+2 oy
101 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (100 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar kızlar. Şöyle anlatayım. Ben çok sessiz sakin bir insanım. Yerinde olmadığı ve birileri bana bir şey sormadığı sürece konuşamıyorum. Değil ki konuşmayı sevmiyorum çok seviyorum ama hadi bir konu bulayım da sohbet muhabbet olsun  yapamıyorum. Biri konu açtı mı da çok sıcak davranırım sohbete katılırım öyle soğuk biri de değilim yani. Eşim de öyle.  Gün içinde çocuğumla ilgilenirken birşeyler eksik gibi geliyor bana. Hani diyorlar ya ne kadar çocuğunla konuşursan o kadar dil gelişimine etkisi var diye. Durduk yere çocuğumla sohbet edemiyorum ben. İlgi gösteriyorum çok fazla hemde. Uzuvlarını gösteriyorum hadi dışarı çıkalım mı birlikte, hadi bu kolunu da kaldır bunuda çıkaralım, bak bu senin burnun ağzın,  pış pış yapalım mı bıcı bıcı yapalım mı gibi  pencere aaa çiş mi yaptın sen, pencerenin kenarına koyuyorum birlikte bak bu ağaç bu ev gibi çiçek şu renkte gibi cümleler kuruyorum tabi bunlar daha da var ben aklıma gelenleri söylüyorum şimdilik.  Ama kendimi bir anne olarak çok eksik hissediyorum. Mesela bir iş yaptığımda direk o işe odaklanıyorum gözüm başka bir şey görmüyor. Çocuğum sessiz durduğu sürece tabi. O an onu yalnız sessiz bırakınca kötü hissediyorum. O sırada hem bebeğimle ilgileneyim hemde işimi yapayım olmuyor. Babaya emanet ediyorum ya gözüm bir yandan onda ama ilgilenmiyorum o sıra. Ben işimi halledene kadar. Bebeğim 7 aylık olacak daha babıldama bir şey de yok. 6. Ayda yapıyorlarmış bildiğim. Ben de bu eksikliği gidermek için evde sürekli çocuk şarkılarını açmaya başladım. Ama telefonu bir kenara atıyorum göstermiyorum. Çok az gösterdiğim oluyor oda anlık yani. Telefonda şarkı söylerken bende kesinlikle eşlik ediyorum ki dikkati üzerimde olsun dudağımı nasıl hareket ettirdiğimi görsün.  Sizce bu şarkı meselesi bende ki eksikliği kapatmaya yeterli mi? Kendimi çok kötü hissediyorum ya.  Bu arada kusuruma bakmayın biraz uzun oldu. 

4 Cevaplar

+1 oy
(1,056 puan) tarafından

Yapman gereken her şeyı yapıyor muşsun zaten her bebek çocuk aynı değil kızım 1 yaşına kadar anne baba bile demedı ama 14 aylık olunca dili bir açıldı şimdi sussun dıye bakıyorum bazen😀

(100 puan) tarafından

Maşalllah. Umarım dediğiniz gibidir. 

-Reklam-
+1 oy
(5,270 puan) tarafından

Bi eksiklik goremedim yaptiklarinda. Her bebegin gelisimi baska o yuzden kendini oyle olmaliymis diye suclama. Suan eksik olan bi durum yok. Bebegin olagan hayat akisina uymayi ogrenmeli zaten surekli ilgi ve konusna durumu her zaman olmaz.

(100 puan) tarafından

Yanımızda başka bir aile var maşallah rabbim nazarlardan esirgesin o kadar çok ilgileniyorlar ki her dakika her saniye. Onlar konuşmayı çok severler ve çocukla çok fazla konuşurlar. Çocuk şuan 10 aylık ara ara ikili cümle bile kullanabiliyor. Onlara bakıyorum birde kendime. Çok eksiğim var. Eşim sürekli telefonla ilgileniyor bebeği emanet etsem bile gözü telefonda. Canı sıkıldı mı bebekle şakalaşır sonra tekrar bırakır. Bende hem anne ilgisi hemde babanın yerini doldurma kaygısından dolayı ilgilenmeye çalışıyorum ama kişisel huyumdan dolayı yine eksik gibi. Tek başıma iki kişilik oynuyorum öyle söyleyim Mesela yukarıda saydıklarım aklıma gelince yapıyorum her daim değil. 

(5,270 puan) tarafından

10 aylik bebek ikili cumle kuramaz :) sesi benzettikleri icin oyle geliyodur. Bende ilk oglumla her dakka ilgilendim. Ikimizdik. Hem esimin hem kendi ailem hep goruyodu. Evet erken konustu 2 yasinda baya şakıyordu ama bu demek degilki ben veya senin komsun muhtesem, sen degilsin. Yine kendimden ornek veriyim. Kucuk oglum suan 23 aylik ve abisiyle kiyaslamaya kalkarsam bende kotu anne olurum :) yani herkesin yasayisi baska, dusun ayni evin icinde bile gelisimleri veya yetisme donemi baska. O yuzden saga sola bakma. Sen ve bebegin biriciksiniz. Anin tadini cikar.

+1 oy
(4,688 puan) tarafından

Biraz bana benziyorsun. Benim kız şu an 4.5 yaşında tipi falan da aynı ben ama çok konuşuyor kime çekti bu diyorlar😁 Çok kitap okurduk. Bir de bişeyler öğreteyim havasındayım hep ondan da konuşurdum. Şarkı da çok açtım hep şarkı söylerdim. Ama çok kitabın etkisi oldu bence.

(100 puan) tarafından

Kitap başta okuyordum. Sonradan bıraktım. Burda türkçe kitaplar yok. O yüzden yabancı kitapları da önce çevir sonra oku yapınca cümleler biraz karışıyor güzel olmuyor. 4 tane var evde şuan hepsi kenarda.  Konuşuyorum ama fazla değil. Mesela aklıma geldikçe yapıyorum yukarıda saydıklarımı. Ama şarkı meselesini son günlerde özenle açıyorum. 

(4,688 puan) tarafından

Yeterli bence de yaptıkların canım. Bir de bebeği çocuğu muhabbetin içine katmak, başbaşa olsanız bile onunla muhabbet eder gibi tane tane konuşmak iyi diyorlar.

+1 oy
(21,506 puan) tarafından

Bende bir anne çocuğuyla nasıl hiç konuşmaz diyecektim. Daha ne konuşacaksın. Çocuk bazen anne susta uyuyayım az dinleneyim bile diyordur :) boşu boşuna kendini eksik hissetme gayet mantıklı ama tek önerim hiç bir şeyin adını çocuklaştırma banyo yapalım de  mesela bıcı bıcı deme mama yiyelim dedikten sonra her neyse onun adını söyle ama boşuna evham yapıyorsun şarkı açmanda bir sorun yok izletmediğin müddetçe 

(100 puan) tarafından

İnşallah yeterlidir canım. Tavsiyen için de teşekkür ederim dediğinize dikkat edeceğim. 

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 122 göst.
0 oy
18 cevap 598 göst.
19 Ekim 2023 Diğer kategorisinde tubas (142 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 498 göst.

Kategoriler

1,452,415 soru

23,844,287 cevap

319,505 kullanıcı