+3 oy
418 göst.
Diğer kategorisinde (1,669 puan) tarafından

Ispanağı pişirmeden börek yaptınız mı hiç? Kötü oluyor mu? Peynirli ıspanaklı börek yapcam peynirle ıspanağı karıştırdım ama pişirmeden koysam suyunu salıyor mu acı olur mu? Deneyenler acil yazabilir mi? Eşim gelcek birazdan ,😂😂

17 Cevaplar

+2 oy
(358 puan) tarafından

Hep öyle yaparım az suyunu salar ama rahatsiz etmez 

Elinle ovala ıspanakları çiğden yap 

(1,669 puan) tarafından

Ya peynirle karıştırmış bulundum ovabilir miyim ki yine 

(358 puan) tarafından

Olur bsy olmaz 

-Reklam-
+2 oy
(5,715 puan) tarafından

Hic biseycik olmaz yap gitsin sap kisimlarini biraz ince tut 

(1,669 puan) tarafından

Sap kısımları aldım hep. Peynir koydum pul biber tuz yağ karabiber yeter mi acaba? Bu şekilde ilk defa yapcam

(5,715 puan) tarafından

Yap yap bizey olmaz bizde hep cigden yapilir 

+2 oy
(17,393 puan) tarafından

Eğer ispanaklari doğrayip  tuzlayıp sonra elinle biraz ovalayıp suyunu sıkarsan gayet iyi olur. Direk doğrayip koyarsan çok su salar. 

(1,669 puan) tarafından

Peynirle karıştırmış bulundum ovabilir miyim ki yine de 

+1 oy
(3,301 puan) tarafından

Ben ispanagi tuzla ovup suyunu sıkıp çiğden koyuyorum. Hep oyle yaparim

(1,669 puan) tarafından

Peynirle karıştırmış bulundum ovabilir miyim ki yine 

(3,301 puan) tarafından

Ben olsam biraz elimde suyunu sıkardim. 

(1,669 puan) tarafından

Deneyim

+1 oy
(10,215 puan) tarafından

Hep çiğden yaparım

+1 oy
(2,239 puan) tarafından

Ayy bende yarın yapacağım ıspanaklı börek ne güzel bir post böyle 😂❤️

(2,239 puan) tarafından

Bana yazsana ona göre bende yapayım olur mu 😂

(1,669 puan) tarafından

Olur canım olur. Ne var ne yok karıştırıp yalandan sarıp attım fırına bakalım güzel olur inşallah 😂😂😂

(1,669 puan) tarafından

Denedim canım güzel oldu suyunu salıp cıvık da olmadı 😅

(2,239 puan) tarafından

Yaa tamam çok teşekkür ederim 

(1,669 puan) tarafından

Rica ederim 🥰 

+1 oy
(711 puan) tarafından

Benim annem böyle katmer yapar çok güzel olur ama böreği bilmiyorum 

+1 oy
(4,150 puan) tarafından

Zaten pişirmeye yapiliyor 

(4,150 puan) tarafından

Ben ispanagin içine birazda yoğurt atiyorum peynir tuz biraz ovuyorum oyle yerleştiriyor.um.

Üzerinde yumurta yoğurt biraz su tuz sos yapıp döküyorum f

(1,669 puan) tarafından

İçine yoğurt ilk defa duydum. Ben yumurta da kırarım arada güzel olur da yoğurt ili defa duydum 

(1,669 puan) tarafından

Sosuna atanlar var onu duydum da

(4,150 puan) tarafından

Annemden görmüştüm bende yapıyorum oyle 😀

(1,669 puan) tarafından

Ben de hayal meyal annemin börek yaparken yoğurt çöktüğünü hatırlıyorum ama nasıl yapıyordu bilmiyorum 😅

+1 oy
(1,655 puan) tarafından

Pişirmeden haşla canım önce sonra suyunu sık ben hep öyle yapıyorum sonra soğan kavurup üzerine ıspanak ekliyorum hiç suyu çıkmıyor 

(1,669 puan) tarafından

Çok geç canım pismek üzere 😂😂 ben de soğanla kavurup yapardım hep. Peynirbde koyayım dedim sonra peynirle kavrulmaz dedim derken ortaya karışık biseyler yapıp attım fırına bakalim😂😂

(1,655 puan) tarafından

Annemde hep böyle yaptığım gibi yapar canım bende geçen yaptım hatta hazır yufkayla ıspanaklı kol böreği yaptım önce haşladım sonra suyunu süzdüm elimle sıktım direk kavurmaya sokunca suyu çıkıyor bence ya böyle daha iyi oluyor aklında bulunsun:) 

(1,669 puan) tarafından

İyice ölmüyor mu öyle peki? Ben hiç haşlamak ıspanağı 

(1,655 puan) tarafından

Canım zaten saatlerce haşlama yapmayacaksın ki 5 dk yeterli oluyor sıcak su da eriyene kadar tutma tabi ki yoksa erir gider biraz yumuşayınca süzüp sıkıyorum ben inan hiç sulu kalmıyor tadı nefis olmuştu geçen yaptığımda ıspanak tadı gitmemişti yani 

