+2 oy
391 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3 puan) tarafından

20 yaşındayım ve 1 sene önce parsiyel mol gebelik geçirdim sizce çocuk düşünmeli miyim artık 

12 Cevaplar

+7 oy
(4,194 puan) tarafından

29 yaşımda anne oldum yaşımın risk sınırına girmesine🤏 su kadar kalmış olmasa biraz daha geç olmasını tercih ederdim. Kim ne derse desin anne olduktan sonra asla sen olamıyorsun artık 2 kişilik düşünmek zorundasın hatta bazen oluyor ki tek kişilik düşünüyorsun o da evladın.

Saglik açısından soruyorsan 1 sene geçmiş doktorunuz onayladiysa olabilir 

(12,039 puan) tarafından

O kadar haklı bir yorum ki. 23 ve 26 da iki kez anne oldum şuan 28 yaşındayım benliğimi kaybetmiş durumdayım. Ne kadar geç o kadar iyi bence

-Reklam-
+5 oy
(1,906 puan) tarafından

18imde evlendim 18in sonunda ilk bebeğimi kaybettim.1 sene sonra diğer bebeğimi kaybettim 20 de zorlu bi gebelik yaşadım 21 de anne oldum tam dinlenecem derken 23 de tekrar anne oldum sonuç 23 yaşında solgun bitkin bi anneye döndüm.eğer dinlersen biraz daha bekle derim hayat zor çocuk bakmak zor.

+4 oy
(7,576 puan) tarafından

Yaşın çok küçük ama bunun kararını verebilecek olan önce doktorun sonra karı koca sizsiniz. Sağlık açısından bir problem yoksa ve istiyorsan Allah gönlüne göre versin.

+4 oy
(13,437 puan) tarafından

Ne kadarlık evlisin yaşın çok küçük yerinde olsam biraz bekler evliliğin tadını çıkarır gezer tozardım 🤩

(3 puan) tarafından

2 yıl olacak

(13,437 puan) tarafından

Alla canım sen bilirsin aramızda 13 yaş var zorlasam senin kadar çocuğum olurdu 😄 tecrübe diyorum. Çocuk olunca hayat çok değişiyor ya. O meşgaleye girmeden biraz daha hayatını yaşa derim. Eşin gezmeyi falan seviyorsa senle ilgileniyorsa hele 

+3 oy
(257 puan) tarafından

16 yaşımda evlendim 17 de anne oldum şuan 22 yaşımdayım 9 aylık bir bebişim daha var üstelik ikiside oğlan ve eşim oğullarımdan daha çoçuk bu aklım olsaydı çoçuk için acele etmezdim ama yine de doktorun izin veriyosa neden olmasın Annelik mükemmel bir duygu Rabbim hakkında hayırlısını nasip eylesin inşallah canım

+3 oy
(26,011 puan) tarafından

19 yaşında bir anne olarak soyluyorum egər kendini olgun hissediyorsan esin bebek bakimina yardimci olcaksa, esinle evliliginizde hersey yolundaysa en onemlisi sen kendini hazir hissediyorsan neden olmasin ?

Ben evlenip kisa sure sonra oldu hamilelik. Korunuyorduk kendimi hazir hissetmiyordum esimi tanimak istiyordum. İnsanlar evlendikten sonra gercek yüzünü gosteriyor sevgililik donemindeki gibi olmuyor çünkü. 

Hamile oldugumu ogrendim aslinda korunma dedigim sadece geri cekilmeydi . Bir yandan uzuldum bir yandan sevindim garip duygulardi. 

Hamile olduğum muddet esimi iyitanidim anladim evet bu adamdan iyi baba olur diye.

Peki benden iyi anne olucakmi diye dusundum . Tam bebegimi kucagima alincaya kadar hep olumsuz dusunceler ben bakamiycam dedim.

Velhasıl bebegim dogdu. Gurbet ulke sadece esim ve ben buyuttuk 7 aylik olcak yarın. Bebekten once yalnizdim simdi disari cikiyoz birlikte zaman geciriyoz . Evde cocuk gibi onla oynuyorum. .

Hayatimin iyikisi oldu kızım. Asla pisman degilim. 

+3 oy
(1,478 puan) tarafından

Bizim medreselerde 5 sene talebe ömür boyu hoca olacaksınız talebeliğinizin tadını çıkarın derler. 

Annelik de bu hesap. Gebe kalana kadar evli, ömür boyu anne olacaksınız. Tadını çıkarın. 

