+3 oy
555 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (35 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

...........

11 Cevaplar

+3 oy
(1,897 puan) tarafından

her seferinde tekrar tekrar söyle, anne bize bırak diye

(35 puan) tarafından

nişanlım da söylüyor biz hallederiz diye ama devam ediyor yine 

(1,897 puan) tarafından

valla canım o zaman onun aldıklarını teker teker ona geri ver

(7,541 puan) tarafından

yada beraber begenelim alacaksan da de . herkesin zevki farkli yani:) evinde kullanacagin haliya ne karisir. tabak bardak canak olsa hafi dersin ole mile kullanilir dersin de hali perde koltuk veyaz esya mobilya tarzi seyler de herkesin zevki ayri yani

bence esyalarima uymuyor aldigin yere gidelim degiselim uyan birsey bakalim de  kirmamis da olursun

(35 puan) tarafından

Normalde beraber alacağız diye konuşmuştuk halıları evde görünce şok oldum. Maalesef zevklerimiz hiç uyuşmuyorda🫠

(1,215 puan) tarafından

Biz hallederizi belki nezaketen söylediginizi dusunuyodur eşin güzel dille kırmadan anlatabilir eminim onun da kötü niyeti olduğunu düşünmüyorum 

-Reklam-
+1 oy
(25,877 puan) tarafından

Evli degilken:kimseyi kırmak iatemiyorum❌

Evliyken: kaynanada olsa yerini bilcek. Kırılırsa kırılsın bana ne✅

Ahahhaha. Kız bende senin gibiydim evlenmeden. Zamanla anliyor insan ama dozunda cevap vermek en iyisi . Simdi sen soyleemelisin karismamasini bence

(35 puan) tarafından

Annem hiçbir şeye karışmadı ne istiyorsan onu al kızım dedi evi dizerken bile eşyaları nereye istiyorsan oraya koyalım sen kur düzenini dedi. Olay tamamen karşınızdaki insanın olgunluğu ile alakalı. Benim vicdanım rahat çok şükür  

(1,598 puan) tarafından

Bu düşünceyi aşırı destekliyorum kimse bizim annemiz değil olamazda onlar bizi kızı yerine koyuyor mu biz de annemiz yapsa ne derdik diyelim ayrıca annelerimiz böyle bişey yapmıyor en iyisi şimdiden uyarması yoksa nefes alırken bile bana sorsunlar ister.

(1,215 puan) tarafından

Örnek eşya almak değil en ufak birkonuda herkesin anlaşmazlıkları olabilir bir anlasmazlik söz konusu olduğunda onlar beni kızı gibi görüyor mu biz onları annemiz gibi görelim ya da anneleriniz hiç mi ayrı düşünmedi böyle bir şey dense siz üzülmeyebilirsiniz ama ben üzülürüm anneme böyle söylense kendince iyi tarafından bakmaya çalışmıştır onlardan neden kızı gibi görmesini bekliyorsunuz ki sizi kimse kendi çocuğu olmayan birine ne kadar anne olabilir eşinizin annesi diye bile sevmiyorsanız saygı duyabilirsiniz sizde onları anneniz gibi görmüyorsanız ikinizinki de karşılıklı evet bende bu konuda okuyunca böyle düşündüm kızı gibi görmüyorlar ama bende onu annem kadar gormuyorum bir fark yok yani ve beklemiyorum da öyle bir şey herkes kendi dogurduguna anne herkes kendi anneniz kadar şevkat göstermez bunu belli bir yaşa gelince anliyorsunuz

(25,877 puan) tarafından
+1

Civciv ben kaba sekilde soyleyin demedim. Sadece nisanliykenkiyle evliykenki dusunceler farkli oluyor. 

Mesela benim kayinvalidem nisanliykrn o ceyizi getircekmisin bunu alicakmisin diyordu. Al demek oluyor bu. Bende evet alcam diyordum. Ama almiycami kendisi biliyordu . Basbaya al diyordu. Sa.lak gibi aliyordum mesela. 

