+5 oy
532 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,453 puan) tarafından

Bir antepli olarak biz genelde bayram günü için yuvalama sütlaç baklava kuru pasta kahke bunları yaparız gün boyu misafirle re ikram edilir genelde yemeğe kimse kalmaz 

Sizin adetler nasıl çoluk çocuk annesiyim ama hala bayram heyecan ı var içimde

image ben bu sene yeni doğum yaptığım için hazır aldım geçen sene yapmiştim🥲 ama burda pastaneler gözümüz un önünde yapip pişiriyor

18 Cevaplar

+4 oy
(8,753 puan) tarafından

Ahanda böyle bizdede yarın toplayıp anama gidiyorum bayramı orda geçircem azıcık kocama evde bırakırım yeter ☺️

image

image

image

(3,782 puan) tarafından

Kahke nasıl oluyor 

(2,359 puan) tarafından

Sizde bize benzer yapıyorsunuz ellerine sağlık.

Kerebiç de yapar mısınız.

Bizim kahke biraz ayrı irmik rezene susam da girer.

Ama çeşit çeşit kuru pastalar kahkeler yaparız.

(2,453 puan) tarafından

@Pakize333 kurabiye gibi aslında oda ama ek olarak yoğurt susam rezene çörek otu vs giriyor youtube da detaylı tarif var 

(8,753 puan) tarafından

@Pakize333

Tarif bu baharatlar var üstteki yazdığım kurabiyenin tarifi buda kömbenin 

image

(8,753 puan) tarafından

Yapanlar var kerebiç ben yapmadım hazır alıyorum 

-Reklam-
+2 oy
(9,846 puan) tarafından

Hiç bi hazırlığım yok çünkü benim eve kimse gelip gitmez anca ben gideceğim 😁

(2,453 puan) tarafından
+1

Bizde öyle ama bayram sonrası bebek görmeye illa misafirim gelir

(9,846 puan) tarafından

Yaa bebişin mi vardı Allah sana bağışlasın hayırlı uzun ömür versin 🥰

(2,453 puan) tarafından
+1

Sağol Canım Allah razı olsun

+2 oy
(136 puan) tarafından

image

Baklava yaptım. Üzülme bebeğin büyüyünce yaparsın inşallah

(2,453 puan) tarafından

Aynen bende 4-5 sene sonra biraz rahata ederim umarim

(136 puan) tarafından

Kreşe vermezsen yine rahat edemezsin. Kreşe gidince iyi oluyor. Kızım okuldayken sakin kafayla her işimi yapıyorum. 

(136 puan) tarafından

Sübyan kursu oluyor hem dini hem anaokulu etkinlik yapıyorlar memnun kaldım ben

İlk başta tedirgindim. Senin de bebeğin büyüyünce tavsiye ederim

(2,453 puan) tarafından

Ya benim kızımda var bu sene 4e girecek büyük kızım ama konuşamıyor daha özel çocuk o yüzden özel kreşe gönderme yi düşün uyurum zaten şu an gidiyor haftanın iki günü bana da iyi oluyor

(136 puan) tarafından

Benim kızım da haftaya 4 yaşına giriyor. Allah bağışlasın

+2 oy
(1,540 puan) tarafından

image

Ben temizlik yaptım anca bitti. Daha sarma sardım tiramisu sözüm var eşime yarın onu yapacam 2. Günü de trileçe yapicam mercimek köftesi düşünüyorum yanına limonata az da sipaya pogaca tamamdır. Pazar da sarmayı koyarım. Ağır ağır sabahtan pişer.  Anamda kadayıf yapicam dedi daha ne olsun gelen olmaz ama olursa da ikram ederim. 
(2,453 puan) tarafından

Oo ellerine sağlık canım ağız tadıyla yiyin inşallah

(1,540 puan) tarafından

Sağ ol canım ❤️ gel tadımız beraber olsun . 

(2,453 puan) tarafından

Sarmaya yok diyemem:) bu sene yaprak aldığım kadının yaprağı kötü çıktı yarıda yapraksız kaldım

+2 oy
(196 puan) tarafından

Şimdilik böyle 

image

(250 puan) tarafından

Maşşalh kız sana çok güzel görünüyor Eminim tadıda çok çok güzeldir 💙

(2,453 puan) tarafından

Ellerine sağlık canım güle güle yiyin

+2 oy
(533 puan) tarafından

Ekstra hiç bişey yapmadım. Ben gezip yiyen taraftayım :) 

(2,453 puan) tarafından

Oda iyi bizde bayram boyunca evde değiliz aslında

+1 oy
(1,160 puan) tarafından

Kurabiyeler için erken degilmi bayram sabahi alinabilirdi 

Biz daha birsey yapmadık ama kaynana yarın baya sayiyordu bakalım nasıl.yapacak sjsj benden umudunu kesince kızına söyledi yarın ola gün ola

(2,453 puan) tarafından

Bayram günü her yer kapalı canım yarın da olablir ama bugünden aldık zaten hava almazsa 1 ay rahat yeniliyor bayatlamıyor

+1 oy
(622 puan) tarafından

Afiyet olsun sonuçta buda hazırlık dolma tatlı bizim burda içecek

+1 oy
(123 puan) tarafından

Valla ben her yıl tatlı yaprdimda bu yıl gebelikten hiç halim yok bende seviyorum bayramları 

(123 puan) tarafından

Ellerinize sağlık buarada 

(2,453 puan) tarafından

Sağol canım ben şükür atlattım bebişim 20 günlük darısı sana 

(123 puan) tarafından

Allah razı olsun rabbim analı babalı büyütsün inşallah ben daha başındayım 8 haftalk

