+2 oy
1,116 göst.
Diğer kategorisinde (6,688 puan) tarafından

Kızlar sadece eşim çalışıyor evimiz kira 10 bin eşim Allah'tan asgari ücret almıyor 35 40 arası degisiyor(çalıştığı mesai saatine gore ) ama noluyorsa ay sonunda zorla kalıyor para tek çocuk var . Doğalgaz, su , elektrik,kira , araba için kredi cektik 5 bin de ona kesiliyo mutfak giderleri derken şöyle elle tutulur bı şey kalmıyor 

Biz mi çok savruk gidiyoruz yoksa herkes mi aynı gerçekten düşün düşün yoruldum artık 😭

31 Cevaplar

+4 oy
(5,444 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Çift maaş çalışıyoruz, eve gerçekten hatrı sayılır bir para giriyor ama ben de eskisi gibi akıp gitmediğini hissediyorum. Akıp gitmemekten kastım ay sonunda kayda değer bir rakam kalmaması. Herkesin hayat standardı farklıdır elbet ama herkes için ortak bir şey var; HAYAT PAHALILIĞI. Geçim zor değil, HAYAT PAHALI bence...

(6,688 puan) tarafından

Sorma canım gerçekten ya valla nolcak halimiz bilmiyorum bizde bı kaç ay öncesine kadar bende çalışıyordum ama elle tutulur zor kalıyordu herkes diyor ki nasıl birikim yapmadınız diye 

(5,444 puan) tarafından

Enflasyonist bir ülkede birikim sorusu sormak çok saçma gerçekten. Ben birikim yapanların hayatı pek yaşamadıklarını düşünüyorum. Biz birikime takılmıyoruz o kadar. 30-40 dakika içinde ölsem evim yok ama birikim yapan çoğu insandan fazla yaşamışımdır dünyayı, gezmeyi, bilmeyi. Ev almak için birikim yapmış ama daha hayatında bir kere ayağını kumsala sokmamış insan var. Birikim yapmış, İstanbul'da yaşayan ama bir Bulgaristan sınır kapısı bile görmemiş insan var. Yerim öyle birikimi ben :D

(6,688 puan) tarafından

Aynen öyle bende o kafadayim :D

-Reklam-
+4 oy
(2,495 puan) tarafından

Hanımlar ben bu postta yorum yapan bır arkadasın cevabına yorum yaptıydım ismi çok uzun esmira toprak vs idi galıba bilmiyorum şimdi gırıyorum 4 yorum var dıyor ama açılmıyor cevabını mı kaldırdı acaba 

(6,688 puan) tarafından

Ben post sahibiyim sjmdi girdim daha tek tek yazıyorum ama işine gelmeyen bı şey yazdiysaniz kaldırmıştır 

(2,495 puan) tarafından

Böyle post görünce şaşırıyorum tarzı bır cevabı vardı tek tek gıderlerıni yazmıştı her ay 2 gram kenara attığını yazdıydı eşi inşaatta çalısıp 80 bin alıyormus bende kendımden örnek verıp 40 nereye 80 nereye dıye açıklama yapmıştım ama gel gör ki hıcbırsey yok bari nezaketen dursa yorumlar ***** gibi hissedıyor ınsan kendını 4 cevap var ama cevaplar acılmıuor

(6,688 puan) tarafından

Görmedim öyle yorum canım kaldırmış demek ki . Benim adam da 80 alsa bende atarım altın kenara 35 r40 arası alıyor 10 zaten kra :D tuzu kuru olan konuşuyor işte 

(2,495 puan) tarafından

Biraz öyle olıyor

+3 oy
(1,131 puan) tarafından

Bizimde aynı canım çok şükür benim eşimde asgari ücretle çalışmıyor. Ev kira , faturalar,gıda alışverişi ,araba taksidi ...çoğu zaman bankalardan geçiniyoruz maalesef Allah yardımcımız olsun inşallah.🤍

(6,688 puan) tarafından

İnşaallah canım işimiz zor gerçekten 🙂‍↕️

+3 oy
(1,692 puan) tarafından

Hayat pahalı bence geçim sıkıntısı bundan diye düşünüyorum Bir de bir şeyler için hani uğraşıyoruz ya arabadır vesaire onun borçlarıdır şudur budur derken oluyor bence eğer imkanım varsa evlere ek iş alabilirsin oturduğun yer buna müsaitse maalesef ki benim öyle bir şeyim imkanım yok alamıyorum

