güvenebileceğin bir doktor çok önemli. piyasada çok iyi doktorlar var evet iletişimi iyi doktor bulmak en zoru. eşimle ben deli gibi doktor aradık. İnternete baktık, cvlere baktık, yorumlara baktık. en son birkaç doktora gidip deneyelim dedik. en rajat iletişime geçtiğimiz çocuk doktorunda karar kıldık. hem tecrübesine inandık hem muayene edişine, sorularımızı dinlemesine, bizi ciddiye alıp cevap vermesine.
herkesin işitme kaybı olduğunda doktora gidip öğrendiği bir kulak zarı kisit(kolesteatom incisi) varmış bebeğimde.
doktora sadece bebeğim parmağını kulağına götürüyor dedim, kulağına baktı ve hemen kbbye yönlerdirdi. kbb doktoru siz bunu nasıl farkettiniz falan diye şaşırdı. en son bu olaydan sonra artık iyice emin oldum biz gerçekten iyi bir doktor bulduk diye.
niye uzun uzun yazdım. kolay değil iyi doktor bulmak inşallah bulursun, canımızı emanet ediyoruz çünkü. aklında olan her soruyu sorar mantıklı cevaplar alırsın.
burası gerçekten kafanı karıştırır. ağzı olan konuşuyor. ben de konuşuyorum, burda bilir kişi gibi sana illa şunu yap bunu yap diyemem ama aklındaki kuşkuyu gidermenin en güzel yolu araştırma yapmak, işin uzmanlarına danışmaktan geçer.
bırdakiler yeterli gelmiyorsa başka ülkelerin aşı polikalarını araştır.
aşılar üzerinde yapılmış çalışmalar ve sonuçları araştır. atıyorum 1000 aşılı çocuğa ne olmuş, 1000 aşısız çocuğa ne olmuş. tabi toplum yapısı yaşadığı yer de önemli. bazı hastalıklar belli bölgeye ait.
amerikada verem aşısı yok diye biliyorum çünkü hastalık yok orda. ama bizim burada var. niye vae? bunun araştırmasını yap.
ben en çok paul alexander haberinden çok etkilenmiştim. 6-7 yaşlarında çocuk felcine yakalan 70 yıllık hayatının 63 senesini demir bir tabutta yaşarak ölen adamın hikayesi.
kendi çocuk felci olduğunda daha çocuk felci aşısı bulunmamış ya da yaygınlaşmamış mı öyle bir şeydi. Dünya üzerinde bu şekilde yaşayan 2 insandan biriymiş. ne berbat bir hayat.