+3 oy
280 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (955 puan) tarafından

Hicbir şey fayda etmiyor uyku egitimi veriyom guyya hic bir fark yok tek fark her bir uykuya gecmesi icin bir saat ugrasiyom o uyuyana kadar ben bitiyom sonuc yarim saat sonra uyaniyor cok isterdim benim bebegim de akilli olsun 6 aydir butun herseyimi kaybettim 😭😭

8 Cevaplar

+4 oy
(2,806 puan) tarafından

Doğru zamanda verilmesi gereken yoksa paranı çöpe atacağım bir uygulama malesef bu. Kendi cabanla veriyorsan okey ama ücretli birinden destek alıyorsan yanlış zamandasin bence. En ideal zamanlar 8-9 ay civarı. 6 ay bu süreç için çok küçük ataktan henüz çıktı. Bunun yerine neden olan sebepleri indirgemen lazım. Yanlış oda ısısı, emzirme sıklığı, belki gaz, bez kullanımı, alerjiler.. bir çok sebep var anne olarak en iyi sen gozlersin. Birde uyku eğitimi çok yanlış anlaşılan bir şey. Belirli bir sorundan kalkan bebeğin var ise zaten yine aynı şekil kalkacaktır. Sadece destek aramayacaktir. Diş donemindeykem buna başlamakta ayrı bir boşa çaba geliyor bana

(955 puan) tarafından

Evet parali destek aliyom guyya bir saat egitim veriyor sorulara cevap vermiyor bir daha görusmeyecem zaten bence hicbir sıkintisi yok surekli emerek uyumak istiyor sebep bu

(2,806 puan) tarafından

Hiç uyumayan bir bebekse bir sıkıntı var gibi. Emerek uyumak istiyor ise uyudun. Hiç uyumuyor diyorsunuz ama siz 

(955 puan) tarafından

Emerek uyuyor besige koyunca uyaniyor  yani kendisi uyuyor ben uyumuyom  

(2,806 puan) tarafından

Yani her anne yaşıyor bunları, dış dönemi birde. İnşallah başarılı olursunuz

(5,509 puan) tarafından

Her yorumuna katıldım. 6 ay bence de erken uyku eğitimi için. Ben uyku eğitimini de çok yararlı bulmuyorum. Verim alan vardır illa ki. Ben eski usül gittim biraz. Annem sayesinde. Eskiden biz uyku derdi yaşamazdık çünkü bebeklere uyu demezdik demişti. Bırak o kendi kendine ayarlar dedi. 2-3 ay denedim kendimce :)) 3. ayda bıraktım ben de. Aman saat 22:00 oldu uyuması lazım diye kasmadım. Gündüzleri uyusun diye 40 takla atardım uyumazdı ama amaan canın sağ olsun der oyun halısına koyardım tepinir tepinir orada uyurdu. Gece 01:00'de uyuduğu da oldu. Canı sağ olsun dedim hep. Sonra 4. ayda baktım bizimkinin uyku süresi uzamaya başladı. Gece kalkarsa pış pış yapardım, toksa geri dalardı zaten ama açsa emzirirdim. Çok şişman bir bebekti ona rağmen kendisi bırakana kadar gece de emzirdim talep ettiğinde. Her bebek farklıdır muhakkak ama bir şeyleri salınca o iş daha rahat gidiyor emin ol. 

Şimdi yeğenim uyumuyor, 16 aylık, kardeşime de aynısını öneriyorum ama bi bırakamadı kaygılı halleri. Aynı bebek annesi olmadığım halde ben kucağıma alıp haydi kız cimcime, madem uyku istemiyorsun kalk mezdeke oynayacağız diyorum 15 dakka dönüyor zıplıyor ben de hırpalıyorum mezdeke öğreteyim diye sonra küt gidiyor :D Aynısı kardeşimde olmuyor çünkü salamadı bi. Aklı fikri "ya yine uyumazsa" ile dolu :(

(955 puan) tarafından

Canım ben çok şeyler denedim kendi halimi de bıraktım 24 saat ağladı yine uyumadı

(5,509 puan) tarafından

Demek ki daha hazır değil uyku düzeni kurmaya. Ya da başka sıkıntıları var halledemiyor. Diş olur, ek gıda süreci olur, evdeki huzursuzluk olur, annenin kaygısı olur her şey mümkün

(955 puan) tarafından

Meme bağimlisi bence tek sebep bu bitek orda uyuyor

(5,509 puan) tarafından

O zaman meme bağımlısı olmasının altındaki sebebi çözmek gerek. Düzenli emmedi mi ya da emzirme sürecinde sıkıntı mı yaşandı 

