+2 oy
92 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (356 puan) tarafından

15 aylık kızım var  emzirmeyi bırakmak istiyorum dinen 18 ay deniyor siz ne zaman yaptinız sizce uygunu şimdiden kesmek 3 ay daha beklemeli mi Bu arada  diğer kızım 3 yaşında 20 aya kadar emdi ortalama 

3 Cevaplar

0 oy
(4,615 puan) tarafından

15-16 aylıkken gece beslenmesini kestim. 

20.5 aylık, memeyi daha yeni kestim 1 hafta olmadı. 

dini boyutunu bilemem ama bütün uzmanlar 2 yaşına kadar öneriyor. 

ben çok yoruldum, dışarıda emmesi çok zorladı çünkü iki memeyi de açık istiyordu bir ondan bir ondan emecek. e örtü de istemiyor, baya sıkıntı çektim bu açıdan. 

geçen burda da post açtım, eski kafalara gidip salça sürdüm, çok korktu çocuk kucağıma bile gelmedi. sonra gece, yıkadım temizledim verdim, emdi uyudu

ertesi sabah emdi, sonra yarabandı koydum. Gün içinde hiç vermedim. gece tekrar verdim, sabah bi daha verdim. sonra bi daha vermedim. 28 marttan beri emmiyor. öyle göğüs ağrısı da hissetmedim. hala var galiba var süt, biraz doluluk var çünkü 

-Reklam-
0 oy
(3,433 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızımda 14 aylıkken azaltmaya başladım ve 15 aylıkken tamamen kestim. Önce gün içinde azalttım, en son gece emmesini kestim. Mastit olmadım.

Şuan oğlum 13 aylık. Gün içinde aşırı emmesi yok, daha doğrusu ben aşırı emzirmiyorum. Düşüncem 2-3 aya tamamen kesmek ama, oğlum kızıma nazaran emmeye çok düşkün.. Nasıl yaparım bilemiyorum. 

0 oy
(22,934 puan) tarafından

Dinen 18 ay dendigini ilk duyuyorum. Anne babanin ortak kararıyla birakilabilecrgini biliyorum sadece. Daha baya küçük. Zorunlu değilsen bieakma derim. Doktora danışıp biraktir bence. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 84 göst.
+1 oy
2 cevap 84 göst.
+1 oy
10 cevap 278 göst.
18 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Azrasudd (180 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,326 soru

24,084,577 cevap

331,403 kullanıcı