+2 oy
1,117 göst.
Diğer kategorisinde (6,688 puan) tarafından

Kızlar sadece eşim çalışıyor evimiz kira 10 bin eşim Allah'tan asgari ücret almıyor 35 40 arası degisiyor(çalıştığı mesai saatine gore ) ama noluyorsa ay sonunda zorla kalıyor para tek çocuk var . Doğalgaz, su , elektrik,kira , araba için kredi cektik 5 bin de ona kesiliyo mutfak giderleri derken şöyle elle tutulur bı şey kalmıyor 

Biz mi çok savruk gidiyoruz yoksa herkes mi aynı gerçekten düşün düşün yoruldum artık 😭

31 Cevaplar

+2 oy
(2,716 puan) tarafından

Karı koca ogretmeniz. Geçen sene ev aldık aylık 23bin ona veriyoruz. Ama evin içine çok masraf yaptık, 2 senedir resmen karın doyurup yaşıyoruz gibi bir şey. Eşimin kuzeni bize arabasını sattı ve sağ olsun elinize geçtikçe verin dedi. Araba da gelince bu ara sık arabayı kullandık ve resmen yakıta para dayanmıyor. Eşime dedim resmen ma.l gibi evde oturup hiçbir sosyal hayatın olmasa anca o zaman eline para kalıyor. Şu an eşimin arkadaşına 10 Gr altın borcumuz var. Kızımın oda borcu var. Onlar da bitince araba borcunu ödemeye başlayacağız. Çift maaş olmamıza rağmen zaten borçlanmadan hiçbir şey alamadik. Standart rutin dışı en ufak bir şeyler yapsan tüm dengeler şaşıyor. 

(6,688 puan) tarafından

Kız gerçekten öyle m.al gibi evde otur öyle rahat geçirirsin ayı 

-Reklam-
+2 oy
tarafından

Eşim asgari ücret üzeri alıyor evimiz kira değil işyerine ait lojman da kalıyoruz 1 yıldır yine de çok zor oluyor 3-4 haftaya 2. Bebegimiz gelecek bilemiyorum hayat pahalılığı fazlasıyla artmış durumda 4 yıl önce ki pahalılık olsaydı çok rahat geçinir birikimi yapardık. Yani kira fatura vs yok tel faturası dışında ama cebine ne kalıyor desen yok denecek kadar derim ve buna kimse de inanmaz galiba. Ve biz yeme içme de asla kisitlama yapmayız öyle gezme tozma dışarıda yeme içme de yok. Bazen diyorum insanlar ya yemiyor yada biz cidden fazla fazla savurganız….. Pahalılık had safhada cidden. 

Sürekli evin eksiği olur mu ya ? Oluyor işte bakliyat alıyorsun süt yok onu al deterjan yok meyvesiz tavuksuz etsiz olmaz çocuklu ev yani bilmiyorum Allah yardımcımız olsun…

tarafından

Üstelik kendi ve kızımın hemen herseyini kendi ailemin verdiği harçlıkla alırım ben. Onu da eşimden harcasam ne olurdu 😂😂

(6,688 puan) tarafından

Kız valla öyle bizde pazardan marketten kasmam evde çocuk var illa meyve sebze yenecek. Sorsan kira yok nerde bu para derler sana 🤣

tarafından

Valla derler yani 😂 eşim bazen diyor gidelim  burdan. Ben diyorum kirasiz faturasız buradayız bari bisey yapalım bu kadar zaman da ne yaptın derler adama 😂😂 ama dediğim gibi bizim de varsa yememiz icememizdir napalim oda mecburi ☺️

(6,688 puan) tarafından

Tabiki pazar market temel ihtiyaç mecbur benim eşimde gidelim yurt dışına diyor

+2 oy
tarafından

Bi off çeksem karşı dağlar yıkılır modundayim artık eşimin maaşı hatrı sayılır seviyede yine yetmiyor yine yetmiyor aylık 5000 mutfak 10.000 faturalar tek çocuk masrafı ev ve ihtiyaç kredileri derken 1 yılda kara delik büyüdü bu yüzden 3 gün önce eşim 2. Bi işe girdi 3 gündür kendimi kahrediyorum yemeden içmeden kesildim üzüntüden ben anlamıyorum bu kadar para nereye gidiyor

