+3 oy
558 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (145 puan) tarafından

Merhaba kızlar Şimdi şöyle Kısaca anlatayım Ramazan iftarı için eşimin ailesine eltilerin kaynanamgil bizi davet ettiler ama benim biraz nedenlerim olduğu için onları çağıramadım Normalde bugün çağırmayı düşünüyordum ama benim Görümcem Ben çağıracağım dediği için kaldı Ben de hafta içi düşünüyorum her neyse işte hani insan ara hani yenge akşam yemek yapma Abimle beraber Sen misafirsiniz demesi lazım Sonuçta o gün o yemeği o iftara hazırlık yapacak olan benim yemeği de sofraya koyacak olan benim sabahtan beri telefon bekliyorum Hiçbir şekilde görümcem aramadı  beni aramıyor yani iftara davetlisiz diye Bize demedi Ben de büyük görümceme söyledim ya dedim Hani bugün dedim hani kardeşin iftar verecek mi Evet dedi Ben de dedim ki Neden arayıp söylemedi yani Sonuçta ben de çocuklar benden nohut istiyor ben nohut ıslatırken aklıma geldi Hani niye aramadı ki abimi aramış dedi bana Tamam o zaman dedim abin gelir dedim hani sonuçta biz kadınları arayıp söylüyorduk ya hani şu şekilde Ayriyeten benim bu görümcem Öbür iki eltimle konuşmuyor küs Öbür iki elimi arayıp da siz bugün Sen iftara davetlisiniz dememek için beni de aramamazlık ettiler ve arama onlarla Gayet iyi yani niye başkalarının egosunu tatmin etmek için bu şekilde bana davranıyor ki çok saçma değil mi yani şu an bilmiyorum Çok gitmek istemiyorum büyük görünümü söyledikten sonra hemen galiba demiş Hani yenge Gönül koymuş beni niye aramış diye Baktım hemen ağrıyor Ben de cevap vermedim gidince eşim varmış da bizi yengeyi arıyorsa yengemize cevap vermiyor falan filan diye boktan şeyler ya bilmiyorum Çok şu an çok sinirlendim ve çok da canım sıkıldı yani napim

19 Cevaplar

+13 oy
(9,636 puan) tarafından

Bana bu olay saçma geliyor takılacak yer aramışsın bence abisini aramış kocan seni arayıp söylemeliydi iftara davet ediyor diye kardeşim beni arar kardeşi kocamı arar düz mantık 

(6,768 puan) tarafından

++++++++++++++++++++++++++++++ sonsuz+ 

-Reklam-
+8 oy
(6,768 puan) tarafından

Ne kadar saçma bir durum he seni aramış he eşini ne fark ediyor isterseniz size özel davetiye bastirsin 

RAMAZANI DA İFTARIDA REZİL ETTİNİZ YEMİN EDERİM YA 

YOK ÇAĞIRMADİ YOK ŞUNU YAPMADI YOK SİPARİŞ VERDİ Bİ SİLKELENİN VE KENDİNİZE GELİN ALLAH AŞKINA YA 

İNSANI KOMŞULUK TAN AKRABALİKTAN DAVETTEN SOĞUTUYOR SUNUZ 

BİRDE HABER YOLLAMAN NE KADAR SAÇMA ACİZ KONUMA DÜŞÜRMÜŞSÜN KENDİNİ 

(145 puan) tarafından

Acizlikle alakası yok Bak mesela sana şöyle söyleyeyim Benim Kayınvalidem dahi beni arıyor diyor ki kızım diyor Akşam yemek yapma diyor bize iftara davetlisiniz Öbür  de iki eltim aynı şekilde Yenge yemek yapma akşama bizdesiniz ama benim görümcemle aram çok güzelse ve ben onu davet vereceğini bildiğim halde kalkıp da yenge akşam bize geliyorsunuz haberin olsun demesi gerekirken Tabii öbür 2byengesiyle konuşmuyor diye yarın öbür türlü laf Lafa gelirse Bak Sen yengeyi aradın bize dememişsin  Bizi aramışsın lafı olmasın diye bana söyleme gereği duymadılar Bak gerçekten

