+2 oy
472 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,398 puan) tarafından

Gece geç uyudum sahurda çağırıyor uyanamiyorum. Yapacağı şey menemene yumurta kırmak çayı ısıtmak kahvaltiliklari sofraya koymak. Çok mu zor bu . Bunları yapıp beni çağırsa çok mu zor . Dedi ben su içip hurma yiyip yatıyorum tamam dedim. Gitti içti geldi hâlâ çağırıyor. Aldı battaniyeyi üzerimden yere attı. Ben de kalktım ona hazırladım kendim de su içip uyudum. Niye tembel alıştı bu adam böyle. Benim yüzümden mi. Sinir oluyorum ya neymiş ben uykuya düşkünmüşüm. O benden iki üç saat önce uyumuş benyfendi ama uykuya düşkün olan ben oluyorum. Akşam namazindan sonra da uyuyor kendisi ama uykuya düşkün olan ben oluyorum 

9 Cevaplar

+5 oy
(53,958 puan) tarafından

sen calismiyorsan sahur hazirlamak sana yakisir gün icinde dinlenme imkanin oluyor sahura kalkamiyorsan erken yat gece kalkacagin kesin ona gore ayarla kendini bide erkek yapmasiyla kadin yapmasi bir olmuyor sen hazir sofraya oturmak istiyorsun 

(6,398 puan) tarafından
+1

Ayda birkaç kez sofra hazirlasa çok mu zor? Ben çalışıyorum evet evde gün boyu. Kızım da gece geç uyudu. 

(53,958 puan) tarafından

sahurla sofra hazirlamak bir mi sahur ayri zorluyor zaten 

(6,398 puan) tarafından

Yapacakları çok birşey değildi yazdım. Benden sanatlar önce uyudu. Normalde hafta sonları kahvaltı hazırlar bazen. Yani o kadar tembel biri değil hazrilar canı istese

(53,958 puan) tarafından

iyi de sabah adam ise gidecek tamam sende yoruluyorsun cocuk var ama oda yatmiyor koca gün aksamdan hazirla cogu seyi ben cayi bile demlige koyuyorum catal kasiga kadar cikariyorum gece hem ses olmasin hemde rahat olayim diye

(6,398 puan) tarafından

Biz de akşam yaptığımız çayı içiyoruz. Uyumadan önce menemen yaptım sadece sahurda yumurta kırılacak. Sabah da işe gitmicekti.

-Reklam-
+3 oy
(2,618 puan) tarafından

Yani ne diyeceğimi bilemedim

Eşin çayı ısıtabilirdi yapılmayacak bişey değil yumurtada kırabilirdi evet. 

Ama sizinkiside defalarca çağırıp kalkmayıp üstünden battaniyeyi attırana kadarda ne uykusuymuş ne bileyim 😊

Battaniyeyi üstünden atmasının sinirle yapıldığını değil de artık kalk diye yapıldığını düşünüyorum seninde yemeni istemiş ne bilsin sinirlenip sadece su içeceğini. Bilse hiç çağırmazdı.

(6,398 puan) tarafından

Burakmadi önce mutfaktan çıkayım gel buraya otur ye dedi. Ben de koltuğa oturdum sonra dedi git yüzünü yıka gel ye ben de o sırada çıktım mutfaktan uyumaya gittim. Zorla yapılan şeylerden nefret ediyorum 

+2 oy
(6,376 puan) tarafından

Oldu olacak birde ağzına besle isterse . Töbe yarabbim

(53,958 puan) tarafından

ben mi ters anladim siz mi acaba

(6,376 puan) tarafından
Ne anladın canım sen ben kadın sahur hazırlasın diye ikide bir başına gittiğini POS sahibi her şey hazırda sadece menemene yumurta kırması gerekiyordu kahvaltılıkları çıkartması gerekiyordu her şeyi ben hazırlamıştım sadece sofraya koyup yiyecekti yazmış sürekli de başına gelip battaniyeyi de en son üzerinden çeklemiş ya onun için ben de dedim ki oldu olacak bir de ağzına besleseydin dedim . Kadın zaten her şeyi hazırlamış altı üstü dolaptan çıkartıp kendisi yiyip yatacak belli ki post sahibi kalkmak istemiyor bu erkeklerdeki sürekli her şeyi evin hanımı yapar kafasını anlamıyorum
+2 oy
(562 puan) tarafından

