+2 oy
482 göst.
Diğer kategorisinde (980 puan) tarafından

Hem ev sahipleri hem kiracılar yazarsa sevinirm 

35 Cevaplar

+2 oy
(187 puan) tarafından

Kullanici hatasi degilse evin demirbasindan ev sahibi sorumludur.

Alintidir: 

Borçlar Kanunu'nun 317. Maddesine göre kiralanan yerin temizlik, bakım giderleri, demirbaşların iyi tutma halindeki masraflar kiracıya ait bulunuyor. Kombi, petek temizliği kiracıya ait olmakla birlikte parça değişikliği, tamir ya da yenileme gibi durumlarda oluşan masraflar ev sahibine ait bulunuyor. Ancak, kiracı kombiye zarar verdiyse fatura ev sahibine yansıtılamıyor. Teknik servis kontrolü ile belirlenen arızaya göre faturayı kiracı ya da ev sahibi ödüyor. 

-Reklam-
+1 oy
(2,494 puan) tarafından

Ev sahibi ödedi hep bizde kombi onun sonucta

(980 puan) tarafından

Su ısıtmıyor petekler ısınmıyor bana ev sahibi yazmış ki tamir kiracıya aittir

+1 oy
(3,288 puan) tarafından

Kim kullanıyorsa o ödemeli bence . Kombi evsahibinin ama kullanım hakkı kiracının. Bana kiracı kombi bozuldu yaptır dese kombiyi komple kapattiririm şahsen. 

(3,288 puan) tarafından

Walla ben yaşanana bakarım. Benim kiracim yok. Annemlerin yıllardır var. Gelir vergisi emlak vergisini düzenli öderler her yıl. Geçen yıl kiracıları çıktı. Evin içine sıçmış resmen kirmadigi bozmadığı şey kalmamış . Bir sürü borca girip tamir tadilat yaptırdılar ödemedikleri faturalar da cabasi. Sonra da kiracılar konuşuyor ev sahiplerine vicdan versin diye . Çoğu haketmiyor zaten . Kullanıp bozduğu kombiyi de yaptırsin bir zahmet. Yatırmayacaksa da kullanmasın söktürür atarım kombiyi daha iyi. 

(2,263 puan) tarafından

Nasıl ki kiracı hakkı varsa ev sahibi hakkı da var. Sözleşme varsa mahkemeye verip yaptığı tüm masrafları karşılayabilir ve faturaların ücretlerini alabilir.  Sana şöyle söyleyeyim annemlerin kiracısı ilk taşındığından bu yana aylardır ne kira ödediler nede sözleşme imzaladılar.  Faturaları da kaldı üzerimize , bizi sürekli tehtid ettiler mahkemeye veririz diye Mecbur bizde dava açtık . Malıma alıkoyma vs vs birsürü dava açıldı sonucunu bekliyoruz işte.  

Allah hayırlı kiracı ve hayırlı ev sahibi nasip etsin inşallah 

(3,288 puan) tarafından

Avukatla da görüştük bu durumu. Evden çıkmam diye diretti . Ve kanunların bir çoğu maalesef haksız da olsa kiracidan yana. Yıllarca uğraşman gerek sonuç almak için. Annem babam bunun sonucunu bile göremez muhtemelen yaşlı insanlar. En son erkek kardeşim gitti konuştu da defolup gittiler. Ama dediğim gibi binlerce zarara sokarak . Zehir zıkkım haram olsun götürdükleri. Acımam bu tarz insanlara. 

(2,263 puan) tarafından

Sizin sözleşme vardı o zaman canım herhalde ? Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz için rahat olsun inşallah canım 

(3,288 puan) tarafından

Kıra sözleşmesi vardı ama tahliye taahhütnamesi yoktu. O olursa işlemler daha hızlı bitermiş. Şimdi yeni kiracı geldi noterden onaylı tahliye taahhutnamesi yaptılar. Inşallah sizin işinizde en kısa sürede kasasız belasız sonuçlanır. 

+1 oy
(389 puan) tarafından

Ev sahibi bence ya, biri bana demişti ki taksiye binince lastik patlarsa müşterimi yapar taksicimi diye mantıklı gelmişti.

+1 oy
tarafından

Bizde garanti olduğu için ücretsiz yaptılar. Ama ondan önce ev sahibimiz ödemişti eski evimizde

+1 oy
(2,149 puan) tarafından

Ev sahibi öderrr...

