+2 oy
188 göst.
Diğer kategorisinde (129 puan) tarafından

Kızlar merhaba... 

3 yaşında bir oğlum var. Şu zamana kadar ozellikle belirtmek isterim ki dedesine yakın büyüdü. Altlı üstlü oturuyorduk neye hayır dediysek evet yap ben kizarim onlaralarla büyüdü bu çocuk. 50 kere ben eşim uyardık ama evler yakın diye o mesahe bir türlü oluşmuylrdu. Artık dayanamadım kavga ettim kışın ortasında tasindkm oradan. 

Çok kafanizj sisirmeden asıl konuya geleyim. 

Oğlum aşırı sinirli, örnek veriyorum koşuyor diyorum ki anneciğim biraz yavaş koşar misin yada koşma bağırıyor kosucsm sanane sen konusma. Nefes aliyorum yapma diyor. Bişey söylüyorum sus konuşma, kucağıma alıp neden böyle yapiyosun sorunumuz ne diyorum beni ittiriyor bırak dokunma. Birakiyorum az sonra gelip ssariliyor anne seni çok seviyorm diyor. Şu zamana kadar biz yapması ve yapmaması gerekenleri düzgün bir sekilde öğretmeye çalıştık, nerede neyi yanlış yapoyorum Allah aşkına? 

Kiziyorum olmuyor, konuşuyorum dinlemiyor bile. Poşeti açıyorum ses yapma diye bağırıyor ne yapaykm ne tepki veryim bilemiyorum artık Allah aşkına biri bana yardim etsin! Oturup agliylrum artık, ilgisiz sevgisiz büyümedi çoğu zaman işlerimi bırakıp oturdum oyunlar oynadım, parka çıkardım markete götürdüm. Geçen yil markete girince bir tane alma hakkın var veya çok sevdiğin iki şeyi alabilirsin diyince onaylayıp sadece istediklerini alıyordu. 

Ama smdi giriyorz hiç dinlemiyor paramjz yk veya yetmiyor bir dahaki sefere de onu alırız diylrum kendini yerlere atıp agliylr dağıtıyor ne yapagkm ben nolur yardım edin 

Uzun oldu hakkınızı helal edin lütfen 

7 Cevaplar

+2 oy
(1,225 puan) tarafından

Bence 3 yasta bir problem vsr benim oglum oturma odasından geliyor mutfağa ses yapma diye bağırıyor 😁🤣

(129 puan) tarafından

Evet 3 yaş sendromu da oluyor zaten onu da anliylrum. Ama etrafımdaki herkes kendi ailesk de dahil dedesinin baş etken olduğunu söylüyorlar. Yani bir şeye kızıyordum mesela sen yap ben anneye kizsrkm kimse sana bir şey dkyemez bunların da etkisi var bence bizi dinlememesinjn

(1,225 puan) tarafından

Olabilir, çünkü bende şuan aynı durumdayım valla bazen kayinepder bana birsey diyor aha orda git kendisine şöyle diyorum hata yaptığı halde canım cicim balim

(129 puan) tarafından

Valla ben sonunda kavga ettim. Çığrından cikmistk artık. Çocuğu sallarken gelip ayağımdan alıp götürüylrdu ya, kendi evladına davranır gibi alıp sürekli kendi evlerine indiriyordu, ya çocuğa tuvalet eğitimi verirken kapının önünde oynatiyordu, çişini söylemiş evin uan tarafına kaç kere büyüğünü yaptırdı, sanki ****** egitiyoruz. Hskkimi helal rtmiyorum yine sklkma gelfi

-Reklam-
+2 oy
(5 puan) tarafından

abla ya birisinden görüyor, ya da izlediği şeyler çocuğa kötü örnek oluyor.

çizgi film olarak neler açıyorsun bilmiyorum ama uzun bir süre uzak tutsan iyi olur.

ya da dedesinden güç alarak "nasıl olsa bana bir şey yapamaz" kafasında takılıyor.

telefondan ve mümkünse akrabalardan uzak tut. nazar duası da okuyabilirsin.

