+2 oy
399 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (774 puan) tarafından

Kızlar sakın sallayarak uyutmaya alistirmayin bebeklerinizi ben öyle bir hata yaptim çekiyorum şimdi cezamı ya aksam 9.30da uyuttum gece 1 de uyandı acıktı dedim emzirdim 1 saati geçti ayağında sallıyorum dalıyor besigine koyarken uyanıyor kisir döngüye girdik resmen ağlamak istiyorum bebeğim 6 aylık sabaha kadar ayakta mi duracak ilk zamanalr azıcık salliyordum koyuyordum besigine su 2 haftadır mahfetti beni yatağında uyutun sürekli yeni anneler sakın sallamayin emzirerek kucakta vs uyutmayin 

8 Cevaplar

+2 oy
tarafından

İşte bu yüzden beşiğini bile sabitlemiştim asla sallamadim 

Rabbım kolaylık versin atak zamanı bir de dişleri çıkıyorsa daha çok zorlar ama yapacak bir şey yok geçer Allahin izniyle 

-Reklam-
+2 oy
(4,268 puan) tarafından

Bi donem sallayarak uyuttum bir dönem kucağımda evi turlayarak uyudu su an da emerek uyuyor hiç birinden şikayetçi olmadım bebegim 9 aylik nasil uyuyorsa öyle uyuttum o beni yanında istiyor ben de onun yanında olmak istiyorum. 

Sizin bebeğiniz de su an diş sancısı çekiyor olabilir size ihtiyacı olduğu için bırakacağınız zaman uyaniyordur

(1,057 puan) tarafından

Kilosu iyiyse kesin gece emmesini 

Ben iki Kızımı da 2 yaşına kadar Hem gece hem gündüz emzirdim ama olan bize oluyor ya uyumuyorlar halsiz düşüyoruz onlar da uyumuyor güzel uykusunu alamıyorlar bu kızım da inşallah keseceğim gece emmesini 

(4,268 puan) tarafından

Kilosu gayet iyi ama gündüz çok aktif emmiyor sadece uykuya geçerken emiyor o yüzden gece de emsin istiyorum başka çocuğum olmadigi için çok ciddi bir problem yaşamıyorum gündüz de en fazla yarım saat uyur yarim saat 15 dk falan ben de uyuyorum bayağı rahatlatiyor

(1,057 puan) tarafından

Ben gunduz uykuya dalamiyorum ya cok sinir bozucu birsey

(4,268 puan) tarafından

Bak o kötüymüş. Bu arada dün taze rezenenin sut yaptigini okudum alerjisi yoksa deneyebilirsinjz

(1,057 puan) tarafından

Rezene cayida etkili ve uyku yapiyor AMA zararli diyenler var

+2 oy
(11,332 puan) tarafından

İki oğlumda ayakta sallanmayi bilmez çok şükür. Annem kaynanam arada bir sallarlardi ama bizimkiler gülüyordu komik geliyordu. Bende o dönemler emzirerek uyutuyodum onda da aynı son oluyordu sabah kadar memede besige koyunca uyaniyolardi ne zaman desteksiz kendi kendine uyudular o zaman gece uyanma.azaldi

(1,057 puan) tarafından

Desteksiz derken emmeyi mi kestiniz ben aksam desteksiz uyutuyom egitim icin bir saat süruyor ama gece yine perisan 10 dakika da bir emmeye kalkiyor 6 bucuk aylik 

(11,332 puan) tarafından

Emme de bir destek sayılıyor ya evet emmeyi kesince uyanma aralıkları baya açıldı. Ama şuan yün yok wc yok şu diye 2 3 kez uyandıkları oluyo yada Kendi yataklarından kalkıp bizim yatağa geliyorlar. Senin ki daha küçük uyanır birde diş dönemi falansa daha da zorlar 

