+3 oy
275 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (950 puan) tarafından

Hicbir şey fayda etmiyor uyku egitimi veriyom guyya hic bir fark yok tek fark her bir uykuya gecmesi icin bir saat ugrasiyom o uyuyana kadar ben bitiyom sonuc yarim saat sonra uyaniyor cok isterdim benim bebegim de akilli olsun 6 aydir butun herseyimi kaybettim 😭😭

8 Cevaplar

+4 oy
(2,662 puan) tarafından

Doğru zamanda verilmesi gereken yoksa paranı çöpe atacağım bir uygulama malesef bu. Kendi cabanla veriyorsan okey ama ücretli birinden destek alıyorsan yanlış zamandasin bence. En ideal zamanlar 8-9 ay civarı. 6 ay bu süreç için çok küçük ataktan henüz çıktı. Bunun yerine neden olan sebepleri indirgemen lazım. Yanlış oda ısısı, emzirme sıklığı, belki gaz, bez kullanımı, alerjiler.. bir çok sebep var anne olarak en iyi sen gozlersin. Birde uyku eğitimi çok yanlış anlaşılan bir şey. Belirli bir sorundan kalkan bebeğin var ise zaten yine aynı şekil kalkacaktır. Sadece destek aramayacaktir. Diş donemindeykem buna başlamakta ayrı bir boşa çaba geliyor bana

(2,662 puan) tarafından

Yok ben ilk 9 ay anne sütü besledim sonra mamaya geçtim, ben sizi de anlıyorum sizi eleştirmiyorum yazdım ki anneleri de anlıyorum zor yoruluyoruz, ayrıca anne sütü veya mamayla da pek ilgisi yok benim çok okuyan çok araştıran bir anne olduğumu bence sizde bilirsiniz daha önce çokça soru sordunuz çünkü, buna dayanarak diyorum ki anne sütü alan bebek daha güzel uyuyor bence. Zaten emzirirken uyuyor bebeklerin bir çoğu. Ama mama çocuğunu mutlaka siz sallayarak veya pispisla uyutmak zorundasınız. Memede ise bebek emerken kendi kendine uyuyor. Hiç mama içerken uyuyakalan çocuk gördünüz mü. Bunların hepsi öğretme ile oluyor anne sütü alan bebekler gibi kendiliğinden uyumayı ogrenmiyorlar.  Ek gıda konusunda da diyebilriim ki evet ben sanırım ki sizin doktorunuzdan daha iyi bilgi veriyorum size. Çünkü arkalarında ilk 6 ay anne sütü diye yazan afişler varken 5 ayda ek gıdaya baslamanin ben sağlıklı bir süreç olduğunu düşünmüyorum bu benim fikrim. Zaten bebeğinizin de kabızlık cekmesinden anlayabilirsiniz. Şöyle olur mesela bebek suoer gelişim gösterir mesela sevvalice var burda, bebeği 2 aylık oturdu falan, doktoru erken başlattı çünkü gelişimi erkendi bebeğin sistemi gelişmişti. Ama sizin bebekte çoklu besin alerjisi var hatta çölyak demiştiniz kendiniz. Böyle bir bebekte ek gıda başlamak bence zamanında olmali çünkü daha anne sütünden alınan besinlerde düzenlemeyi bile deniyordunuz bir kaç önce sorulmuş kuzu eti sorunuzu hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam. Biz yazmıştık yine bize sormuştunuz doktora değil.  Ben bu arada hep doktorunuza danışın sorun tam bilgi alın yazarim sizde takip ediyorsanız bilirsiniz. Ama bazen yapılan böyle seylerde de ben doktoru eleştiriyorum. Kendi doktorum da bana 5. Ayda başla dedi ben başlamadım mesela. Bazen kendinizde okuyup araştırdıkça bilgi ediniyosunuz. Burda konu benim bilgim değil sizin çözüm bulmaniz. Eleştirip laf etmek yerine bence okuyun ozumseyin anlatmak istediğimi anlayın. 

(2,662 puan) tarafından

@indigo teşekkür ederim arkadaşım, kendisiyle bebek bakımından da çokça konuştuk bir çok konuda. Oradan da bildiğim icin diyorum. Hiç iddialı değilim fakat bu konularda fikrim varsa herkese yazıyorum inan ki. Bir çok arkadaşım için kendi doktorumuda arayıp sormuşlugum var. Çoğu arkadaşıma da hep derim ki doktoruna danış kendi kafana göre yapma. Önemli olan @zeyneb34 senin sıkıntının çözülmesi. Biz sana yardımcı olur diye fikir sunuyoruz seni elestirmiyoruz

(5,408 puan) tarafından

Ek gıda konusunda da katılıyorum Cansu'ya. Doktorlar da ikiye ayrılmış durumda bu konuda. Kimisi 4 ay diyor kimisi 6, ben kaşık ucuyla verilecekse 5. aya tamam derim ama yarım avuç verilecekse hayır. 5 aylık bir bebeğin genellikle sindirim ve boşaltım sistemi süt mama dışında besine uygun değildir. Oğluma da 6. ayda önerdi doktorum, sonra tetkiklerine baktı reflüsü var ve mide kapakçığı gelişimi tam olmayabilir diye bekletti. 6.5 gibi tatmaya başladı. Ama başka bir doktor da reflüsüne iyi gelir diye 4.ayda başla hemen demişti :)