(2,806 puan) tarafından

@indigo benim kizimda çok uyuyan bir bebekti, uyku düzenini kendi sağladı zamanı geldiğinde uyudu hiç beni beklemedi uykusu yoksa 40 saat uykusuz kalır ama yine de uyumazdi. Kendiliğinden 9.ayda desteksiz ve kesintisiz uyumaya başladı. Şimdi ben buradaki arkadaşların yorumlarını görünce aslında sorunu bulmak yerine farklı yöntemlerde başarılı olmayacaklarini söylemeye çalışıyorum hep, bay bay night veren, gaz damlası kullanan uyku eğitimi veren annelere ben de şunu demek istiyorum ki bebek bir sıkıntısı yoksa ilk 6 ay zaten uyur. Heleki post sahibi diyor ki bebeğim hiç uyumuyor. Demek ki var bir sıkıntısı. Bebek 2-3 aylık uyumuyosa zaten sana sinyal veriyor çünkü o aylarda bebek çanta gibidir karnı toksa gazı yoksa altı temizse ve yoksa başka bir problemi uyur. Bu problem içinde gözlem gerekiyor, gazı var mı yok ele, yanlış beslemedigine eminsen o da sıcaklığı iyiyse 23-24 derecede örneğin, bebek alerjik değilse zaten uyur. Ben kolik yaftasina da hiç inanmıyorum 40 günlükken doktorumuz gaz damlası falan yazdı dedi ki bu bebek kolik. Yok hiçte değildi zamanı gelince uyuyordu. Kucakta uyumak istiyordu sadece. Bu süreçler bebekler için çok erken süreçler bence. Okey ben anneleri de anlıyorum yoruluyoruz tabi ki ama her bebek bir değil ve dilini anlamak lazım diye düşünüyorum 

(2,806 puan) tarafından

Mesela post sahibinin eski postlarini hatırlıyorum bebeğinde çoklu besin alerjisi var, bebeğin huysuz olması çok çok normal. Anne de uykuya uzun süredir takmış durumda. Aynı seninde dediğin gibi bebeğinde bundan etkilenmesi kaçınılmaz. Ayrıca ek gıdaya erken başlanmış bir süreç 5 aylık tadım yapıyordu, birde kabızlık çekmiş bı bebek var bunun yanında. Yani bu bebekten şuan zaten bir düzene beklenmez ki. Daha şartları olgunlaşmamış. 

(955 puan) tarafından

Cansuece 

Bazen kendini doktorlardan daha üstün tuttuğunu zannediyorum doktora sorarak 15 gün ek gıdaya veya tadında erken başlamanın ne gibi sakıncası olabilir yurt dışındaki doktorlardan daha da Üstün bileceğinizi zannetmiyorum Bu arada uykuya taktığımı söylemişsiniz 6 aydır Siz de uyumazsanız arkada iki tane daha çocuğunuz olursa benim gibi takmak değil hastane hastane gezersiniz veya ailenizden destek alırsınız Bu arada bebeğinizi mama ile beslediğinizi duymuştum mama ile beslenen çocuk zaten kendi kendine beşiğinde uyuyan bir çocuk Çünkü bebeğe ani şeker yüklemesi oluyor bu da bebekte uyku yapıyor Bunu bizzat hemşire arkadaşım söyledi etrafımda mama ile beslenip de beşiğinde kendi başına uyuyan birçok arkadaşımın bebeği var

(5,509 puan) tarafından

Kesinlikle doğru tespitler. Her birine imzamı atarım. Emzirme konusu da çok önemli ama göz ardı edilen konular. Doğru emzirme diye bir şey var ve çoğu kadın bunu bilmiyor. (Post sahibi için değil sözüm) Bebek aynı yerde ve aynı döngülerde emzirilir. Emzirme için uygun bir alan belirlenmeli (mesela odasına emzirme koltuğunda veya anne baba odasında koltukta) ve bebeğin ayına göre sıklıkta emzirilmeli. 6 aylık bir bebek saat başı emmemeli mesela. Ya da her seferinde farklı bir yerde meme verilmemeli. Mutfakta 10 dakika, yarım saat sonra salonda 5 dakika, sonra odasında 5 dakika meme vermek emzirmek değil. Böyle çocuklar az büyünce olur olmadık yerde annesinin memesine saldırıyor maalesef. Emmenin yeri ve zamanı olduğunu bilmeleri lazım. Oğlumu 30 ay dolu dolu ve düzenli emzirdim, keserken de zorlanmadım hiç çok şükür.

(5,509 puan) tarafından
+1

@zeyneb34 stresini anlıyorum, zorluğunu da anlıyorum ama doktordan üstün görme durumu yok inan ki. @@Cansuece yorumları gerçekten doğru tespitlere dayanıyor. İddialı değil. Bazı konularda ben de doktorların yönlendirmesini doğru bulmuyorum. Elbette hepsi böyle değildir ama ağlayan, uyumayan her bebeğe de kolik denmez.

