki görümcem okudu ilahiyatta bazı konularda değişik düşüncelere bürünmüşler düzeltmeye kalksan o bölümü okumadın sen bilmezsin gözüyle bakıyorlar bana mesela onlar 5 yıl okumuş ama 1 yıllık medrese eğitimi yerini tutamaz malesef 

( sağlik okudum, ağız ve dişi yarım bıraktım bende )  

Ki sadece 1-2 yıl medrese dersi aldım  (evlenmeden önce) 

Şöyle bir durumda var dinimizi güzelce öğrenip öğretmeyi çok istiyorum bunun için açık öğretimde okuyorum ( ilahiyata karşısın neden okuyorsun dediğinizi duyar gibiyim ahah :)  şöyleki; dinin asıl gereğini bildikten sonra o yanlış düşünceler etkilemez seni ki hocalarla yüz yüze ders olmadığı için etkilemiyor beni kitaptan okuyup çalıştıklarım sadece geçmek amaçlı sınav sonrası unutuyorum  özellikle hiç bişey bilmeyenler direk o hocalardan herşeyi aldıkları için doğru yanlış farketmez hepsini alıyorlar hocalar yanlış demezler düşüncesiyle  

kendimi sağlama alıp öyle girdim  :)  birilerine yararım olsun diye mecbur bu yoldan gitmem lazım bizim bura küçük medrese yok imkan elverişli değil malesef yoksa medrese aşkıyla yanıp tutuşuyorum 

En azından medrese de verilen dersleri ilmihali , siyer-i, fıkhı aktarmak istiyorum bilmeyenlere 

(4,717 puan) tarafından

Maşallah daha ne olsun :))

İlahiyat okuman da gayet anlaşılır bir şey bence. Doğru da. Akademik olarak belgelemiş olacaksın bilgilerini. En azından bilgilerinin bir kısmını, çünkü sizdeki bilginin 4 yıllık bir lisans programından çok daha fazlası olduğunu düşünüyorum ben.

Bu arada şu görüşüne kısmen katılıyorum; ilahiyat veya imam hatip okuyup kafası çok karışan var. İlahiyat mezunu dayılarımın çocukları imam hatip lisesi mezunu, bilen bilir Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Liseli hepsi ama bir tanesi hariç hepsi inançsız. Siyaset de yaptıkları için eşe dosta inşallah maşallah çekiyorlar... Eşleri Arabistan Katar tatillerinde benim giyemediğim elbiseleri mayoları giyerler... (Ben açığım ve bizim aile onlara göre kafir 🤫) Akademikte bir kopuş var bence de. Amma kasıtlı amma olağan... 

(8,360 puan) tarafından

Ayn öyle canım o yüzden gençlik adım adım dinsizliğe gidiyor :'(  yavaş yavaş 100 yılda yıkıldı tüm dini değerlerimiz Rabbim iman versin inşallah iman üzere ölmeyi 💓

(981 puan) tarafından

Medrese ilmi tabi ki en ileri seviye. Hatırlıyorum ben henüz daha 18 yaşında yeni hocayken ilahiyatçılardan telefon alıyordum. Gel, sınava gir sana diploma vereceğiz diyorlardı. Sadece öğretmenim olarak gözükmek için. Bunu da medreseden çıkanlara yaparlar genelde.

Hocalarıma ayıp olacağını bile bile bu teklifle geldikleri için koca koca reddediyordum. Benimle dirsek çürütenlere adam muamelesi çekmeyip kendi menfaatleri uğruna talebe çalmak ne tür bir pislik? O yaşımdan beri sevmem diyaneti. Halbuki kallavi hocalarım vardır 60-70 yılı diyanet mezunu

+4 oy
(12,948 puan) tarafından

Hyr ya bu kdr da abrtmayn ltfn🙄😁

(4,717 puan) tarafından

Bu kdr da olmz dmi😜😄

(12,948 puan) tarafından

Uff evt ya rht brkn artk bazı😅

+4 oy
(1,249 puan) tarafından

Yani indigo hanım kusura bakmayın adınızı bilmıyorum mühendisim dıyorsnz aylık 250 bin gelirim var dediydinz bu platforma ilk girdiğimde sizle tartıstım küçümser gibi konuşmaya çalıstnz kaliteli kalıtesız insan muhabbeti yaptınız ama nasıl bu kadar zaman bulup her posta yorum yapıyor veya paylaşımlarda bulunuyosnz bende mühendisim çalısırken iş harici telefona dokunmazdım yoğun olurdu yani birde müge Anlı yı severim hep katılan kişiler halktan anadolu insanları ne beklıyorsnz onlardan istanbul Türkçesi mi

(4,717 puan) tarafından
+1

Yok artık 😂😂😂

250 bin gelirim yok. Döviz maaş alıyorum demişimdir en fazla ama hiçbir zaman maaşımı söylemedim eşim bile bilmez çünkü 😂

Uygulama yok bende. Bilgisayardan giriyorum çoğunlukla. Genelde laptopun ekranında açık oluyor. Hiç girmediğim günler de oluyor.

