+2 oy
162 göst.
Diğer kategorisinde (232 puan) tarafından

Sorum baslikta 

10 Cevaplar

+3 oy
(1,116 puan) tarafından

Net 3 yassssss  3 yaşı geçtikten sonrada olabilir 

(1,475 puan) tarafından

Bencede net 3 yaş 3 yaşına bir ay kala başladım 12 ocakta başladım hatta 2 haftada gece gündüz tamamen bitirdik bir de gece kuru kalkmayan bir çocuktu bez takarken ona rağmen gece hiç kaçırmıyordu 2. Haftadan sonra 21 aylıkken oğlum kendisi bezini çıkartmak istedi takmak istemedi yani o zaman bi denedim söylediğimin yarısını anlıyordu yarısını anlamıyordu yenidoğan bebeğimde olunca erteledim erteleye erteleye 3 yaşına kadar durdu iyiki öyle yapmışım görümcemin kızı var oğlumla arası 21 gün görümcem 22 aylıkken bıraktırdı şu an o da 3 yaşında hala daha tam tutamıyor altına kaçıyor bizim eğitim biteli 2 ay geçmek üzere dışarı çıktığımızda arabada çisi kakası gelince eve kadar tutabiliyor mesela bugün çarşıya gittik çarşıdan dönerken arabaya bindik anne çişim geldi dedi biraz tut oğlum dedim evle çarşı arası yarım saat kesin kaçırır dedim ama kaçırmadı eve kadar tuttu maşallah :) şu an çok rahatım iyikş bu yaşını beklemişim bende kendi de yorulmadı bu süreçte ayrıca geçte değil canım 18.36 ay arası öneriyor uzmanlar 

(1,116 puan) tarafından

Evet evet cocuklsr 3 yaştan sonra tutabiliyor bence benim oğlumda şükür tutuyor valla o an direnmek oğlum. Biraz sabret desem duruyor yani

Bence erken başlamak eziyet kesinlikle

(1,475 puan) tarafından

Haklısın canım çocuğa göre değişse de genel olarak dediğimiz gibi şimdi çok rahatım gece kaldırma derdi falan yok mis gibi yatarken giriyor bir de kalkınca 21 aylıkken istediğinde Bıraktırmış olsaydım eminim gece eğitimi belki aylarca sürerdi 

(1,116 puan) tarafından

Gece bir ara 3.5 kaldiriyordum smdi 1 kez kaldırıyorum uyuduktan yarim saat sonraa falan

Ama.benim.bir hatam oldu

İlk başta çok güzel ogrenmisti 15.20 gün hiç kaçırma vs olmadı 

Sonra bir kına ve düğüne katıldım krda bez taktım ertesi gün yolculuk yaptım 13 saat ve 3 günde orda taktım sonra oğlum tam 6 ay altına yapti kaka.

Hatta ilk yolculuktan döndükten sonra 12 saat tutuyordu yapmıyordu tuvalete sonra hep üstüne yapiyordu ilk onu çözdük sonra 6 ay kafayı yicektim günde 3.5 kez yıkıyorum sonra pat alıştı smdi 13 saat yolculuğa çıkıyoruz zorluk yaşamıyorum Allaha şükür 

(1,475 puan) tarafından

O yüzden bezi çıkarttıktan sonra tekrar bağlamayın diyorlar canım ben çok araştırdım bazı anneler gece bıraktırmayı sonraya bırakıyor gündüz açık gece bezli çocuğun kafası karışıyor bence bu durumda hem ben gece tutma becerisini daha iyi kavradıklarını düşünüyorum çünkü gündüz zaten tuvalti gelince hemen gidiyor ama gece Uykusunun bölünmesini istemediği için tutmayı öğreniyor :) kendi fikrim böyle belki yanlştır ama bizim kısa sürede tutmayı öğrenmemizi ben buna yoruyorum 

-Reklam-
+3 oy
(2,588 puan) tarafından

Bilmiyorum ama kızım 2 yaşına girdi belki 1 aya kadar başlarım 

(232 puan) tarafından

Benimde 21 aylık havalar güzel olunca düşünüyorum 

(2,588 puan) tarafından

Öğrenseler öğrenirler bence çokta küçük değiller. 

