Kızlar adetim 4 gün geçti nokta şeklinde kan gördüm akıntida sonra takip ettim hiç gelmedi ne yapmam gerekiyor @Alaska
Duş al devam et gelmezse sorun yoktur oruç için yerleşme olabilir gebelik olabilir yani
O ihtimall de var ama kaç kere test yaptım negatif çıktı
Duş neden?
Gusül gerektiriyor
Hanefî mezhebinde gusül gerekmesi için 3 gün tamamlamasi lazım
Oruca niyetlenirsin, şayet gün içinde gelirse bozarsın bacım, olması gereken böyle diye biliyorum. Bazen adet olmayan minik kanamalar da olabiliyo çünkü. Aynı şey dün bi arkadaşımın başına geldi, akşama doğru konuştuk, hala gelmediğini söylüyodu
Teşekkür ederim canım ya hocaya sordum gusül e gerek yok dedi bilemedim yaa
Gusüle gerek olsaydı oruç tutmana gerek olmazdı zaten bacım takılma 😊
Hangi gün adet oldun, üstünden kaç gün geçti?
Örn; 11 Mart 12:00 adet gördüm daha görmedim
15 Mart 15:30 bir daha kan gördüm gibi gibi
Hala kendi akıntım geliyor
Kendi krem rengi akıntın içinde hiçbir pembelik veya kılcal damar gibi kırmızı çizgi bile yokken saf ve pak şekilde tertemiz geliyorsa oruç tutacaksın yarın.
Tutuyorum zatende ya yarın yine o nokta kadar kan görürsem ne yapayım
İlk gördüğün andan itibaren adet sayacaksın
Anladım teşekkür ederim canım Allah razı olsun
canım eğer temizliğinin üzerinden 15 gün geçtiyse adet başlangıcı olabilir. ama kanama devam etmezse adet olmaz gusletmene gerek yok 1 gün ile adet olunmaz hanefi mezhebine göre
adrtin en az günü 3 en fazla günü 10 gündür bıunların dışında gelen kanama özür kanıdır. ayrıca temizliğin en az günü 15 gündür. bunu not al mutlaka
BBir gün ile nasıl adet sayılmaz yani adet günü ve kan gelmiş tabikide adet sayılır eğer 3 gün içinde başka leke gelmez ise o zaman özür sayılır
tamam dediğimden bunu anladıysanız ne diyeyim 😅 adet başlangıcı olabilir demişim kanama gelmezse özür kanıdır demişim. bir gün ile adet olunmaz!
1,468,768 soru
24,063,608 cevap
330,262 kullanıcı