+4 oy
348 göst.
Diğer kategorisinde (6 puan) tarafından

Yeni taşındığınız binada  komşularla nasıl tanışırsınız ,ve ya nasıl tanıştınız?

İlk adımı siz mi atarsınız 

17 Cevaplar

+5 oy
(6,626 puan) tarafından

İki ev değiştirdim kimse selam dahi vermedi bende kimseyle tanismadim

(6 puan) tarafından

Bende aynı durumdayım önceki evim aile binasıydı bir de girişte oturuyordum  kimse kapımı çalıp bir hoşgeldiniz bile demedi

(6,626 puan) tarafından

Aman demezsinler kafam böyle daha rahat 

-Reklam-
+3 oy
(8,665 puan) tarafından

Ben tasindiysam onların benle tanışması lazim jsjsjsj

(6 puan) tarafından

Ben bu  konuda  şanşsızım biraz atım atmayınca adım atılmıyor gibi hissediyorum:)

(8,665 puan) tarafından

Ben pek atamıyorum adım ya. Onlar atmazsa bende atmam komşuluk yapmayız o derece jsjsjs

+3 oy
(1,208 puan) tarafından

Valla ben öyle hani bana gelsinler ben gidemem mantığında değilim bizim buradakiler mesela çok soğuklar eee Karadeniz insanı 😂. Ben geçen ıslak kek yaptım komşularıma verdim iftardan sonra sonra dediler sende çaya gel her zaman bekleriz gel içeriye istersen falan dediler  soğukluk eridi bir an da ki kimseyle görüşmüşlüğüm yoktur daha önce önemli olan adım atanın kim olması değil diye düşünüyorum 

(13,441 puan) tarafından

Kız Karadeniz insanı sıcaktır neden soğuk olsun. Düşün biz Rize’ye gittik ilk evlendiğimizde teyze bizi hiç tanımıyor bile 5 dakka konuştuk diye bahçeden koca bi poşet mandalina topladı verdi bize yolda yiyin diye

(1,208 puan) tarafından

Onu demek istemedim aslında yanlış aktarmış olabilirim  dıştan soğuk duruyorlar yapı olarak  ama öyle değiller içleri dışları bir insanlar 

(13,441 puan) tarafından

Valla bir trabzonlu olarak kötü insana denk gelmedim çevrem hep sıcakkanlıdır 🤓

(1,208 puan) tarafından

Valla dıştan biraz soğuksunuz ama samimi insanlarsınız 

(114 puan) tarafından

Kız idil Bayburt'tu iyice kotuledin bacım sen öyle soğuk insanlar değiliz memur diyorsun bak belli ki oralı değiller farklı ilden olabilirler 

Ama cidden öyle soğuk bir yapımız yok 🤗

+3 oy
(3,898 puan) tarafından

Kapida merhaba merhaba, asansorde denk geldikce bi isim sorma. Calistigim icin kimse gidip gelemedi, ama karsi komsuma ben tabak goturdum, oyle öyle devame diyor,  tabak alisverisi yapiyoruz :D

(173 puan) tarafından

Acaba siz benim karşı komsum olabilirmisiniz 🤣🤣biz de de sadece kapıdan sohbet ve tabaklasma 

(3,898 puan) tarafından

Sanmam canim o bebek beklemiyor :))))

(173 puan) tarafından

Hahahha 🤣🤣hayırlisi o zamn ne diyelim 

+3 oy
(2,474 puan) tarafından

Genelde köyümüze hoşgeldiniz adlı şiiri okuduktan sonra iyi niyetliler çay birşeyler yapar getirirevi yerleştirmeye çalışırken .. böyle gözlemci olanlarda...ayakda sağı solu keserler....Zamana bırakırım kimseyle hemen samimi olmam sonra çok küstahça üsluba sahip olup benle aşık atmaya çalışanlar oluyo..mesafeli yerine göre babacan...

+3 oy
(9,873 puan) tarafından

Ben ilk taşındığımda kimse gelmedi kapıma ne bileyim beklerdim bir hoşgeldin demelerini ama kimse gelmedi 3 yılı geçti şuan hala kimse kimseye selam vermiyor kapı tutarsın teşekkür etmez karşılaşırsın selam vermez hep bi suratsızlık bende yanaşmıyorum onlar böyle yaptığı için 

+2 oy
(8,763 puan) tarafından

2 yerdede hoşgeldine gelmişlerdi sevdklerimle kafamız uyanlarla devam ettik görüşmeye 

+2 oy
(13,441 puan) tarafından

Bende yeni taşındım sayılır yani şöyle geçen sene mayısta taşındım ama bina kentsele gitti biz giderken aldık daha önce burda değildim kiradaydım. 24 daire var ve herkes birbirini tanıyor ben kimseyi tanımıyorum tabi. Sonra merdivende falan karşılaştıkça hep konuştuk 2 küçük bıdığım var ve binadakilerin çoğu yaşlı hep sevdiler falan. Sonra bizede gelin falan demeye başladılar. Ama öyle çok samimi olmamaya çalışıyorum ya herkesle bende 2 bebe var çok müsait olmuyorum çokda evde durmuyorum zaten. Karşımdaki abla bile sürekli söylüyordu 1 senede ilk defa geçen hafta iftardan sonra kahveye çağırdı gittim üstümdeki ve altımdakide vardı. Alt katımda bi abla var oda sonradan taşındı bana geldi tanıştık onunla biraz daha samimi olduk işte gelip gidiyoruz. Bide bi teyze var evden çok çıkamıyo hasta eşi ne zaman görse gelsenize yengenin yanına neden gelmiyorsunuz diyordu ona gittik çocuklarla 1 kere :) ama annemin binasında mesela herkes samimi yeni biri gelince hepsi toplanıp hoşgeldine giderler  