(6,688 puan) tarafından

Kız gerçekten öyle ya zar zor yetiyor bu devirde 

+2 oy
(4,499 puan) tarafından

Turkiyede bilmiyorum 11 aydır almanyadayım. Burda tek maaşla çok rahat geçiniyorsun tabi asgari ücretle değil ama aylık 2500 3000€ alırsan çok rahat geçinirsin.Çocuk başınada 250€ veriyorlar ve o para çocuğun bütün aylık masraflarını rahat karşılıyor. Doğum yaptın bir sene boyunca aylık 300€ veriyorlar. Çalışmadın işsizlik maaşı veriyorlar. Simdi tek esim çalışıyor ama her ay 1000 eurodan fazla kalıyor birikim yapıyoruz. 1 2 seneye bende işe gireceğim o zaman rahat aylık 3000€ artar. Kızım daha 9.5 aylık biraz büyümesini bekliyorum. 

(6,688 puan) tarafından

Ne güzel canım . Bizim burda devltt çocuk yap diyor ama verdiği para ihtiyaç karşılamaz ki 🤣 anca akıl veriyor 

+2 oy
(1,471 puan) tarafından

Kredi bereketini bitirir, faizi var çünkü. Bin lirayı bir lira gibi harcatır insana. 

(6,688 puan) tarafından

Kredisiz mümkün mü peki ülkemizde ?? Biz alamadık araba alabilen varsa tebrik etmek lazım 

(1,471 puan) tarafından

Ülkenin halinden haberim var ama kredisiz evet, mümkün. Normalde evim hakkında bilgi vermeyi sevmem ama örnek vermek açısından diyorum. 

Evde tek çalışan var, 2 çocuğumuz var.  Evimiz yok kiradayız ama elhamdülillah arabamız var. Eşimin kendi aile işi olduğu için sadece eve giren gelir asgari ücretin biraz üstünde. O da fix gelir yani 50 60ı geçmez. 

Ayette faizin malı yeyip bitirdiği yazıyor. Sadaka ise çoğaltır. Şükredin ki arttırayım da buyuruyor Mevla teala.

Bir akrabam var çok yakınım, karı koca turizmde çalışıyorlar, aylık geri 250bin küsur bir şey. 2 çocukları var ama ne ev ne araba, hiçbir şeyleri yok. Ellerindeki tek şey kredi borçları.

Henüz ölmedik, inşallah son nefese kadar da Rabbim krediye faize bulaştırmasın bizi. 

(6,688 puan) tarafından

Bizim de sadece arabamız var onu da krediyle aldık malesef bu devirde kredi olmadan zor 

+1 oy
(766 puan) tarafından

Eşim memur. 9 ay önce evlendim. Evlendiğimde 250 bin borcumuz vardı. 9 ayda bitirdik borcu. Üstüne eve tekrar bir şeyler aldık , bebek bekliyoruz onun alışverişini yaptık. Tek maaşla. Yani isteyince oluyor bence savruk yaşamamak lazım. 

(766 puan) tarafından
+1

Çok çirkin ve seviyesiz bir muhabbetin var. Cevap vermeyeceğim. 

(5,448 puan) tarafından

Hayatımı ne kadar biliyorsun da şak diye şımarık etiketi vuruyorsun 😄 Şımarık da değilim lüks de yaşamıyorum. Arada haber oku istatistik bak, Ankara'da Çankaya ilçesi kira ortalaması neymiş. Sen çeyiz düzerken yaptım ben bu hesapları. Ona göre çizdim hayat yolumu. Sen öyle çizersin ben böyle çizerim. Yukarıda dediğim gibi geçim zor değil hayat pahalı. Sana da pahalı bana da. İkisinin ayrımı üzerine düşün bence.

Güle güle. 

(6,688 puan) tarafından

Yorum sahibi arkadaşım ekstra gelir kira var bende sende o yok. 5 yaşında kızım var şu an seninkj doğmamış ekstra bı şey yok kızım bronşit her ay kontrol oluyor dünya ilaç parası canı sağolsun 10 bin kira su doğalgaz derken birde ekstra kredi ödüyoruz markete ve pazara onu da yiyelim bı zahmet o lüks değil. En son dışarda ne zaman yedik kahve içtik ki öyle dışarda kolay kolay yiyip içen biri değiliz ki buda arada bir olması lüks değil . Çocuğun doğsun o zaman konuşuruz bunları 

Bu devirde dışarda bı sıcak kahve yada ayda bir yemek lüks değil kaynanam gibi konusma 🤣

(783 puan) tarafından

Yani gülsüms ve indigo aslında bakarsanız ikinizde haklısınız :))  sadece bakış acılarınızı ve hayata dair yasantılarınız biraz farklı...