Aşırı yoğun bir iş tempom yok. 9-5 çalışıyorum. Bazen de evde. Proje müdürü olduğum için koştur koştur başında durmam gereken bir tezgah ya da üretim hattı yok.

Müge Anlı seviyor olabilirsin bu sana hakaret değil ki. Benim çevremde de izleyen çok. Sadece böyle bir tespit denk geldi güldürdü beni burada paylaştım. Alınganlık fazla değil mi?

Ve rica ediyorum saçma sapan rakamlar uydurup maaşımmış gibi anons etmeyin çok tatsız bir iftira olur çünkü. 

(1,249 puan) tarafından
+1

Müge Anlı savunucusu değilim ki alınganlık yapayım sadece oraya çıkanlar sizden bizden kişiler okuma yazma bilmeyen birsürü insan gıdıyor doğal olarak da konuşmaları yöresel ve eksık kalıyor uydurma asla birşey yazmam birinin postunda yorum olarak yazmıstnz  hatta hatrı sayılır bir rakam demiştiniz bulursam geriye dönük bakıp ss alırım yakın zamanda hatta 2-3 gün en fazla 

(4,717 puan) tarafından
+1

Eve giren rakam 250 bine yakın yazdım ama bu benim maaşım değil ki? Niye hayal gücünü kattın.

Kaldı ki bu postun konusu da benim maaşım değil. 

Utanç verici bence bunu konuşmak... 

(1,249 puan) tarafından

Evet bende geliriniz yazdım zaten maaşınız demedim konumuz değil elbette hayal gücü de değil demekki doğru hatırlayıp yazmısım bende buldum o paylaşımı yalan yanlıs bırsey yok ortada iftira da atmamışım demekkı  bu postun konusu sizin ezmeye çalısmanız anadolu Türkçesi var bunun sizde yarattığı korku endişe bırakın insanlar istediğini konussun şiveli lehçeli   neyse ben sizi görünce zaten yazmamalıydım  nıye yazdıysam  utanmayın utanmayın Allah daha çok versin size

(4,717 puan) tarafından

Eve giren gelirim 250 bin olması ile benim gelirimin 250 bin olması bambaşka şeyler yalnız... Belki ben 50 bin lira kazanıyorum 200 bin eşimden? Mühendisim diyorsan bunu gözetmen lazımdı.

Her neyse. Daha fazla yanıt vererek konuyu amacından saptırmak istemiyorum. 

İyi akşamlar. 

+3 oy
(3,874 puan) tarafından

Offf o kadar uzunca yorum yaptım nereye gitti ama 😡

(4,717 puan) tarafından

Merak ettirdin şimdi ne yazdın 😄

+3 oy
(1,249 puan) tarafından

Hanımefendi uyuudum uyandım arkadan sallamaya devam etmişsnz valla önemsemiyorum etmıyorum diyorsunuz ama nerdeyse her postta benim maaşım 250 binmiş hayal gücü çok iyi çok iyi takıp edilmişim vs yazmayı elden bırakmamıssınız  sizin geçenlerde yazdığınız yorumu bırakıyorum buraya kendiniz söyledniz ben uydurmadım açıkcası yine tekrar ediyorum Allah daha çok versin ama kendi söylediğiniz şeyi de benım hayal gücüm olarak belirtmeniz çok ironi  gerçekten eski yorumuma katılıyorum insanları küçümsemeye çalısmak için varsınız 

image

(4,717 puan) tarafından
+1

Sana acil şifalar versin Allah. 