(1,669 puan) tarafından

Tmm canım öyle de denerim 

+1 oy
(510 puan) tarafından

Ispanağı kavurunca daha lezzetli oluyor bence:)

(1,669 puan) tarafından

Bu sefer peynir de atayım dedim ya. Peynir de kavrulmaz ki. Oncekinde ıspanağı kavurup peyniri üstüne atmıştım da şimdi karıştırmış bulundum 

(510 puan) tarafından

Bişey olmaz o zaman canım ben bi kere kavurmadan yaptığımda suyunu salmış gibi olmuştu o yüzden pek hoşumuza gitmemişti ama yenmeyecek kadar değildi tabi belki seninki güzel olur🌸

(1,669 puan) tarafından

Çıkardım sulu görünmüyor ama daha yemedim. Yiyelim yorumu yapcam 😂😂

+1 oy
(4,657 puan) tarafından

Kendin mi hamurunu açacaksın? Ben fırında börek şeklinde yaptığım da çiğden koyuyorum . Hamurunu kendim yapıp gözleme tarzında yaptığımda da hep çiğden yapıyorum peynirde koyuyorum soğan da.

(1,669 puan) tarafından

Yok canım hazır yufkayla

0 oy
(7,291 puan) tarafından

Börek yapmak için ıspanağın pisirildigini ilk defa öğreniyorum 

(1,669 puan) tarafından

Önden soğanla kavururum normalde 

(7,291 puan) tarafından

Ben şeyi keşfettim. Ispanagi doğradım buzluğa koydum sonra başka gün çıkarıp börek yaptım öyle de Güzel oluyor iyice ölüyor ıspanak donup sonra çözülunce

(1,669 puan) tarafından

Kalan harcı buzluğa atayım madem

(7,291 puan) tarafından

At tabi ziyan olmasın başka zaman yaparsın 

0 oy
tarafından

Komşu teyzemiz çok güzel yapar el açmasi bide ıspanakları doğrar soğanı yagla pişirip içine yumurta kırar sonra karabiber tuz pulbiber ekler o yağıda ıspanağın üstüne döker karıştırır çok güzel oluyo deneyin derim.boregin içine koyarken çok yağ ve süt sürmez ki sulanmasin

(1,669 puan) tarafından

Evet ıspanağı pisirince içinde hamur gibi oluyor demek o teyze de pişirmeden yapıyor 

tarafından

Evet yıkayıp dogruyor bide yumurtayı pişirip koyduğu için yumusuyor zaten suyunuda saliyo çok güzel oluyo

0 oy
(1,220 puan) tarafından

image

image


Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yufka

700 gram ıspanak

1 adet büyük boy kuru soğan

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Yeteri kadar tuz

Sosu İçin


Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sirke

Üzerine


1 yumurta sarısı

Serpmek için haşhaş veya susam çörekotu


Her zaman bu tarifi yapıyorum gördüğün gibi çok da güzel oluyor ıspanağı da kesinlikle kavuruyorum çünkü kavurmayınca çok sulanıyor ve içini resmen hamur yapıyor benim hiç hoşuma gitmiyor içi hamur olunca altı da sulanıyor ve düzgün pişmiyor altı pişireyim derken üstü kuruyor

(1,669 puan) tarafından

Ben de böyle yapardım hep ama sulanmadi ıspanak içinde hamur olmadı 😅😅

(1,220 puan) tarafından

Ben yapınca sulaniyo virc virc içi hiç hoş olmuyo bana göre tercih meselesi tabiki eline sağlık seninde 

(1,669 puan) tarafından

Sağol canım hatta kuru bile olmuş ben de anlamadım 😂 lor peynir de vardı o çekti heralde yağını 

(1,220 puan) tarafından

Olabilir belkide canım bende int bakıp yapmıştım kendi yaptigim tarifi çok hoşuma gitmişti şimdi hep yapıyorum bide Ramazan ya iyi oluyo hamur işi 🥰

0 oy
(2,263 puan) tarafından

Önceden kavururdum ama son bir kaçtır çiğden yapıyorum böreği. Öyle daha lezzetli oluyor 

0 oy
(1,570 puan) tarafından

Ben soğanla kavurup suyunu süzerek yapıyorum suyunu salmiyor çok güzel oluyo 

0 oy
(4,460 puan) tarafından

Olur olur küçük kes ispanagi içine kaşar doğrarim miss

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 207 göst.
3 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde 3cocukannesi_123 (3,076 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 291 göst.
0 oy
3 cevap 183 göst.
19 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Vesile hakan (872 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 136 göst.
13 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,477,061 soru

24,177,860 cevap

336,209 kullanıcı

...