+3 oy
715 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (101 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ BENİ ELEŞDİRMENİZİ İSTEMİYORUM SADECE KENDİNİZİ HAYAL EDİN Hayırlı geceler hayırlı  ( benim kayınbabam 5 ay önce vefat eddi eşim 4 kardeş 2 kız 2 oğlan kızınn biri aynı binadayiz yaşı 45 kayın babam 67 yaşindaydi kayınvalidem 66 yaşında kayın validem önce 1 er ay herkezde kaldı şimdi tek bir yerde bende kalmak istiyor öncelikle kalbimden geçenlerin nedeni anlatmak istiyorum büyük görümcemle aynı binada oturyoruz kayınbabam ve kaynanam her geldiklerinde oraya gelirlerdi ve geldikleri zaman çocuklari görmek sevmek için oraya cagirirlardi bana soylemezlerdi yer içerlerdi cagirmazlardi kapıya çocukları gönderip yenge dedemler geldi çocukları cagiriyolar derlerdi hastalandığımda kayınvalidem burda olsa bile bakmazdi kızına geçerdi nasılsın diye bile sormazdi pek bize görmezdi bile 2.5 yaşındaki kızım babannesinin kim oldugunu bilmezdi yanına gitmezdi kayın babam vefad edince kalınca babanne demeye başladı görümcemle aramda bişey oldunda bana sormazlardi bile neden niçin diye bende Onlar kendi aralarında konuşuyorlardiki tepkileri sen belli oluyordu ama yinde belli edmezdim yani onlar için yok gibiydik eşime söylediğimde boşver napacaksin takma başkası olsa gelmesini istemez sende kafaya takıyorsun gelmiyolar diye konuşurdu bende ilerde bişey oldunda ozamanda ben yok gibi olmak isterim falan dedim oda sen üzerine düseni yap boşver dedi ama  kabullenemiyorum bir zamanlar yüzeme bakmayipda şimdi benim evimede kalmak istemesini ve ona hizmet edmek ağrıma gidiyor nerdeyse içeği suyu bile benden istiyecek yaslida deyilki okadr eli aya tutuyor zoruma gidiyor biseyde söyleyemiyorum eşini kaybetdi köyde kaliyolar di şimdi köyde kalamadı için mecburuz tabiyki gelebilir ama herkezde kalmasını istiyorum kizindada kalsın mesela  napmam gerekiyor kafaya takıyorum günahmi işliyorum nasıl herşeyi oluşuna brakabilirim  

27 Cevaplar

0 oy
(219 puan) tarafından

Bak kayınvalidem çok iyi bir asla bir kötülüğü dokunmadı ama asla onlarla yaşanmaz bunu bil tecrübeli biri olarak söylüyorum asla hayatının hatasını yaparsın eşinin sana karşı olan tavrını bile değiştirir bunu sakın unutma 

-Reklam-
0 oy
(1,586 puan) tarafından

onlar her b.oku yapcak sanada sen uzerine duseni yap oldu slm vermem hep demisimdir bunca zmn kime deger verdiysen o baksin sana 

0 oy
(399 puan) tarafından

Kaynanan kocasıyla yaşarken evsiz miydi? Aynı yerde yaşamaya devam etsin.

0 oy
(2,650 puan) tarafından

Sırayla kalınmalı. Veya aynı mahalleden ufak bir ev tutun. Kimsenin düzeni bozulmasın. Gün içinde çok merakliysa biraz size gelir biraz kızına gider. Aynı evde yaşamayı kabul etme canım. Hasta falan değil anladığım kadarıyla. Gün içinde hep sizlere oturmaya yemeğe falan gelirse evde de iş yapmasına gerek olmaz

0 oy
(4,930 puan) tarafından

EEli ayagi tutuyo niye cocuklarinda kalmak istiyo ko daha gencmis 66 yas cokda yasli degil ki benim kaynanam da nerdeyse 60 yasinda valla benden saglam 

0 oy
(5,744 puan) tarafından

Neden bisey diyemeyesin ki? Ayrica genc, birinde kalmak zorunda degil. Tek kalabilir. Herkesi gezmek zorunda bile degil. Benim esimin babanesi koyde kendi kaliyodu ki vefat ettiginde 73 yasindaydi. Arada gelir kayinvalidemde kalirdi o da kis vakti vs kaynanam derdi gel kal diye. Kusura bakmasin da resmen digerlerine eziyet olmasin diye gelip sende kalmak istiyo. Kizi varken sana dusmez zaten. Esine soyle ya herkeste kalir ya da kabul etmiyorum. Cok istiyosan otur sen hizmet et diye de ekle. Iyi ya rahattayken yuzune bakma adam yerine koyma isin dusunce bak bana ben anayim. Anaysan adil adaletli olursun. Ana diye de herkes saygi duymak zorunda degil. Saygi istiyosa saygi gosterecekti.

0 oy
(8,705 puan) tarafından

Canım birlik yaşamayı istemediğimi hissettir ona. Mesela benim de kayınpederim geçen sene vefat etti tek kaldı ben demiştim ki gel 1 hafta bizde kal yalnız kalma sonra zamanla alışacaksın zaten bunun sonu yok ilk zamanlar yalnız kalmanı istemem demiştim anladi gururlu insan gelmez zaten. Yok dedi sonrasında evinde kalırım. Eşim dedi yalnız bırakmayalım dedim tamam sen git yanında kal bir süre eşimde anladı istemediğimi. Huzursuzluk çıkmadan hallettik. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 211 göst.
27 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ayasa (1,304 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 838 göst.
5 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Zeynepjdjdjd (326 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 214 göst.
+1 oy
16 cevap 999 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Merveyakupsidar (602 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,811 soru

24,077,600 cevap

331,026 kullanıcı

...