+3 oy
701 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (243 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Herkese Selam.Kaç gündür buraya yazıyordum kimse cevaplamıyordu meğerse hamileymişim .benşm zaten 2 çocuğum var 8 ve 6 olacaklar.yaşım 29.ben daha okumak istiyordum araba kullanmayı öğrenmek dişlerime tel taktırmak istiyordum hepsi suya düştü.bu azmış gibi kp’nin ismini verecekler.Allahım nerden düştüm şu bataklığa.Öldürmeye de kıyamıyorum sonuçta bşr can geliyor bu dünyaya nasıl onun hayatını onun elinden ala bilirim ki

14 Cevaplar

+12 oy
(851 puan) tarafından

Ne için öldürmeyi düşünüyorsun? Araba kullanmayı öğrenmene engel olur diye mi? Vah vah.. 

(243 puan) tarafından
+1

Onca sebepler içinde bir bunu mu gördünüz ?okumak istiyordum mesleğimi değiştirmek istiyordum normal olmayan aileyle yaşıyorum gerçi evlerimiz ayrı da ama yine de müdahale ediliyor 

(851 puan) tarafından

Diğer sebepler de çok saçma! Telini biraz sonra taktır. Okumaya devam edebilirsin. 7 aylık hamileyim ben okuyorum. Araba kullanmayı da yeni yeni öğreniyorum. Bunlar engel değil. Bunları yapmak için biri seni öldürse aferin mi dersin sen? Kp ismini vereceklermiş. Peh. Verdirtme. Ağzın mı yok. İstemiyorum de. 

(829 puan) tarafından
+1

Ağzına sağlık yemin ederim ağzım açık okuyorum sanki ölüm ya tövbe tövbe 

(851 puan) tarafından

Ya bir de kendi keyifleri için çocuk aldırmaya bahane arıyorlarya çok sinirleniyorum. Millet çocuk diye hastaneden hastaneye dolaşıyor. Bunlar tel takacak diye öldürmeyi düşünüyor. 

(243 puan) tarafından

Gulsumss,sen bilmiyorsun nasıl ailede yaşadığımı.hep emrivakiler .ben çocuğuma o ismi vermek istemiyorum dersem beni evimden bile çıkarırlar.hele o oğulları yokmu.yani yaşımdan dolayı okumak artık geç olmuyor mu?yani çocukla 3 yılım geçecek yanımda da annem yok gelir yardım eder 

(851 puan) tarafından
+2

Bunlar hep bahane bacım. Kocan kötüyse yatmasaydın. Okumak istiyosan 29una kadar okusaydın. Hadi okuyamadın fırsatın olmadı diyelim bekle biraz daha sonra okursun. Milletin yiyecek lokma ekmeği yok aldırmıyorlar çocuk falan. 

(243 puan) tarafından

Ben kocamın yanında demek olar ki yatmıyorum.çocuklarla uyuyorum.şimdi bu olay ne zaman olmuş ben de anlamıyorum.doğru dürüst yanında uyumuyorum bile.benim zaten mesleğim öğretmenlik yani diplomam var,yeni bir meslek istiyordum okumak istiyordum kısmet olmadı 😒😒😒

(9,080 puan) tarafından

oldurmeyi gec o kendi bilecegi is de hamileler de ehliyet alabiliyor araba kullanabiliyor dis teli taktirabilirsin bence oyle cok ilacli bir islem degilki.   erkek olacagi ne malum k pederi in ismini verme sacmaligini kim uyduruyor belki kiz olacak erkek oosa bile kayinpederinin degilki cocuk sen ve esin isterseniz koyarsiniz istemezseniz koymassiniz

(243 puan) tarafından

Benim kocacığım babası annesi ne derse onu yapar..kv bana bir süre hep diyordu bir çocuğunuz da olsun ona kendiniz isim koyarsınız.kp ismi falan hikayesini eltime söylemiş.benim hamileliğimden habersizler 

(9,080 puan) tarafından

aman kimene . digur gitsin esin yazdirsin  sen kaale bile alma isim mevzusunu acma bile eltine demisse eltin koyuversin . eltin ortalik karistirio bence. sen mevzusunu bile etme .  hamilelik haberi veirirken kiz olursa su erkek olursa bu dersin direk simdiden isim dusun madem .

-Reklam-
+5 oy
(3,411 puan) tarafından

Sacma sapan post olmuş.. 

Korunsaydin madem yaşını yazdığına göre kafan yerinde 

(3,411 puan) tarafından

Tabi tabi öyle bizde yedik bana anlatma korunma yöntemini. 

(243 puan) tarafından

Senin galiba gözlerinde bir sorun var .küçük çocuğum 6 yaşında.onca yıl korunmadım mucizeyle hamile kalmadım 

(3,411 puan) tarafından

Kardeş 2 tane bebeğin var bunlar olduysa 3 olur şimdi benimde mucize okursa yine mucize değil ben korunmadigim.icin olacak.neyse ya sen bilirsin banane sen hamile kalmışsın tasası sanki bana dustu

(243 puan) tarafından

Mesajını şimdi gördüm abi afferin tasası sana kalmamış kendi işinle meşgul ol ☺️

(3,411 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun cocuklarinda

+4 oy
(23,704 puan) tarafından

Yahu hamilelik iyi korunsan olmayan ama ilişki yaşadığın müddetçe de var olan bir ihtimal tüplerin falan bağlı değilse o ihtimal az veya çok hep vardır. Yapacaklarının bir kısmını çocuğa rağmen yapabilirsin bir kısmını da bir süre ertelersin. Kendi canın evladını öldürmek için geçerli bir sebebin yok zaten ( hiç bir sebep o hakkı vermez bu ayrı bir mesele) ne ara cinsiyeti belli oldu da ismi belirlendi

(243 puan) tarafından

Eger erkek olursa böyle olucak.eltim için öyle söylemişlerdi .kız olsa aldıracakmışız

(3,879 puan) tarafından

Nasıl yani bebeğin kız olsa aldıracaklar mi ???

+4 oy
tarafından

Aldırıp aldırmamak senin tercihin buna bişey diyemeyiz fakat madem hayellerin isteklerin vardı sağlam bi şekilde korunacaktın gerekirse aynı anda 3 5 yöntem uygulayacaktın sürpriz hamilelik diye bişey yok korunmayı bilmemek yada beceriksizlik yada umursamamazlık vardır

(243 puan) tarafından

Ben hep dikkatlıydım şu konuda.ama eşim olacak adam bana yalan söylemiş meğer.ona hep sorardım galiba bana boşalttın,o da her seferinde inkar ederdi.meğerse kandırmış beni.eskiden beni dinlerdi yapmazdı.ama sonra kafaya takınca yapmış işte .bir keresinde anladım gittim hap aldım.ama 16 saat sonra içtim yani oruçluydum diye iftarı bekledim 

tarafından

İşte son cümlemde söylediğim şeyi sen onayladın umursamamazlık yüzünden maalesef ki sürpriz olmamış ilişki sonrası anında müdahale olmazsa risk her zaman vardır eşine güvenmeyip her zaman extra önlem alsaydın keşke bu saatten sonra karar sana ait olan oldu artık yargılamak şu bu artık boş ne yapmak istediğine kendin karar vereceksin

(6,541 puan) tarafından

Canim benim 1 cocugum var 3.5 yasinda. Baska da dusunmuyorum. Kocaya falan da guvenmiyorum. Hani normal duzgun bi evliligimiz var. Spiral+prezervatif seklinde korunuyoruz. 

Senin esin ve ailesi sorunlu anladigim kadariyla bi de hayatta yapacagim seyler varmis. Yani bu ne rahatlik diyorum geri cekilme bi korunma yontemi degildir.

tarafından

Bi çok insan maalesef ki geri çekilmeyi korunma yöntemi zannediyor ilişki sonrası eğer istemiyorsa ertesi günü hapı almak için ya eşini bekliyor yada o an parası olmuyordur yani her zaman bi bahane oluyor sonrada yok hamilemiyim yok şu mu bu mu diye evham yapıyorlar bi insan gerçekten istemiyorsa her zaman önlem alır b veya c planı bile yapar 

(243 puan) tarafından

Geri çekilme değil de prezervativ kullanıyordu,ama bazen kullanmadığı halde rahatça uzanıyordu kendi yatağında,soruyordum ne oldu bitti mi?bana yalan söylüyordu hayır bitmedi diye,meğerse bana boşaltıyormuş.bşr keresınde aralıkta içtim hiçbir yan etkisi olmadı.Ama ben martta içtiğimde orucluydım 16 saat sonra içtim 

+4 oy
(8,765 puan) tarafından

Anestezi alacağın bir durum yoksa yani dolgu veya diş çektirmek gibi tel taktirabilirsin

Ben hamileyken ehliyete yazıldım ve aldım. 

Aynı şekilde açıktan 2 yıl okuyordum yine hamile kalmıştım yani bebeğim doğmuştu hala okuyordum. Hiçbir şey engel değil.

Ayrıca kaynana ismi ne alaka senin müsaden olmadan böyle bir şeyi yapamazlar ki burada senin baskın olman önemli. 

(243 puan) tarafından

Benim yaşadığım aile sizin bildiğiniz ailelere benzemiyor maalesef .peki sizin yaşınız kaç?şu an 29’um,çocugun 3 yaşına 32 olacağım.32’den sonra geç değil mi artık okumak için ??

(8,765 puan) tarafından

😂😂😂 34 yaşındayım çocuğum 3 yaşında tatlım hiçbir şey için geç değil.

(243 puan) tarafından

Bak bu bana umıt oldu 34 yaş 🥰

(4,697 puan) tarafından

40 50 yaşında bile okursn istedikten sonra. Yaş engel değil ki

(243 puan) tarafından

@Mrvgul ben yaşa biraz takıntılıyım da o yüzden🥺bir arkadaş burda yazdı evet geç kalmışsın falan 

+3 oy
tarafından

Öldürmek kelimesini bile nasıl kullanabiliyorsunuz içiniz titremeden ya bu tarz şeyler isyana geçiyor lütfen dikkatli olun dünyalık işler çok önemliyse biraz daha dikkatli korunsaydiniz seçenek çok. 

(243 puan) tarafından

Ben kaç yıl korundum ama karşılıklı korunmak önemli.beni kandırıyormuş aşağılık 

+2 oy
(235 puan) tarafından

Kim ne derse desin seni çok iyi anlıyorum memurluğa gireceğim müyakat var karnımda bebekle gitsem beni almazlar bende hamile olduğumu öğrendim yarın kürtaj olacağım. 1kızım var 3yaşında istemeden oldu ertesi gün hapı almama rağmen. Zaten düzgün bir evliliğim de yok doktor kese bozuk gibi duruyor istersen bekle dedi ben beklemek istemiyorum dedim. Eşim de istemiyor. Hayallerini çocuğun engelleyecek değil ama hevesin kaçacak benim herşeyden hevesim kaçtı hamilelik +3 yıldır evde hapisim bu sene çocuğu bakıcıya verip oturdum kpss çalıştım bu adam beş kuruşunu görmedim kendi paramı kazanıp bu adamı boşayacam hatta yarın bitsin boşanacam

(243 puan) tarafından
+1

Acınacaklı durum 

(235 puan) tarafından

Yanlış anlaşılmasın kızım istemeyerek olmadı kürtaj olcam dediğim istemeden yani 2.

(243 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun ama nefret ettiğin kocanla nasıl birlikte ola bildin 

(235 puan) tarafından

Bu biraz uzun hikaye boşverin 😊 ama inanın kocasından nefret ettiği halde zoru ile ilişkiye giren çok kadın var 

+2 oy
(377 puan) tarafından

Bence çok yanlış düşünüyorsun, Allah in size bir hediyesi bu. Yük gibi pranga gibi bakma bebeğine. Kimi bir bebeği olsun diye dünyanın tedavisini görüyor, yıllarca bekliyor. Postun linclenmeye de eleştiriye de çok açık. Korunduğunu söylemişsin o yüzden Allah in bir hediyesi dedim. Bazı şeyler zaten evlenmeden önce yapılmalı eğer evlilikten sonra çocuk istemiyoruz diyen bir çift olsaydınız sonraya da sarkitabilirdiniz. Hayat herkese eşit şartlar sunmuyor farkındayım ama bazen de siz birşeylerin peşinden kosmaliydiniz ve maalesef geç kalmışsınız. Ben öğrenciyken ehliyetimi de aldım mesela ve kendim çalışıp parasını ödemiştim. Dişlerine teli bebeğin varken de taktirabilirsin, açıköğretimden de evde okuyup sadece sınavlara gidebilirsin. Bebeğin biraz büyüdüğünde ehliyet derslerine 1 2 saat gider bebeğini kayinvalidene falan bırakabilirsiniz. Yani Bebek tüm planlarınızı suya düşürmüyor. Yapmak istiyorsan bunları bir yolunu bulur yine yaparsın.

(243 puan) tarafından

Maalesef geç kalmışsınız dediğiniz yerde kalbimi bıraktım 💔

(377 puan) tarafından

Afedersiniz sizi kırmak için söylemedim ama benim annem de sizin gibiydi. Küçük kardeşim daha bebekken ehliyete yazıldı, geç saatlere kadar derse kalırdı. Biz evde ziyan olurduk. Sonra çalışacağım diye tutturdu, herşey daha beter oldu. Babam annemden önce eve geliyordu düşünün, bize merhaba diyen yok. Herkes yorgun bıkkın. Ben ister istemez çocuklarınızla empati yaptım. Bahsettiğim kardeşim henüz ortaokuldayken şeker hastasi oldu evde yemekler hep geçiştirildigi hazır şeyler yediğimiz için ve genetik olarak da yatkinligimiz yok. Daha sonra bir de annem hevesini alamayıp babamla boşandı. Paramparça çocuklar olduk. Şimdi ben 26 yaşındayım ve 1 senedir evliyim ve gebeyim. Ben kendimi tanıdığımdan çoğu isteğimi evlenmeden önce yerine getirdim ki evlenince bazı seyler içimde kalıp evlilikten soğutmasın. Bundan sonra tek beklentim görmediğim yerleri gezmektir. Ya çocuklardan önce birşeyler tamamlanmali ya da çocuklar lise çağına falan gelince daha uygun olur bence.

(243 puan) tarafından

Benim hayallerim düştü suya.zaten beni destekleyen bir eşim de yok .yani diyorsunuz ki anneniz kendisini düşünen birisiydi.çocuklardan önce diyorsunuz da ben 20 yaşımdan 29’a kadar kp kvlerle yaşadım onların yanında hangi hayalim gerçekleşe bilirdi ki?eski kafalı insanlar kendileri.şimdi ayrı eve taşınınca kendime bakarım dedim onu da hamilelik bozdu.siz neye istinaden bana geç kaldınız dediniz?benşm mesleğim öğretmenlik.Ama değiştirmek istiyordum 

(377 puan) tarafından

Siz de şu an karninizdaki bebekten önce kendinizi düşünen birisiniz. Size nezaket çerçevesi içinde açıklama yaptım ama algılamak istemiyorsunuz. 20 yaşında evlenmeseydiniz o zaman derler insana madem o kadar hayaliniz vardı. Hem bana ne ki sizin hayatınızdan, bir fikir sahibi yapmaya çalıştım sizi ama siz saldırgan yaklasimda bulunuyorsunuz. Zaten mesleğiniz de varmış yeni heyecanlara atılmak için sahiden de geç kalmışsınız. Artık 20 yaşında bekar biri degilsiniz sorumluluklarınız var

(243 puan) tarafından

Neden sinirleniyorsun?ben takıntılı birisiyim esasende yaşa falan takılıyorum.20 yaşımda ben evlendim.20’e kadar yaşadım zaten.ama bu hayallerim o yaşlarda yoktu.yeni hayallere katılmak için geç kalmışsınız diyorsunuz da okumak hiçbir zaman geç değil. ben öyle hiss ediyorum geç kalmışım diye.

+2 oy
(441 puan) tarafından

Bir annenin öldürmek kelimesini kullanabilmesi ne acı.

(441 puan) tarafından

Evet ikisinide söyleyebilmek çok çok acı.sırf araba kullanıcam diye yada dişime tel takıcam diye canımdan cana kıyamazdım,tabi herkesin öncelikleri farklıdır.

(243 puan) tarafından

Ya hayır brn de yapamam.Namaz kolan birisiyim Kuran okumuşum sizce yapar mıyım,yani sonuçta bir can geliyor bu dünyaya ve ona verilecek olan hayatı ellerinden alıyorum.Sizce isteklerimi bebekten sonra yapabilir miyim ?

(441 puan) tarafından

Ya tabikide yaparsın neden yapamayasın doğduğu zaman bu düşüncelerinden o kadae pişman olucaksın ki şurda sana en fazla 1 sene engel olur bebeğin 3 4 ayını geçtikten sonra neye yetişmek istiyorsan yetişirsin yakınında güvenip bırakabileceğin annane babanne yada kardeşlerinden birileri varsa tabi.yani isteklerin o kadarda geç kalınacak şeyler değil yazık etme bebeğine. bende şuan hamileyim 7 hafta 2 günlük daha 4 buçuk haftalıkken öğrendim benimde planlarım vardı spor salonuna yazılıp doğum kilolarımdan vs kurtulmak eski halime geri dönmek istiyordum ehliyete yazılmak istiyordum ama bize en fazla 1 sene engel olurlar yani.bende öğrenince bie tık üzülmüştüm ama şuan o kadar mutluyumki.hele ki kalp atışını duyduktan sonra herşey silindi aklımdan.

(243 puan) tarafından

Selam arkadaşım,soğuk algınlığına yakalandım kendimi çok kötü hissediyorum.hamilelik yüzünden ilaç içemiyorum .nasıl devam edeceğim bilmiyorum 

(441 puan) tarafından

Ihlamur içebilirsin bol bol sıvı al birde c vitaminli yiyecekler

+1 oy
(163,443 puan) tarafından

okumak ehliyet almak gebelige engel olacak bir durum degilmi dis teli icin dr sormalisin 

(243 puan) tarafından

Ben küçücük çocukla nasıl okuya bilirim peki ona kim bakır 

disardan okuma var  bebegin uyudugunda vs ders calisirsin aksamlari kocan bakar sen calisirsin 

(243 puan) tarafından

Keşke eşim anlayışlı biri olsaydı da bunların hiç birini dert etmeseydim 

yada keske daha korunakli bi yontem secseydin

(243 puan) tarafından

Bunca yıl olmuyordu diye umutluydum geri çekilme yöntemi ve prezervativ kullanıyordu.ama belli ki bu istemiş ve yapmış bir keresinde anladım bana yaptığını,gittim ilaç aldım .bilemiyorum şimdi ilaç mı etkisiz oldu yoksa bu daha önce yapmış benim haberim olmamış 

0 oy
(649 puan) tarafından

Öldürmek yerine aldırmak kelimesini kullansan daha ıyı olurdu.. olan olmus yapılacakları dusunme istersen yaparsın hamilelik engel degıl. Isım konusuna gelince belkide erkek degıl kızın olacak . Koymak istemiyorum dersin olur biter yada cift Isım koyarsın sen bırını kullanırsın 

(243 puan) tarafından

Haklısınız kaba bşr cümle kullandım kafam doğru çalışmıyor 

0 oy
(4,218 puan) tarafından

2025 yılında kimse yanlışlıkla hamile kalamaz istemiyorsanız 2 3 yontemle korunursunuz. Madem bir bataklıkta görüyorsunuz kendinizi nasıl eşinizle birlikte oluyorsunuz onu da anlamıyorum ben bu kadar nefret etsem aynı odada durmam 

(243 puan) tarafından

Ben onunla zaten aynı odada uyumuyorum.bazen beni çağırır o zaman işini yapmış .bir keresinde fark ettim ertesi günü hapı içtim meğerse faydasızmış.yapmış yapacağını belkide daha önce yapmış 

0 oy
(9,681 puan) tarafından

Baştan önlem almak bir cana kıymaktan daha mı zor Allah aşkına yapmayın bunu ya yapmak istediklerine engel değil tel işin evet aksar ama hamile olarak ehliyet alan çok tanıdığım var 

(243 puan) tarafından

İnşaAllah herşeyin en iyisi olur hakkımızda.ama eşim öyle anlayışlı insan değil.benim istediklerimi yapsın.ama çocuğu duyunca sevindi 

0 oy
(840 puan) tarafından

Keşke rabbim isteyenlere nasip etse sen bunları yazarken o minik ne hissediyorki oda memnunmu sizin çocugunuz olmayı ben tek çocukla 16 sene bekledim rabbim vermeyince ne dualar ediliyor şükür banada 34 yaşında nasip etti ehliyet aldım 2010 da araba 1 kere kullanmadım heryerede gitti geldim yazık valla

(243 puan) tarafından

Sizin yerinize çok sevindim.demek 18 yaşında bir çocuğunuz vardı.ikinciyi istediniz olmuuordu ?34 yaşında oldu?Allah bağışlasın 

(840 puan) tarafından

Amin aynen askere gidecek o daha 3 yaşında rabbim vermiş isyan etme

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 110 göst.
+1 oy
1 cevap 115 göst.
3 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 1,217 göst.
22 Şubat 2022 Diğer kategorisinde ❤ Çimen Gözlüm ❤ (7,094 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 224 göst.
22 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sukufe (8,339 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,671 soru

24,101,882 cevap

332,460 kullanıcı

...