+4 oy
279 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (297 puan) tarafından

Hayırlı geceler anneler. Kafamı bayadir yenilenen aşı takvimi karıştırıyo 5li karma aşısı yerine artık 6lı karma olacakmış. 14 nişandan itibaren uygulamaya baslaniyomuş. Instagram da o kadar çok kötü yorum okudum ki fazlasıyla aşı karşıtı insan var. Bazı sağlık çalışanları da sağlık çalışanı olduğunu belirterek aşı karşıtı olduğunu yazmış ama hepsi fake hesap kimse kendi hesabından yorum yapmamış. 

Aşı karşıtı değilim 3 yaşında kızım var özel aşıları da dahil yaptırdım. Şuan 35 haftalık hamileyim aşı takvimi değişince onca kötü yorumları görünce aşırı kafam karıştı. Keşke beni ben gibi düşünenlere aydınlatacak biri olsa yada bir yazı felan o yüzden sizlere sorayım dedim. Siz yeni uygulanacak aşıları yaptiracakmisniz bebeğinize ?

5 Cevaplar

+5 oy
(1,567 puan) tarafından

Yazmicammm yazınca kendini bilmeyen üç beş kişi tebelles oluyor hiç cekemicem gece gece.

(297 puan) tarafından

Haklısın canım acaba senin gibi düşündükleri için mi kimse cevap vermiyo ki. Ama herkesin kendi düşüncesi görüşüne katılmasalar bile saygı duymak zorunda herkes 

(1,567 puan) tarafından

Son zamanlarda gerçekten aşı karşıtları yazmıyor 

Çünkü yorulduk kimseye birilerine birsey anlatmaktan 

Hakaret boyutuna giriyorlar çünkü 

(297 puan) tarafından

Malesef bende görüyorum çoğu zaman 

(1,150 puan) tarafından

Haklısınız, Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor 

-Reklam-
+3 oy
(5,006 puan) tarafından

Valla bende bu asi karsitlarini anlamakta zorlaniyorum dogrusu hangisi bilmiyorum yaptirmak mi yaptirmamak mi kafama takilan tek bisey var madem bu kadar zararli amac ne yani neden yapiliyo ben yaptirdim valla pisman degilim cunku dusunuyorum asi kotu bisey mi bagisiklik kazandiriyo baska bisey varsa neden bakanlıklar izin veriyo neden yapiliyo yani inan benimde kafam cok karisik benim oglum 9 aylikti kkk asisi vardi ondada yumurta hassasiyeti olan cocuklara hastane ortamibda yapilmasi gerekiyomus beni sehir hastanesine gonderdiler istersen yaptirma bu kampanya asisi 1 tasta tekrar yaptircan zaten dediler dusundum icim rahat etmedi goturdum yaptirdim asiyi yapan kadin saglik ocaklarini bu ara tebrik ediyorum asi konusunda hassasiyet gosteriyolar dedi bende saglik ocaginin hassasiyetinden degil ben kendi hassasiyetimden geldim dedim iyi yapmissin ulkeye cok fazla gocmen geldi ve saglin hastaliklar getirdi su donemde cok cocuk asisizliktan hastanede yatis halinda kizamik su cicegi gibi hastaliklar geciriyo dedi bilmiyorum icim rahat etti o zaman ama bi yanimda kucuk bi korku var bu kadar asi karsiti neden var diyorum 

(297 puan) tarafından

İşte bende sen gibiyim. Kızım aşıları tam geçen sene yazın el ayak hastalığına yakalandık normalde 10 gün sürmesi gereken hastalık bizde 3 4 ay sürdü yazık bebeğimin neler çektiğini kendim gördüm. Onca şey okuyorum aşı olursa bişey olursa ne yaparım ben diye. Yaptırmazsam o zaman bisey olsa vicdan azabıyla nasil yaşarım diye. O kadar arada kaldım ki. Çevremde sağlık ocağında çalışan hemşire akrabalarım da var onlara bile sordum napiyim diye onlarda kararsız kimse net bişey diyemiyo 

(5,006 puan) tarafından

Ben hic bi saglik calisanindan yaptirma dedigin duymadim aksine asiya tevikettiler beni ama insan acaba mi diyo dedigin gibi ya bisey olurda kendimi suclarsam 

(297 puan) tarafından

Yeni çıkan aşı takvimi için bişey diyemiyolar benim cevremdekiler. Yoksa genel olarak tabiki de yok diyen olmaz çünkü her hasta sayısı için ücret alıyo onlar. Aman kız bu devirde ne bileyim kimseye güven yok işte 

