+2 oy
880 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,726 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben konuşmuyorum kendisi ile küsüm 1.5 aydr. 37 yaşında gorumcem. Oglu 17 yaşında eşimin önünü kesiyor dayı harçlık ver diye. Gorumcem de bir sürü maaş alıyorsun bacına harçlık ver bakaym diye 15 20 dk susmadi. Bide şu geldi aklıma biz eşimle kavga edelim diye ısrar etti bence. Çünkü daha önce lerde de söylerdi ama hiç ısrar etmedi bu kadr. Sonrasında benim eşime soracagmi da adı gibi biliyor.Eşime de sordm verdn mi diye verdm dedi. Kaynanam gil 4 senedr evliym gözümün önünde kızlarına verirler bana vermezler. Her halde anne babasnn verdiği az geldi. Küs olduğum için ayrı bir sinir oldm. 40 yasina gelmiş hala harçlık diyor. Benm çok tuhafıma gitti. 

23 Cevaplar

+12 oy
(8,617 puan) tarafından

Valla biraz saçma gerçekten gerek yok 40 yaşındaki kadının ısrarla harclık istemesi, eşin gönlünden koparsa verir benim hiç yapmayacağım şeyler bunlar hayatta istemem abimden kendi veriyor genelde. 

(1,726 puan) tarafından

Ya ben de asla isteyemem . O yüzden çok tuhafıma gitti yani

(7,918 puan) tarafından

abisiyle arasi iyiyse girgirina isteyebilir simarik karakterli bir kardes demekki.  ama mesela anne babasi ona veirrlerken ben laf sokarim biz el kizimiyiz bari ayrim yapiyorsaniz da benim gormucegim biyerde yapin da hizmetinizi gorerken el kiziyim ama herseyi ben yapiyorum gibi erinmem derdim sakaya vurarak gulerek ki anlasinlar diye. yada esime dersim sesli hak ben el kizim ya bana hicbir sey yok der gulerim duyuruarark kaynana kayinpedere kizlarina haslik verirlerken bana da vermeye kalkarlarsa yok canim istemem gizum yokki derim dusunmek ayirt etmemek onemli olan derim

(1,726 puan) tarafından

Abisi degl kardeşi. Gorumcem 6 yas büyük eşimden. İster lerse 40 takla ataym vermezler 🤣 ama ben de öyle işteyen biri olmadm. Sadece bir kere dedm kaynanam bende kaynanam dan gormedm dedj

-Reklam-
+6 oy
(163,198 puan) tarafından

senin tuhafina giymesin gayet normal harcligin yasi olmaz babam 40 yasindayken dedem bayram harcligi verirdi bence sen kiskanmissin 

uuy uuuy uuyyyy durum cok vahim allah sabir versin es ailesine

(1,726 puan) tarafından

Amin amin cümlemize cümlemize 🤣

(1,146 puan) tarafından
+3

Canım şimdi kadının gözü önünde kızına verip geline vermemek olmaz. Kim olsa bozulur. Ayrımcılığa girer bu 

(1,726 puan) tarafından
+1

@BirAnne93 canim anlamazlar beni başına gelmeyen anlamaz

o baska kardesler arasi baska 

+6 oy
(7,465 puan) tarafından

İyide sanane bundan abi kardeş arasında gayet normal bir diyalog 

İnsan kaç yaşına gelirse gelsin o bayram sevinci olur mesele para almak değil ki abisi yada erkek kardeşi sonuçta bayram harçlığı istemesi çok normal 

(1,726 puan) tarafından
+1

Benm için normal degl. Hele hele hiç hayrı olmayan aksine zararı olan biri ise. Hayrıni görsün ne deym

(7,465 puan) tarafından

Senin için değil ama genel olarak normal bir durum 

+5 oy
(3,794 puan) tarafından

Esimin dedesi 80 90 yaşlarında bütün evlat komsu torun torba elini öpen herkese harçlık verir. Gorumcem 30 kaynim 28 yaşında ikisi de calisiyor ben söylüyorum eşime kardeşlerinin harçlıklarını verdin mi diye. Annesine de veriyor sonra annesi de eşime veriyor ben 30 yas8ndayim babam harçlık verir. Hiçbirimizin bu dönen paralara ihtiyacı yok hepsi sembolik paralar ama bayram harçlığı almak insanın hoşuna gidiyor 😁 evlilik yıldonumu hediyesi beklemem ama bayram harçlığımı hep isterim gibi gibi. Şimdi siz küs olduğunuz icin zorunuza gitmiş olması çok normal ama akişta normal bir olay