+2 oy
(1,111 puan) tarafından

Kapıda gördüm biriyle merhaba nasılsnz ben şu daireye tasındım dedim evet gördüm vs dıyerek konusmaya basladılar zaten samımı bir bina hiç yabancılık çekmedim 6 ay oldu taşınalı ama diğer geldiğim yerde 5 yıl oturdum yan komşumu bıle tanımazdım  kuralcı havadan nem kapan kişilerdi

+2 oy
(5,182 puan) tarafından

Sağ olsunlar hoş geldine gelmişlerdi ama eltimin mahallesine geldim onun etkisi var çoğuyla merhabalaşma ve arada yemek göndermenin ilerisine gitmedik. Beğendiğim bir kaç kişi vardı onlara da ben adım attım kapısına gidip kahveye çağırdım görünce ben selam verdim falan öyle görüştük. 

+2 oy
(2,802 puan) tarafından

Merhaba merhaba o kadar bazen hal hatır sorarlar ben konuşmayı baslatamiyorum çekiniyorum bi komşu vardı onla tanıştım pişman ettirdi o günden sonra tövbe ettim 

(2,802 puan) tarafından

Daim olsun çiçeğim ben misafir davetini ilk günler bitirdim yuppiiiii ama bi koşuşturma içindeyim ne alakaysa sjsjjss ❤️yorgunum canım sıkılıyoooo

(8,267 puan) tarafından

Oooo sen iyisin o zaman ben sona sıkıştım neyse ki hasta oldum.En azından tok karna çalışırım  :D

(2,802 puan) tarafından

Sjsjsjs Allah iyiliğini versin hemi :D

(8,267 puan) tarafından

:))))))))))    

(2,802 puan) tarafından

❤️❤️❤️

+2 oy
(2,470 puan) tarafından

Ben çok zor arkadaşlık kuran biriyim. Ben taşındığımda bizim katta kimse yoktu. Aynı katta 4 daire var. Sonradan taşınan birini hiç sevemedim. Sürekli evinden bişeyler isteyen geleni gideni gözetleyen biri. Yan daireme şimdiye kadar 3 kişi taşındı gitti. Hepsiyle de sıkı fıkı oldu o yüzden hepsinden uzak durdum. Kapıda rastlarsam merhaba merhaba o kadar. Kafamın uyuştuğu biri olsa taşınana tabak götürürdüm

+2 oy
(3,112 puan) tarafından

Ben ilk sene yeni evliydim hemende hamile kaldim birazda agir geciyodu esim vardiyali falan genelde kaynanamda kaldim derken konu komsu pek tanismadik bi altimdakini taniyodu kaynanamlar onlarda yaslilar yan dairemde yonetici var o samimi davrandi aidati verirken falan konusurduk gebeligimi sorardi ihtiyacin varsa cekinme hastanese kalirim istersen falan da derdi Allah bin kez razi olsun sonra cocuk 1 yasini gecti disari cikarmaya basladim kapinin onunde bi tur dolanir eve cikardim komuslar bir iki laf attilar e salamun aleykum aleyküm selam diyoruz zaten derken tanistim gecen sene de arkada garaj var cok musait cocuhu parka cikarmaya usenirdim oraya indirirdim beni gorunce onlarda indiler derken biz baya sofra mofra kurmaya basladim samimi olduk evlere gidip gelme yok ama yazin herkes destek sarmami falan yalniz sardim diye kizdilar hatta bana biz sarardik surda getirseydin diye 

+2 oy
(21,244 puan) tarafından

Hoş geldin bile demeyen insanlarla komşuluk etmeye çalışmam:) geçen aylarda yaşlı bir teyze senin gelinin de kimseye selam vermiyor diye laf etmiş kayınvalideme  o da gelmiş bana laf dokundurarak diyor bunu. Dedim kucağımda küçücük bebe ile taşındım bir hoşgeldin kimsin nesin bir şeye ihtiyacın var mı demiş mı de selam sohbet bekliyor deseydin ya :) 

+2 oy
(3,872 puan) tarafından

Bana ilk komşular gelmişti 

Hoşgeldin diye

Sonra ben gittim derken şimdi her akşam istisnasız her akşam ya onlar bizde yada biz onlarda 

Yada hepimiz kapıda semaver yakar otururuz 

Ha onlar gelmezse ben giderim bir tatlı yapar merhaba derim

😂🤫🎀❤️🫶💐🦋🪻

+1 oy
(1,292 puan) tarafından

Bizde yeni evliyken apartmanda oturuyorduk karşımda bi daire tek vardı neyse bende ne götürdüm hatırlamıyorum şuan konuşma amaçlı gittim neyse kadın tabağı aldı teşekkür etti kapı kapandı.

Başka günde yöneticinin eşi geldi ona da börek ikram etmiştim korona var diye eve girmemişti o da korona bitsin tanışırız dedi sonuç 2 yıl kaldım orda korona bitene kadar biz taşındık apartmandada kimsenin adını bile öğrenemedim😂

0 oy
(3,061 puan) tarafından

Ben biraz yabani ve güvensiz biriyim😼 8 yıllık komşularımla doğru düzgün muhabbetimiz yok😼

İlgili sorular

+1 oy
24 cevap 342 göst.
21 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 385 göst.
10 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Tugce12. (648 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 1,105 göst.
19 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,450,326 soru