(1,249 puan) tarafından

Amin hepımıze sizlere de inşallah

+2 oy
(2,585 puan) tarafından

Çevremde bunları bu şekilde söyleyen yok neyseki, ama bööreek diye uzatan var. Karşımdaki kişiyi çok seviyorum diye alttan alıyorum 😅

(4,717 puan) tarafından

Bööörek yöresel galiba, göçmenlerde çok görüyorum ben 😄

(2,585 puan) tarafından

Kendisi göçmen de değil ama o böööreek nerden geldi bilmiyorum. İnsan sevdiği kişinin her halini kabul ediyor😌

(1,697 puan) tarafından

Bir arnavut olarak hala börek değil de böööğrek doğru geliyor börek diyen yanlış söylüyor gibi hissediyorum ahshhaha bilezik değil de bizeeyzik in doğruluğunu savunan bir rezilim hala :Ddd

(2,585 puan) tarafından

@Ballikolar ahahha, insan büyüdüğü ortamın şeklini alıyor. O yüzden siz de haklısınız 🫠

+2 oy
(4,602 puan) tarafından

Hayla hariç hiç birine gıcık olmuyorum sonuçta programa katılan kesimin günlük konuşma tarzı 😁

(4,717 puan) tarafından

Benim en gıcık olduğum askeri ücret. Askari diyen de var. Eskeri de gördüm. 😶😶😄

(53,456 puan) tarafından
+1

hayla ve miğde ozellile hayla sinirimi bozuyor benim☺️

+2 oy
(1,433 puan) tarafından

Konu ile alakasız sen Doğa DMW olabilir misin 

(4,717 puan) tarafından

Yok değilim ama eskilerden o da sanırım, yazımını ve yorumlarını beğendiğim biriydi de sansasyonel bir gidişi oldu diye hatırlıyorum 😄

(1,433 puan) tarafından

Evet öyle oldu. Yorumlarınızi ona benzettim ben de 🙂

(3,751 puan) tarafından

Başka bı hesapla burda canım :)

+2 oy
(5,303 puan) tarafından

Dinelmek bizim kelimemiz ona laf yok :D 

(4,717 puan) tarafından

Dinele dinele kazanacağız 💪😄

+2 oy
(15,044 puan) tarafından

Defakto elsi vakiki yazan da oluyor 😂

(4,717 puan) tarafından

Annem 😂😂 Kapesese yazardı bir ara 😄

(15,044 puan) tarafından

Hahaha 😂

+2 oy
(441 puan) tarafından

Yine anlatılan ile anlaşılan farklı olmuş:) Hatta konuyu direk atlayıp kişisel nefret kusma postu olmuş. 

(4,717 puan) tarafından

Birisi beni uyarmıştı, özelden yazmıştı hatta sana takmış olanlar var yorum yaparken kendinle ilgili çok bilgi verme diye. Pek ciddiye almamıştım ama vallahi dediği kadar varmış 😄 Onur duyarım işimin gücümün, tarzımın konuşulmasından. Kaynana görümce dedikodusu yapacaklarına oturup beni konuşsunlar, günahlarımı alırlar hafiflerim🤪

(441 puan) tarafından

İyi sakin kaldın şu yazılanlar karşısında. Ben bile üzülüp sinir oldum. 

(4,717 puan) tarafından

Taksam ben de tartışır kavga ederim de ismini cismini bile bilmediğim insanları neden takayım. Kim bilir nasıl hikayeleri var da bana sarıyorlar. Allah yardımcıları olsun. 

(441 puan) tarafından

İsim cisim bilinmediği için bu kadar rahatlar zaten. Ne kadar hayatlarında yaşadıkları problem olursa olsun başkasına sarmanın açıklaması kişisel problemdir. Yine de dua ile cevap vermen senin kişiliğini belli ediyor. Boş yere uğraşanlar, anlamaya çalışmak yerine takıntı haline getirenler utansın. 

+2 oy
(1,471 puan) tarafından

Yanii tabii ki bazı kelimeleri yanlış kullanabilir insan. Belki klavyeden kaynaklı belki de gerçekten doğru bildiği bir yanlıştan kaynaklı fakat bazı yazımlar gerçekten yenilir yutulur cinsten değil, görünce aman Allah'ım bu ne diyorum 🥴 ben Türkçeyi çok sonradan öğrendim, ilkokul ikinci sınıftı herhalde. Türkçeyi düzgün kullanmayı çoğu arkadaşımdan daha çok önemserim. Dilimiz güzel, keşke doğru kullanabilsek:) 