(2,806 puan) tarafından

Yok ben ilk 9 ay anne sütü besledim sonra mamaya geçtim, ben sizi de anlıyorum sizi eleştirmiyorum yazdım ki anneleri de anlıyorum zor yoruluyoruz, ayrıca anne sütü veya mamayla da pek ilgisi yok benim çok okuyan çok araştıran bir anne olduğumu bence sizde bilirsiniz daha önce çokça soru sordunuz çünkü, buna dayanarak diyorum ki anne sütü alan bebek daha güzel uyuyor bence. Zaten emzirirken uyuyor bebeklerin bir çoğu. Ama mama çocuğunu mutlaka siz sallayarak veya pispisla uyutmak zorundasınız. Memede ise bebek emerken kendi kendine uyuyor. Hiç mama içerken uyuyakalan çocuk gördünüz mü. Bunların hepsi öğretme ile oluyor anne sütü alan bebekler gibi kendiliğinden uyumayı ogrenmiyorlar.  Ek gıda konusunda da diyebilriim ki evet ben sanırım ki sizin doktorunuzdan daha iyi bilgi veriyorum size. Çünkü arkalarında ilk 6 ay anne sütü diye yazan afişler varken 5 ayda ek gıdaya baslamanin ben sağlıklı bir süreç olduğunu düşünmüyorum bu benim fikrim. Zaten bebeğinizin de kabızlık cekmesinden anlayabilirsiniz. Şöyle olur mesela bebek suoer gelişim gösterir mesela sevvalice var burda, bebeği 2 aylık oturdu falan, doktoru erken başlattı çünkü gelişimi erkendi bebeğin sistemi gelişmişti. Ama sizin bebekte çoklu besin alerjisi var hatta çölyak demiştiniz kendiniz. Böyle bir bebekte ek gıda başlamak bence zamanında olmali çünkü daha anne sütünden alınan besinlerde düzenlemeyi bile deniyordunuz bir kaç önce sorulmuş kuzu eti sorunuzu hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam. Biz yazmıştık yine bize sormuştunuz doktora değil.  Ben bu arada hep doktorunuza danışın sorun tam bilgi alın yazarim sizde takip ediyorsanız bilirsiniz. Ama bazen yapılan böyle seylerde de ben doktoru eleştiriyorum. Kendi doktorum da bana 5. Ayda başla dedi ben başlamadım mesela. Bazen kendinizde okuyup araştırdıkça bilgi ediniyosunuz. Burda konu benim bilgim değil sizin çözüm bulmaniz. Eleştirip laf etmek yerine bence okuyun ozumseyin anlatmak istediğimi anlayın. 

(2,806 puan) tarafından

@indigo teşekkür ederim arkadaşım, kendisiyle bebek bakımından da çokça konuştuk bir çok konuda. Oradan da bildiğim icin diyorum. Hiç iddialı değilim fakat bu konularda fikrim varsa herkese yazıyorum inan ki. Bir çok arkadaşım için kendi doktorumuda arayıp sormuşlugum var. Çoğu arkadaşıma da hep derim ki doktoruna danış kendi kafana göre yapma. Önemli olan @zeyneb34 senin sıkıntının çözülmesi. Biz sana yardımcı olur diye fikir sunuyoruz seni elestirmiyoruz

(5,509 puan) tarafından

Ek gıda konusunda da katılıyorum Cansu'ya. Doktorlar da ikiye ayrılmış durumda bu konuda. Kimisi 4 ay diyor kimisi 6, ben kaşık ucuyla verilecekse 5. aya tamam derim ama yarım avuç verilecekse hayır. 5 aylık bir bebeğin genellikle sindirim ve boşaltım sistemi süt mama dışında besine uygun değildir. Oğluma da 6. ayda önerdi doktorum, sonra tetkiklerine baktı reflüsü var ve mide kapakçığı gelişimi tam olmayabilir diye bekletti. 6.5 gibi tatmaya başladı. Ama başka bir doktor da reflüsüne iyi gelir diye 4.ayda başla hemen demişti :)

(2,806 puan) tarafından

Reflü evet çok sıkıntılı, bende o sebepten başlamadım bebeğim çok kusuyordu 5.5 tan sonra başladım tadimlara. Mide alıştıkça 3 gün deneyerek, kusma bitti. Sağlıkla buyusunler, her anne en iyisini istiyor işte ya :) inşallah çözüm olur 

(5,509 puan) tarafından
+1

Aynen öyle. Post sahibi bizden de tecrübeli iki çocuğu daha varmış o yüzden en iyi o bilir ki hepsi geçip gidiyor... ❤️

-Reklam-
+3 oy
(13,438 puan) tarafından

Emerek uyuyan bebek ne yaparsan yap gece beslenmesini kesene kadar gece uyanıyor

(955 puan) tarafından

Benimki 6,5 aylık çok mu aç kalmış olur acaba nasıl yapayım Bana bir fikir verir misiniz artık Çok yoruldum

