+3 oy
449 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,124 puan) tarafından

Şimdiye kadar bulamaç yapıyordum ( çok bilmişler konuşmasın bizde biliyoruz sizin bildiğinizi) artık normale dönmek istiyorum pankek denedim yemedi. Bana tavsiye verebilir misiniz 

26 Cevaplar

+11 oy
(242 puan) tarafından

Çok bilmiş geldi 2.5 yaşa kadar ne diye bulamaç verdin şimdi yemek yemekte zorlanir

(9,081 puan) tarafından

hahah . bide cocuk kendini bilince ogg der zaten vulamaca. 9 aydan sonra zaten cignemeyi bilio normal herseyi yerdi ayri ayri 😂

(242 puan) tarafından

Yani cnm bulamaç yemek değil ki

(1,829 puan) tarafından

Ya tamam evet çok yanlış yaptığı ama yargılamayalım çünkü bazen anneler gerçekten çok çaresiz kalıyor çocukları yemek yemediği için … Ben hiç bulamaç vermedim ne olduğunu da bilmiyorum ama püre diye tahmin ediyorum denemiştir çocuk yemeyince bu yollara başvurmuştur belkide ama ben şeyi merak ediyorum sadece benim oğlum da püre yerdi hani ama bebeklik dönemleri geçince midesi bulanıyordu artık karışık pürelerden 2.5 yaşına kadar midesinin bulanmaması tuhafıma gitti 2 kuzenim de öyleydi çünkü 

(9,081 puan) tarafından

ayn. bende onu dedim ya ögg der yani karisik kurusuk bisey yumurta peynir zeytin meytin. tereyag hersey var icinde 

(242 puan) tarafından

Çayın içine ekmek katıp veriyor galiba cnm çocuğa küçükken ne ogretsen o şekil kalir sonra düzeltilmesi zor olur

-Reklam-
+3 oy
(13,438 puan) tarafından

Valla 2 yaşında hiç bulamac vermedim ama. Tost yer pankek yer. Krep. Omlet yapıyorum kabaklı taze soğan peynir maydonoz. Bal pekmez. Salatalık domates. Sucuklu yumurta. Peynirli yumurta. Haslanmış yumurta. Patates kızartması. Bazen kendisi çorba yiycem diyo çorba içiyo ekmekli. Melemen kavurmalı yada kıymalı makarna yer.Aklıma gelenler bunlar şuan

(145 puan) tarafından

Bulamac nedir? 

(1,226 puan) tarafından

Suyla yapılan muhallebi diyelim ben öyle biliyorum un su şeker 

(145 puan) tarafından

Anladım teşekkürler

(13,438 puan) tarafından

Hayır canım o muhallebi 😄 bulaç dediği çocuğun yiyebileceği herşey mesela peynir ekmek pekmez avakado işte yumurta diyelim hepsini tabakta ezip yiyebileceği kıvamda sulandırıp vermek.

(1,226 puan) tarafından

Tamam canim ben de aydinlanmis oldim

+2 oy
(528 puan) tarafından

Katı çiğneyebiliyor mu? Yemekte seçmiyorsa normal kahvaltı yapabilir. 

(1,124 puan) tarafından

Katı çiğner ama bulamaça attığım peynir kadar normalde yediremem diye bulamaç verdim bu zamana kadar

(528 puan) tarafından

O zaman yavaş yavaş normal katı gıda vermelisin yoksa daha da zaman geçince daha zor olur

+2 oy
(235 puan) tarafından

Ben patates köfte yapıyorum yağda yumurta patates  küp küp doğrayıp soğanla kavuruyorum melemen tost kaşarlı yumurta sebzeli omlet kıymalı yumurta yani ben ne yiyorsam yediriyorum şu an 3yaşında ama 2yaşından beri böle yaparım

+2 oy
(14,982 puan) tarafından

Biliyorsan şu an zorlanma sebebini de biliyorsundur. Cevaba gerek yok sorunun içinde yer alıyor senin cevabın. 

+1 oy
(4,832 puan) tarafından

Yumurta yedir ben bi gun yumurta bi gun baska bisey yapiyorum mesela

1inci gun yumurta haslamasi kahvaltilik

2inci gun patates kizartmasi kahvaltilik

3uncu gun tereyagli yumurta kahvaltilik 

4uncu gun kofte ekmek benimki sogan halkasi cok seviyo hamburger menüsü diye veriyorum yiyo

5inci gun tekrar haslanmis yumurta 

O sekilde devam ediyoruz menemen yemiyo ya bende onu cok severim ama ne esim ne oglum yemiyolar malesef 

+1 oy
(1,829 puan) tarafından

Canım ben şöyle yapıyorum yumurta yapıyorum  yumurtasını 2 gün tarhanalı yapıyorsan 2 gün sade tereyağı veya zeytinyağı ile yapıyorum sonra 2 gün haşlama yada omlet bu şekilde veriyorum sıkılıyor çünkü yemiyor her gün aynı tip yumurta. Ondan sonra salatalık doğruyorum domates doğruyorum köy peyniri veriyorum benim oğlum tuzlu veya süzme peynir sevmiyor köy peynirleri biraz daha tuzsuz ve yumuşak oluyor . Tost çok seviyor köy ekmeği alıyorum kestiriyorum ekmekleri tost yapıyorum kaşarlı kaşarı da içinde koruyucu olmayan markalardan alıyorum tahin pekmez yapıyorum krep yapıyorum bandırarak yiyor pankeki benim oğlum seviyor ama sürekli yapınca o da yemiyor avokado muz ve bal karıştırıyorum o şekilde veriyorum 

+1 oy
(4,225 puan) tarafından

yemese bile ısrarla vermeye devam etmen lazım. 

yemiyor mu kaldır ama başka hiçbir şey verme acıktığında yine pankek ver. 

normal yumurta haşla, haşlanmış yemezse omlet yap

+1 oy
(6,648 puan) tarafından

Yani bn nirmal biz ne yiyorsak kahvaltıda onu veriyorum oğlum 27 aylık şuanda aynı 

+1 oy
(6,540 puan) tarafından

Bulut yumurta deneyebilirsin. Yumusacik oluyo uzerine bal veya pekmez dokerek yedirebilirsin. 