Biri der köyde yasar evimde oturur kira vermem keyfime bakarım 

Öteki der boşunamı okudum,işyerine evim yakın olsun yada kiralar ucuk anca bulmuştur

Herseyin hayırlısı

(766 puan) tarafından

Benimde mesleğim var. Çocuğum kendini toparlayınca mesleğime geri döneceğim. Köyden de gidip gelebilirim işime. Sağol canım anlamışsın beni 🥰

+1 oy
(9,285 puan) tarafından

Eksiye girmeden kenara bişeyler atarak kısmadan geçiniyoruz çok şükür  eşimin maaşı iyi asgari ücret vs ile mümkün değildi zaten kira derdimiz yok şuan kızımın kreşi faturalar arabanın motorun masrafı yakıtı vs derken maaş puff kocam yaşamaya geldik kafasında olduğu için kenara çok bişey atılmıyor bana cimri der hatta o ye iç gez kafasında kredi malesef bereket koymuyor evde bu gerçek ama 

(6,688 puan) tarafından

Kredi mecbur kaldık da çektik malesef yetmedi bi kisim arabaya. 

(9,285 puan) tarafından

Canım zaten kolay kolay kimse ay gideyimde borç altına gireyim demezki Allah kolaylıkla kurtulmayı nasip etsin 

(6,688 puan) tarafından

Amin canım inşallah 

+1 oy
(4,760 puan) tarafından

Çift maaş bizim, önceden yatırım amaçlı bişeyler alırdık şuan sadece az miktar gram veya ceyrek alıyorum gercekten hayat pahalı 

(6,688 puan) tarafından

Benim elime de kalıyor o kadarlık ama çok cüzi bir miktar acil durum olursa öyle hemen kullanmak için 

+1 oy
(1,733 puan) tarafından

Bizde öyleyiz eşimin belirli maaşı yok kendi işini yaptığı için bazen günlük 20.000 kazanıyor bazen 5.000 değişiyor ama kazancı iyi ve ev kira olmamasına rağmen köşeye birşey atamiyoruz geçen bir tane çeyrek aldık o da kızımın bayram harçlıklarıyla çocuğun bezi oyuncağı evin alışverişi doğal gaz elektrik derken elde kalıyor sıfır millet eşin iyi kazanıyor nasıl birikim yapamiyorsunuz diyor gel gör ki herşey çok pahalı evimiz müstakil 2 senedir uzerine ev yaptırmak istiyoruz alabildigimiz sadece pirket ağaç yine de halimize şükür 

+1 oy
(152 puan) tarafından

Mrb  eşim asgari ücretle çalışmıyor haftalık alıyor belki yalan söylüyor diyiceksiniz ama haftalık 4 bine çalışıyor iki çocuk annesiyim çok şükür bir sıkıntımız yok çocukların hiç bir eksiği de fazlasıyla boş yere para harcamamaya çalışıyoruz evimiz desek ev müstakil urfaliyim biliyorsunuz Urfa'da altınlar kaynana tarafı yapıyor altinlarimi değerlendirip ev aldım bir sıkıntımız yok çok şükür geçiniyoruz ama söylemek olursak da fazlamiz da yok bu arada Urfa diğer yerler gibi değil Suruç ilçesinde oturuyorum belki taniyaniniz olur Suruç'ta pahalılık pek yok mesela bir fırın ekmeği 8 TL diğer şehirlere göre burası biraz ucuz 

+1 oy
(1,216 puan) tarafından

2 maaş giriyor eve makul bir mıktar ama ay sonunu ancak getırıyoruz şükür evimiz var araba taksiti 20 bin tl var giderler çok fazla faturalar aynı. Rabbim herkesın yardımcısı olsun 

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 1,299 göst.
12 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Sirine011 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 184 göst.
23 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde SzAnne (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 218 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
48 cevap 949 göst.