Her yorumuna katıldım. 6 ay bence de erken uyku eğitimi için. Ben uyku eğitimini de çok yararlı bulmuyorum. Verim alan vardır illa ki. Ben eski usül gittim biraz. Annem sayesinde. Eskiden biz uyku derdi yaşamazdık çünkü bebeklere uyu demezdik demişti. Bırak o kendi kendine ayarlar dedi. 2-3 ay denedim kendimce :)) 3. ayda bıraktım ben de. Aman saat 22:00 oldu uyuması lazım diye kasmadım. Gündüzleri uyusun diye 40 takla atardım uyumazdı ama amaan canın sağ olsun der oyun halısına koyardım tepinir tepinir orada uyurdu. Gece 01:00'de uyuduğu da oldu. Canı sağ olsun dedim hep. Sonra 4. ayda baktım bizimkinin uyku süresi uzamaya başladı. Gece kalkarsa pış pış yapardım, toksa geri dalardı zaten ama açsa emzirirdim. Çok şişman bir bebekti ona rağmen kendisi bırakana kadar gece de emzirdim talep ettiğinde. Her bebek farklıdır muhakkak ama bir şeyleri salınca o iş daha rahat gidiyor emin ol.
Şimdi yeğenim uyumuyor, 16 aylık, kardeşime de aynısını öneriyorum ama bi bırakamadı kaygılı halleri. Aynı bebek annesi olmadığım halde ben kucağıma alıp haydi kız cimcime, madem uyku istemiyorsun kalk mezdeke oynayacağız diyorum 15 dakka dönüyor zıplıyor ben de hırpalıyorum mezdeke öğreteyim diye sonra küt gidiyor :D Aynısı kardeşimde olmuyor çünkü salamadı bi. Aklı fikri "ya yine uyumazsa" ile dolu :(