1 tane minik patatesi rendenin ince tari ile rendele. Tava da pisene kadar hasla. Cok su koyma suyunuda ceksin. Az biraz suyu kalinca tereyagi ve peynir ekle. En son yumurta kir karistir cok pisip katilasmasin. Severek yerdi benim ki.

+1 oy
(3,226 puan) tarafından

Tek önerim, yemez diye vermemeye devam etmeyin. Gerekirse biraz aç kalsın. Koyun önüne, eliyle ortalığı batıra batıra yesin. Şuan evin batıp kirlenmesi, ilerideki yeme bozukluluklarından iyidir... 

+1 oy
(9,369 puan) tarafından

Bilipte tavsiye istemekte ayrı tuhafmış 🤔

Çiğnemeyi biliyorsa kocaman olmuş herşeyi yer 

Omlet , pankek , haşlanmış yumurta,patates kızartması ,

+1 oy
(6,896 puan) tarafından

Pankek patates kizarması omlet haslanmis yumurta pişi tost hepsini yiyebiliyor simdi de uyandi makarnayla kofte isitiyorum yaninada yogurt koyucam aksamada sulu kofte mercimek corbasi pilav var ben hic bulamac hazirlamadim hic blendarda kullanmadim pure yaparken hep catalla ezdim verdim bir nohutta tereddut ediyorum catalla eziyorum kurufasulyeye gore o biraz sert oluyor gerisini yiyor suan nisanda 3 olucak ama 1 yas alti makarnayi kucuk kucuk parcaliyordum  yogurtla yiyordu 

0 oy
(7,466 puan) tarafından

Bulamaç dediğin ne püre tarzı bişey mi? 2 buçuk yaşındaki çocuğun çoktan oturtup kendi başına normal bi kahvaltı yapmaya alışması lazımdı. Yani klasik peynir zeytin yumurta domates salatalık falan. 

0 oy
(1,271 puan) tarafından

Bulamaç dediğiniz ne?

0 oy
(2,895 puan) tarafından

EĞER BİLİYOR OLSAYDIN 2,5 YAŞINA KADAR ÇOCUĞA YEMEĞİNİ BULAMAÇ(PÜRE) GİBİ VERMEZDİN  DEMEKKİ BİLMİYORSUN..NE YİYORSAN ONDAN YEDİR ARTIK DA 🙂‍↔️

0 oy
(4,207 puan) tarafından

2 buçuk yaşındaki bir çocuk her şeyi yiyebilir siz ne yiyorsaniz ona da onu verin mesela bir gün tost yapin kare ekmekle yaparsanız daha yumuşak olur bir gün omlet yapin. Gelişim çağında oldugu için Kıymalı yumurta yapin bol bol. Pankek yemiyor diye bırakmayın benim oğlum da 7 aylıkken pankek vermeye başladım yemedi 2 3. Günde bir yine yapıp teklif ettim muzlu yaptım tahinli falan değişik değişik denedim artık yiyor 9 aylik bu arada. 

Peynir zeytin domates salatalık artık siz ne yiyorsaniz koyun önüne ikinizin tabağı da aynı olsun karşılıklı yiyin. Bir de artık kendi yer 2 buçuk yaşındaki çocuk kendi yesin. 

0 oy
(3,441 puan) tarafından

2.5 yaş kızım var. Özellikle arka azı dişleri çıktıktan sonra kahvaltıda biz ne yediysek o da ondan yedi. Patates kızartması çok seviyor. Menemen, pişi, yumurta, kaymak, sürme çikolata,peynir, zeytin. Deneme yanılma ile sevdiği şeyleri bulup o şekilde ilerleyeceksin mecburen canım

0 oy
(922 puan) tarafından

Gözleme krep omlet. Her gün yumurta yediği için su sıra sıkıldı gibi yumurtasını çeşitlendiyorum. Bazen yumurtalı ekmek bugün patatesli yumurta bazen patatesli havuçlu yumurta. Haşlanmış bebekken severdi şimdi yemiyor. Poğaça yapıyorum onu seviyor. Valla her gün yapıyorum birşeyler. Yanlarına tabi muhakkak peynir zeytin tahin pekmez. Yiyemeyeceği kadar doldurmuyorum ama muhakkak ekliyorum. Domates salatalık ceviz fındık dolduruyorum bi şekil 

0 oy
(539 puan) tarafından

Oğlum hiçbir zaman bulamaç püre şeyleri sevmedi yemedi 1 buçuk yaşında asla özel bişey yapmıyorum o gün kahvaltı da yemekte ne varsa onu yiyor haşlanmış yumurta zeytin menemen patates kızartması bazen hiçbir şey yemek istemiyor ekmek eline veriyorum onu yiyor börek türünü yiyor sadece peyniri sevmedi hiç midesini bulandırıyor ama ne zaman desteksiz oturmaya başladı o günden beri bizimle sofraya oturttuyorum alıştı artık 2.5 yaş büyük yani herşeyden yemesi lazım artık yedirmeye başlayın sizde 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 106 göst.
6 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eylulyy2 (204 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 367 göst.
19 Aralık 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Zoze49maho67 (1,234 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 48 göst.
22 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Sevda01 (1,688 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 139 göst.
4 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Happymommy (2,143 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,076 soru

24,053,377 cevap

329,793 kullanıcı

...