(6,688 puan) tarafından

Bizim burda da yok canım o çalışıyordum bı kaç ay öncesine kadar çıkardılar kızım okula gitcek diye başka işe de giremedim ama en azından yazlık işlere gitcem olmuyor gerçekten böyle 

(1,692 puan) tarafından

Bnde çalışmak isterdim ama işte nasip gerçi eşimin eşi Kendi işi ama bilmiyorum ya Zor bu devirde geçim

+3 oy
(3,088 puan) tarafından

Bizde öyleyiz eşim yüksek maaş alıyor şuanda kirada değiliz araba için kredi çektik 23 bin oraya gidiyor 3 kredi kartımı ödüyoruz faturalar ve gıdayı karttan alıyoruz pazar için geriye iyi bir para kalıyor ama  genede ay sonu ara,ara zorlandığımız oluyor. Oda dışarıda sık sık yemek yersek ekstra birşey çıkarsa yetmiyor 

(6,688 puan) tarafından

Evet canım bizim öyle çok dışarda yeme de olmuyor ama kira vs derken 

+3 oy
(1,358 puan) tarafından

28 alıyor eşim ev kira değil köyde oturuyoruz genelde pazarımızı kayınvalidemhil yapıyor kredi ödüyoruz 1 çocuk var biri de yolda geçinmek zor oluyor ay sonuna para yetmiyor hep kısıyoruz inşAllah atanırım bir an önce 

(6,688 puan) tarafından

Millet diyordur sana her şeyin yerinde nasıl gecinemiyor diye dimi 

+3 oy
(22,968 puan) tarafından

Marketin önünden geçsen 1000 TL gidiyor içine girip ihtiyaçlarını alsan maaşın çeyreği kalır bizimde eşimin kartları patlarsa ancak benim maaşım artar geçim gerçekten zor 

(6,688 puan) tarafından

Gerçekten öyle canım 

+3 oy
(1,490 puan) tarafından

Genelde bu sorun var. Bizde de durum aynı oluyor. Tek eşim çalışıyor aylık 40-60 bin arası para geliyor krediler, giderler, faturalar falan derken elimize 10-20 bin zor kalıyor. Onu da birikim yapıyoruz. Araba alma gibi bir planımız var inşAllah alabiliriz. 

(6,688 puan) tarafından

İnşaallah canım 

+3 oy
(2,726 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Zor canım ev bizim olmasına rağmen her ay içerdeyiz😅 ağlanacak halimize gülüyoruz 

(2,726 puan) tarafından

Herşey ateş pahası aylık eve 100 bin girerse rahat geçinirsin 

(6,688 puan) tarafından

Aa üst mercilere sorarsan hayat bedava verilen para da yeter de artar 

(2,726 puan) tarafından

Onların evine 100binden çok daha fazlası giriyor çünkü 😐

(6,688 puan) tarafından

Allah'ım sonumuzu hayretsin

(2,726 puan) tarafından

Aminn inşallah bacım🤲

+3 oy
(3,230 puan) tarafından

Canım bizde öyleyiz. Eşim 40 bin alıyor, bir tane kızım var. Evimde kira olmadığı hâlde. Çoğu zaman zor yetiyor. Bayramlarda insan iyice açılıyor, sonra onları toplamaya çaliyoruz

(6,688 puan) tarafından

Sorma benjm de aynı alıyor 10 bin kira zaten nolcak halimiz bilmem 

+3 oy
(2,971 puan) tarafından

Neyi yoruldun ne bekliyorsun kenara  para atmayı 

(6,688 puan) tarafından

Sureklj kısır döngüye girmekten yoruldum bizi bu hale düşüren ekonomiyi öpeyim 🤣

+3 oy
(8,630 puan) tarafından

İnşallah bir gün ev sahibi olursunuz o zaman daha rahat olacaksınız tabi bu süreçte ikinci çocuğu düşünmek mantıksız bir hareket olur 

(6,688 puan) tarafından

Ev sahibi olmak zor 🤣 ikinciyi düşünüyoruz kızım 5 yaşında 

(8,630 puan) tarafından

Helal olsun 

(6,688 puan) tarafından

Kızım 5 yaşında illa ikinci olacak şu anda ev alma gibi bı imkan da yok 

+3 oy
(11,033 puan) tarafından

İnan bunu bende çok düşüyorum. Benim evim birde kira değil kendi evimiz ama ay sonuna zor geliyoruz hesaplayıp bakınca lüks diyebilcegim bir harcamam da yok. Ya kuaför saç kesimi 350 dedi o bile çok geldi evde kendim kestim nasıl olsa kapaliyim ne olacak dedim. Bizde 2 çocuk var 

