+3 oy
205 göst.
Diğer kategorisinde (494 puan) tarafından

Ailem uzakta sene de bi gidiyorum annem kardeşim abim yengem ablamlar hepsi orda onlara hediye almak istiyorum, yengem hamile ve kardeşimin eşi de hamile onlara altın almayı düşünüyorum hediye de almak isteyince eşim her sene alıyorsun eli boş git diyor eli boş gitmek olur mu

6 Cevaplar

+3 oy
(3,435 puan) tarafından

Eğer durumunuz kötü değilse eli boş gitmek hoş değil. Hepsine teker teker olmasa da ortaya çikolata, şeker veya bulunduğunuz yerin özel bir yiyeceği bir şeyi olur alabilirsiniz. Hamile olan yakınlarınıza, ben kendim olsam mutlaka bir şey alırdım. Ki aldım da. Çünkü ya gitmeden almanız gerekecek ya da gittikten sonra tebrik amaçlı alınacak zaten. Altın olarak da tamamen durumunuza bağlı. Maddi imkan varsa tabiki alın, ama sırf karşıdakinin beklentisi için kendinizi zora sokmak da yersiz olur.

Her sene alıyorsun dediği senede bir kez. Hem büyük ihtimalle siz gidince size de mutlaka hediye veriliyordur. 

(3,435 puan) tarafından

Bu arada benim ailem Allah arttırsın çok kalabalık. Hepsini de sevdiğim için şuna da almayayım bir şey olmaz diyemiyorum. O yüzden bir şekilde hepsine ufak da olsa bir şey alıyorum ama gerçekten cüzi şeyler. Diğer türlü altından kalkamaz insan. Zaten hediyenin değeriyle sevgi ölçülmez.

Şu da var, şuan var diye alırsınız, ama olmadığı zaman alamayacağınız için neden almadı oluyor bu sefer. 

-Reklam-
+2 oy
(23,816 puan) tarafından

Yani içinden geliyorsa al tabi ama illa hediyeyle gitmek zorunda da değilsin ben olsam hamilelere birşeyler alırdım aileme de ufak tefek bişeyler alırdım çok masraf yapmaya gerek yok 

+2 oy
(4,210 puan) tarafından

2 3 ayda bir giderken bile mutlaka bir şey alıyorum uçakla gidiyorum yuk ediyorsun diye ailem kızıyor yine de götürüyorum valizim yoksa oradan illaki bir şeyler aliyorum yani ben olsam hepsine tişört pantolon değil de yaşadığınız yerin neyi meşhursa birer paket alabilriisnzi senede bir kere bu kadar da alınır yani

+2 oy
(1,489 puan) tarafından

Ben gittiğimde elimden geldiğince almaya çalışırım ama öyle pahalı şeyler değil mesela ailemde herkes tesettürlü ya şal alırım yada üst alırım bütçeme göre mesela son gittiğimde bulunduğum şehirde ayakkabı mağazası indirime girmişti hepsine ayakkabı aldıydım cok sevinmiştiler 

(252 puan) tarafından

Ne iş yapıyorsunuz merak ettim, baya zenginsiniz sanki😊

(1,489 puan) tarafından

Çalışmıyorum koca parası yiyorum hakdjdkdg

Çok zengin değilim ama çok şükür uzun zaman görüşemediğim sevdiklerime bütçeme uygun bişeyler alıyorum mesela seneye bi memleket turu planlıyorum Rabbım nasip ederse tabi şimdiden ufak ufak bişeyler almaya başlıcam 

(252 puan) tarafından

MaşaAllah çok güzel, ama herkese ayakkabı almak çok maliyetli olmadı mı, eşinize de bravo, tebrik etmek lazım

+2 oy
(11,958 puan) tarafından

Imkanın el veriyorsa al. Senede bir gidiyormuşsun ben olsam hiç düşünmem her gittiğimde götürrum. Eşimin kuzeni var bizde onu senede bir kere görüruz yurt dışında yaşıyor, her geldiğinde mutlaka heidye getirir hepimize sağolsun..

+2 oy
(18,492 puan) tarafından

Zorunlu değil ama gidince illa ki biseyler götürüyorum. Köyde oturuyorum gittiğimde muhakkak süt götürürüm onlara. Çerez falan alırım biraz. 

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 786 göst.
9 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Goncaby (2 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 577 göst.
0 oy
3 cevap 160 göst.
19 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Annelerrr (334 puan) tarafından soruldu
0 oy
50 cevap 1,792 göst.
24 Eylül 2021 Diğer kategorisinde İstanbullu (47 puan) tarafından soruldu