+2 oy
(105 puan) tarafından

Şuan dişleri zorluyodur ondan biraz sabrekceksin sallamaysa salliycaksin yani oyle böyle büyüyecek bu günler bi daha gelmiycek şuan benimki 10 aylık ama doğduğu günden beri ne cekiyorum bi ben bide kocam bilir yemek bile yapamadigim zamanlar oldu oturdum oturdum onu salladim kocam bana dısardan yemek getirdi yeri geldi onun ayagina koydum ben isimi yaptim 10 aylik oldu kundagi bile birakmadi hala Sarmadan uyumaz gerisini sen düşün 😊

+2 oy
(5,923 puan) tarafından

Çünkü sallanan bebekler uykuya dalmıyor, sersemliyor. Baygın düşüp salıyorlar kendilerini. O sallanma bitince de uyanıyorlar. Bebeğin büyük değilmiş, kucakta pış pışa alıştırabilirsin. Bence yol yakınken dön.

+1 oy
(9,976 puan) tarafından

Salıncak var evet ama asla salamam  hemen uyur kızimı emerek uyuturum  uyanmaz oğlumuda öyle yaptim hep

+1 oy
(3,744 puan) tarafından

Nqpcaz karşında bakılarak mi anlatacağız akıl veriyorsunda ağzını açınca sen nasil sakladıysa herkes eminim sallıyorsun çok nadir sakın bebekler vardır kendi kendine uyuyan..

Bu bir hata değil mecburiyeti dönüşüyor 

(161 puan) tarafından

Benim kızım dan başka kolik bebek tanimam akşama doğru başlardı sabahlara kadar ağlardı sallaya zıplaya oynata uyuturduk hep oda olmazsa daha çok ağlarsa carsafla sallxrdik öyle uyurdu ben bide kolik kızımda çareyi salıncakta buldum küvetten salıncak yapmıştık bız sallana salanna uyurdu içinde ah ahhh kolik bebeği benden iyisi yaşamamistir şu hayatta 

Sallanarak uyur kolik bebekler başka türlü aslaaaa uyumazlar 

tarafından

Doğrudur canım açıkçası doktorlar genelde önermiyordu bebeği sallayınca sarsılıyor beyni zarar görüyor diye hemde alışmasın istedim 

(4,268 puan) tarafından

Doktorlar sarsmayi onermiyor evet ama kolik bebeklerde bağırsakları gaz dolu ve cikartamadiklari için sallamayı oneriyorlar. Yegenim kolikti bir sürü ozel doktora götürdüler hepsi evde sallayarak gezin hamak alin pilates topunda yavaş yavaş zıplayınca gibi önerilerde bulundu biz de hepimiz evde 10ar dk gezerdik kimde uyursa ona kahve cay yapardık artık eglenceye vuruyorduk. Yani öyle kolik bebek bir bende sakinlesiyordu olmaz sizin bebeğiniz sizi istiyormuş 

(161 puan) tarafından

Ya onlara kalsa hicbirseyi önermiyor ama biz tecrübe ile yaşıyoruz çocuk nasıl rahat ediyosa ona göre şekil aliyoruz gazlı bir bebek ise zaten doktorun gösterdiği sallama tekniği ile bebekleri uyutuyoruz doktorun onermedigi sallama sekli eski usul olanlar anlamışsındır zaten onun dışında kolik bebek olmayan zaten herturlu uyuyo 😊

(161 puan) tarafından

Ya zaten annelik te yasaya yasaya tecrübe ede ede olan bişey oda yaşayarak ogrenicek 😊

+1 oy
(894 puan) tarafından

Bende sallayarak uyutuyordum dedıgın. Gibi ayaktan inice uyanıyordu çıldırıyordum bi hastalandı ayakta sallanmayacakmış piş piş yaparak uyuyacakmış beyzade sonra devam ettik oda bırakır ama zor oluyo

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 176 göst.
21 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde ozlem4141 (774 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 135 göst.
8 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 566 göst.
23 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Enesinannesi_ (1,077 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 550 göst.
25 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,118 soru

24,134,697 cevap

334,232 kullanıcı

...