(4,717 puan) tarafından

Hah mesela bahsettiğim kişilerden birisi sendin, çok özenli hanımlar var dikkat ediyorlar diye. Bunun akademik eğitimle ilgisi yok ki. Koca koca doktorlar bağlaç olan de'yi bitişik yazıyorlar. Kendini doğru ifade etmek isteyenler de güzel konuşup güzel yazıyor hep. Sizin gibi ❤️🪻

(1,471 puan) tarafından

Bu platformda şöyle bir şey var ; eğer daha önce birinin hoşuna gitmeyen bir yorum yaptıysan o kişi sen post açtığın zaman sözüm ona linç etmeye çalışır, diğer sevmeyenler ise ya artı verir, ya yorumlarına katılır. Ha sevilmeyebilirsin ama sen yalancısın sen böylesin şöylesin demek başka bir boyut. Hatırlasana çocuğun için açtığın postta da aynı şey oldu hemen hemen. Doğa falan diyorlar, Doğa da gerçekleri şak diye yüzlerine vurduğu için cekemediler bence. Velhasıl kelam bir kadın çalışıyorsa , maddi durumu iyiyse ( burdaki çoğu kişiye göre) hayatı da güzelse, ona inanmamakta ısrarcı oluyorlar. 

(4,717 puan) tarafından

Çocuğum için açtığım hangi posttu hatırlamıyorum bile :) Ama bu hastalıklı bir yaklaşım. İnsanlara hayatımı ispat etmek zorunda değilim elbette ama gerçekten böyle hayatlar var. Tabii ki bizim de sıkıntılarımız var evde, işte ama niye ben eşimle tartışmamı buraya atayım ki insanlara eşimin dedikodusunu yaptırayım. Ya da ailemin.

Evet çalışıyorum çok şükür. Ama bugünlere de gökten şak diye inip gelmedim. Yol param yok diye şoför otobüsten indirdi de 5 km yürüdüm yurda kadar 😄 Hepsini gülerek ve sahiplenerek anıyorum. İyi ki yaşamışım o dönemleri. 

+1 oy
(2,484 puan) tarafından

Ultrasyon yazacaktım varmış🤭😅

(4,717 puan) tarafından

Aaa o eksik olur mu hiç 😄 Bir de emar (MR) var 😄

+1 oy
(3,782 puan) tarafından

Müge anlı kısmını geçiyorum. Platformda lambur lumbur yazan bi kaç arkadaş var. Onların yorumlarına denk geldiğimde benim de feleğim şaşıyor:) yalnız ne çok bişey  biriktiren varmış sana, yazan ve artılayan arkadaşları diyorum:)

(3,782 puan) tarafından
+1

Bazı insanlar dikkat eder böyle şeylere bazıları etmez. Mesela bende indigo gibiyim yani okuduğumu anlamak isterim. Ne biliyim cümle sonunda nokta görmek isterim bu kişiyle alakalı bişey.. bende herkes gibi düşüncelerimi dile getirdim yani normal bi şekilde:)

(4,717 puan) tarafından

Posta eleştirel yorum yapmak başka benim maaşıma anneliğime laf edecek kadar bana sarmak başka. Kişisel takıntıları olmuşum meğer. Canları sağ olsun da, pek umurumda olmaz :) Hak yemesinler de. 

(3,782 puan) tarafından
+1

Şurası hayatımda kafaya takacağım son yer bile değil. İnsanların özel hayatlarını müthiş yakından takip ediyorlar demek:)

(4,717 puan) tarafından

Özelimi de çok döküyor sayılmam yani eşimle ilgili ailemle ilgili falan yoktur herhalde postum. Ne bir özel anımızı ne bir tartışmamızı paylaşmamışımdır burada. Ama onlar maaşımı bile belirlemişler hayal gücüyle 😄

Burada birisi vardı şimdi adını veremem diskalifiye edildi de o demişti bana sana saranlar var açığını arıyorlar her an diye. Abartıyor sanmıştım ama şimdi ciddi ciddi düşünüyorum sardıklarını. Kimseyle derdim yok. Takip edip dursunlar. 