(129 puan) tarafından

Yani kötü bir şey izlediğini düşünmüyorum. İzlediği videoları biliylrum genelde de kuzey elif izliyor zaten ama diğeri kesinlikle katılıyorum teşekkür ederim 🙂 

+1 oy
(4,769 puan) tarafından

Acilen ekranı kes öncelikle. Sadece Niloya izlesin. Bu çok kritik. 

Sınır bilinci sizin çabalarınıza rağmen oluşmamış. Dededen uzaklaşmanız çok doğru olmuş. Dünyanın en en kötü yetiştirme tarzını benimsetmiş çocuğa. Ona sürekli sizi kızarım ederim diye küçük düşürmüş. 3 yaşına gelince de ilk ergenliğinde bu yanlış hareketler patlamaya başlamış. Bence bir çocuk psikoloğu görsün. İçindeki öfkeyi başka şeylere yönlendirsin. Sınır bilinci için destek verilsin. Dededen uzak tutun diyebilir. Dedeyle ilişkisini de dengeler psikolog.

+1 oy
(6,291 puan) tarafından

Benim ki 3.5 yasinda. Biz gurbetteyiz kimse yok. Ama buyuklere gidince bi gevse ,simarir. Ozellikle benim babam her dedigini yapar. Zor bi durum olmus sizin icin. 

Ben marketten hic bisey almadim yani 3-5 ay onceye kadar marketten bisey alabilecegini bilmezdi. Ya da markettekilerin kendine gore olmadigini saniyodu.  Bu arada marketten henuz paketli bisey yemedi. O tarz yerlere giderkende yanima sevdigi yiyecekleri alirim sorun cikarmaz. Ve alisverise vs gideceksek sadece mesela ekmek almaya gidiyoruz baska seylere bakabiliriz ama alamayiz derim. Bu aralar marketlerde ki oyuncaklar falan dikkatini cekmeye basladi ve almak istiyo. Alabilcegimiz biseyse aliyorum. Alamayacagimiz biseyde ya da ogun baska biseye para harcamissak paramiz bitti alamayiz diyoruz. Ya da o senin icin uygun degil diyorum. Bu market durumlarini bu sekil hallediyoruz. Agliyo mu birakin aglasin. Susana kadar bekleyin ya da siz alisverisinize devam edin. Aglamasini pekistirmissiniz yani agliyarak yaptirmaya alismis. 

Diger hircinliklari icin once konusacaksiniz guzellikle anlatacaksiniz zaten yapmissiniz da. Baktiniz anlamiyo sert olacaksiniz sesinizi yukselteceksiniz. Belki linclenecegim bende karsiyim ama soyle bi hafif vuracaksiniz gerekirse. Bazi cocuklar bundan anliyo. 

Maalesef gunumuzde cocuklar cok yaramaz ve sımarik. Cogu anne sesini cikarmiyo ama ben dogru bulmuyorum. Cocuk cocuklugunu bilmeli haddini bilmeli. 

Benim cocugum yaklasik 1 aydir su isterken su diye bagirip ortaligi yikiyo suuu su dedim size hatta agliyo falan. Surekli surekli guzellikle konustum. Su o sekil istenmez. Su istiyorum de veririz falan dedim. Su icin bagrilmaz ben seni duyuyorum dedim ama yok yani. Sesimi de yukselttim yine anlamiyo. Gecen hafta isten geldim mutfakta yemek hazirliyorum iftara yetismem lazim cocugumda mutfakta bi anda yine bagirdi suu diye cok yuksek ses ben de korktum bisey oldu sandim firin falan calisiyodu. Cokta sinirlendim acikcasi ben sana bagirmamani soyledim niye bagiriyosun dedim ama hala suu diye bagiriyo ve yine bunun icin aglamaya basladi bende bi tane hafif vurdum ve simdi aglayabilirsin dedim. 1 haftadir geliyo anne su icebilir miyim diyo. Bak ben su icerken bagirmiyorum diyo. Maalesef benim cocugum bazden bu dilden anliyo. 

