Yok ben ilk 9 ay anne sütü besledim sonra mamaya geçtim, ben sizi de anlıyorum sizi eleştirmiyorum yazdım ki anneleri de anlıyorum zor yoruluyoruz, ayrıca anne sütü veya mamayla da pek ilgisi yok benim çok okuyan çok araştıran bir anne olduğumu bence sizde bilirsiniz daha önce çokça soru sordunuz çünkü, buna dayanarak diyorum ki anne sütü alan bebek daha güzel uyuyor bence. Zaten emzirirken uyuyor bebeklerin bir çoğu. Ama mama çocuğunu mutlaka siz sallayarak veya pispisla uyutmak zorundasınız. Memede ise bebek emerken kendi kendine uyuyor. Hiç mama içerken uyuyakalan çocuk gördünüz mü. Bunların hepsi öğretme ile oluyor anne sütü alan bebekler gibi kendiliğinden uyumayı ogrenmiyorlar. Ek gıda konusunda da diyebilriim ki evet ben sanırım ki sizin doktorunuzdan daha iyi bilgi veriyorum size. Çünkü arkalarında ilk 6 ay anne sütü diye yazan afişler varken 5 ayda ek gıdaya baslamanin ben sağlıklı bir süreç olduğunu düşünmüyorum bu benim fikrim. Zaten bebeğinizin de kabızlık cekmesinden anlayabilirsiniz. Şöyle olur mesela bebek suoer gelişim gösterir mesela sevvalice var burda, bebeği 2 aylık oturdu falan, doktoru erken başlattı çünkü gelişimi erkendi bebeğin sistemi gelişmişti. Ama sizin bebekte çoklu besin alerjisi var hatta çölyak demiştiniz kendiniz. Böyle bir bebekte ek gıda başlamak bence zamanında olmali çünkü daha anne sütünden alınan besinlerde düzenlemeyi bile deniyordunuz bir kaç önce sorulmuş kuzu eti sorunuzu hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam. Biz yazmıştık yine bize sormuştunuz doktora değil. Ben bu arada hep doktorunuza danışın sorun tam bilgi alın yazarim sizde takip ediyorsanız bilirsiniz. Ama bazen yapılan böyle seylerde de ben doktoru eleştiriyorum. Kendi doktorum da bana 5. Ayda başla dedi ben başlamadım mesela. Bazen kendinizde okuyup araştırdıkça bilgi ediniyosunuz. Burda konu benim bilgim değil sizin çözüm bulmaniz. Eleştirip laf etmek yerine bence okuyun ozumseyin anlatmak istediğimi anlayın.