+3 oy
158 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (255 puan) tarafından

Hamilelikte doğal olarak kilo aldım ama biraz fazla. Sebebi şu ilk gebeliğim de bebeğimin gelişimi geride kalmıştı.. şimdi korkudan biraz güzel beslenmeye çalışıyorum ama bir davette o kadar acımasızca yorumlar yaptılar ki.  Yok bilmem ne gibi olmuşsun yüzün şöyle olmuş vs.  Takmıyodum ama bu kadar kişi soyleyince garip oldum ne kötüler ya 

5 Cevaplar

+1 oy
(488 puan) tarafından

Bebeğini sağ salim kucağına almaya bak sen canım,insanlar konuşurda konuşur memnun edemezsin kimseyi hiçbişeyle.bende ilk hamileliğimde çok kilo almıştım ertesi gün eve geçtiğimde 8 kilo gitmişti 2 ayın sonunda 16 kilo gitmişti yani kiloyu çokta dert etme kaç kilo aldınki

(255 puan) tarafından

24 haftalık gebeyim 8 kilo aldım biraz çok ama napayım inşallah sağlıcakla alayım kucağıma. İki çocukla bende hızla kilo veririm diyorum 

(488 puan) tarafından

Çok değil neresi çok Allah aşkına aldığımızın hepsi kilo olmuyor ki yani şişlikte ödemde var sonuçta doğuma kadar 15 da kalsan gayet yeterli.bende şuan hamileyim 9.haftanın içindeyim hiç kilo almadım mide bulantısından dolayı 7 kilo verdim ama alsamda umrumda olmayacak yani.sonuçta içimizde elma değil insan büyütüyoruz

(255 puan) tarafından

İşte bencil insanlar kendilerine gelince gayet normal herşey başkasında farklı. Onlar hep en güzel... Allah yardımcın olsun ilk haftalar bebek depolarından beslenir sonra senin de mide bulantın hafifler güzelce yer içersin. Sağlıcakla kucağına al evladını 🤲

(488 puan) tarafından

Aminn canım benim sağlıcakla kucağımıza alalım🩷

-Reklam-
0 oy
(2,799 puan) tarafından

Hadi yaa ben bilmiyordum kilo aldığımı deseydin. Canım sen içinde bir can büyütüyorsun. Hiç canını sıkma aldığın kilolar için kime ne istersen 100 kilo alırsın senin bedenin. Sağlığın için zararlı olur sadece kimisi hamilelikte hiç kilo almaz kimisi 30-40 kilo alır. Doğumdan sonra verirsin. Kilo almasaydın da ayy hiç kilo almamışsın bebek gelişmez hee derlerdi. İnsanların hep dıyecek bir. Lafı var boşver. 

(2,799 puan) tarafından

Ohaa öküz seni böyle hamile halinle üzmüşler kendileri de öyle olsun 

(255 puan) tarafından

Üstelik arkamdan da konuşmuşlar kuzenim söyledi çok samimiyiz suratı şöyle böyle diye. Dilerim onlarda üzülür bütün sülalede kilom konuşuluyor 

(2,799 puan) tarafından

Terbiyesizlik kuzenin ağızlarının payını vermemiş mi

(255 puan) tarafından

O hamile normal değil mi vs demiş neden bu kadar ilgilendiniz kilosuyla falan demiş.  Sonunda söyleyeni sinir eden bir konu var ordan laf soktum dedi :) 

(2,799 puan) tarafından

Ağzına sağlık kuzeninin. Salla boşver canını sıkmaya değmez. 

0 oy
(1,061 puan) tarafından

Ya bence kilondan çok etrafındaki insanların kalitesizliğine bak. Kilondan önce o insanları hayatından çıkar. O nasıl laf. Bende çok kilo aldım. Ama etrafımda bana böyle bişey kimse söylemedi. Kiloyu da takmıyorum veririm

(255 puan) tarafından

O insanlar aslında çok hayatımda değiller öyle ayda yılda bir gördüğüm kişiler nişan düğün taziye vs ama maalesef mide bulandırıyorlar keşke hiç ama hiç karşılaşmasam

(1,061 puan) tarafından

Ya boşversene konuşsunlar. Senin karnında can var. En önemlisi onun sağlığı. Sen kendini iyi hisset yeter 

(255 puan) tarafından

İçim çok rahat bebeğim için herşeyi yapıyorum en azından 

0 oy
(5,440 puan) tarafından

Hamilelikte insanlarin daha hoşgörülü yaklaşması gerekirken içinde kini öfkeyi kusar gibi acımasızca yorum yapmalarına kardeşimin düğününde şahit oldum yüzümde hamillelikten dolayı leke çıkmıştı ay ne kadar cirkinlesmissin demişti bir tane kadın ay nasıl kötü oldum günüm berbat geçti insan içine çıkarken utandım bir garip hissettim kendimi o diyen kadının torununa bir kadın aaa sen yaşlanmışsin Avrupa seni yaşlandırmış dendi kız için inan üzüldüm ama sen başkasınin canını acitirsan bir başkası da senin canını acıtır miş işte demiştim içimden kilo alınır verilir önemli olan senin ve bebeğinin sağlıklı olması konuşan insanlar sıfır beden olabilir ama hoşgörü nezaket tatlı dil yoksa görünümün benim için hiç bir önemi yok 

(255 puan) tarafından

Zaten ilahi adalet diye bir şey var . Üzüldüm ama biliyorum ki onlarda zamanı gelince üzülecek. Bebeğim iyi olsun diye yapıyorum ve fiziğim benim için hiç önemli değil ilk bebeğimde gelişimi geride kaldı neler yaşadım 4 yıl oldu hâlâ ayrılık psikolojisi var bende kuvezde kalması o halı midesine inen hortumlar minicik kolunda damar yolu açmaya çalışmışlar acamayinca ayağından bir yerden açmışlardı..bunları unutamıyorum bir daha yaşamamak için dikkat ediyorum bu kez de strese sokuyolar insanı 

0 oy
(602 puan) tarafından

Ben ilk geneliğimde 112 kilo olmuştum sadece sarı bir tuniğim vardı o tek oluyordu beni görenler harfiyat kamyonu gibi olmuşsun diyorlardı o kadar zoruma gidiyordu ki beneğime hiç kilo verememiştim hep ben almıştım şimdi 31.haftadayım 75 ile hamile kaldım şuan 80 kiloyum milşet bana neden hiç kilo aşmadıj dediklerinde de sizide bir türlü memnun edemiyoruz alıyoruz aldın diyosun almıyoruz almıyosun diyo asla kimseyi kafaya takma takarsan asla ilerlemezsin

(255 puan) tarafından

Memnun edemezsin o kadar haklısın ki bende ilkinde yiyemiyodum hiç ama . Kimsem de yoktu acemiydim yeni evliydim bir çorba yapmak bile bana zor gelirdi . Sonuç bebeğimin gelişimi geride idi gerçi covid olmuştum ama onun dışında zaten beslenemiyodum. Hep yemedin dediler şimdide yiyosun dediler. Ama ben anne olmadan önce de sonra da kimseyi asla kıracak bir kelime etmedim hamileyken millet patavatsız acımasız 

(602 puan) tarafından

Ben hamileyken de lahusayken de söylenenleri asla unutamıyorum beynim her o kişileri gördüğünde resmen o anları tekrarlıyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 348 göst.
+1 oy
8 cevap 178 göst.
0 oy
5 cevap 161 göst.
+2 oy
14 cevap 569 göst.

Kategoriler

1,475,222 soru

24,150,998 cevap