(23,589 puan) tarafından
+2

Misafir çağırmaya zaten çok evham yaparım bu platformdan sonra daha çok yapacağım herkes her durumda eleştirecek bir şey buluyor en iyisi kapını kapatıp evinde iftarını ibadetini yapıp Ramazanı tek başına geçirmek 

+7 oy
(1,867 puan) tarafından

La havle. Bacım iyi misiniz? Zaten iftara daverliymişsiniz. Kız sana söylemiş laf arasında. E kocanı da aramış. Daha ne daveti bekliyorsun anlamadım ki dünya sizin etrafınızda mı dönüyor? Bence sen egonu tatmin edemediğin için bu hırsın. Diğer eltilerine karşı egonu okşamamış arayarak. Ayrıca görümcenız dediğiniz sebeple aramadıysa iyi etmiş. Belki diğer yengelerine malzeme vermek istemedi trıplrrıyle ugraşmamak için belki de hassas davrandı incitmemek için

Değişiksiniz ya

+5 oy
tarafından

Çok abartılı ve takintilsiniz yaaa senin kız kardeşin arasa seni mi arar eniştesini mi tabiki seni onunda kız kardeşi olduğu için abisini aramış misal vereyim ben oğlumu ararım planınız yoksa yemeğe gelin diye oda eşini arar musaitseler gelirler yoksa uygun bir dille söylerler biz gelemiyecgiz diye bnim gorumcelerim kardeşini arar mesela 25 yıldır da hiç takilmadim inanki sen arandin ben aranmadim diye

(145 puan) tarafından

Bende ararım eşim de eşini arar yıllardır bu böyleydi 

+5 oy
(438 puan) tarafından

Kız baya fitne fücursun hee

(1,567 puan) tarafından

Evlerden ırak 😄

(145 puan) tarafından

Ben mi

+4 oy
tarafından

Ramaz ayı ben onu çağırdım beni çağırmadı konuma düştü.

+4 oy
tarafından

Siz herkesi tek tek arıyor olabilirsiniz ama herkesin alışkanlığı farklı. Biri bana böyle alınsa mecburiyet gibi hissettirdiği için hiç içimden gelmez aramak. Önemli olan eşinin sana dönüp gidelim mi diye sorması. Asıl aile olan sizsiniz sizin her şeyiniz bir olmalı ama onun ailesiyle olmak zorunda değil. Herkesin yaşam tarzı alışkanlıkları farklı bunu kabullenmek lazım. Böyle ufak şeyleri büyütmek ilişkileri yoruyor soğutuyor. 

+4 oy
(15,099 puan) tarafından

Ay çok saçma. Eşin sana desin davetliyiz diye tek tek aramak ne mana

+4 oy
(583 puan) tarafından

Öncelikle çok karmaşık ve gereksiz ayrintilar vererek anlatmışsın ama yine de anladım konuyu. Eşini arayıp söylemiş bir de seni aramasına ne gerek var? Beni ya da eşimi aramalari hatta bazen annemle haber yollayıp buyursunlar gelsinler demeleri dahi yetiyor bize. Bu kadar sinirlenecek alınacak bir şey yok bence

+3 oy
(4,326 puan) tarafından

Aman ne fark eder ha kocamı aramışlar ha beni. Ama eşin sana haber vermediyse suç onda.

+3 oy
(157 puan) tarafından

Eşini arayıp söylemiş canm bnce tekrar bide seni arayıp davet etmesi saçma hani evinden kimseyi aramaz o zaman anlarım kırılırsın ama senin eşini aradiysa o iş orda kapanır müsaitseniz gidersiniz tekrar tekrar aramaya gerek yokki 

(145 puan) tarafından

Esimi aramışlar ama eşim bana demedığı için haberim yokmuş işte

+3 oy
(23,589 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kocanla senin aranda iletişimsizlik var diye yorumladım çünkü insanlar plan yapmasın diye önceden davet edilir hatun bugün veya yarın kardeşimgile davetliyiz demesi gerekiyordu ha eşin demesine rağmen beni ayriyeten arasın diyorsan sen kendini eşinle bir saymıyor musun diye sorgularım. 