(5,006 puan) tarafından

O kadar haklisin ki 

(297 puan) tarafından

Allah sonumuzu hayır etsin bebeklerimizi korusun inşallah 🤲 

(5,006 puan) tarafından

Qmin amin insaAllah 

(9,636 puan) tarafından

Yeni çıkan güvenilirliğinden emin olunmayan aşılar hariç karşı değilim Merve'nin hiçbir sağlık çalışanının karşı olduğunu görmedim yorumuna karşılık yazıyorum eski komşum sağlık ocağında ebe aşıları takipleri yapan kişi kızımdan 3 ay büyük oğlu var hiçbir aşısını yapmadı yaptırmadı 

(297 puan) tarafından

Canım benim demek istediğimi anlamamissin. Kişi kendine gelince korumacı olabiliyo. Ben normal çalışanlardan bahsediyorum hasta başı ücret aldıkları için gelmesi için herşeyi yapıyolar yeterki girişleri olsun gelsin de neye gelirse gelsin modundalar ama kendilerine gelince temkimli davranmaları normal. Yani şöyle diyim sizin o tanıdığınız kişi kendi oğluna yaptırmadı aşı peki aşı olmaya gelen kişileri uyardı mi yaptirmayin diye uyarmamistir çünkü işi o. İnşallah anlata bilmisimdir

(5,006 puan) tarafından

Valla Allah sonumuzu hayir etsin gercekten kime guvencez bilmiyoruz sans eseri yasiyoruz resmen 

+3 oy
(4,701 puan) tarafından

farklı bir aşı yok. 

instagramdan ya da burdan sağlıkla ilgili sağlıklı bir bilgi bulamazsın. ağzı olan konuşuyor, herkes bilir kişi mübarek.

sorsan ne içerik bilir, ne yapım sürecini.

neymiş tuz ruhu varmış. he var, yalan değil ama sanki o tuz ruhunu tepkimeye sokup yok etmiyorlar sanki. 

lise mezunu bile olmayan sağlıkçı kesiliyor. o yüzden git iyi bir doktor bul, ona danış. aşının artırsını eksisini konuş ona göre karar ver. 

(297 puan) tarafından

İnşallah iyi bir doktor bulabilirim. Yorumunuz için teşekkürler 

(4,701 puan) tarafından

güvenebileceğin bir doktor çok önemli. piyasada çok iyi doktorlar var evet iletişimi iyi doktor bulmak en zoru. eşimle ben deli gibi doktor aradık. İnternete baktık, cvlere baktık, yorumlara baktık. en son birkaç doktora gidip deneyelim dedik. en rajat iletişime geçtiğimiz çocuk doktorunda karar kıldık. hem tecrübesine inandık hem muayene edişine, sorularımızı dinlemesine, bizi ciddiye alıp cevap vermesine.

herkesin işitme kaybı olduğunda doktora gidip öğrendiği bir kulak zarı kisit(kolesteatom incisi) varmış bebeğimde.

doktora sadece bebeğim parmağını kulağına götürüyor dedim, kulağına baktı ve hemen kbbye yönlerdirdi. kbb doktoru siz bunu nasıl farkettiniz falan diye şaşırdı. en son bu olaydan sonra artık iyice emin oldum biz gerçekten iyi bir doktor bulduk diye.

niye uzun uzun yazdım. kolay değil iyi doktor bulmak inşallah bulursun, canımızı emanet ediyoruz çünkü. aklında olan her soruyu sorar mantıklı cevaplar alırsın. 

burası gerçekten kafanı karıştırır. ağzı olan konuşuyor. ben de konuşuyorum, burda bilir kişi gibi sana illa şunu yap bunu yap diyemem ama aklındaki kuşkuyu gidermenin en güzel yolu araştırma yapmak, işin uzmanlarına danışmaktan geçer.

bırdakiler yeterli gelmiyorsa başka ülkelerin aşı polikalarını araştır. 

aşılar üzerinde yapılmış çalışmalar ve sonuçları araştır. atıyorum 1000 aşılı çocuğa ne olmuş, 1000 aşısız çocuğa ne olmuş. tabi toplum yapısı yaşadığı yer de önemli. bazı hastalıklar belli bölgeye ait. 

amerikada verem aşısı yok diye biliyorum çünkü hastalık yok orda. ama bizim burada var. niye vae? bunun araştırmasını yap. 

ben en çok paul alexander haberinden çok etkilenmiştim. 6-7 yaşlarında çocuk felcine yakalan 70 yıllık hayatının 63 senesini demir bir tabutta yaşarak ölen adamın hikayesi.

kendi çocuk felci olduğunda daha çocuk felci aşısı bulunmamış ya da yaygınlaşmamış mı öyle bir şeydi. Dünya üzerinde bu şekilde yaşayan 2 insandan biriymiş. ne berbat bir hayat. 