+2 oy
(1,280 puan) tarafından

Sağlık açısından bir şey diyemem doktoruna danış. Ama bu kadar erken yaşta anne olmak gerçekten sıkıntı bence. Çocuktan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmuyor. Gez dolaş biraz hayatın tadını çıkar. Zaten çocuk olunca ömür boyu annelik görevin devam edecek. 25 yaşında evlendim. 27 de anne oldum. Keşke biraz daha bekleseydim diyorum düşün yani:) 

+1 oy
(7,219 puan) tarafından

21 yaşında 2020 yılında evlendim aklım olsa daha geç evlenirdim neyse evlendim iki ay sonra hamile olduğumu öğrendim istemiyordum aslında ama olan olmuştu.Sonra 2021 de bebeğimi kaybettim en büyük travmam oldu.2021 in sonlarında tekrar hamile olduğumu öğrendim.2022 de oğlumu kucağıma aldım yani 23 yaşında anne oldum . oğlumu çok seviyorum iyi ki var ama sorduğun için söylüyorum annelik hem çok güzel hem çok zor . yaşın da henüz küçük bence birkaç yıl bekle evliliğinin tadını çıkar çünkü kim ne derse desin asla eskisi gibi olmuyor artık hayatın anne olduktan sonra.

0 oy
(352 puan) tarafından

ben 18 yaşıma yeni girdim 2 ay sonra oğlumu kucağıma alicam İnanki dünyadaki en güzel şeyi annelik duygusu 

0 oy
(4,764 puan) tarafından

NNeden cocuk evliliginin tadini cikardin mi esinle doya doya vakit gecirdin mi gezip tozdunuz mu ben 25te dogurdum o gunden beri bambaskayim hayatim hic bi zaman eskisi gibi olmayacak oglene kadar yatamicam mesela ac mi susuzmubi der mi var hasta mi iyi mi diye surekli dusunmen gereken biri olacak hayatinda sen kendi hayatini bi yasasan once dahs iyi degil mi cocukla hersey kisitlanacak ha dersin ki imkanlarim yok bu saydiklarin ck da bana gore degil sorumluluk almaktan da cekinmiyorum benim icin sorun degil diyosan o zaman yap 

(713 puan) tarafından

Ben de 27 de doğurdum sanki hayatım hep böyle zormuş gibi geliyor, rahat geçen zamanımı unutmuşum 

(4,764 puan) tarafından

Yani soyle ben cocugum icin pisman degilim iyiki de dogurmusun ama oglene kadar uyumayi kimse ac mi terlimi hasta mi olur keyfi yerinde mi cani sikildi mi diye dusunmeden yasamayi cocuk sorumlulugu cok zor har anini hesaplaman lazim bu kadar buyuk bi sorumluluk almadan rahat hareket edebilmeyi cok ozledim gece gec saatlere kadar oturmayi nereye gidersek gidelim aksam 8 oldumj eve donmek zodundayiz cunku 9da uyku saati var hergun cesit cesit yemek yapmak zorundasin 2 gun ust uste ayni kahvaltiyi hazirlayamazsin sikilir sabah patates kizartmasi yediyse oglen sulu bi yemek yemesi lazim cunku kabiz olur o gun kayisi yediyse aksam pilav makarna yemesi lazim ki ishal olmasin mesela dun camlari silcem cocuktan once butin camlari acardim silerdim aman ceryanda kalmasin kapilari kapatiyim hadi kapattim acaba camdan gelen hava hasta eder mi bi is yapiyosun 5 dkda bi kontrol etmem lazim ki prizi yerinden sokmesin agzina burnuna bisey kacirmasin kendine zarar verecek bisey yapmasin 5 dk bi kahveyi al otur cocuk kend8 kendine oynasa bile diyosun ki cocukla ilgilenmiyosun keyif yapiyosun vicdan azabi cok fazla suan 28 yasindayim ki her zaman sorumluluk seven biriydim her isi durt dortluk yapmak icin cabalardim ama bu cocuk isinde insan hep yetersiz hissediyo 20 yas gencecik bi kiz hatta cocuk sayilir kiyamadim ne bileyim 

(713 puan) tarafından

Ben post sahibi için söylemedim, 20 yaş insanın kendine yatırım yapacağı bir yaş bence de ama çocuktan sonra kronik bir yorgunluk var bende ve sanki kendimi bildim bileli böyle zormuş gibi geliyor. Başkalarında da öyle mi diye merak ettiğim için sordum

(4,764 puan) tarafından

Valla bende de var baskalarini bilmiyorum cok zor bisey cocuk buyutmek gercekten 2inci 3uncuyu tapanlari tevrik ediyorum ben ilkte elendim 

0 oy
(713 puan) tarafından

Eğer okumak veya çalışmak veya kendini geliştirmek gibi bir düşüncen yoksa olabilir neden olmasın ama bu yaşlar insanın kendine yatırım yapacağı yaşlar bence 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 144 göst.
15 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Bosver (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 140 göst.
0 oy
2 cevap 103 göst.
15 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Mucizelerim (99 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 268 göst.

Kategoriler

1,466,824 soru

24,035,774 cevap

328,919 kullanıcı

...