+2 oy
149 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (958 puan) tarafından

Kızlar oğlum 23 aylık ama aşırı hırçın. İstediği olmadığı zaman çığlık atar en ufak sinirde başını yere  yada bize vurur. Dışarda eve gelmek istemiyor da kucağımıza aldığımızda geri atar kendini tirmalar elimizi ısırır . Asla söz dinlemiyor. Evde de çok yoruyor bazen çaresizlikten ağlıyorum. Korkuyorum acaba gelişimi normal değilmi diye düşündürüyor.anne baba der abisini ablasinin isimlerini bilir hayvanlari tanıyor .kendi basina yemek yer suyla oynamaya bayılıyor ama diğer davranışları beni korkutuyor.

6 Cevaplar

+2 oy
(1,256 puan) tarafından

Benim kızımda 23 aylık olacak yakında vurma ısırma yırtma her şey var ama kayinvaldem ve kayinpederimin davranışları yüzünden böyle oluyor çok uyardım ama dinlemiyolar 

(958 puan) tarafından

En çok ne tetikliyor cnm , mesela nasıl davranıyorlar 

(1,256 puan) tarafından

Vurarak sevme var canım bide kayınpederimin ısırma davranışı var nefret ediyorum 

(958 puan) tarafından

Bu daha kötüymüş 

-Reklam-
+2 oy
(713 puan) tarafından

Çocuklar bizleri de örnek alıyor çevreyi, TV de gördüklerini izledikleri çizgi film videolarıni bunlara da dikkat et , tabi bazı çocuklar böyle zor oluyor ama her seferinde uyarın belki zamanla anlar 

+1 oy
(3,129 puan) tarafından

Gayet normal bir süreç. Bazı çocuklarda böyle hırçınlık olabiliyor. Ama şu var, ekran izliyor mu? Çevresinde şiddet içerikli davranışlara şahit oluyor mu? Eğer cevap hayır ise endişe etmeyin. Her hareketinde güzelce konuşun, anlatın. Dikkatini başka bir şeye çekin. Zamanla düzelir. 

+1 oy
(713 puan) tarafından

Çocuklar bizleri de örnek alıyor çevreyi, TV de gördüklerini izledikleri çizgi film videolarıni bunlara da dikkat et , tabi bazı çocuklar böyle zor oluyor ama her seferinde uyarın belki zamanla anlar zor Bir süreç ama geçiyor 

(958 puan) tarafından

Hem de nasıl canım o kadar zor ki yapma dedikçe daha çok yapıyor olur olmadık yerde sinirlenip kafasını vurmaya başlıyor uyandığı an yapmaya başlıyor öyle düşün dikkat ediyorum izledi her şey hatta bazı günler hiç bişey izlemesine  izin vermiyorum

(713 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun, bazı çocuklar cidden yapısı böyle zaten

+1 oy
(22,975 puan) tarafından

Hoşgeldin 2 yaş sendromu benim oğlum normal şartlarda uysal bir çocuk hareketli ama söz dinleyen. Makul bir açıklama yaptığında ikna edebiliyorsun yani ona rağmen bu yaş geçişlerinde anlamsız ağlayıp bağırmalar vurmalar kendini yere atıp ağlamalar yaşandı 

(958 puan) tarafından

Ay inşallah 2 yaş sendromudur canım buna da razıyım benim büyük oğlum atipikotizm Bu da öyle olmasın diye korkuyorum elimden geldiğince uyarıyorum konuşuyorum sanki beni dinlemiyor oralı bile değil yani gözlerini bile kaçırıyor benden.

+1 oy
(825 puan) tarafından

Eveeet melek8663 arkadaşımıza merhaba diyinn :D 2 yaş sendromu ile tanışıyorr. :D o kadar normalkii canım bu sendrom 3 yaşına kadar devam edecek ama sen sürekli o öyle olmaz bunu böyle yapmamaliyiz falan diye uyarcan. TV'den uzak tutman lazım sosyal ortamlara girmenizi öneririm ama tabi sabrın yeterse :D

(958 puan) tarafından

Ay inşallah canım inşallah sadece 2 yaş sendromudur büyük oğlum atipikotizm onu da öyle olmasından korkuyorum sabır ki ne sabır sabır dersen vallahi en çok bende var büyük oğlum da neler neler yaşadım beni gören Allah'tan sabır diliyordu bana ta ki ona hayata biraz kazandırana kadar İnşallah bununki de dediğin gibi sadece yaş sendromudur ve geçici bir süreçtir ben buna da razıyım.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 167 göst.
0 oy
7 cevap 289 göst.
4 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nrgz (829 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 97 göst.
17 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde At Work (6,937 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 124 göst.
13 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Syma (940 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,860 soru

24,036,446 cevap

328,936 kullanıcı

...