(297 puan) tarafından

Gerçekten verdiğiniz cevap için teşekkür ederim hakkınızı helal edin onca vakit ayırıp bunca şeyi yazdiginiz için. O kadar haklısınız ki her cümlenizde. Dediklerinizi yapicam 

(4,701 puan) tarafından

ay ne hakkı canım, helal olsun. 

(297 puan) tarafından

♥️

+2 oy
(180 puan) tarafından

Asi takviminde sadece hepatit b asisinin 2.dozunun tarihi ve verilis sekli degisti.

Onceden hepatit b 3 doz seklinde, dogumdan sonra, 1.ay sonunda ve 6.ay sonunda oluyordu. 

Simdi dogumdan sonra(ayni), 2.dozu 2.aysonu karma asiyla 6li olarak(2.dozun tarihi degisti), 3.doz yine 6.ayda ama yine karma asiyla 6li olacak o kadar. Boylece bebekler 1.ay sonu asi olmayacak daha az enjekte sayisi olacak.

Kafa karisikligi yaratacak ya da asi yapmasam mi gibi dusuncelere gerek yok. Lafim size degil ama asi karsitligini anlayamiyorum. Azicik arastiran ve kafayi calistiranin aklindan dahi gecirmemesi gereken bir dusunce. 

(297 puan) tarafından

Aynen öyle işte kendileri aşı karşıtı olduğu icin milletede kafa karışıklığı yaptırıyorlar. O kadar fazla aşı karşıtı var ki yada sırf aşı yaptirmasinlar diye uğraşan. İnsan ister istemez etkileniyo ya bisey olursa moduna giriyo. Rabbim gerçekten sonumuzu hayır etsin zalime fırsat vermesin inşallah 🤲 

(180 puan) tarafından

Ya sosyal medya yalan dolan icinde. Yok yaptirdim sorun yasadim fasa fiso. Yeni asi takvimi 14 nisanda basliyor. Daha kimse 6li asi olmamisken hangi sorundan zarardan bahsediyorlar acaba merak ediyorum. Ve maalesef bu bilgi kirliliginde arastirmayan hic akademik makale okumayan insanlar bu yalanlara inaniyor. Asi yaptirmayanlar yuzunden toplumsal bagisiklik kazanamiyoruz bile.

(297 puan) tarafından

Evet ya hele çoğu yorum fake hesap hep diyo ki ben sağlık calışanıyım kendi cocuguma yaptırmadım tavsiye etmiyorum. Tamam etmiyorsun o zaman neden kendi hesabından yazmıyorum öylelerine hiç inanmiyorum

(180 puan) tarafından

Yani asinin kendisi bile degismedi, sadece verilis sekli degisti. Asi ayni asi. Hangi bilimsel kaynaga gore tavsiye etmiyorlarmis kaynak gostersinler biz de bir okuyalim. Cocuk hastaliklari olumcul olabiliyor. Oldurmese buyuk hasarlar birakabiliyor. Gecen bir arkadas yazmisti asi yaptirmayanlar yzunden bogmaca vakalari artti artik gebeler de bogmaca asisi olacak diye. Toplumsal bagisiklik derken bunu kastediyorum. Hastaliklar bitmiyor bu kararlari yuzunden. Asilamayla cicek hastaliginin artik tarihe karistigini biliyorlar mi acaba. Bizim milletimiz suru psikolojisinde ve asiri da tembel bir millet, isin aslini arastirmadan hemen herseye kaniyor. 

+1 oy
(3,045 puan) tarafından

Ben ilk kızımda hepsini yaptım özeller hariç ikincisi m'de çok agladı ilk aşı sında huysuzlandı yaptırmadık onunkini şu an 1 buçuk yasinda ve Yen'i bir oğlum oldu kararsız kaldım komşum hemşire eşi aile hekimi biz çocuğumuz kini yaptık özellikle güneydoğu bölgesindeki çocuklar yapılmalı dedi mülteci yoğun oluyor bu illerde parklar hastane ler ortak alan onlar hepsi aşısız hastalık  bulaşma ihtimali yüksek dedi şahsen ben ikna oldum yaptıracam yani🤷‍♀️

(297 puan) tarafından

Ay bak ne güzel net konuşan birileri var çok şükür. Benimde tek tesellim 14 nisanda uygulanmaya başlanacak ya bu yeni aşılar Mayıs da doğumun olacak 2 aylık olup da olana kadar daha önce aşı olan çok olacak o zaman varsa kötü bi durum çıkar kokusu bende ona göre yol izlerim ama gerçekten aşırı göç alan bi ülkeyiz değişik hastalıklar hep ülkeye gelenlerden geliyo türk halkı olarak kalsak zaten onca hastalık olmaz aşıya da gerek kalmaz 

İlgili sorular

+1 oy
24 cevap 1,041 göst.
0 oy
1 cevap 60 göst.
0 oy
1 cevap 75 göst.
2 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde seoz (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 230 göst.
3 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler