0 oy
369 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (203 puan) tarafından

Kızlar iyi akşamlar 2 buçuk yaşındaki kızım inflluanze grip olmuş ve ateşi 38.4  dus aldiriyoruznilac veriyoruz inmiyor bugün ateşlendi hemen doktora götürdük antibiyotik verdi 38.4 şuan ateşi ya hızlı nefes alıp veriyor korkuyorum ne yapmam gerekiyor başka kan testinde yüksek değil dedi o yüzden yatış vermedi korkuyorum bişi olucak diye 

9 Cevaplar

0 oy
(786 puan) tarafından

Dakikadaki nefes alıp verme sayısı kac.acile götürün .muhtemelen akciğer e indi .fısfıs ventolin vs veriyorlar.oksijene bakıldımı.satrasyona

(203 puan) tarafından

Bakıldı cigerde bişi yok dedi bnde var ventolin buhar makinesi falan

(786 puan) tarafından

Hızlı nefes alıp verme genelde ondan oluyor.kronometreyi acıp dakikadaki nefes sayısı nedir sayın bi

(203 puan) tarafından

Hemen sayıyorum bir saniye

Dakikada 30

(786 puan) tarafından

Korkutmak gibi olmasında biraz fazla.ben de gecen 1 yas cocugumu böyle farkettim solunum sayısından...isterseniz baska bir acile götürün..ventolinle rahatlatırlar belki..

(786 puan) tarafından

Bide cocugun burnunu actırın fizyolojik serum varsa şırıngayla temizleyin

(203 puan) tarafından

Bugün hem acile götürdüm hem polikinlige aslındada evde var ventolin buhar makinesi daha önce hastalandığında vermistik

(203 puan) tarafından

Var canım tikali herhalde ondanda yapıyor uyuyor şimdi birazdan açayım sonra buharda vereyim bişi olmaz herhalde ateşi 37.3 e inmiş ölçtüm şimdi 

(786 puan) tarafından

Burnunu fizyolojik serumla temizleyin varsa.yoksa acile götürün temizlettirin.ventolin doz ve kullanım bişey diyemem.bn olsam acile giderdim.kanda nişey yok diye .sallamışlar sizi.ilerlerse daha kötü.öksürük var mı

(203 puan) tarafından

Yok öksürük evet ya ateşi zorla düşürdüm giciklar güzelce bakmıyorlar ki baştan savma var serum buharda var

(786 puan) tarafından

Bide Bn sey yapıyorum covid de düşmeyen ates vardı.bi an aklıma cörekotu yagı geldi .gargara fırçasını cörekotuyagına sokup çocuğun agzını boğazını dolandırdım.covid atesi bile düştü bidaha cıkmadı.cocuk o dönem henüz yasına girmemişti.aklınızda olsun

(203 puan) tarafından

Nerden bulabilirim ki ya nerde satilir bulunduğum site merkeze uzak ama sitede şok a101 falan var yaprin alıp gelirim hemen 

(786 puan) tarafından

Aktardakiler daha güvenli olur

(203 puan) tarafından

Yarın eşim alsın gelirken of vallahi ne zor anne olmak çocuk sosyallessin diye oyun grubuna götürdüm hastalık kaptı parka götürüyorum hasta oluyor evde duruyor TV istiyor bnde artık şaştım ne yapacagimi

(786 puan) tarafından

Devletin yarım gün kreşleri vs oluyor arastrın

(203 puan) tarafından

Arastirsam nolcak hasta oluyor hemen üf demeye gelmiyor hemen kapıyor 

(786 puan) tarafından

İlk yıl cok sık oluyorlar ewet

-Reklam-
0 oy
(3,459 puan) tarafından

İnfluenza pozitif çıktıysa neden antibiyotik veriyolar ki. Enfluvir mi yazdılar yoksa? Siz düşüremiyorsanız yapcak bişey yok yine gidin hastaneye. Solumum seslerine falan baksınlar. Ne yapmanız gerektiğini söylerler. Oda sıcaklığındaki ıslak bezle kompres yapın koltuk altına boynuna ve dizlerinin arkasına. Kafasını ıslatmadan isterseniz 50 kere duş aldırın demişti çocuk doktoru bize. 

(203 puan) tarafından

Şimdi düşürdüm ama birazdan yine çıkar duş aldirdim ince giydirdim verdi verdi onuda verdi ayrıca antibiyotik verdi 

(3,459 puan) tarafından

Allah şifa versin inşallah yavruya canım. Bizde yeni atlattık o yüzden seni çok iyi anlıyorum. İnşallah çabucak iyileşir 

0 oy
(6,776 puan) tarafından

Tekrar hastaneye gidin canim

(203 puan) tarafından

Düştü ateşi ama iki kez götürdük bugün eşim daha ilaçları kullanmadan geçmesini bekliyorsun diyo anlamıyor ki beni rahat adam 

(786 puan) tarafından

Anneler iyi bilir cocugun durumunu.birgün 2 kez hastaneye götürdük bebegimi.genrl durumu iyi vs dediler kusma ve ishal vardı..iyi degil dedim iyi dediler..geldik esim yattı uyudu..Ben baska doktor arayışına girdim tatil bölgesinde idik...gece 12 genel durumu iyi dendi.sabah5 acile gittik gec kalmışsınız dendi.ambulansla yogun bakıma gittik .10 gün çıkamadık.o gün uyusam......Allah korusun. 

