+2 oy
906 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar bayramda erkek kardeşim ve eşi dayimlara oturmaya gitmiş anneannemi görmeye. Bizim gelin pek sıcak kanlı değil (olmakta zorunda değil) 

Dayımın gelini de bana mesaj atmış "Sümeyye gerçekten bu bayram gün moralini bozmak istemezdim ama gerçekten sinirlerim bozuldu ya sen yada annenle konuş o gelini bir daha bu eve sebep her ne olursa olsun kesinlikle bu eve getirmesin egerki bir daha gelirse ve ben buna denk gelirsem bu evden onu kovarım haberin olsun benim kaynanam hepimizden zararsız bı insan ona bile saygısı yok benim kaynanama saygısı yok sebep her ne olursa olsun bir daha bu eve girmicek"

Bunu WhatsApptan attı bana, ben İstanbul'da oturuyorum onlar Sakarya, bana yazması çok alakasız kaç kardeşiz ablama bile yazabilirdi. 

Ne saygısızlık yaptı diye sordum klasik gelininiz yazdı . 

Bu arada dayımın gelininin evi ayrı , dayimlar adına karar veriyor. Bende sinirlendim "Sende o zaman annemlerin evine gelme orası bizim gelinimizin evi" dedim .

Attığı mesajı geline okuttum sinirlendi ortalığı yıktı anneme kardeşime herkese bağırdı "O kadına yüz veriyorsunuz sizin yüzünüzden bu kadar rahat " vs gibi birsürü şeyler söyledi . Annem aradı dayimları. Burası gelinimin evi bir daha gelinin evime adım atmasın , gelinim rahatsız oluyor" dedi

Yani anlayacağınız ortalığı baya karıştırdım vicdanım hiç rahat değil iyi mi yaptım kötü mü bilemedim 

18 Cevaplar

+4 oy
(5,472 puan) tarafından

Sen doğru olanı yapmışsın, şeffaf olman lazımdı ama senden sonrakiler fazla kopmuş. Gelininiz olsam açıkça yengene kendim arar sorarım, ama o size yüklenmiş hatta anneni salmış üzerine... Annen olsam gelinin gazına gelmem ağırlığımı koyar önce gelinimi sakinleştirir sonra yengeye diyeceğimi derim usülünce.

Annen ve gelininizi önce bir tartıp ona göre bu mesajı paylaşabilirdin belki. 

Yine de, hiçbir şey için geç değil annen ve gelininizin tansiyonunu düşürmen faydalı olabilir. Olaylar daha da ileri gitmesin diye. 

tarafından

Gülüm bundan öncesi de var 😁 bu iki gelin ezelden beri düşman , hiç sevmiyor bizim gelini, bizim gelin yalaka olmadığı için sürekli arkasından konuşuyor yani dayımın gelini. Çok ortalık karıştı o gelinden dolayı . Yukarıda ki yazdığı mesajdan sonra "Ortalık ne güzel duruldu , bayramdan bayrama görüyorsunuz zaten birbirinizi. 15 dakika katlan " yazmıştım 

Ortalık duruldu o ki

Götunu alıp buraya nie geliyor o zaman

Saygı gostermeyecegi insanlarin evime girmesin

Sadece birdaha gelmesin

Dedigim gibi sebep ne olursa

Aynen bunu yazdı . Kopyaladım yapıştırdım Ben muhabbeti tam detaylı anlatmadım üstün körü anlattım aslında 

-Reklam-
+3 oy
(1,841 puan) tarafından

Kusura bakma ama ben senden yana değilim bayram günü ben olsam böyle birşeyi asla yapmam 

Bayramlar bizim aile için çok kıymetlidir

He bana böyle mesaj gelse ben ağzının payını hakkıyla verir gelinimize de söylemezdim 

Rahatsız olan gelmez bu kadar basit derim dağdan gelip bağdakini kovamaz kimse herkes haddini bilecek 

tarafından

Canımın içi bu olayların öncesi de var , bundan ibaret değil aslında , buda tuz biber oldu . Bizim için de bayramlar çok önemli çok kıymetli kesinlikle , bu yazışmanın devamı da var kısa kestim canım 

Rahatsız olanın evine gitti bizim gelin oda bizim yalvarmamızla gitti anneanneyi görsün diye 

+1 oy
(4,125 puan) tarafından

ben olsam ben de senin yaptığını yapardım. boşver. 

tarafından

Ya çok ikilemde kaldım işte , beni karıştırmayın dedim, o zaman ben söylerim dedi sonra ben kötü olmayayım dedi umrumda değil dedim ama gene de gittim geline anlattım herşeyi 🙄

Daha sonra dayımın gelini üst üste 5 tane mesaj atmış hiç birini okuyamadan herkesten silmiş 

(4,125 puan) tarafından

bi kere bu dayının gelinine düşmez. 

orası onun evi değil, onun karışma hakkı yok

+1 oy
(1,246 puan) tarafından

Çok rahatsız olmuşsa dayinizin gelini meramını kendi iletseymis keşke ilkokul çocuğu gibi şikayet etmiş🙈ya da dayı annenize böyle böyle bir durum var gelininle konuş bacım deseymis..bence dayının gelin sizin gelini kisknamis

tarafından

Başta beni hiç bulaştırmayın zaten bayramdan bayrama görüyorsunuz yüzünüzü dedim. Ne olursa olsun evime adım atamaz dedi. Bende beni alâkadar eden bir durum yok beni bulaştırmayın bu konulara dedim ama dayanamadım geline anlattım 

(1,246 puan) tarafından

Bence iyi yapmışsın sonuçta onun hakkında konuşulmuş bilmeye hakkı var

tarafından

Ben söylemeseydim adım kadar eminim yazmayacaktı gelinimize. Yorumun için teşekkür ederim canım ❤️

+1 oy
(3,744 puan) tarafından

Ben direk ona bana yazmak yerine söylemek yerine ara onunla konuş derdim 

tarafından

Kız dedim onuda 😁 üstün körü anlattım olayı işte 

(3,744 puan) tarafından

Emsan hiç anlatmasaydin keşke gııı kendini gidip söylese idi çünkü bak bu sefer senin içine dert oldu 

tarafından

Hiç sorma kardeşim ya , yarın görümcesi gelecek mesajları ona okutacağım o devreye girer artık ne yapayım . Eşimden de kalayı yedim sen neden karışıyorsun diye 😁

(3,744 puan) tarafından

İnşallah olaylar çözülür kalpler güzellikle dolar 

0 oy
(4,006 puan) tarafından

İyi yaptın vicdanın rahat olsun 👍🏻

tarafından

Sanırım artık eminim doğru yaptığıma 

0 oy
(639 puan) tarafından

İyide ortalığı karıştırmak değil ki zaten gelmesin demiş sen de mecbur söyleyeceksin napacaktın sır değilki kadın kendisi demiş istemiyorum diye

tarafından

Yani canım işte bayram üstü yapınca kötü oldum 

0 oy
(6,696 puan) tarafından

Ben olsam bende senin yaptığını yaparım onun ne haddine bu eve gelmesin demek kız saymış gitmiş sonuçta kjmse kimseye 32 diş gülmek zorunda değil bende çok gittim eşimin tarafına sevemedim halde gittim kimseye de gülmek zorunda değilim sonuçta saymış gitmişim..sen ne güzel görümce gibi sahip çıkmışsın geline valla tebrik ettim biri benjm hakkimda böyle bı şey dese benim görümce 3 e 5 ekler daha da çok dedikodu eder arkamdan 

tarafından

Ya gülüm yalvardık gitsin anneannemi görsün diye yoksa asla gitmez çünkü nefret ediyor o kadından 

Yok valla 2 tane gelinimiz var benim için candır onlar. Anneme bile karıştırtmam gelinlerimi 

Allah razı olsun inşallah canım düşüncenden dolayı 

(6,696 puan) tarafından

Yine de saymış gitmiş kimsenin bı şey demeye hakkı yok 

Benim görümcem olsana 🤣

tarafından

Ay Gülüm gel ben sana görümce sevdiririm 😁❤️

0 oy
(3,011 puan) tarafından

Iyi yapmışsın sizin gelinde hakli

tarafından

Haklı bizim gelin hemde çok haklı çünkü daha önce de olaylar yaşandı hep kızla uğraşıyorlar 

0 oy
(1,007 puan) tarafından

Dedikodu değil ki bu gelmesin demiş mecbur iletmen gerekiyordu ama sırf güler yüzlü değil diye sanmıyorum bu kadar karışsın ortalık bişiyler olmuştur bence. Ben iyice anlar gelininiz haksızsa karışmam çekilirim değilse bende savunurdum 

tarafından

Annem yengemi aradıktan sonra anladık ki yengemleri de doldurmuş 😁 yengem gelmesin evimize demiş anneme . Annemde senin gelininde benim eve gelmesin gelinim rahatsız oluyor demiş . Yani tam cümbüş oldu ya

