+2 oy
205 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (40 puan) tarafından

Oğlumun dişi sallanıyor alttan diş gelmiş bayağı ne yapmamız lazım randevulara bakıyorum 16 gün sonraya var e öyle dursa ne olur hiç fikrim yok ne yapmam gerekiyor

11 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Diş bayağı boşta mi kökü emanette mi  duruyor resmen yoksa orta mi sallanıyor. Eğer ki parmağı ufaktan değse hemen boşta sallanıyorsa  öne arkaya sallayın arada o düşer  hafif ve orta sallantiliysa dr a götürün bi baksın olmadı çeker 

(40 puan) tarafından

Dişi bayağı sallanıyor ama neden düşmeden alttan çıkmışki

tarafından

Bugün yarın düşer alttan çıktıysa daimi diş bi tutup hafif çekin çok hafif ama ince bi et dokusu tutuyordur  ozaman diliyle oynasın yada dişi iteklesin ozaman cikabilir

-Reklam-
+1 oy
(5,870 puan) tarafından

Ben oglumun ilk disinde panikleyip disciye gitmistim. Zaten dustu dusecek gibiydi doktor cekti eliyle. Eger dis cikmis ama ustudeki dusecek gibi degilse bi doktora danisin ama genelde dusuyo. Cok bisey yapmaniza gerek kalmiyo.

(40 puan) tarafından

E peki neden dişi düşmeden alttan çıktıki

(5,870 puan) tarafından

Oyle oluyor zaten butun dislerde. Ikinci disinde hic ellemedik digeri cikti ittikce ustteki dustu. Ama dedigim gibi usteki damaktan ayrilmadan ciktiysa yam.uk cikabilir doktora goturup muayene ettirin.

+1 oy
(2,490 puan) tarafından

Aynısı basimiza geldi doktor cekti ama evde siz çıkarmayı deneyin bizede 1 hafta deneyin demisti oğlum dokundurtmadigi için  dişci cekmek zorunda kaldı 

(40 puan) tarafından

Kendimiz evde çeksek bişey olmaz demi bide neden öyle oluyoki

(2,490 puan) tarafından

Bisey olmaz biz ikinci dişini kendimiz cektik o cikan dis düsen dişin yerine gelecek  bian önce cekin ki oda yerine gelmeye başlasın 

+1 oy
(5,053 puan) tarafından

diş hastanelerinde aciller var oraya götür istersen. şu an bayram zaten sadece aciller açık

0 oy
(54,061 puan) tarafından

***** geliyor disler benim oyle oldu cocuk acil yok mu orda oraya götürün yada imkaniniz varsa ozele götürüp cektirin

(40 puan) tarafından

Bayramın bitmesni beklicez artık çünkü çocuk acil yok

(54,061 puan) tarafından

dis hastanesi yok mu

(40 puan) tarafından

Var yakında ama acili varmıdır bilmiyorum 

(54,061 puan) tarafından

vardir tabiki de nerdenoturuyosunuz

0 oy
(23,125 puan) tarafından

Alttan çıkan diş usttekini.ittirir. çocukken hiç başına gelmedi mi. Normal bı durum. İyice ucuna kadar gelip sallaninca kopma noktasına gelince elinle asılıver 

(40 puan) tarafından

Aslında küçükken hatırlıyorum benimde olmuştı ama annem hemen gidip çektirmişti o yüzden bende napıcağımı bilmiyorum tam bayram zamanı

(23,125 puan) tarafından

Dişçiye çektirmene gerek olduğunu düşünmüyorum. Nitekim bizim dişlerimiz hep sallandı salllandi yengem annannem çekti geldi. Cesaret edemem dersen o başka ama. Zaten son noktada sallana sallana kopma noktasına geliyor. Sen ufacık asilinca gelir yani. 

0 oy
(1,168 puan) tarafından

Dişi sallaniyor demişsin. Cnm cekiver dişi. Eline havlu peçete al onla çek hemen geliyor agrimiyor.

0 oy
(9,616 puan) tarafından

Skntı yok 5 yasında süt dişleri sallanıyordu aynen alttan çıkmış onlar düştü tembihledim annem agzına gelirse söyle die 2 sinide söyledi sonra cıkanlar büyüdü yerine yerleştiler cano

0 oy
(4,238 puan) tarafından

Aslında alttaki diğerini ittirip çıkartıyor ama yemek yerken düşüp yutulma ihtimaline karşı doktorlar bilinçli çekim istiyor bayağı sallaniyorsa siz tutup cekiverin ya da cocugujuza söyleyin diliyle oynayıp düşürsün yok o kadar değil az sallaniyorsa alttaki disin yam.uk çıkmasına da sebep olabilir bir doktor görse iyi olur. 

0 oy
(1,112 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım oğlun kaç yaşında?

Bayramdan iki gün önce bizimde başiza geldi 

0 oy
(14,126 puan) tarafından

Bunun için dişçiye gitmeye gerek yok ki ben kızımın dişlerini kendim çıkarttım hep daha iki gün önce sallanıyordu birşey yiyemiyodu yine ben çektim 🥰

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 85 göst.
0 oy
2 cevap 110 göst.
18 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Gul karaaa (852 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 211 göst.
24 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Gul karaaa (852 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 684 göst.
17 Mart 2021 Diğer kategorisinde Sudem'sin❤Kuzey'imm (3,141 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,959 soru

24,118,366 cevap

333,341 kullanıcı

...