(2,662 puan) tarafından

Reflü evet çok sıkıntılı, bende o sebepten başlamadım bebeğim çok kusuyordu 5.5 tan sonra başladım tadimlara. Mide alıştıkça 3 gün deneyerek, kusma bitti. Sağlıkla buyusunler, her anne en iyisini istiyor işte ya :) inşallah çözüm olur 

(5,408 puan) tarafından
+1

Aynen öyle. Post sahibi bizden de tecrübeli iki çocuğu daha varmış o yüzden en iyi o bilir ki hepsi geçip gidiyor... ❤️

-Reklam-
+3 oy
(13,437 puan) tarafından

Emerek uyuyan bebek ne yaparsan yap gece beslenmesini kesene kadar gece uyanıyor

(950 puan) tarafından

Benimki 6,5 aylık çok mu aç kalmış olur acaba nasıl yapayım Bana bir fikir verir misiniz artık Çok yoruldum

(950 puan) tarafından

Gece Her uyandığımda su vermem Onun da alışkanlık olmaz mı

(13,437 puan) tarafından

Hayır canım su verme sen her uyandığında ona alışır bu sefer. Arkadasınki 1 defa kalkıyomuş. Kucağında oyalayacaksın salla bırak yatağa şeklinde falan. Birazda ağlamalı olacak ama yani yapacak birşey yok tamamen alışkanlıktan kalkıyor. 

tarafından

Sürekli su yada mama verilirse elbette oda alışkanlığa dönüşür ilk aşamada artık gece mama yok mesajı vermek için su verdim uyanınca mama içemeyeceğini öğrendi bu sefer su için kalkmaya başladı onuda daha sonra artık su yok sadece uyuyacaksın dıyerek suda vermedim kalktığında mama yada su vermeden uyuttum hepsi bi aşamadır bunların ben kademeli gittim önce mamayı bıraktırdım sonra suyu hangi doktora sorarsan sor eğer bebeğinin sağlık sorunu yoksa kilosu normalse 6.aydan itibaren gece beslenmesini kesmesini önerirler 6.aydan sonra açlıktan değil alışkanlıktan kalkar bebekler ve gece 9 10 saat kesintisiz uyuyabilir 6 ay bebekler

(950 puan) tarafından

Bebegim 7800 veya 8 kilo vardir  bugun tartayim bakalim normalmi

+3 oy
(1,042 puan) tarafından

Canım bu ayda gerçekten sallanması bile gerekmez aslında tamamen senin alıştırma biçiminden kaynaklı yarım veya bir saat uyuyup geri kalkıp üç saat durup tekrar aynı şekilde uykuya yatip kalkiyosa ondan uyumuyodur parça parça uykusunu aldığı için bende bir süre uyanık tut çok zor ama başarırsın inşallah benimki de gece uyumuyo gündüz uyuyo baştan öyle alıştı şimdi de aynı ne yazikki ama benim gündüz uyuma şansım var gece de eşim bakiyo zaten kendim rahatsizim 

+2 oy
(1,319 puan) tarafından

Ya bugün sohbette dinledim Mahmud efendi kuddise sirruh yaptırırmış eüzü billahittammati duası var onu yazıp yastığı altına koydurtuyormuş. Yapın Allahın izniyle.

(950 puan) tarafından

Korunma Duasi o hep okuyom uyumayan bebek icin mi yastiga konuyor mus

(1,319 puan) tarafından

Evet canım yastığa yazıp konuluyormuş

+2 oy
(5,611 puan) tarafından

Bebeğin altı aylık mı 

(950 puan) tarafından

Evet 6 bucuk aylik 

+1 oy
(718 puan) tarafından

Benimki de 6 aylık her uykuya geçişte sallanmak istiyor ayakta sallamaya alıştirdim maalesef bak saat gece 2 beyefendi ayağımda besigine koyuyorum uyanıyor napicam bilmiyorum bayramdan sonra alistirmam lazım yatağına yoksa böyle hayat devam edemez 

(950 puan) tarafından

Benimki hic dalamiyor gece gunduz yarim saatte bir uyaniyor 

+1 oy
(1,741 puan) tarafından

Uyutmaya calismak cok yipratici ve zor benimde bebegim 6.ayinda 12gibi denedim baktim uyuyasi yok saldim yere tepindi tepindi aldim az once kucagimda hoop gitti. Tekrar uyanirsa tekrar salcam. Yorma kendini bebegi yor iyice

(950 puan) tarafından

Cok yorulunca hic uyumuyorlar Sizinki gunduz uyuyor mu kac saatte bir yatiriyirsunis

(1,741 puan) tarafından

Gündüz 2 uyku yapiyor aksamda bir defa uyuyor sonra gece uykusu. Belli bi saat yok aslinda gun içinde mümkün olduğunca yoruyorum uykusu gelince mizikliyor zaten. 

+1 oy
tarafından

Canım bebeğinin emerek uyumaya alıştığını söylemişsin. Emzik denedin mi ? Benim bebeğim de öyleydi sonra doktora sordum. Doyduğu hâlde hâlâ emmek istiyorsa emzik ver dedi. Bebeğim de uykuya geçerken emziğe alıştı benim için rahat oldu.

(950 puan) tarafından

Ya cok denedim emzik almiyor malesef 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 455 göst.
23 Mart 2023 Diğer kategorisinde Susam (4,433 puan) tarafından soruldu
+3 oy
16 cevap 237 göst.
+1 oy
2 cevap 106 göst.
13 Ocak 2024 Diğer kategorisinde ftos_kym (56 puan) tarafından soruldu

Kategoriler