+1 oy
(6,553 puan) tarafından

Kombi komple degismesi.gerekiyorsa ev sahibi arizaysa kiraci sonucta kiraci kullaniyor 

+1 oy
(1,442 puan) tarafından

Kıracıyken ilk kombi bozulduğunda motoru değişti ev sahıbı karşıladı 2. Bozuluşunda biz karşıladık söylemedik bıle şuan yenı bır eve taşındık kombi su kaçırıyor ve eskıydı ev sahıbı 2.el kombi taktırdı değiştirdi yanı 

(1,442 puan) tarafından

Petek temizliği vs ise genelde kiracı karşılıyor 

+1 oy
(1,593 puan) tarafından

Bizim bozuldu şsu istimiyor petek yanmadı biz yaptırdık 2 bin liraya ev sahibine dahi demedik bozuldu diye 

+1 oy
(16,546 puan) tarafından

Bizim komşununki bozuldu ev sahibi yaptirdi. 

+1 oy
(3,295 puan) tarafından

Bizim kombi bozuldu ev sahibi kiradan düşelim dedi öyle yaptık bir keresinde de küçük bir arızası vardı hiç söylemedik biz yaptırdık 

+1 oy
(186 puan) tarafından

Kombi demirbaş olduğu için ev sahibi odemeli

+1 oy
(67 puan) tarafından

Bizim de kombimiz bozuldu ev sahibi ödemişti ikinceye arza yaptı biz ödedik kiradan düştük

+1 oy
(9,591 puan) tarafından

Eski bir kombi olunca bozuldu komple deiştirildi ev sahşbi ödedi yani 40 bin lirayı ben neden vereyimki?

Benşm malımda benim evimmi banane

+1 oy
(1,308 puan) tarafından

Valla o ev sahibinin insafına kalmış bir şey . Kurallar var tabi ev sahibi ödemeli ama işte öyle olmuyor mesela annemlerinde bozuldu parça değişimi oldu annemler ödedi . Annemle babam evden çıkarken parçayı da alıp çıkacak . 

(2,263 puan) tarafından

Benim arkadaşım yaptı onu idişko 😁 ev sahibi ödemedi onlarda çıkarken taktırdıkları parçayı çıkardı yerine eskisini taktı 

(1,308 puan) tarafından

En temizi valla kafa ağrıtmaya hiç gerek yok 😂

+1 oy
(1,057 puan) tarafından

Bence yarı yarıya ödenmeli. Sonuçta başkasının zarar verdiği malımın butun zararını neden ben tek ödeyeyim?

+1 oy
tarafından

İlk yıl ev sahibine sonra kiracıya aittir

0 oy
(163,200 puan) tarafından

evi kiralarken saglamdi sonucta kiraci bozduysa kiraci oder haa teknik bi problem varsa mesela kombi 20 senelikse eskiyse vs ev sahibi yeniler ama ben sifir kombimi kiraci bozsa odetirdim

(747 puan) tarafından

Kesinlikle öyle 

(2,263 puan) tarafından

Sevdoş insanlar kombiyi açıp kabloları kurcalamıyor bozmak için . Ayrıca taşındığı zaman kombiyi sırtlanıp yeni eve götürmeyecek, ayrıca yasalara göre demirbaşı ev sahibi öder . Ben Sakarya'da ki evimi kiraya verdiğim zaman kombi bozuldu kendi cebimizden ödedik ki bizim daire şuan 5 yıllık daire yeni yani. İnsanlar kira öderken yasal olarak evin yıpranma payı da içinde oluyor kira parasının 

(163,200 puan) tarafından

illaki acip kaplolari bozmak gerekmiyo evden tasinjrken prizleri sokeni kapi kolunu cikarani gordum ben benim kiracim bozarsa oder 

0 oy
(747 puan) tarafından

Kombiye göre değişir benim kombim yeni mesela bütün sigorta vs. Petek temizliğini biz yaptırıyoruz ve kıştan çıkınca  yaptırıyoruz kiracı girmedende yapıldı ama kombide arıza çıkarırsa Allah korusun ki kiracim mecbur ödeyecek k.bkmasn kullanmdan kaynaklı olduğu için kiracı öder kişiye göre değişr

0 oy
(3,746 puan) tarafından

Bizim ev sahibi yurt dışında biz ödedik o kiradan düştü sonuç olarak o ödemiş oldu

İlgili sorular

+1 oy
29 cevap 583 göst.
0 oy
10 cevap 821 göst.
10 Aralık 2020 Alışveriş-Hediye kategorisinde Bebegimm (418 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 222 göst.
2 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 517 göst.

Kategoriler

1,454,890 soru

23,875,997 cevap

321,128 kullanıcı

...