+5 oy
592 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (24 puan) tarafından

Kızlar eşimle 3 yıldır evliyiz. Çocuk düşünmedik şu ana kadar ama eşim dillendiriyor son zamanlarda. Maddi durumumuz iyi ama bilemiyorum çocuk bakmak zor bişey sonuçta 27 yaşındayım şu an biraz daha beklemilimiyim sizce? 

25 Cevaplar

+9 oy
(4,613 puan) tarafından

ne zaman hazırsan o zaman en uygun zaman

çocuk bakmak 40 yaşında da zor 20 yaşında da

kendine eşine güveniyorsan istediğin zaman yap

-Reklam-
+6 oy
(590 puan) tarafından

Her zaman maddi ve manevi açıdan hazır olduğun zaman denilir ama bunun alt metni çok kapsamlı. Ekonomik olarak çocuk yapmaya uygunsun ama sizin canınızdan olan bir bireyin hayatı boyunca sizin her şeyinize ortak olacağını unutmayın. 

Bizim de eşimle çocuğumuz iki buçuk yıl sonra oldu. Ama biz çocuk isterken tüm eksi ve artılarıyla düşünemedik. Benim iki çocuğum var arka arkaya doğdular. İyi ki de olmuşlar şükürler olsun ama gerçekten çok hareketli çok babaya düşkünler. Benim eşim askerî personel ve evde olduğu zaman dilimi parmakla sayılır ancak. Bu evde olmama durumu doğuya gidip branş değiştirdikten sonra ortaya çıktı mesela biz bunu hesaba katamadık. Yurt dışı, yurt içi görevleri oluyor. Aylarca yok. Ben 29 yaşındayım ama ciddi söylüyorum alnımdaki göz çevremdeki çizgilerin haddi hesabı yok. Başımda bir tutam saç var ya da yok. Kabarık Allah'tan belli olmuyor:)))Tanımadığım bir yerde Türkiyenin bir köşesinde iki tane çocukla yapayalnız kalmanın psikolojik zorluğunu kaldıramıyorum artık.Ben ücretli öğretmen olarak çalışıyordum. Atanmaya çalışıyordum çocuklardan önce ama şimdi kaldı öylece. Yaş  30 oldu neredeyse ama bendeki enerji bitti. Normalde ben asla anlatmam bunları. İç döktüm gibi oldu ama söylemeye çalıştığım şey şu canım. Maddi manevi yönden hazır hissedebilirsiniz ama yaşam şeklinizin az çok ne getireceğini de hesaba katın. Alt metinler uzar gider. Siz karar verdikten sonra gerisi Rabb'im'de. O en iyi zamanı bilir... 

(5,710 puan) tarafından

En güzel yorum yorum galiba. Her şeyi hesaba katmak gerekiyor. 

+5 oy
(12,054 puan) tarafından

Bende 27 yaşındayım 2 çocuğum var. Şuan düşünüyorum da ilk çocuğumu şuan kucağıma alsaydım benim psikolojim için çok daha iyi olacaktı. 

(957 puan) tarafından

27 yasinda 3 çocuklu ben bitmis haldeyim

(10,378 puan) tarafından

24 yaşındayım 3 çocuğum var vllhi anca ayakta duruyorum 😅

(957 puan) tarafından

Yaslari kac peki 

Benim 3 cu bebek mahvetti asla uyunuyur 

(12,054 puan) tarafından

Allahtan sabır ve bol bol akıl sağlığı diliyorum yarışmacı arkadaşlara 😄

(10,378 puan) tarafından

Barbie amin amin

(10,378 puan) tarafından

Zeynep34 

En büyüğü 4, 5 

Ortanca 2,5

Küçüğü 1 yaşında 

(12,054 puan) tarafından

Bende de 4.5 ve 2 yaş var. 1 yaşında bir çocuğum daha olsaydı tımarhanelik olurdum net. 