(1,007 puan) tarafından

Büyüklerin gaza gelmesi kötü olmuş bi kötü yenge tüm aileyi karıştırıyo bi tane de bizde var tüm sülale küs 😂

tarafından

Kız gelinin gorumcesi bile diyor "o gelmeden önce hiç olaylar olmuyordu, bir geldi herkes birbiriyle küs" 🤣🤣🤣 düşün ki ben dayımla  aylarca konuşmadım, numarası hâlâ daha rehberimde yok gittiğim zaman ziyaretine giderim o kadar 😁

(1,007 puan) tarafından

Hem biliyolar hem gazına geliyolar 😂 helal olsun kadına 😂😂😂

tarafından

Gorumcesi bizden yana ya hatta sabah kahvaltıya gelecek Sakarya'dan 2 gün bende kalacak 🤣

0 oy
(23,050 puan) tarafından

Gelinin yaptığı aşırı saygısızca o yüzden bir nevi hat bildirmek olmuş bence de yanlış değil direkt geline söylemesem bile ben de anneme derdim çünkü ev sahibi değil o üstelik onu değil anneanneni görmeye gidiyorlar ay ne münasebet 

tarafından

Ya anneme söylesem hayatta saklamaz ki bizim ailenin bir huyu var herkes birbirinin arkasında durur asla ezdirmez ondan annem direk geline söylerdi yani 

0 oy
(4,821 puan) tarafından

Gercekten cok salma sapan isler ya 2 gelin icin ortalik karismis biri hadsiz ona mi kalmis diger ohadsiz kaynanasinin kocasinin sucu ne onlara patliyo zaten arkasinda durmussunuz keske gostermeseydin mesajlari ama sen suclu degilsin bu durumda ha sadece annene duyursaydin gelinin hic haberi olmasaydi daha iyiymis ama olan olmus kendini suclama 

(4,821 puan) tarafından

Tamam bacim gelin her turlu yenge iste kendi esinin ailesini karistirdigi yetmemis sulslesini karistirma baslamis 

tarafından

Ah bacım var ya, ben o kadın yüzünden dayimlarla aylarca konuşmadım . Allah'ım onun şerrinden korusun şeytani vallahi de ben hallederim yani. 

(4,821 puan) tarafından

Valla askim burda is ne sana ne gelinlere dusuyo ben sana soyleyim annenle dayin oturscaklar getirecekler gelinleri size noluyp hayirdir diyecekler orda hakli haksiz ortaya cikacak zaten dayin orda tepkisini koyacak sanane benim evimr gelen gidenden benim agzim dilim yok mu yanlisini gorursem ben soylerim bacima diyecek esi de benim ailemin icindeki sorunlardan sanane demeyi bilecek gelindin sen yani bi haddini hududunu bil terbiyesiz bak benim kaynim nisanlandi kizoyle bi inatti ki olaylari anlatmaya site yetmez dusun ayrildi ayrilacaklar kaynanam sen mi bi konussan dedi ben dedim valla ben karismsm sevdiler istediler kendi belalarini kendileri buldular ben kalksam iyiligine bisey desem o yanlisa cekse ya kaynima bisey dese ya kayinbabama dese ben nerde kurtulurum kaynimin da kayinbabamin da huyu kotu oyle bi durumda o lafs ne gerek vardi deseler bitti zaten ayrilacaklar belli ben niye kendi uzerime sorumluluk aliyim ilerde acaba benim yüzümden mi bitti diye vicdan yapiyim ki oyle mu banane ayrica brn kendi evimin derdini zor cekiyorum 

tarafından

Vallahi bacım baştan sona kadar haklısın , bizim sülale de iletişimsizlik problemi var. Gelin gürledikten sonra sakinleşince ; umrumda değil bundan sonra o bu eve girmeyecek bende oraya gitmeyeceğim" dedi ve konuyu kapattı . Bizede muhatap olmamamız gerektiğini söyledi 😁 

(4,821 puan) tarafından

Emir buyuk yerden diyosun yani valla kusura bakmasin da kardesimin gelininin terbiyesizligini ben kardesime odetmem benimde var 2 erkek kardesim nasip ederse biri 23 yasinda cok surmez evlenir insaAllah benim dayimin gelini bi terbiyesizlik yapacak bizim gelinin arkasindan gelemez diye laf soyleyecek onunla ben degil dayim muhattap olur benim yengem de ona sinirlenip o zaman o da sizinle gorusmeyecek hic diyemez kendisi istemiyorsa gorusmesin almadin evine ama geline gelme demek yegenine de gelme demek annen adina konusuyorum gelin karisamaz 

0 oy
(572 puan) tarafından

Ben olsam dayımın gelini mesaj attığında ikisinden birini yapardım; ya cevap vermezdim kimseye de bir şey söylemezdim ya da kendisine söyle beni karıştırmayın derdim.

tarafından

Onuda dedim canım , olayı üstün körü anlattım öncesi ve devamı da var aslında . Hayatta susamazdım bide napiyosun aşkom diye mesaja giris yaptı cevap vermemek imkansızdı 😁

(572 puan) tarafından

Anladım o halde vicdanın rahat olsun takma kafana boşver 

tarafından

Bakalım ilerleyen dönemlerde ne olacak, bende çok kendimi savunabilen bir insan değilim de işte 

0 oy
(53,809 puan) tarafından

alev almış ortalık ☺️ o gelin sizin gelini mi kiskaniyor esinden mi kiskaniyo ne halta gelmesin diyor manyak mi ne 

geline diyene kadar dayının yengeninarasaydin keske onceden .neyse olan olmus kimse kimseye gitmiyor bir dahaki bayram ☺️

tarafından

Vallahi biz kıskanıyor diye düşünüyoruz çünkü daha evlenmeden bu hallere girmişti ama kocasından kıskandığını düşünmüyoruz 🙄

Bir daha ki bayram gene herkes herkese giderse gelinler gelip gidemez daha 😁

0 oy
(4,053 puan) tarafından

Dayının gelini baştan sona haksız. O kim oluyor da başkasının evine gelip gidenine karışıyor hesap soruyor bir de host derler insana. Sizin geline cok ayıp asıl. Sen de iyi yapmışsın. Boşver bırak dayınlar üzülüp suclansin. 

tarafından

Ya o gelin geldi geleli ortalık karıştı hep , dayimlarla bile konuşmadı bir süre. Herkes illallah etti düşün ki ben çok cana yakın olmama rağmen ben bile görüşmüyordum uzun bir süre, sonra mesaj atınca eşim dedi ki normal davran boşver herkesin kendinin ayıbı , bir süre normal davrandım bu olayı çıkardı başımıza 

0 oy
(899 puan) tarafından

Çok iyi yaptın . ..  bı gün gelininiz gitse buda kovsa sonra diyecek ben Sümeyye ye dedim kovarim diye bu defa herkes sana yüklenecek neden söylemedin diye .  En iyisini yapmışsın eline sağlık 

tarafından

Hiç bu yönden bakmamıştım aslında bu olaya doğru söylüyorsun 

0 oy
(24 puan) tarafından

Akrabalarla ilişkiyi kestim keseli mutluyum cnm. Tavsiye ederim

tarafından

Gülüm vallahi şehir değiştirdik ama yakamdan düşmüyor bela 😁 ben bu gelinle görüşmüyordum uzun zamandır , sonra doğum yaptı aradı beni neden hayırlı olsun diye aramıyorsun dedi "başın kalabalıktır diye rahatsız etmek istemedim" diye geçiştirdim . Eşim herkesin ayıbı kendine sen normal davran dedi 😁

(24 puan) tarafından

Canım tak diye kesilmiyor elbette yavaş yavaş azaltacaksın. Ben bayramda bi arar sorarım annemin babamın kaynansmın elini öperim o kadar. Dahası zarar veriyor sana

tarafından

İnan kuzum birçoğu ile bu şekilde bağı kopardım ki zaten normal hayatta da mesafeli bir insanım 

0 oy
(1,353 puan) tarafından

Dayının gelinine ne oluyor da haspam. Kendini baya bişey saniyor heralde kendi evi olmayan evden insan kovuyor

tarafından

Kız hiç sorma illallah ettik vallahi daha 1 sene oldu evleneli burnumuzdan getirdi 

(1,353 puan) tarafından

Yüz veriyorlar demekki

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 794 göst.
12 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 132 göst.
0 oy
2 cevap 128 göst.
0 oy
3 cevap 142 göst.