+2 oy
289 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (244 puan) tarafından

Cok merak ettim biz kahve cay yanina sadece tatli ikram ediyoruz yemek vakti de gelenlere sofra kurariz ama bu yil nasil olacak bilmiyorum acaba yalniz olursam gelenlere sofra kurmak yerine tabaklara gun menusu gibi mi hazirlasam diye dusundum oyle yapaniniz var mi? 

17 Cevaplar

+2 oy
(6,503 puan) tarafından

Bize gelen olmuyor ama bekarken cay kahve tatli yada soguk icecek verirdik yemek saatinde de yemek hazirlardik

-Reklam-
+2 oy
(820 puan) tarafından

Soğuk içecek ile zeytinyağlı ve baklava verilir bizim burada 

+2 oy
(2,778 puan) tarafından

Sarma tatlı börek poğaça çay yada soğuk içecekle ikram ederiz yemek zamanı masa hazırlanır 

+2 oy
(3,736 puan) tarafından

Kaynanamlar tatli kurabiye sarma börek hazırlıyor onları veriyor yemek saati de kimseye yemek vermiyor ev halkı olarak yiyoruz 

(820 puan) tarafından

4 çeşit mi ikram ediyorsunuz bayramda fazla olmuyor mu? Bayramda bir yerden çıkıp bir yere gidiliyor heryerde 4 çeşit ikram yapılsa yense 😳😳 

(3,736 puan) tarafından

Her gittiğimiz yerde aynı bu menü oluyor. Herkes de yiyor 🫡

(820 puan) tarafından

Maşallah 😊biz burada 2 çeşit yaparız onu da genelde biri yenir biri kalır tabaklarda.. Ben kendim de bir yerde baklava yersem diğer yerde sadece sarma alırım o kadar ortaya da kuru yemiş koruz isteyen bikaç alır 

(3,736 puan) tarafından

Bana da ilginç geldi başta sonra alıştım. Hepsinden yemeyince de küsüyorlar

(820 puan) tarafından

İyi oda güzelmiş 😊

+2 oy
(3,335 puan) tarafından

Bizde aynı ikramlarda bulunuyoruz cnm baklava çay veya soğuk içecek yemek saatiyse  sofra kurarız başka ne verilir ki 

+2 oy
(2,473 puan) tarafından

Kola

Sütlaç 

Baklava 

Bide bugdayla yapilan yogurtlu corba

(3,329 puan) tarafından

Nerelisin kız bizde de o çorba yapılır bsyramds ben de sütlaç yapmayacam o çorbayı yapcam bizde germ denir buğday nohut konulur 

(2,473 puan) tarafından

Malatyalıyim canım  

+1 oy
(632 puan) tarafından

Dolma tatlı içecek gelen fazla oturmuyo zaten oturacaksada yemek yapar yeriz 

+1 oy
(1,490 puan) tarafından

Su böreği sarma tatlı oluyor genelde 

+1 oy
(1,714 puan) tarafından

Yaprak sarması baklava ve sütlaç ikram edilir

+1 oy
(6,210 puan) tarafından

Sarma ,borek ,tatli olur cayin yaninda. 

Sadece kahve icilecekse lokum ve tatli koyariz. 

Yemegimiz de mutlaka olur,yemek vakti veya uzaktan gelen misafirlerimiz varsa yemek koyariz. Yemegin uzerine de cayla tatli veririz. 

+1 oy
(2,571 puan) tarafından

Bayram adı üstünde diye yaprak sarması baklava yada farklı şerbetli tatlı yanina börek yanına çay 😀

Bizde böyle bayram menüsü 

+1 oy
(77 puan) tarafından

Ailenin en küçüğü biziz bize gelen olmuyor ama her ihtimale karşı biz baklava su böreği alıyoruz 1 er tepsi bide yaprak sarması hazırlıyoruz çay yada soğuk içecek yanında onları ikram ediyorum zaten Bi tek kaynimgil ve benim ablam geliyor bize 

+1 oy
(159 puan) tarafından

Bize gelen olmaz kaynanamgile gelen çok olur bizde zaten 2 gün köyde olacaz ben her bayram birşeyler yaparım bu bayram Elmalı pasta poğaca yapacam çayın kahvenin yanına misafir ikramı için benden başka düşünen olmaz bunu boş verir hepsi 

+1 oy
(21,385 puan) tarafından

Kimseye yemek yapıp ağırlamadım ben bu zamana kadar 

0 oy
(16,486 puan) tarafından

Yaprak sarma, su  böreği, tatlı ve çay. 

0 oy
(18,084 puan) tarafından

Biz de adet gibi bişeydir bayram günleri sabah ezanından uyanilir kuru fasulye tavuk bulgur pilavı ve kayısı hoşafı yapılır. Erkekler bayram namazindan çıktıktan sonra kahvaltı yerine yapılan yemeklerden yer. 

Tatlı olarak sütlac muhakkak yapılır. Bisküvili pasta 10 evin 8 inde hemen hemen yapılır. Ve kurabiye yapılır. Ben bu bayram yemek yapmayacam eşime görevde olacak. Tatlı olarak sütlac bisküvili pasta tuzlu kurabiye ve elmalı kurabiye yapacam İnseAllah.

0 oy
(691 puan) tarafından

Bizde etli yaprak sarma, pilav, su boregi , firinda baget, seklinde servis yapılır bir de ayran çorbası.

Gelenlere baklava fıstık Fındık çikolata ve çay ikram edilir

Yemek saatiyse yemeklerinizi servis seklinde ikram ederiz.

Hayırlı Bayramlar❤️

İlgili sorular

+4 oy
12 cevap 406 göst.
+1 oy
5 cevap 114 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Defneee (828 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 336 göst.
15 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde &Nazenin & (650 puan) tarafından soruldu
+2 oy
14 cevap 250 göst.

Kategoriler

1,451,500 soru

23,830,862 cevap

318,853 kullanıcı

...