(4,309 puan) tarafından

MaşaAllah sizin oğlunuz yine anladı hafif vurduktan sonra benim kızım da 3.5 yaş. 3 yaşından sonra kök söktürüyor bize çok sesli konuşuyor hatta bana göre konuşmak bile değil bu bağırmak babasıyla milyon kez söyledik yok anlamiyor öyle konuşmaya devam ediyor. Asla beklemez dün mesela küçük kizimi değiştiriyorum zaten hiç durmuyor hızlı hızlı işimi halletmeye çalışıyorum o an başımda anne anne al al al diye bağırıyor bi kızdım ona sonra sustu. Bunu hep yapıyor saniyesinde onun işini halletmemizi istiyor. Ve yapana kadar kulağında bağırıyor. 3 yaşta çocuklar sakinleşir saniyordum alakası yokmuş. Karakter olarak zaten çok aglak mızmız zor bir çocuk. 

(129 puan) tarafından

Ya maşallah çocuğunuza. Evet bizimki ağlayarak yaptrmaya alıştı doğrusunu söyleyeyim sesim de yükseliyor arada hfifde vuruylrum ama yok o an duruyor 20 dakika sonra yine aynı. Sabah uyandi smdi seviyorum dokunma sen elleme beni diye hırçınlaniyor

(6,291 puan) tarafından

Ben cok nadir vururum yani ayda 1 kere mesela. O da anlattigim ornekte ki gibi. 

Bizimkinde de ayni sorunlar var. Ama ben yapmiyorum o sekil konusunca seni anlamadim diyorum. Lutfen duzgun soyle diyorum. Biraz beklemen lazim suan isim var diyorum. Ya da hala devam ederse istedigini yapmiyorum vermiyorum. Dogrusu bu degil diyorum. Mesela oyuncagini istiyo once yerdekileri topla diyorum. Toplamadi mi posete koyup cope atacagim diyorum 1 kez yaptimda. Ya da mesela dun kurabiyenin yarisini yedi sonra yenisini istedi veremem dedim. Once yarisini bitir.  Yemeyeceksen ikisini de kaldiracagim dedim. Bu sekil bazi seylerde cok netimdir. 

Ama aile buyukleriyle birlikte cocuk buyutmek cok zor onlar yeter ki aglamasin derdindiler. 

Sizin de 2 cocukla cok zordur ben 1 tanesiyle zorlaniyorum. 

Ama tabi bu anlattiklarimi ben bebekliginden beri uyguluyorum. Tabi yine hircinlastigi,agladigi ,inatlastigi durumlar oluyo. Ozellikle kiyafet konusunda cok sorun yasiyoruz. Onu giymem ,bu olmadi,uyumlu degil,duzgun olmadi ,karnimi sıktı gibi surekli agliyo,miziklaniyo. Bu durumda bizi cok yoruyo. Evde surekli kiyafet degistiriyo artik dun de bunun icin kizdim. Git cikardiklarini giy gel uzerindekileri de katla dolaba koy dedim. Sana kiyafet falan almicam o cikardiklarini da atayim begenmiyosan dedim. Yani mecbur bazden tehdit ediyorum. Baska turlu anlamiyo. 

+1 oy
(2,600 puan) tarafından

Dedenin çocuğa o şekilde davranması sizde otorite oluşmasına izin bile vermemiş. Evet 3 yaş sendromu var ama herşeyi de ona bağlamamak lazım. Sınır denen bişey oluşmamış dede sağolsun. Pedagogdan yardım alın derim. O size şartları inceleyip ne yapmanız gerektiğini söyler en doğru şekilde. 

+1 oy
(655 puan) tarafından

Ahh canım ya3 yaçına kadar böyle görmedim bu çocugu tamam şımarıktı ama sinir karşılık verme el kol hareketiyle konuşma bişey yapacaksa aglayarak yaptırmak daha saysam bitmez valla inşallah çabuk geçer

0 oy
(564 puan) tarafından

Eltimin oğlu da o şekilde büyüdü bu şekilde hareketler hiç yapmadı bir pedagoga götürseniz iyi olur gibi

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 109 göst.
+1 oy
6 cevap 81 göst.
+1 oy
1 cevap 50 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde ipek4161 (4,671 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,953 soru

23,864,080 cevap

320,528 kullanıcı