(819 puan) tarafından

Banada 300 dedi yüz ve bıyık bölgesi eve gidip kendim aldım 

(6,688 puan) tarafından

Benim kız kardeşim hallediyor o işleri öyle ekstra lüks bı şeyim de yok 

+3 oy
(1,257 puan) tarafından

Biz çift maaş aynıyız canım memur olduğunuz ve ortalamanın üstünde maaş aldığımız halde zor oluyor hesapladik günlük 600 limit koyduk 600 üstü alışveriş yapmiycaz. Not alıyoruz not alınca farkettim ki günlü 2-3 bin harcadigimiz bile oluyormuş biz de sanıyoruz ki hiç savurmuyoruz nasıl paramız kalmıyor diyoruz. Ama not alınca anlıyoruz herşeyi. Yazın bir yere ve bence siz de çalışabilirsiniz çok güzel olur tek maaş imkansız geliyor bize

(6,688 puan) tarafından

Ben çalışıyordum canım ameliyat oldum çıkardılar bı kaç aydır evdeyim ama ben çalışırken de yetmezdi sımdi de yetmiyor 

(1,257 puan) tarafından

Öyle canım paramiz mi bereketsiz yoksa biz mi bereketini kaçırıyoruz bazen ben çok düşünüyorum bunu

(6,688 puan) tarafından

Gerçekten bende canım 

+3 oy
(163,301 puan) tarafından

büşüm savurganlikla alakasi yok marketler pahali giyim pahali yasamak icin temel ihtiyaclar cok pahali

(6,688 puan) tarafından

Sorma sevdos sorma araba bozuldu geçen ay 15 ona verdik 

+3 oy
(6,487 puan) tarafından

Savurgan değilsin hayat çok pahalı ev kira kendinin olsa biraz birikimin olur ben 22 sene çalıştım bir şeylere sahip olmak için iki senedir evdeyım tekrardan işe dönmeye düşünüyorum iki tane evladım var onların geleceği için birikim yapayım diyorum

(6,688 puan) tarafından

Her şey çok pahalı ya yeminle ufacık bir şey bile dünya para

+3 oy
(1,018 puan) tarafından

Eşim 25 alıyor kira 10 bin 4 çocuk var en küçüğüm 8 aylık en büyük 14 yaşında ay sonunu zor getiriyorm ama planlı kullanıyorum 

(6,688 puan) tarafından

Bizde öyleyiz ama planlı gidersen işte 

+3 oy
(4,194 puan) tarafından

Malesef hayat çok pahali. Çocuk zaten direkt gider makinasi 😁

Kapitalist bir dünyada yaşıyoruz bu yüzden verdiklerini alıyorlar hele de kredi kartı varsa çok tehlikeli 

(6,688 puan) tarafından

Kredi kartı var ama kullanmıyoruz kapattim biraz borcu var onu ödüyoruz 

+3 oy
(4,764 puan) tarafından

Valla ayniyiz canim benim ev kira degil kayinbabamin kira odemiyorum esimde 30 32 falan aliyo mesaiyle falan sukrediyoruz o kadar olursa da ama ucu ucuna ancak yetiyo ay sonu sıkılıyoruz bizim kredi yok Allahtan dugunde takilan takilari bize verdiler benimde mihrim duruyo senin krediye verdigini bizde disten tirnaktan artirip zekata kurbana veriyoruz parayla bisey sahibi olamiyoruz ev etmez araba etmez sadece bizi zora sokuyo zekatti kurbandi derken Allahin gucune gitmesin de oyle zorluyo bizi artir artik sıka sıka idare ede ede onladi yapiyoruz 

(6,688 puan) tarafından

Gerçekten bu devirde çok zor mervem ya 

(4,764 puan) tarafından

Oyle cicegim napcan bu ay bizde de hersey ust uste geldi 

+2 oy
(13,437 puan) tarafından

Kız ne savruğu 35 le bide kira verip iyi bile geçiniyorsunuz valla. Allah yardımcınız olsun valla

(6,688 puan) tarafından

Sorma canım kira 10 bin öyle zorla geçiniyoruz 

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 1,299 göst.
12 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Sirine011 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 184 göst.
23 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde SzAnne (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 218 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu