0 oy
166 göst.
Diğer kategorisinde (8,202 puan) tarafından

Kizlar niyetliyim dışarıda isim vardı 2 fıs parfüm sıktım ama tadı ağzıma geldi sıkarken ağzım kapalıydı neyse orucum bozulmuş mudur arada kaldım Hanefi mezhebi

2 Cevaplar

0 oy
(826 puan) tarafından

Ben bilmem canım ama yiyecek degil içecek degil ya bişey olmaz inşalla bilenler ne diyecek bklm 

(8,202 puan) tarafından
+1

Bozmuyormus canm çok şükür 

-Reklam-
0 oy
(1,733 puan) tarafından

Gayri ihtiyari olmuş. Zaten tat almak orucu bozmaz o yüzden tedirgin olma. 

tarafından

O zaman oruçlu iken sıkarsak orucumuz bozulmuyor mu @Alaska canım 

(2,368 puan) tarafından

@Gastamonlummm bu şeye döndü hocam bisküvi yersem orucum bozulur mu 😁😁 videoda bir çocuk vardı orada görmüştüm..😂

@Alaska canım ben de merak ettim gerçekten şimdi önce abdest aldım diyelim sonra parfüm sıktım ya da deodorant abdestim bozulur mu ya da önce deodorant sıksam parfüm sıksam sonra abdest alsam yine abdestim bozulur mu Bir de sürekli ellerime krem sürmek zorundayım çatlayıp kanadığı için abdest aldıktan sonra krem sürersem eğer abdest bozulur mu büyük ihtimalle hepsi de alkollü alkolsüz hiçbir şey yok maalesef öyle çok parfüm deodorant kullanan biri değilim zaten arada sırada sıkıyorum kullanıyorum ama kremi sürekli kullanıyorum

(1,733 puan) tarafından

İçeriden dışarıya çıkan şeyler abdesti bozar. Ama tükürmek, sümkürmek, ağlamak kulakları temizlemek bozmaz.

Parfüm içeriden çıkan bir şey değildir ancak içinde alkol barındırıyorsa “…sarhoşken namaza yaklaşmayın…” ayeti nas alınarak fakihler mümkün mertebe alkol uçmadan namaza yaklaşmamayı tembih ederler. Ama abdesti de namazı da bozmaz.

Sadece mekruh görülmüştür.

Krem sürmek açık yaraya olmadığı müddetçe bozmaz. Kana karışırsa bozacağından açık yaraya sürülmez denmiştir. 

tarafından

@Yorgunanneee sus kızzz 🤭😂😂😂

(8,202 puan) tarafından

Ay çok teşekkür ederim netten baktm ama her sayfa farklı bir bilgi veriyor emin olamadım iyi ki sormusum 

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 210 göst.
28 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Elvin& (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 602 göst.
20 Mart 2024 Diğer kategorisinde Kardan_Adam (1,317 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 150 göst.
24 Mart 2023 Diğer kategorisinde Aygün24 (1,346 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 112 göst.