+3 oy
284 göst.
Diğer kategorisinde (1,639 puan) tarafından

Kızlar merhaba bayram da iki gün akraba gezmesi bugünde bi nişana gittik hava esintili ve yağmurluydu sürekli in bin yaptık 3 yaş ve 17 ay bebeğim var bugün eşim iburamin zero verelim nolur nolmaz dedi bende birer ölçek verdim hasta olmasınlar diye ama doğru mu yaptım bilemedim sizce bi zararı olur mu 

Bu arada ziyaret yaptığımız akrabalarımızdan bazıları hastaydı 

6 Cevaplar

+6 oy
(16,786 puan) tarafından

İlaçların yararı olduğu kadar zararı da var. Hasta olmasınlar diye ilaç verilmez takviye olsa neyse ama ilaç verilmez. 

(1,639 puan) tarafından

Evet bende öyle düşünüyorum canım ama ziyaret için gittiğimiz akrabalarımızdan bazı çocuklar fena hastaydı benim çocuklarında hafif öksürüğü vardı o yüzden verdim ama yanlış mı yaptım diye düşündüm 

(4,512 puan) tarafından

hasta olmadan ilaç verdiğin için evet yanlış yaptınız. asıl yapmanız gereken hasta çocukların olduğu yere gitmemej gidilse bike çocukları uzak tutmaktı. 

-Reklam-
+4 oy
(1,939 puan) tarafından

Öncelikle hasta olmayan bir çocuğa veya bebeğe ilaç kullanılmaz iburamin zero zaten ağır bir ilaç bu durumlar için kullanılmaz. hani çok çok korktuysan calpol verebilirdin . 17 aylık bebeğinin kilosu boyu kaç bilmiyorum ama 1 ölçek verilmez doktorun dediyse tabi o ayrı. Ben 2 yaşına kadar boyu ve kilosu fazla olmasına rağmen doktor önerisiyle tatlı kaşığı kullandım yani yarım ölçek . Çocuklar hasta olmadan hasta olmasın diye ilaç verirsen vücut ilacı tanıdığı için hasta olduğu zaman etki göstermez . 

(1,639 puan) tarafından

3 yaş oğlum için bir ölçek 17 ay oğlum için çeyrek ölçek verdim canım evet bende hiç kullanmam hastalık dışı ama ziyaret için gittiğimiz yerdeki bazı çocuklar fena hastaydı sabah benimkilerinde biraz öksürüğü olunca eşim verelim biraz dedi 

+3 oy
(6,637 puan) tarafından

Hasta olmadan ilaç neden verdin ki 

(1,639 puan) tarafından

Üç gün ful dışarıydık canım hava esintili ve soğuktu ziyarete gittiğimiz bazı evlerde çocuklar hastaydı benim çocuklarında sabah bir kaç kere öksürüğü oldu benim aklımda vermek yoktu aslında eşim nolur nolmaz verelim biraz dedi 

(6,637 puan) tarafından
+1

İlaçların koruyucu özelliği yok iyileştirme özelliği var bulaşacaksa bulaşır zaten gereksiz yere verdiğin zaman bünyesi bu ilaca alışır sonra hasta olunca etkili olmaz o yüzden verme bir daha bence 

(1,639 puan) tarafından

Yok canım ilk defa hastalık dışı kullanım yaptım ilaç kullanımını sevmiyorum zaten hastalık döneminde bile ama bu sefer eşimin dediği aklımı çeldi bi verdim geri de yanlış mı yaptım diye düşündüm 

+1 oy
(3,454 puan) tarafından

İburamin zero hastalığı iyileştiren bi ilaç değil ki zaten. Semptomatik tedavi eden bir ilaç. Ateşi düşürür,ağrıyı keser, burun akıntısını azaltır vs vs. Takviye versen bağışıklık için anlarım da hastalık, belirti vs olmadan da verilmez yani.

0 oy
(899 puan) tarafından

Canım onun yerine sarımsak kürü verebilirsin hem doğal hem de sağlıklı zararsız bir dahakine hastalık bulaşmasın diye vermek istersen sarımsak kürü ver cnm

0 oy
(1,610 puan) tarafından

İburamin zero yerine calpol tercih edebilirsiniz bir de çocuklarınız hasta olduğunda bile son ihtimalde ilaçlar önerilir ayrıca bu ilacı 2 yaş öncesinde doktor önermedikçe kullanmayınız bunlar yerine daha doğal kürler tercih edebilirsiniz bal sarımsak yoğurt portakal limon gibi 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 122 göst.
0 oy
1 cevap 138 göst.
+2 oy
1 cevap 100 göst.
+2 oy
2 cevap 66 göst.
7 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Yamukprenses (1,639 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,805 soru

24,077,449 cevap

331,012 kullanıcı

...