(3,782 puan) tarafından

Giden arkadaşın bir bildiği varmış demek ki baksana haklı gibi:) özel bişey bende paylaşmam aile yaşantımla alakalı yani baksana okuyan ezber yapıyor kuzu:))

+1 oy
(53,456 puan) tarafından

gecen burda bir postta birde büyük harfle yazmisti herkez  o z yi alıp s ile degistiresim geldi de yapamiyoruz işte biz ☺️

(53,456 puan) tarafından

amin ☺️ ben müge anli cok izlerim gunduz izleyemezsem aksam tekrarina bakarim simdi sinan ergul var onun konusmasi viral oldu adi batasicanin ☺️

(4,717 puan) tarafından

Adı batasıca😂😂 Bizim ofiste Almanlar bile izliyordu bir ara 😂😂

(53,456 puan) tarafından

ben seviyorum ya halam bana kızıyor izleme diyor da ☺️ ben yillardir izlerim ilk ciktigindan beri meerla sabahlari kızımı okula birakip ona kadar temizligimi yapip basina oturuyorum calisiyokende ofiste tv vardi acardim ☺️ neyse konumuz o degil zaten konu dagildi ☺️

(21,512 puan) tarafından

Herkez yazmasına bozulmadım da onu büyük büyük yazmasaydı iyiydi:)

(53,456 puan) tarafından

demi bilerek yazmış gibiydi alt kisimdada hep büyüktü ☺️

+1 oy
(21,512 puan) tarafından

Kanayan yaramdır herkez yazanları telaffuz edenleri tuvalet terliği ile dövmek istiyorum Paylaşımda herkes yazmış şaşkınım 

Ayrıca anksiyete değil o ankastre :) öyle diyenlerde hayli fazla. Aslında fırsat tanısalar akıllı telefonlar onlar için düzeltecek ama ne gerek var değil mi ? 

(4,717 puan) tarafından
+1

Yorumunu şimdi gördüm, ankastreyi nasıl unuturuz 😄😄

Dediğin gibi en kötü telefon düzeltir ama ısrarla yanlışını yazıyorlar. Benim dediğim şey özensizlik. Burada ilkokul ortaokul okumuş ama şahane yazan konuşan kadınlar var hepsini çok beğeniyorum. Çok özenliler, kendilerine çok şey katmışlar. 

0 oy
(2,557 puan) tarafından

Dilin kusursuz oluncada burdakiler kendinden çok karşı tarafı hicivler oldu...çok muhattab olmamakda fayda var..

(4,717 puan) tarafından

Estağfurullah. Güzel yorumun için teşekkür ederim. Ciddiye almıyorum, sadece vaktiyle birisi beni uyarmıştı sıkı takip eden var seni kendinle ilgili bilgi verirken dikkat et diye gerçek çıkmasına şaşırıyorum 🙂

(2,557 puan) tarafından

Valla bi ara benle de uğraşıyorlar di imam hanımı değilsin gibisinden burda kimseye hiçbir şey kanıtlama sorumluluğumuz olmadı gibi çokda dikkate değer insanlar olduğunu düşünmüyorum.

(4,717 puan) tarafından

Eyvah eyvah imam yeğeniyim ordan da gol yemem inşallah 😂😂

İyi tarafından bakalım, hayatları pek tıkırında olmalı ki sana bana saracak karar gamsızlar. Ne mutlu 🙂

(2,557 puan) tarafından

Hiç umrumda olmadı pasma kalıp insanları sevmem.bende pasma kalip biri değilim ..insanlara bir kalipa sokmayı öğrenmişler başka birşey yok yaptıkları...

0 oy
(18,926 puan) tarafından

Tüm yorumları hayretler içinde okudum bu nasıl bi öfke kusmadır bu nasıl bi nefrettir aklım almıyor ne maaşın kalmış ne işin kalmış sarmadıkları bi insan bi insanı sevmeyebilir kafalar uyuşmayabilir ama kişisel postunda onu özel hayatından vurmak maaşına kadar dil uzatmak neyin öfkesi neyin kini nasıl bi çekememezliktir bu çok şaşkınım şuan 

(4,717 puan) tarafından

Aman canları sağ olsun onlara da gündem çıktı işte :) Keşke MİT falan keşfetse bu arkadaşları, takip yeteneklerini takdir ettim :) 

0 oy
(580 puan) tarafından

Çevremde hiç böyle konuşan yok desem inanır mısın. Sadece ben eşkiyi kullanıyorum o da hoşuma gidiyor

(4,717 puan) tarafından

Benim annem ve yayla saz arkadaşları komple böyle 😂 Yazın tatilde yaylaya çıkınca ülke değiştirmiş gibi hissediyorum 😄

İlgili sorular

+3 oy
6 cevap 282 göst.
9 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Huzurum91 (12,105 puan) tarafından soruldu
+3 oy
9 cevap 725 göst.
21 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (6,523 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 144 göst.
7 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (6,523 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 755 göst.