(1,726 puan) tarafından

Ee bende hep bekledm ama veren olmadı bence birazda içten gelecek

(3,794 puan) tarafından

Bak işte örnek al demek ki hadi koçum demek gerekiyormuş 😅 sen de espriye vur sen de iste aaaa böyle istemek mi gerekiyormuş hadi anneciğim bir sürü paran var gelinine bir harçlık ver deseydin

(1,726 puan) tarafından

Ay dedm.  Babannen harçlık versn diye de . Yok ki param dedi senin kıyıda vardr dedm de yok vermedi. Bence vermek isteyen verir. Ben onlar gibi yüzsüz olamam maalesef  . Olmak gerekiyor ama bana göre ters böyle şeyler hayırlarıni görsnler ne deym🤣

(3,794 puan) tarafından

Kiz seninkiler de çok bi cimriymis ya bu kadar söylemeye insan utanır da verir 

(1,726 puan) tarafından

Bide durumlari gayet iyidr yani. Maalesef durumu iyi olan cimri oliyor

+4 oy
(13,432 puan) tarafından

Ay benimde abim olsa bende isterdim valla 😁 ama kaynanamlar görümcelere verirken sıralara girerim elimi uzatırım hani benimki diye affetmem 🤣

(1,726 puan) tarafından

Bi kere dedm de bende kaynanam dan gormedm dedi kaynanam  🤣

(13,432 puan) tarafından

E ben göreyim işte deseydin. Ben isterim valla öyle bi durumda affetmem 😅

(1,726 puan) tarafından

Isterse kendimj paralaym

(1,726 puan) tarafından

Gene de kuruş vermezler🤣

+4 oy
(3,376 puan) tarafından

Küçük olsa ne olacak derdim kazık kadar kadın ne harçlığı ya. Ve kaynanam benim yanımda öyle birşey yapsa evlat ayrımı yaptığınızı biliyoruz da bari gözüme sokmayın derdim. Millet iyice arsız olmuş. Herkes simarikligini gitsin kocasına yapsın. 

(1,726 puan) tarafından

Aradığım yorum👏👏 

+4 oy
(1,671 puan) tarafından

Ben 31 yaşındayım bende abımden istedim harçlık kardeşiyim sonucta bu her yıl böyle devam eder verır veya vermez şakasına da olsa isterım abi kardes arasında  sonucta

(1,726 puan) tarafından

Abisi değil. Eşimin ablası 

(1,671 puan) tarafından

Tamam 2 kardes değil mi 

+4 oy
(574 puan) tarafından

Uzun zaman oldu abimlerden harçlık istemeyi bırakalı, hoş, onlar da vermiyolardı zaten 😂

+3 oy
(3,701 puan) tarafından

Aakim kusura bakmada guldum gorumcenin haline koca kadinsin yani ne saniyosun kendini 

+3 oy
(1,591 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Amann ölümlü dünya yaa versin bise olmaz ben olsam derim kız gel benim elimi  öp bende veririm  valla takılmayın kızlar zaman kısa....

+3 oy
(60 puan) tarafından

Tuhaf benım halamda öyle 

(1,726 puan) tarafından

Kaç yaşında 

+3 oy
(53,498 puan) tarafından

yuzsuzluk baska bisey değil 

+2 oy
tarafından

Gayet normal abi kardeşler 

(1,726 puan) tarafından

Abla kardeş ler 

tarafından

Yani yine normal  :))

+2 oy
(414 puan) tarafından

Benimde diyor sen bana ver sonra kardesimde versin zaten babasından alıyor ve esim çalışmıyor neyse bende dedim eşimin parası benim param ve ben param onun paran sanki benimde gelirim var tövbe tövbe babası hasta oruç tutamior o yüzden fitirde istedi bende dedim kabul olmiyor oyle :)

(414 puan) tarafından

Ha ve kızlar hepimiz aynı evde yaşıyoruz kayın baba kayın valide ve eşimin kardeşi 

(414 puan) tarafından

Kendisinde hiç para görmedim çocuklarıma da versin

+2 oy
(5,383 puan) tarafından

Yahu universite okur vs o zaman anlarim da, torunu olacak yada gelmis neredeyse ne harcligi. Onun vermesi lazim. Esinde diyecekti sana ne harcligi vericem cocukmusun kalacakti oyle. Hayir demeyi bilmek gerek.