Anneler uyanık olmalı 

(203 puan) tarafından

Allah korusun ateşi yüksek olsa hemen giderimde ateşi düştü burnunuda açtık rahatladi

(786 puan) tarafından

Annelik zor iş aklınızda olsun diye yazdım

(203 puan) tarafından

Evet babaların rahatlığından istiyorum 

0 oy
(6,448 puan) tarafından

Benm kızımda 2 ay önce oldu canm kızın kaç kilo ve kaç ölçek veriyorsun ilaç bana yazarmısın . Örneğin benm kızım 20 kg her 10 kiloya 1 ölçek veriliyor . Benm kızım 20 kg olduğu için 2 ölçek ateş düşürücü veriyordum sürekli duş aldırıyordum 3 gün sonra ateşi yavaş yavaş düşücek vnö geçmiş olsn

(203 puan) tarafından

Teşekür ederim canım zorlu bı süreçten geçtik ilk gece  ateşi düştü şükür ama kusuyor kaç gündür dhaa doğrusu durup dururken değilde ilaç verirken artık içmek hiç istemiyor 4 gündür sabah akşam hepsini içti ama bu akşam hiç istemedi napsam bilmiyorum antibiyotik de sorun yokta bu enfluvir ilacını içmek istemiyor 4 gündür sabah akşam iki şer doz aldı bı sıkıntısıda yok şükür istahsizliktan başka naoacagimi şaşırdım 1 2 gün daha kullansam iyi olucakti ama hiç istemiyor

(6,448 puan) tarafından

Inflanza negatif olması için şişenin hepsini bitirmeniz lazm canm . Meyve suyunun içine koyularak içiliyordır belki bir ara sor eczaneyi . Eğer içmezse negatife dönmez ve tekrarlar habern olsn 

(6,448 puan) tarafından

Vallahi inşallah yazdığımı görürsün canm 

(203 puan) tarafından

Valla canım zorla veriyorum ya ama içmek istemiyor ya

(203 puan) tarafından

Canım antibiyktikte verdi yanında onu güzelce iciyor

0 oy
(203 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim herkese sağolun yazdınız içime birazda olsa su serpildi Allah razı olsun hepinizden

0 oy
(885 puan) tarafından

İnfilunza ilacı vermedilermi onu içmeden geçmiyormuş bende bugun attım kalanını sulandırılıyor geçmiş olsun

(203 puan) tarafından

Verdi canım işte akşam kullandik 

(885 puan) tarafından

Şifa olsun etki eder tadı bi kötü onunda 

0 oy
(4,523 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Benim oğlumda 2.5 yaşında 3 hafta önce gece birden ateşlenmeye başladı çok kötüydü hiç bir şey yemedi yatmadan önce de yediklerini kusmuştu. Acile götürdüm influenza A pozitif çıktı. Serum taktılar eve geldik uyudu. Uyanınca yatak su içindeydi aşırı terlemişti ve birden kendine geldi akşam 4e kadar tek lokma yemek yemeyen oğlum maşallah yatana kadar nerdeyse 4 öğün yedi. Özel şurubu vardı influenza için onu yazmıştı doktor ve diğer ilaçlarını da kullandım ateş düşürücü falan ama bizde kesinlikle serum işe yaradı 

(203 puan) tarafından

Canım bizede verdi bağırdı ağladı iğne çıkmış kolu şişti takmadilar taktirmadi daha doğrusu bir taktirsaydi şimdi daha dirençli olcakri

(4,523 puan) tarafından

Aynen canım serum yeseydi iyi gelirdi. Bize de yeğenlerimden bulaştı biz akşama hemen toparlandık. Onların 1 ay sürmüştü devlete gitmişler sürekli ilaç verip yollamışlar test falan yapmamışlar. Mahvoldu çocuklar

0 oy
(2,634 puan) tarafından

Sürekli nemli bezi alnına kollarına bacaklarına koy. Üzerini çıkar atlet külot kalsın. Korkma telaş yapma benim oğlumda öyle oldu hatta burda senin gibi bende post açmıştım. 3-4 gün düşmedi ateşi çok inatçı. Çocuk doktoruna götürdük düşmeyince influenza ilacı yazdı öyle geçti. Acilde birsey yapmadılar çünkü ateş devam ederse çocuk doktoruna götürün dediler. Ara sıra ılık duş aldır. 

(203 puan) tarafından

İki kez aldı akşam canım evet ilacını verdi daha bir kez kullandık yarında kullansam yarın akşama geçer mi ki

(2,634 puan) tarafından

3 günden sonra düzelir inşallah. Benim oğlum antibiyotik içerken ateşlendi antibiyotik bitti fayda etmedi. İnfluenza ilacı ile birlikte bir şişe daha antibiyotik içtik toparlanması bir haftayı buldu. İştahı filan kapandı abur cubur bile yemez oldu kuzum. Tek boğazından birşey geçsin de abur cubur yesin diyordum artık. 

(203 puan) tarafından

Evet canım ateşi geçti şükür iştahı yok ama bizimde öyle bı kendi ilacı var bide antibiyoktik

0 oy
(7,058 puan) tarafından

Cocuk doktoruna al rendevu gotur bizede acil.cigere inmedi dedi ben oksurugunden anladim cocuk doktoruna goturdum solunum sesleri zayiflamis hemen iki cesit buhar baslatti antibiyotigi degistirdi birde alerji surubu verdi cok sukur hemen toparladi oglum

(203 puan) tarafından

Yok direk çocuk doktoruna götürdüm ciğer filmi çektiler dinledi falan ciğeri temiz dedi erken teşhis olduğu için ilerlememis şükür bugun ateşte çıkmadı hiç 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 118 göst.
+1 oy
16 cevap 743 göst.
30 Aralık 2021 Diğer kategorisinde İlla (1,206 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 327 göst.
20 Aralık 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 63 göst.
28 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Pamuk şekeri (1,543 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,176 soru

24,121,176 cevap

333,477 kullanıcı

...