Ama simdi aynisi olsa hayir anne almiycam derdim. Yerinde cevap verilmesi gerek herkese. Kayınvalide diye demiyorum sirf . Baskasi olsa bile. 

Anne kısmına gelince. Benim annem hep derdi ki kayinvaliden sana bir sey dedimi beni dusun bana nasil cevap verirdiysen onada oyle cevap ver. 

(1,215 puan) tarafından

Evet cnm doğru söylüyorsun ama o bizi kızımız gibi görüyor mu biz annemiz gibi görelim kırıcı bir cümle bence ben ona değindim zaten hiçbir kaynanadan çocuğunun olmasını bekleyemezsin ki ne ben ondan bana annelik bekleyebilirm alma konusu doğru bende yaşadım istemediğim yüzüğü özellikle gösterdiler nisanliyken bende ailesinden cekindigim için bir şey söyleyemedim olur dedim şuan takmiyorum bile eşimden doğum hediyesi istediğim yüzügu bekliyorum kırıcı oda bir şey diyemem

+1 oy
(18,926 puan) tarafından

Şimdi önünü almazsan ilerde herşeye daha fazla karışır her seferinde söyleyeceksin kayınvalidene anne ben beğenmedim istemiyorum bize bırak biz alırız diye

(35 puan) tarafından

Yani sürekli söylüyorum daha ne yapabilirim bilmiyorum hatta birkaç bişey değiştirdim öyle şahit oldu da beğenmeyip değiştirdiğime.  

(18,926 puan) tarafından

O yaparsa sende inatla yapmaya devam edeceksin kırılırsa kırılsın orası eşin ve senin evin o eşyaları sen kullanacaksın kayınvaliden değil kendi zevkine göre alacaksın tabi şimdi müdahale edip baskın olmazsan evlendiğinde çok başın agrır burda kayınvalide postlarını okumadıysan bi çoğuna gir bak şimdiden tavrını koymazsan olabilecek şeyler o postlarda yazıyor ölç tart biç ona göre tavrın hakkında karar ver

(35 puan) tarafından

Evet çok doğru söyledikleriniz ben tavrımı koymaya çalışıyorum zaten ama bana otorite kurmaya çalışıyor gibi. Eşime söylüyorum o da arada kalıyor. Bi keresinde konuştu annesiyle ama yine devam. Henüz evlenmedik de ileride nolcak bilmiyorum 

(18,926 puan) tarafından
+1

Eşine söyleme cnm benden sana abla tavsiyesi kendi meseleni kendin hallet sürekli şikayet eden dırdır eden ister annesi ister eşi olsun kim olursa olsun o adamı kaybeder kayınvalide ile senin aranda küfür hakaret olmadıgı sürece kendin çöz meseleni 

+1 oy
(150 puan) tarafından

Benimkide öyleydi çok şükür düzene oturttum zor işler işine karıştırma öyle öyle 

(35 puan) tarafından

Umarım düzene girer benimkide yoksa çok zorlanıyorum. Zaten evlilik hazırlıkları gelinlik düğün o bu şu bi ton stres var. Birde bunu düşünüyorum  

+1 oy
(553 puan) tarafından

Bizim burada halıları beyaz eşyayı önceden alanlar oluyor

(35 puan) tarafından

Bu daha fena

+1 oy
(3,376 puan) tarafından

Yolun basindayken tepkini koy derim madem esinle de konusabiliyosun anliyo seni o zaman bastan tepkini koy ev senin evin sonucta bugun bu kadar olan evlenince neler yapar hele cocuk olursa ben korktum kaynanandan tama belki kotu niyetli degildir ama bu kadar da iyi niyete bile fazla 

(35 puan) tarafından

Maalesef tüm kavgalarımız bu mesele yüzünden stresten uyuyamıyorum artık

(3,376 puan) tarafından

Nasil kavgalar esinin tepkileri ne bu konuda 

+1 oy
(21,518 puan) tarafından

Siz onları kendi evinize serin sizin zevkiniz sonuçta derdim önünü şimdiden almazsan her seyinizine karar vermeye çalışır ve çok büyük kavgalar olur 

(35 puan) tarafından

Kavgalar başladı maalesef daha evlenmeden.