(145 puan) tarafından

Aynen bende bunun derdindeyim ztn mesela eşim dün bi yere iftara davrtliydiler erkekler arasında olan bi iftira yemeği neyse 2 oglum Kayın peder kayınlarım ile gittiler yemek yiyip Kayın pederimi teravihe bırakmıs meğerse bende hala davette sanıyorum neyse işte oglum geldi anne babam nerde dedi oglum babanla iftara gittiniz ya dedim evt anne iftara gittik ama yemek yedikten sonra babam dedemle bizi camiye bırakıp eve geldi dedi şok oldum neyse eve geldi nerdesin dedim vs dedi ölçü almaya gittim mahvoldum dedi vs ama bugün görümcem bana abim dün akşam bize geldi dedi şok oldum bana dese bacıma gittim neden gittin mi diyecem sanki çok zoruma gitti 

(23,589 puan) tarafından

İşte doğru kişiye sinirlenip trip atmalısın görümcene haber göndermen saçma. Burda sinirleneceksen eşine sinirleneceksin görümce ne alaka 

+3 oy
(5,006 puan) tarafından

Esimi arayip biri iftara davetlisiniz dediyse duser pesine giderim bu kadar herseye takilmam 

+3 oy
(11,971 puan) tarafından

Sanki hiç davetli olduğunuzdan haberin yokmuş gibi davranmıssın yok nohut ıslattım yok beni aramadılar fln. E bu davete gideceğinden haberin varsa davetlisindir demek ki. 

Bizde de bazen kaynanam beni arar akşam gelin kızım diye bazen de babası eşimi arayıp çağırır, eşim akşam annemlerdeyiz haberin olsun der tamam derim gideriz yani. Niye beni arayıp çağırmadı diye trip mi atayım. Muhtemelen 25 yaş altındasın diye düşünuyorum tamamen çocukluk çünku.

+2 oy
(1,437 puan) tarafından

Kimi insan kadınları arar evde yemek yalan eden o diye düşünür. Ama benim görümcemde eşimi arar ama benimde bilgim olur bazen kaynanam oğlunu arar hatta çoğu zaman onu arar ama önemli değil eşim bana söylesin yeter eşim söylemezse bozuşuruz çok takma derim ben 

Abimde beni arıyor sonuçta bende kendi abimi ararım

(145 puan) tarafından

Eşim bana dememiş sıkıntı bu 

(1,437 puan) tarafından

O zaman eşime diyceksin uyaraksın ama senin kızdığın eşin değil ki

+2 oy
tarafından

Haklısın gitme tabiki çağrıldığın yere erinme çagrılmadigin yerde görünme derler...

+2 oy
(22,984 puan) tarafından

Bu aranma olayı bana hep saçma gelmiştir saten. Burda bunu çok kafaya takan var. Eşimin akrabaları beni arar. Benim akrabalarım beni. Bu kadar basit. Eşim de biri davet edince akşam şuraya davetliyiz diye. Ben de tsmsm der hiç ikiletmem hemen koşar giderim. Sevilip sayildigim yerde hazır yemek bulmuşum. Akşam yemegimi yapmış insanlar bı de eşimden ayrı beni mi arasın. 

+2 oy
(572 puan) tarafından

Bir yerlere çatmak için bahane arıyor gibisin . Bugün kayınvalidemleri iftara çağırdım kaynanamı arayıp gelin dedim kayınbabami aramadım senin gibi yaparlarsa kayınbabam beni aramadı ben gitmem der. Yani bazen bakıyorum da saçma sapan şeyleri dert ediniyorsubuz.

+1 oy
(13,675 puan) tarafından

Zaten demişki sana bugün ben alıcam diye bildiğiniz halde davet beklemek çok saçma 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 160 göst.
16 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Panikmommy (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 189 göst.
+1 oy
13 cevap 749 göst.
11 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde Tugce1100 (187 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 401 göst.
4 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Cicek19 (19 puan) tarafından soruldu