+1 oy
89 göst.
Diğer kategorisinde (1,496 puan) tarafından

Merhaba kızlar, sınavsız ikinci üniversite kapsamında üstten ders alan var mı? Ya da konu hakkında bilgisi olan.  Lisans okuyup 4 yıldan daha kısa sürede bitirmek mümkün mü? Bilgisi olan varsa paylaşın lütfen 💜

3 Cevaplar

+1 oy
(2,130 puan) tarafından

Ben cbs okuyordum Anadolu'da. Üstten ders almanin falan hiç mümkün olacağını sanmıyorum çünkü sınavları vs kitaplardan ve konu anlatımından geliyor. Benim dönemimde video yükleniyordu konu anlatım ve kaynakları vardı. Bebeğim olmamasına rağmen hem izleyip hem kitapları tarayip öyle bir cakisma duzeni saglayamadim inanilmaz zordu ki ben şehir planlama bitirdim cbs dersi de daha önce gördüm, ilgili bir bölüm olmasina rağmen normal derslerimin bir çoğu bile kaldı. 4 dönem harç yatırdım derslerim ancak 2 dönemle uyumludur kalanı hep veremedim. Kayıtta yenilemedim bı ara af falan gelirse tekrar başlamayı düşünüyorum ama gerçekten zor 

(1,496 puan) tarafından

Umarım tekrardan başlarsın , teşekkür ederim cevabın için 

-Reklam-
0 oy
(307 puan) tarafından

ustten ders almak mumkun degil fakat sinavsiz ikinci uni okuyorsan zaten lisans ogrencisi ya da lisans mezunu olacagin icin bazi derslerden muaf oluyorsun onceden aldigin icin tarnskriptini gosterip almayabilirsin zaten aldigin dersleri ustten ders alamiyorsun cunku donem donem aciliyor dersler zaten oyle olsaydi kimse 4 yil ugrasmazdi

(1,496 puan) tarafından

Ah ah ne bölüm okursam okuyayım sadece İngilizceden muaf  oluyorum sanırım. Teşekkür ederim cevabın için 

0 oy
(1,894 puan) tarafından

Ben istanbul uni de okudum sadece ortak dersler muaf oldu. 1.sinifin ilk dönemi ortalaman iyi olursa ikinci dönem üstten ders alabiliyorsun. Hepsini verirsen erken mezun olabilirsin. Ben veremem diye korkup almadım hata ettim. Sen al 3 yılda bitebilir. 

(1,496 puan) tarafından

Ben de İstanbul üniversitesi düşünüyorum, teşekkür ederim cevabın için 

(1,894 puan) tarafından

Rica ederim 🤗 ben veremem diye korkup almamıştım ama veremesem ne olacaktı zaten sonraki sene almak zorunda olduğum dersti ama işte acemilik 😄

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap 74 göst.
0 oy
2 cevap 113 göst.
21 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sulemhmt (802 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 223 göst.

Kategoriler

1,454,755 soru

23,873,993 cevap

321,030 kullanıcı