Battaniyeyi üzerinden alıp atmak filan 😳😳😳 noluyooo 

L AA NNNNN  

(6,398 puan) tarafından
+2

Kızım olmasa sesimi yükseltirdim ama kizim uyuyor korkar diye birşey de diyemedim. Ramazanda seytanlar bağlanıyor ama insan şeytanları iş başında 

+2 oy
(1,965 puan) tarafından

çalışmıyorsan senin hazırlaman bence de daha uygun olur. çünkü gün içinde uyuyabilirsin. ama çalışıyorsan o da hazırlayabilmeli o ayrı. ben çalışıyorum eşim de çalışıyor 2 çocuğumuz var + hamileyim. oruç tutmuyorum ama bi 5 gün falan kalktım ona sahur hazırladım eşlik ettim. beklemiyor zaten gerisinde kalkabildiği kadar kendisi kalktı hep. 

(6,398 puan) tarafından

Ben gün boyu evde çalışıyorum küçük kızım var gece geç uyudu..ramazan boyunca tüm sahurlari eşimden hazirlamasini bekliyormusum gibi yorum yapmayın 

(6,398 puan) tarafından

Gündüzleri uyuyamam çünkü kızım uyuyunca ben ev işlerine koyuluyorum 

(1,965 puan) tarafından
+1

ya anlıyorum da ben mesela çalışmadığım gün gece boyu 10 kere kalkıp 2 yaşında ikiz çocuk bakıp sahur hazırlayıp gündüz aynı ikizlere bakarken kendim dinlenebiliyorum. ama çalıştığım günler gerçekten uykusuz kalıyorum. evde olmakla sokakta olmak arasında bence net fark var.

(1,965 puan) tarafından

kızın uyuyunca uyuyup o uyanıkken iş yapabilmeyi çözsen aslında dinlenebilirsin ben öyle yapıyorum

(6,398 puan) tarafından

Yetismiyor. Kızım uyanıkken onunla da ilgileniyorum oyunlar oynuyorum kitap okuyorum ev işleri yemek de yapıyorum kızım uyanıkken ama mümkün değil illaki kızım uyuyunca yapılacak şeyler oluyor

(6,398 puan) tarafından

Bide ben zaten gündüzleri hiç uyuyamam uykum gelmez

(235 puan) tarafından

Ya hu çalışmıyorsan ne evde çalışıyoruz Allah Allah ayrıca bu kafada olan adamlar çalışsak da yapmazlar ben mesela şu an katipliği hazırlanıyorum eşim şimdiden diyorki aksama kadar oturup klavye yazacan çalışsam da oturuyo olcam onun gözünde yani

(1,965 puan) tarafından

canım gündüz kendini dinlendirme lüksün varken sen daha temiz bir ev için çaba sarf edersen elbette iş bitmez. ama örneğin bi işi eksik yapıp dinlenme lüksün var. ama iş yerinde öyle bi lüksün olmuyor.

ama tabi şu da var, anlayışsız adam anlayışsızdır. anlayışsız bir kocan varsa çalışsan da yardımcı olmaz zaten

(6,398 puan) tarafından

Yok gerçekten de takıntılı biri değilim ev işi konusunda illaki bir yerler dağınıktir tozludur evim hiçbir zaman dört dörtlük her tarafı temiz düzenli olmaz. Yetisemiyorum zaten hepsini yetiştirmeye de çalışmıyorum yinede vakit kalmıyor uyumaya kalsa da uyuyamam gündüzleri ama oturuyorum tabiki dinlenebiliyorum 

(235 puan) tarafından

Keşke çalışsam ya keske o kadar istiyorum ki lütfen dua edin kazanalım şu katipliği o kadar ihtiyacım var ki

(1,965 puan) tarafından

inşallah başarırsın. ben özel sektörde çalışıyoum. katiplik olmazsa özeli dene istersen bide

(235 puan) tarafından

Özele izin verse ah şimdiye kadar durmazdım

+2 oy
(5,760 puan) tarafından

Mesele çalışman ya da çalışmaman değil. Bu konuları aranızda düzgünce konuşamıyor olmanız. Bir gün o hazırlar bir gün sen. Beklentin olabilir eşinden bunda bir şey yok ama çağırdığı zaman tatlı tatlı çok yorgun düştüm bugün de sen yardımcı olsan diyemez miydin. 