+1 oy
(3,334 puan) tarafından

Offff nefis gözüküyor ya.Bu senede böyle oluversin cnm illa yapman gerekmiyor ki Allah ağız tadıyla afiyetle yemeyi nasip etsin cnm.İstanbulda gurbetteyim cnm aile binası ama aramız limoni kaynanam ve kayınpederimle iyi anlaşırım onlarla bir sorunum yok benimde düşük riskim olduğu için bayramı kaynanamlarla geçireceğim yarın kaynanam baklava açacak bende ucundan yardım edicem beyaz lahana sarması yapıcaz bayram günüde kavurma pilav ve hoşaf yaparız 

(2,453 puan) tarafından

Aa ne güzel değişik yemekler bize göre sizede afiyet olsun Rabbim bebeğini sağ salim kucagına almayı nasip etsin 💕🌸

+1 oy
(3,664 puan) tarafından

Aaa sende mi Anteplisin kız 😀

Bir Antepli olarak hiçbir şey yapmadım🤭😅

(2,453 puan) tarafından

Evet sende yav kaynana na ya annene gidip karnınj doyuracan îtiraf et😂

(3,664 puan) tarafından

Annem canım sağolsun kaynanamdan hayır yok 😀

+1 oy
(3,393 puan) tarafından

Bizde etli sarma,hosaf,sutlac,baklava dir bayram.menusu

+1 oy
(1,161 puan) tarafından

Vala ev isi tamamdir bugunde balkonu yikadim ,sonra markete gittik eksikleri aldik. Yarin insallah kabir ziyareti var sonra gelcem iste belki kurabiye yaparim yada baska tatli karar vermedim henuz

(2,453 puan) tarafından

Allah ölmüş lerimize rahmet eylesin bizde w  gün gideceğiz uzak olduğu için

+1 oy
(7,365 puan) tarafından

Annemler baklava açtı abimin eşi kadayıf tatlısı yapacak bende sütlaç yapacağım inşallah yarın. Bide sarma sararım. 3 çocukla anca bu geliyor elimden şuan

(2,453 puan) tarafından

Oo daha ne olsun ellerine sağlık🥰

+1 oy
(3,109 puan) tarafından

Bizde bayram yokki esim mesaiye basladi bile buhun dshil 5 gun gececi gunduz uyuyscak gece evde yok zaten kim gelecek zaten kucuguz diye de kimse pek tinlamiyo bizi bayram sabaha kahvaltiya gidecez kaynsnsma oglrne kadar oturur geliriz ikinci gun de anneme giderim temizlik yapcam diyodu ona yardim ederim gelrn giden olursa ilgileniriz iste bu kadar en iyi ihtimal esime defim tatli al kim gelecek ki diyo dedim biz yeriz bayram bu 

(2,453 puan) tarafından

Olsun canım kendin için çocuklar varsa onlar için bayramı özelleştirmek lazım eşin ne iş yapıyor neden tatili yok merak ettim

(3,109 puan) tarafından

Iste ben bayram kahvaltisini rutinlestirdim her bayram kayinvalidemlerle birlikte kahvaltı yapariz bossak o gunu orda geciririz gelen giden olur ama esim geceye gidecek bende yanliz durmam orda esim olmadan gelirim napyim 2inci gun anneme giderim buyuk ihtimal ramazan gelmeden oglana ramazani anlattim bayrami anlattim bu sene daha iyi idrak ediyo ama yapcak bisey yok güvenlik esim 

+1 oy
(2,359 puan) tarafından

Bir Antepli ve Urfalı olarak bu sene anam ve bacılarım yaptı bana😂

Ben bayramda gittipimde alırım inş.

Bizde muhakkak sütlaç da yapılır 

(2,453 puan) tarafından

Evet aynen sanırım baklava dan çok bayram tatlısı sütlaç dır🤷‍♀️😂

+1 oy
(7,252 puan) tarafından

Sarma yı bayram öncesi yapıp dolaba attiydik bugünde baklava yapacağız yarında keşkek pişirelim diyo kaynanam bizde sofra muhakkak kurulur birde börek yapalım diyo ama bilmiyorum ne olur 

(2,453 puan) tarafından

Ellerinize sağlık canım güle güle yiyin

(7,252 puan) tarafından

Saol canım hepimiz güle güle ağız tadıyla yiyelim 

0 oy
(18,048 puan) tarafından

Dün şekerli ve tuzlu kurabiyelerimi yapmıştım. Az önce de bisküvili pastamı yaptım. Evi toparlayip süpürecem sonra elmalı rulo pasta yapacam. Sütümü dün dondurucudan çıkarmayı unuttum. Sabah uyanır uyanmaz çıkardım akşama kadar ancak erir.. akşam uyumadan önce de sütlacımı yaparım. 

Yemek olarak kuru fasulye bulgur pilavı kayısı hoşafı yapılır bizim buralarda sabah namazından yapılır hazır edilir bayram namazindan sonra kahvaltı yerine yemekler yenir. Ama ben bu bayram yemek yapmayacam..eşim görevde olacak akrabalar bu bayram gelmedi köye. 

(2,453 puan) tarafından

Oo ellerine sağlık canım sizin menüde baya güzel miş

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 313 göst.
20 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Aylinece (253 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 175 göst.
30 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Berivan.12 (979 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 230 göst.
15 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,719 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 422 göst.
13 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,719 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,450,214 soru

23,814,551 cevap

318,006 kullanıcı

...