

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka
700 gram ıspanak
1 adet büyük boy kuru soğan
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Sosu İçin
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Üzerine
1 yumurta sarısı
Serpmek için haşhaş veya susam çörekotu
Her zaman bu tarifi yapıyorum gördüğün gibi çok da güzel oluyor ıspanağı da kesinlikle kavuruyorum çünkü kavurmayınca çok sulanıyor ve içini resmen hamur yapıyor benim hiç hoşuma gitmiyor içi hamur olunca altı da sulanıyor ve düzgün pişmiyor altı pişireyim derken üstü kuruyor