Öte yandan gün içinde senin uyumasan da uzanma oturma imkanın daha fazla eşine göre. Ev işini hafife almıyorum ama çocuğun uyurken 30-40 dakka şekerlesen ya da uzansan işler yetişmeyecek değil.

İki temel sorun var özetle. Biri eşinle iletişiminiz çok kötü. İkiniz de nazik değilsiniz. İkincisi senin gündüz organize olamaman😔

Sonuç olarak ikiniz de kalp kırdınız ama oruca niyet ettiniz... 

(6,398 puan) tarafından

Geç uyudum sen hazırla beni çağır dedim. Gündüz mümkün değil hayatta uyuyamam gece uykumu almasam da gündüz uyuyamıyorum 

0 oy
(562 puan) tarafından

Battaniyeyi üzerinden alıp atmasına aşırı u yuz oldum kocanın ama seninde hazır sofraya oturmak istemene şaşırdım.  Hasta olursun filan o zaman o süreçte yapsın erkek ama normalde bence kadının hazırlayıp kocayı çağırması daha doğru sanki . 

(6,398 puan) tarafından

Ay valla burdakiler bir tuhaf 😀 ramazan boyunca sadece bir kere bekledim bunu.  Bu çok şey mi? Çalıştığı iş rahat bir iş. Zaten ağır olsa yorgun olsa ben beklemem. Niye sasiriyorsunuz ki erkekler 29 gece hazır sofraya otursa biz kadınlar bir gece otursak çok mu? Ataerkil sistemin ürünleri sizi 😁😁

(562 puan) tarafından

Ya 1 kere olur hastasındır 3 günde olur ama benim şahsi fikrim ben hazırlarım çünkü neden benim hazırladığım sofra benim içime siner. Ben biraz hijyen kuralcıyım ama çoğu erkekte bana göre hijyen yok. Bu sebeptendır ki ben hazırlarım.  Yoksa illaki vardır sadece kocanın hazırladığı aileler de ben yapamam yani 

0 oy
(6,770 puan) tarafından

Yorumları da okudum evdeki işle dışardaki işi bir tutamazsıniz bu Bir gerçek önce bunu çözüm

(6,398 puan) tarafından

Evet evdeki daha zor bebek bakmak dünyanın en zor işi 

(6,770 puan) tarafından

Alakası Yok 2 çocuklu biri olarak yazıyorum bunu 🫣 

0 oy
(4,217 puan) tarafından

Eşinizin yaptığı ayıp ama böyle şeyler yaşamak istemiyorsanız eşinizin huyunu bilip ona göre davranmanızi tavsiye ederim. Madem bu konuda hassas ona göre kendinizi ayarlayıp hazırlayın yok her zaman böyle değilse de o zaman bir şeye cani sıkılmış olabilir 

(6,398 puan) tarafından

Ben her zaman ona göre davranamam biraz da o bana göre davransın

(4,217 puan) tarafından

Bunu eşinize soyleyin burada bizim muhatabimiz sizsiniz biz sizi muhatap alarak yazıyoruz. Eşiniz olsaydı bir gün de sen hazırla eline mi yapışır derdik. 

Ayrıca eşinize göre davranın demek ona kul köle olun demek değil onu ayarlayın demek hangi dilden anlıyorsa o dilden konusun demek. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 70 göst.
+1 oy
5 cevap 289 göst.
22 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Sarioglusumm (311 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 359 göst.
21 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sebebine (494 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 373 göst.
12 Ağustos 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Biriiste (504 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,603 soru

24,100,857 cevap

332,402 kullanıcı

...