+3 oy
405 göst.
Diğer kategorisinde (946 puan) tarafından

Kaynanam üç günlüğüne bizde kalacak. Bugun eltisiyle eltisinin gelinleri oğlu falan geldi. Ben gelmeden çay çerez tabakları tatlıları tabaklara fln koydum geldiklerinde dırek önlerine koyacaktım. Gelinleri den biri hemen mutfağa gelip yardım ediyim dedi bende gerek yok ben hallederim dedim yok giderken götürecem dedi yardım etti götürmeme. Sonrada çayını bitirince erkenden tepsisini kaldirdi. Kaynanam gidince bana söylendi nasıl evine gelen misafir servis edıyo. Sen kaldırmadın diye o götürdü deyıp söylendi. Bende daha yıyolardı o sıra mutfağı topluyodum dedim. Ne yaparsam yapıyım hep eksik oluyo evi tertemiz yapıyorum bi yerlerden bişey bulup burası kirli dıyo. Allah'tan bizde kalmıyo. Sizin kaynanızda Boyle bişeye laf söyler miydi 

11 Cevaplar

+4 oy
(357 puan) tarafından

Asla hiç bsye karişmaz aksine gelen akrabaların yardım etmesini ister nezaket gereği 

(946 puan) tarafından

Ne güzel benimkide sürekli biletleri beğenmez bende o yüzden gelmesini bile istemiyorum. Gelen misafirin yardım etmesi büyük ayıpmış ben gevşek olmasam gerek duymazmış diyo

(357 puan) tarafından

Hadi ordan diyeydin çok ayıp onun yaptığı.

-Reklam-
+2 oy
(1,765 puan) tarafından

O kadar yürek yememistir kendi annem demiyorkrn kaynananın demeye hakkı var mı hizmetçi saniyo galiba gelini  içinde var da çok dile getiremez

+2 oy
(1,929 puan) tarafından

Sınırını koymalısın. Yoksa iyice tepene biner

+2 oy
(6,654 puan) tarafından

Kesinlikle laf söyleyemez pişman ederim söylediğine benim evimde bana karışmak kimsenin haddi değil

+2 oy
(24,047 puan) tarafından

Söylese bile umrumda olmaz lafını veririm susacak mecbur ona ne ayrıca gelen misafir yardım etmek isteyebilir nezaketten dolayı yapılan birşey senlik bir durum yok ki bence çok düşünceli bir hareket kaynananı boşver sen duymazdan gel 

+2 oy
(4,210 puan) tarafından

Hiç böyle biri değildir bana yardım eder öyle eltisinjn gelini falan gelse kalkmasalar o der kızım şunları da sen kaldır yardım et diye eğer açığımı arayan bir kaynanam olsa bayramdan bayrama sesimi duyardi

+2 oy
(4,300 puan) tarafından

Rahatsız olduysan sen getirseydin derdim. 

+2 oy
(180 puan) tarafından

Hizmetcisi zannediyor herhalde. Benim misafirligim boyle sen kendi evinde kendi misafirine istedigin gibi hizmet edersin deseydin.

+1 oy
(23,577 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Misafirin benim evimde servise yardım etmesi benim için sorun değil. ben de gittiğim yerde yapılacak bir şey var mı diye soruyorum kendim tabağımı kaldırıyorum nezaket gereği. bana gelen misafir de yapsın benim için eksiklik değil bu derdim. ( Kaynanalar eksik kusur bulmaya odaklı ama senin evin senin düzenin kimseyi ilgilendirmez)

Açıklama yapmak yerine böyle demen yeterli. 

+1 oy
(4,976 puan) tarafından

Peki swn buna neden musade ediyosun anne misafir benim misafirim ben agirliyorum bana gore de cok guzel agirliyorum sanane niye demiyosun 

+1 oy
(450 puan) tarafından

Benim kaynanam biz daha nişanlıyken vefat etti çok iyi bi kadındı diyer eltilerim hep güzel anarlar.. ama kaynana kılıklı bi kayınpederim var her şeye karışır

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 1,063 göst.
2 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Mavi Rüya (249 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,591 soru

24,087,741 cevap

331,595 kullanıcı

...