(955 puan) tarafından

Gece Her uyandığımda su vermem Onun da alışkanlık olmaz mı

(13,438 puan) tarafından

Hayır canım su verme sen her uyandığında ona alışır bu sefer. Arkadasınki 1 defa kalkıyomuş. Kucağında oyalayacaksın salla bırak yatağa şeklinde falan. Birazda ağlamalı olacak ama yani yapacak birşey yok tamamen alışkanlıktan kalkıyor. 

tarafından

Sürekli su yada mama verilirse elbette oda alışkanlığa dönüşür ilk aşamada artık gece mama yok mesajı vermek için su verdim uyanınca mama içemeyeceğini öğrendi bu sefer su için kalkmaya başladı onuda daha sonra artık su yok sadece uyuyacaksın dıyerek suda vermedim kalktığında mama yada su vermeden uyuttum hepsi bi aşamadır bunların ben kademeli gittim önce mamayı bıraktırdım sonra suyu hangi doktora sorarsan sor eğer bebeğinin sağlık sorunu yoksa kilosu normalse 6.aydan itibaren gece beslenmesini kesmesini önerirler 6.aydan sonra açlıktan değil alışkanlıktan kalkar bebekler ve gece 9 10 saat kesintisiz uyuyabilir 6 ay bebekler

(955 puan) tarafından

Bebegim 7800 veya 8 kilo vardir  bugun tartayim bakalim normalmi

+3 oy
(1,071 puan) tarafından

Canım bu ayda gerçekten sallanması bile gerekmez aslında tamamen senin alıştırma biçiminden kaynaklı yarım veya bir saat uyuyup geri kalkıp üç saat durup tekrar aynı şekilde uykuya yatip kalkiyosa ondan uyumuyodur parça parça uykusunu aldığı için bende bir süre uyanık tut çok zor ama başarırsın inşallah benimki de gece uyumuyo gündüz uyuyo baştan öyle alıştı şimdi de aynı ne yazikki ama benim gündüz uyuma şansım var gece de eşim bakiyo zaten kendim rahatsizim 

+2 oy
(1,402 puan) tarafından

Ya bugün sohbette dinledim Mahmud efendi kuddise sirruh yaptırırmış eüzü billahittammati duası var onu yazıp yastığı altına koydurtuyormuş. Yapın Allahın izniyle.

(955 puan) tarafından

Korunma Duasi o hep okuyom uyumayan bebek icin mi yastiga konuyor mus

(1,402 puan) tarafından

Evet canım yastığa yazıp konuluyormuş

+2 oy
(5,830 puan) tarafından

Bebeğin altı aylık mı 

(955 puan) tarafından

Evet 6 bucuk aylik 

+1 oy
(724 puan) tarafından

Benimki de 6 aylık her uykuya geçişte sallanmak istiyor ayakta sallamaya alıştirdim maalesef bak saat gece 2 beyefendi ayağımda besigine koyuyorum uyanıyor napicam bilmiyorum bayramdan sonra alistirmam lazım yatağına yoksa böyle hayat devam edemez 

(955 puan) tarafından

Benimki hic dalamiyor gece gunduz yarim saatte bir uyaniyor 

+1 oy
(1,741 puan) tarafından

Uyutmaya calismak cok yipratici ve zor benimde bebegim 6.ayinda 12gibi denedim baktim uyuyasi yok saldim yere tepindi tepindi aldim az once kucagimda hoop gitti. Tekrar uyanirsa tekrar salcam. Yorma kendini bebegi yor iyice

(955 puan) tarafından

Cok yorulunca hic uyumuyorlar Sizinki gunduz uyuyor mu kac saatte bir yatiriyirsunis

(1,741 puan) tarafından

Gündüz 2 uyku yapiyor aksamda bir defa uyuyor sonra gece uykusu. Belli bi saat yok aslinda gun içinde mümkün olduğunca yoruyorum uykusu gelince mizikliyor zaten. 

+1 oy
tarafından

Canım bebeğinin emerek uyumaya alıştığını söylemişsin. Emzik denedin mi ? Benim bebeğim de öyleydi sonra doktora sordum. Doyduğu hâlde hâlâ emmek istiyorsa emzik ver dedi. Bebeğim de uykuya geçerken emziğe alıştı benim için rahat oldu.

(955 puan) tarafından

Ya cok denedim emzik almiyor malesef 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 457 göst.
23 Mart 2023 Diğer kategorisinde Susam (4,433 puan) tarafından soruldu
+3 oy
16 cevap 239 göst.
+1 oy
2 cevap 106 göst.
13 Ocak 2024 Diğer kategorisinde ftos_kym (56 puan) tarafından soruldu

Kategoriler