+3 oy
417 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,222 puan) tarafından

Kızlar biz araba alırken 50 bin açığımız çıktı k.babamdan borç aldık ve hemen geri ödedik. Şimdi k.babam evi olduğu halde yeniden ev alacak kendine geri ödemesi 1 milyon olacak şekilde kredi alacak emekli maaşı 15 bin o yüzden ona vermiyolar eşimde ben çekeyim diyo bende krediyi ödeyemez üstümüze kalır evi var zaten diyorum eşim o bize yardım etti bizde ona etmeliyiz diyo allah aşkına 50 binle 1 milyon bir mi ben kötü oldum

14 Cevaplar

+5 oy
(1,233 puan) tarafından

Allah akıl fikir versin

(1,222 puan) tarafından

Çok amin Allahım

-Reklam-
+3 oy
(2,041 puan) tarafından

babası olduğu için destek vermesi normal. ben de babam için yaparım. ayrıca ev kredisi çekiliyoraa evin tapusu kredi çeken kişide oluyor 

(2,041 puan) tarafından

eşin bunu az çok düşünüyordur kendi içinde, her duruma hazırlıklıdır. zaten tapu eşinin üstünde olacağı için eğer ödeme olmazsa satabilir. 

(1,222 puan) tarafından

Tapu eşimin üstüne olmayack biz kendi evimiz üzerinden çekecez krediyi 

(2,041 puan) tarafından

işte tam bu sebeple tapu eşinin üstünde olacak. bankadan krediyi kim çekerse tapu onun üstüne olur. ev kredisi çektiğinde parayı eline alıp tapu müdürlüğünde elden teslim etmiyorsun parayı. bütün işlemi banka yapıyor. bu sebeple tapuda kredi çekenin üstünde oluyor. 

(2,041 puan) tarafından

taşıt kredisi de böyledir. krediyi kim çekerse araba onun üstüne olur. çünkü bunlar özel krediler. belli bir amaç için alınıyor. ihtiyaç kredisi gibi değil. 

(1,222 puan) tarafından

Canım öyle bile olsa istemiyorum o borcun altından kalkamayız hayatta sattırıp krediyi kapatmazlar bize ödettirirler sonunda da içine para koyduk tapuyu ver derler eşim babasına karşı gelemez tanıyorum 

+2 oy
(53,471 puan) tarafından

kesin ödeyecekse olabilir de tapuyu esinin ustune yapsin ödeme bitince devredersiniz

(1,222 puan) tarafından

Yok canım nasıl ödeyecek toplasan aylık geliri 25 bin kredinin aylık ödemesine bile yetmiyo tapuyu de kendi üstüne alacak bize hayatta vermez

(53,471 puan) tarafından

ne sey yemeye almaya calisiyo o zaman

(1,222 puan) tarafından

Sırf yeni ev sevdasına alıyolar 6 senedir de sırf yeni bina diye bizim evimizde oturup kendi evinden kira aldı şimdi biz oraya tayin olcaz kendi evimize geçecez eski evine gitmek istemiyolar

(53,471 puan) tarafından

aha ilk kez duydum bunu peki size kira verdiler mi

(1,222 puan) tarafından

Hayır 1 lira dahi vermediler 6 yıldır

+2 oy
(1,589 puan) tarafından

İşte bu yüzden ne alırım ne veririm borç başka bı geliri yoksa odeyebilecegini sanmıyorum eşin bu riskide göze aliyormu 15 bin  çok az aylık geliri 3 katı olan biri bile şuanda ev almaya cesaret edemez bence

(1,222 puan) tarafından

Öderim diye çektirip baba oğul arasında para lafı olmaz diye üstümüze yıkacak biliyorum iki çocuk tek maaş geçiniyoruz o krediyi çekersek yarısı borca gider bu devirde neye yetecek kalan böyle deyince de susup kalıyo

+2 oy
(208 puan) tarafından

Aylık ödemesi 15 in üstünde mı kredinin? Birde  kayınbabanin evine giren başka para var mı emeklisi hariç 

(1,222 puan) tarafından

Kendi evinin kirasını alıp bizim evimizde oturuyo toplam 25 bin alıyo ama bu para hem giderler hem market hem krediye asla yetmez 

(208 puan) tarafından

Çok ilginç eşin sormamis mı baba senin odemen nasıl yetcek ne yiyip icceksiniz diye

(1,222 puan) tarafından

Ben çalışır öderim diyo 60 yaşında nasıl çalışıp ödeyecekse

+2 oy
(3,364 puan) tarafından

15 bin maaş alan adam 1 trilyonun taksidi neyle nasıl ödeyecek pardon 

(1,222 puan) tarafından

Bende diyorum evin var git otur demi

+2 oy
(2,516 puan) tarafından

Ölmeyi düşünmüyor galiba. Mezar alsın koysun kenara deli mi ne 😀

(1,222 puan) tarafından

Ya valla ben onlar kadar hırslı değilim kendi evinde bile oturmuyo sıfır bina diye 6 yıldır bizim evimizde oturuyo

+2 oy
(21,644 puan) tarafından

Her ailenin bir safı vardır sizin ailenizdeki de eşin maalesef 

(1,222 puan) tarafından

Sorma bacım valla ya bazen eşime anlatamıyorum bunu anlasa bile yok diyemiyo babam küsecek korkusuna diğerlerinin de 1 liralık faydası yok

+1 oy
(162,869 puan) tarafından

evini satip yeni ev alacaksa oder aslinda veya kiraya versede oder

+1 oy
(21,829 puan) tarafından

Kredi haram.olmasa ben ailem için yapardım. Ama kendi babam için yapardım. Kayinbaban ödemeyecek bı tipse hiç girmeyin. Ödeyeceklerse ben karismazdim. Eğrisini doğrusunu eşinle kayinbabanla net konuşun 

+1 oy
(564 puan) tarafından

Normalde yardımcı olunur da sizinki evinize çökmüş paranıza da çöker

+1 oy
(187 puan) tarafından

Babasina yardim etmek istemesini anliyorum. Ama banka bile elindeki gelirle bana krediyi odeyemezsin deyip vermemis. Siz cekseniz ne fark edecek? Neyle odeyecek aylik taksidini 15k geliri varsa? Size mi guveniyor? Esinizin rizasi varsa bilemem ama ben odeyeceksem sonradan devretmem babam da olsa. Sonra kardesi fln varsa birde benim malimi paylasacaklar. Hatta sahip oldugu kendi evini benim uzerime yapsin onun uzerinden teminat gosterip cekeyim kredi derim.

+1 oy
(62 puan) tarafından

Bu kadar büyük borcun altına girilmez sonuç olarak peşine düşmeyeceğiniz paranızı borç verin derler sen sıkıntı cekeceksen ne anlamı var mirasa dusecekmis madem bizde de benzer durum var mirasa düşeceği için bizde yapmıyoruz birşey yoksa birsuru borca girip sonra hak iddia edecekler ben doğru bulmuyorum

0 oy
(5,378 puan) tarafından

Esine de vereceklerini pek sanmıyorum ama yine de razı gelme 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 620 göst.
3 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Berna (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 473 göst.
3 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Berna (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 346 göst.
8 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mihrimah34._.34 (390 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 301 göst.
21 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Busra y (937 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,779 soru

23,861,843 cevap

320,442 kullanıcı

...