Ölçülerimiz nelerdir ya da hangi tarife göre yapıyorsunuz sürekli dışarıdan almak biraz sıkıntılı olabiliyor evde yapmayı deneyeceğim çocuklar çok sevdiği için evde yapmak daha mantıklı
Bana yazın anam yapiyo 5 6 kilo una 10 15 civarı yumurta kırıyor göz kararı tuz o şekilde sert bir hamur yapiyo açması zor oluyo açıp biraz kurutup kesiyo ondan sonra da 2 3 gün güneş altında kurutuyor kiş boyu yiyoz çocuklar da çok seviyo bizde
Anladım canım teşekkür ederim
Kaynanamgil de yapmıştı ölçüyü hatırlamıyorum ama içinde yumurta koyup sert bi hamur açmıştı.
Orta kalınlıkta açıp arkalı önlü hafif pişirilmiş sonrada kesmiştik
10 tane falan yumurta un tuz bazen irmikte koyuyoruz onu iyice sert bi hamur şeklinde yogurun sonra biraz dinlensin sonra bezeler alarak biraz kalın olcak şekilde açın ince olmasın sonra nede pisirecekseniz onda arkalı önlu çok piisirmeden alın biraz soğuduktan sonra 4 tane açtığınız ekmeği üst üste koyun uzun şeritler halinde kesin
Mantı hamuru gibi mi oluyor acaba
Bacım kimse de ölçü yok herkes göz kararı yapıyor bende öyle un su tuz yumurta ile sert hamur elde edip bezelere ayırıp açıyorum önlü arkalı 1-2 saniyelik tavada pişirip kesiyorum
1,448,696 soru
23,794,750 cevap
317,046 kullanıcı