+3 oy
(9,617 puan) tarafından

İsdiyorsan sende yap gitsin zor tabiki ama kendinde annelik yapabilecek potansiyel görmüyorsan yapma 

Mesela evi dagıtıyor die cocugunu sevmeyenler var 

(24 puan) tarafından

Yok çocuklarla aram iyidir sadece eşimle yaşamaya alıştık şimdi büyüyecek nasıl olur kafam orada

(9,617 puan) tarafından

Yani kendinden cok ödün vermen lazım biz 1 sene yapmadık cocuk 

Ayaklarımı kösüp oturmak falan cok güzeldi😅 

Sabahlara kadar sohbet ederdik 🤭

Sürekli kafamıza estiği saat dışarı cıkardık 🤗🤗

İsdediğin saat yat isdediğin saat kalk falan 😁

Biliyorsun işde 

Gazıdır sancısıdır hastalıgıdır gecenin en tatlı uyku saatinde uyanmasıdır

Doydumu rahatmı uyudumu uyandımı derken cokk yoruluyor insan .Alıştıysan o rahatlıga seni zorlayabilir ilk zamanlar sana desem şimdi yalan olur şu zamana kadar çekersin sonra rahatlarsınız die 5 yasına gelmiş çılgın bir oğlum var 😅 tabi karı koca yardımlaşarak da bakarsalar cokdaha iyi olur

+3 oy
(2,496 puan) tarafından

Maddiyat sabır eş desteği aile desteği vs varsa ne zaman isterseniz ozaman olur bn şuan 31 yaşındayım hazır değilmişim bunu anladım sabrım yok kaldıramıyorum

+3 oy
(23,745 puan) tarafından

Yaşım 25 olacak kendimi hazır hissediyorum dediğim halde zorlandım hatta daha hazır değil miydim acaba diye bile düşündüm farklı bir psikoloji ayrıyeten kolik bir bebek olduysa daha zor geçebiliyo ama ilerleyen süreçte de iyi ki diyorsun çünkü zaman çok hızlı bebekler çok hızlı büyüyor🥹 her şeyi baştan sona düşünerek karar verin eşinden gerekli desteği alacağından eminsen kendinden eminsen bu kararı verin Allah gönlünüze göre versin 🌸

+3 oy
(333 puan) tarafından

Bence yaş ilerledikçe zorlaşıyor 

Ve siz şimdi istiyorsunuz hemen o ay hamile kalacaksınız diye de bir şey yok

Naçizane tavsiyem eşinizle aranız iyiyse beklemeyin

+3 oy
tarafından

Psikolojik olarak ne zaman hazırsan evet ben çocugun sorumluluğunu alabilirim dersen ve buna hazırsan o zaman doğru zamandır ve en önemlisi eş desteğin tam mı bu en önemli kriter eğer evim dağılır özgürlüğüm kısıtlanır hiçbişey yapamayacam eşim destek olmuyor diye düşüncelerin biri bile aklındaysa ve şüphen varsa ertele 

+3 oy
(23,523 puan) tarafından

Erteledikçe insanın gözü daha da korkuyor. Üç sene evliliğin oturması için yeterli bir süre sevgi dolu huzurlu bir aile ortamınız varsa ve hazırsan doğru zaman 

+3 oy
(1,428 puan) tarafından

Belki bir yaştan sonra çocuk sahibi olmak iki taraf içşnde ( yumurtalık ve sperm kalitesi) açısından zor oluyor 35 yaşa kadar yani ama çocuağa bakmak ince psikolojik olarak hazır hissedilmeli. Zaten her türlü zorrrrrr

+2 oy
(2,517 puan) tarafından

Yaş arttıkça çocuğa olan tahammül azalıyor gibi geliyor bazen. Ben 26 yaşında evlendim 28 yaşında oğlum oldu. 33 yaşında da kızım oldu. Bence birbirinize alıştıysanız düşünebilirsiniz. Ben çocuğum olmama ihtimalini düşünerek çok beklemeden yaptım. Bilemiyoruz belki tedavi gerekecek çocuğum olması için diye düşünmüştüm. Çünkü halamın olmadı bunu düşünme nedenim buydu 

+2 oy
(3,233 puan) tarafından

Ya  olmazsa orasına var

+2 oy
tarafından

Ben 25 te hamile kaldım sonunda dogum yaptım 26 da anneydim şuan 28 yaşındayım 2 bucuk  yaşında oğlum var . Annelik çok farklı bisey ilk 1 bucuk yıl kucaktan inmiyor her fırsatta kucak kucak istiyor. Uyutmuyor , yemek yedirmez , tuvalete dahi göndermez ağlar,  oyun ister emmek ister altını bazen 10 dk bir değiştirdiğim  olmuştur. Hergun duş aldırırım uyutmaya çalışırsın uyumaz sabaha karşı seni belki 2 belki 3 defa kaldırır ağlar ağlar anlam veremezsin.  Dışarı çıksan durmaz ağlar. İlk 1 bir yıl özellikle hastalık değişimler çok yaşanır zorlar. 

Ve daha çok şey var zorlayan durum olarak. 

Hazırsan yap psikolojik olarak hazırım diyorsan yap .

Ama bana sorarsan keşke daha önce yapsaydım 23 te evlendim 2 yıl sonra yaptım . Cok zorlandım uykulara ve yatağıma resmen geçici olarak veda ettim  😀

Şuan oturuyoruz mesela oğlumla dizimde yatıyor öyle. 

Yeni doğuyor herseye muhtaç masum oksdar temiz ki narin ki cokguxel bisey. Sonra büyüyor yürümeye başlıyor kendine bi ozguven geliyor orası bambaşka güzel anne baba dediğinde bambaşka güzel. 2 yaşa doğru senle iletişimi güçleniyor gel oynayalım felan diyor hatta seni ikna etmek için elinden geleni yapıyor öpüyor sarılıyor  😀 seni taklit ediyor okadsr güzel şeyler ki. Daha cok şey var 

Özetle sabır Sevgi merhamet herseyi yoluna koyar cocuk yapmanın iyi yönleri de var güzel günleri görmek için biraz yorulursun böyle de zor yönleri var malesef nedemisler gülü seven dikenine katlanır ❤️

İyi ki de anne olmuşum. İmkanım olsa ikiyi de yaparım ama sağlık durumum sıradaki çocuğunda hayatını riske atar oyuzden vazgeçtim.  Rabbim olmayanlara versin inşallah ❤️

(24 puan) tarafından

Garip değil mi canım bir anda bir bebe geliyor önceden olmayan bişey bir anda hayatına giriyor çok garip

tarafından

İlk baslarda öyle hissettiriyor ama zamanla özellikle sana muhtaç olduğunda ona iyi geldiğinde iyi ki diyor insan sana gülümsediği an ❤️

+2 oy
(136 puan) tarafından

24 yaşında iki çocuk annesiyim zor ama güzel bir tane olsun ne olacak 

+2 oy
(448 puan) tarafından

Doğru zaman diye bir şey yok sən istiyormusun eşin istiyormu cevap evetse yapın bir velet 🙃

+1 oy
tarafından

Gülüm yap kurtul bir zamandan sonra kafa kaldırmıyor 😁🤣

(24 puan) tarafından

Ay aşkım alemsin 😄

+1 oy
(356 puan) tarafından

Anne nin hazır olması yeterli ilerliyen yaşlarda çocuk bkmk daha zor ama buda bir gerçek  sana en büyük tavsiyem şudur ki 

Çocuk tan önce kendi adına para sakla herkes yardım ederim der kkocan da der blkide ederler ama hiçbir zamn yeterli gelmez bkuci tutarsın zorlndiginda birgün olsun dinlnmk istediğinde 

+1 oy
(1,697 puan) tarafından

Vallahi maddiyat iyiyse eşinin desteğini görebileceğini düşünüyorsan aileler olarak sorun yaşamayacağınızı düşünüyorsan bence evlat çok güzel bir şey tavsiye ederim her zaman da eşle vakit geçirmek olmaz yani güzeldir elbette ama çocuk eve Neşe getirir bence

(24 puan) tarafından

İnşlh cnm hayırlısı

+1 oy
(5,772 puan) tarafından

Kendini hazir hissettiginde yap tabi ama bence tam yasin. Ilk oglumu 27 yasinda dogurdum, ikinci oglumu 32 yasinda. Eger iki cocukta dusunuyosan yasini cok bekletme derim. Cocuk bakmak sorumluluk vs cok zor evet ama o sevgiyi o sicakligi tadinca var ya hersey bambaska oluyo.

+1 oy
(4,957 puan) tarafından

Ben gec kaldim diyodum ayni yastayiz 3 yasina geldi valla sana sunu soyleyim keske daha erken evlenip cocuk yapsaydim çünkü yas ilerledikce tahammul seviyesi de dusuyo 27 yas erken degil ikinciyi isterseniz kac yas dusunuyosun mesela ha herkes cocuk sahibi olmak zorunda degil herkes 2 3 5 cocuk dogurmak zorunda degil onu sen tartip dusuncen hic cocuk istemiyosan tamam ama 1 tane olsun istiyosan hala kafan kalidiroyken yap derim 30 dan sonra hic cekemezsin 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 92 göst.
+1 oy
8 cevap 282 göst.
8 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zehraao (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 428 göst.
17 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde aysegulguleryuz (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 868 göst.
29 Şubat 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Milena16Miran (7,135 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,302 soru

24,084,179 cevap

331,372 kullanıcı

...