Kızım bilincinde arrik tuvaletin. Hatta klozete oturmak istiyo falan. Ama iş ciddiye binince ne yapar bilmem 😊

+3 oy
(2,515 puan) tarafından

Kızımda tam 23 aylikti bezi bıraktirmaya  başladığımda kısa sürede birakmisti  şimdi oğlum  21 aylık bayram sonrası yavaş yavaş alıştırmayı denicem inşallah 

(232 puan) tarafından

Benimde 21 aylık havalar sıcak olunca basliyim doyorum

(2,515 puan) tarafından

Konuşması nasıl  kendini ifade edebiliyor mu oda önemli tuvalet eğitiminde 

(232 puan) tarafından

Yok valla gel git falan yapıyor ama tuvalet ile ilgili gram bı belirtli yok🤣

(2,515 puan) tarafından

ALISIR İNŞALLAH  

+3 oy
(2,367 puan) tarafından

Tam 3 yaşında başladık. Başlarda zorladı ama şuan daha iyi. Önceden de denemiştim ama o zaman hazır değildi. 

(232 puan) tarafından

Tesekeir ederim

+3 oy
(373 puan) tarafından

3 yaşına 2 ay kala başlamıştım şuan 3.5 yaşında tam öğrendi. Başta gece gündüz bırakmayı denedim ama gece sadece 2 ay dayanabildim çünkü geceleri 3 4 kere tuvalete götürmeme rağmen çok sık altına kaçırdığı için mecbur bezi taktım artık çamaşır kurumuyo benimde çiş yıkamaya açıkçası sabrım kalmadı . Çocuk kendini ifade edebiliyorsa 3 yaşa doğru ideal olanı bence zaten aylar sürüyor öğrenmesi :/

+2 oy
(3,410 puan) tarafından

Tam 24 aylıkken başladım iyiki de başladım maşallah 1 hafta içinde kavradı ama büyük tuvalette biraz korktu onu da atlatmiştik çok şükür 

+2 oy
(1,511 puan) tarafından

Her cocuk farklı olduğu için bu süreçte farklı işler. Benim oğlum 27 de başladı başkası 24 olur kimisi 3 yaşta başlar bu çocuktan çocuğa değişkendir

+2 oy
(3,194 puan) tarafından

27 aylikken ogrendi kolaylikla

+2 oy
(3,586 puan) tarafından

O cocuğa göre değişir mesela ben 2 yaşta denedim baktım kızım hazır değil zorlamadım 32 aylıktı denedik 1 günde başardık 

+1 oy
(1,761 puan) tarafından

Cocuktan  cocuga degisen birsey olabilir. Oglum iki yasina bir ka ay kala basladik biz komutlri ve denileni anliyordu. Sureci uzun tuttuk yani illaki bir haftada ogrensin haliya koltuga isemesin demedik. Sureci uzun tuttugumuz  icin yataga kacirdigi oldu pijamssina kacirdigi oldu kizmadan onun en hazir oldugu zamana kadar yavas yavas ilerledik.  Yazin sadece gece bez tuttum  4  5 ay simdide bir kac aydir bez hic tutmuyorum gece haber ediyor. 33 aylik oglum. Kimisi bziim gibi erken basliyor kimisi de 3 yasa kadar bekleyip bir hafta on gunde ogretiyor. Cocugunuzun hazir olup olmadigini bilebilirsinizm mesela bezinj cikarmaya calisiyr mu .  Sabah bezi kuru oluyor mu. Bana diyor du anne neden tivalete gidiyrosun bende anlstiyirdum bir de kppekli  cocuk klozwti aldik 

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 494 göst.
1 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Beyza5 (5,053 puan) tarafından soruldu
+3 oy
2 cevap 75 göst.
0 oy
5 cevap 144 göst.
20 Ekim 2024 Diğer kategorisinde BetusMoms (3,943 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,449,181 soru

23,801,096 cevap