(1,726 puan) tarafından

Ya küçük olsa bende anlarm. Kızıma ver al halam harçlık sana diye. Ona da vermedi. O kafr şımartmislar ki . Bunun cezasını ömür boyu çeksin ler inşallah. Zamanı gelince gelin baksn derler ama daha önüne herseyi serdikleri kızları baksn benden bakma beklemesnler.

+2 oy
(6,743 puan) tarafından

Benim görümcemde eşimden harçlık istedi  verdi sonuçta abisi versin isterse yaşı kaç olursa olsun 

(1,726 puan) tarafından

Abi değil kardeşi. Gorumcem büyük. Bana ters böyle şeyler.  Onun harçlık vermesi lazm şimdi. Al yeğenim halam bu da senin diye . Bi yeğenim var sonuçta. Ama öyle ısrar etti ki yani başka zaman da derdi ama böyle ısrar etmesini hiç gormedm sanki biz kavga edelim diye söyledi 

+2 oy
(1,020 puan) tarafından

Abimde bana yalvarır para vereyim diye ben kabul etmem

+1 oy
(46 puan) tarafından

Asla etkilenmeni istemem ama aşırı saçma. Benimki de yapar. Bu az deyip beğenmezler bu bayram harçlığı 200 300 lira falan derler hatta. Bana hep garip gelmiştir. Belki de ben öyle görmediğim için bilmiyorum. Yanliz değilsin bunu bil. Ha binde bizde şu var.:) 15 eylülde de doğum günüm duyurulur diye acik.acik söylüyorlar nefret ederim böyle şeylerden. Birilerinin dusunmesine izin dahi vermiyorlar. Öyle olunca hediye alasım bile gelmiyor. Emrivaki. Ne gerek var dimi. Asla yapmam yapılması  da c9k basit bence ha bu arada bizimki de siz yaşlarda. Küçük değil ki  düşünemiyor diyeyim:)

(1,726 puan) tarafından

Ay onuda yaptilar yapmadılar mı doğum gününde pasta alirz. Kaynanam a anneler gününde hediye alirz flan. 2 senedr yapmiyorz. Hele bi yapsn eşim asla yapamaz. Ben onların hiç biseyini gormedm yine iyi yaptm bence. Şimdi ne doğum günü ne anneler günü asla yapmam.  Daha çok sevdiği kızı ve damadı yapsn

(46 puan) tarafından

AAl İşte ben de bi bizimkiler öyle sanıyorum. 

+1 oy
(6,413 puan) tarafından

Bu konuyu dün ailemle konuştuk . Abim 35 yaşında vefat etti yani şimdi yaşasaydı 40  yaşında olacaktı ve bende harçlık isteyecektim . Beni yanlış anlama lütfen bu kimseyi ilglendrmyr çünkü o benim abim. Sen eşi olabilirsin ama bnm abim . . Bnm abimin eside abim varken abim asla bizi ihmal etmezdi herseyimizi karşılardı . Benim abim yani. Kurban olduğum keşke yaşasaydı.

X

Dün anne dedim hatirlyr msn bayramda böyle biyle yapardık dedik agladik bı an.

Senin sorunun olabilir ama lütfen aile aralarına girmeyin sonra bişey olunca karşı tarafta Hasret kalıyor 

0 oy
(498 puan) tarafından

Bizde çocuklar dışında kimseye harçlık verilmediği ve böyle bir beklenti olmadığı için bana saçma ve görgüsüzlük gibi geldi görümcenin davranışı. Tabi böyle gelenek varsa abi kardeş araları baya iyiyse normal de olabilir 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 308 göst.
29 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi344 (381 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 866 göst.
+6 oy
34 cevap 742 göst.
29 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Elifylmz0660 (1,307 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,443 soru

23,897,408 cevap

322,145 kullanıcı

...