+1 oy
(21,749 puan) tarafından

Yanlış anlasin bı zahmet. Halı almasının sebebi ucuza getirmek. Çok almak istiyorsa kendi evine alsın. Halılarımizi eşyalarımızı secrikten sonra gidip alacağız de geç. Kabul etme 

+1 oy
(7,495 puan) tarafından

Ben başka ile gelin geldim babam o kadar katı biri ki bu konularda eşimle evlenene kadar sadece 2 kere baş başa buluştuk. Evimin eşyalarını bile eşim ve ailesi seçti ben düğünden önce gördüm eve ne alındı ne oldu ne bitti. Seni bilemem ama bana göre basit şeyler bunlar hoşuma gitmeyeni evlendikten sonra değiştirdim. Kimse de neden bunu yaptın demedi. Düğün öncesi bu tarz ufak tefek şeylerden düğünü bozulan çok insan var maalesef ki.

0 oy
(1,980 puan) tarafından

Aman alırsa alsın kaldır köşeye sen yine kendi beğendiğini alıp serersin niye sermiyorsun diye sorarsa olmadı boyutu de veya eşyalarla uyum sağlamadı de salla gitsin onada kırılacak değil ya 

(35 puan) tarafından

Yani öyle yapacağım gibi görünüyor

(1,980 puan) tarafından

Benim kaynanamda biz yeni evlendiğimiz zaman evimize gelip benim evimde eşyalarımın planını yapıyordu şunu şurayamı koysak bunu burayamı koysak diye ben baya sert çıkıştım güya oğlumun evi hesabına getiriyolar ama kusura bakmıycak oğlunun evi diye bişey yok ortak yaşam alanımız bizim o ev kimse dışardan müdahale edemez kendi annem ailemde dahil

(35 puan) tarafından

Aynısı yemin ederim. Kendi kendine plan proje tasarlıyodu evime bişeyler yaptıracakmış bi sinirlendim eşime çattım. Şimdi de bu mevzu. Allah yardımcımız olsun 

(1,980 puan) tarafından

Benim eşimin annesi babasıda öylelerdi evin şurasına şunu yapalım burasına bunu kiracıyım ne gerek var dedim elin evine masraf yapmaya zaten evlenirken tavana karton piyer kapı girişlerine çıtalar falan yaptırdık dahada iş çıkarmaya çalışıyolardı başımıza sürekli tepkimi çok sert koydum şu eşyayı şuraya koyalım yatagı buraya koyalım sanki kendileri yaşayacaklar bizim yaşam alanımıza müdahale etmeye çalıştılar ben sert çikinca geri çekildiler artık sinir oluyorum böyle insanlara düşüncesizlik bu bence biz 30 yaşında insanlarız çocuk degiliz ki 

(35 puan) tarafından

Çocukmuşuz gibi davranıyorlar . Ayıp olmasın diye ilk başlarda danışırdım anne şunu mu alsam bunu mu alsam hangisi daha kullanışlı vs. diye. Ama yok en iyisi bildiğini okumakmış yoksa ardı arkası kesilmiyor. Sinir hastası olacağız yakında

0 oy
(3,751 puan) tarafından

Şöyle düşün kotu bir niyetle yapmıyor onun da oglu evleniyor oğlunun evi için alıyor hmm teşekkür ederim de madem anlamiyor sonra bir iki kullanır kaldırırsın hiç bunun için kimsenin moralini bozmaya değmez en çok da kendi moralini bozmaya değmez. Nisanlina hayatım ben bunu çok begenmedim ama neyse annene bir şey demeyelim kırılmasın da almasan sorsa iyi olur bir iki kullanırız de siz yenisini de alırsınız zaten inan böyle olumlu olursan sen kazanırsın 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 877 göst.
15 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,703 göst.
0 oy
8 cevap 739 göst.
20 Kasım 2018 Diğer kategorisinde Emooş (176 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,642 soru

23,847,555 cevap