+2 oy
1,038 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (5,797 puan) tarafından

Dünyada adaletin olmadığı bir gerçek. Adalet vaadi yok Allah'ın, peki neden? 

Zulmün karanlık elleri, masumların hayatlarını çalarken, zalimler sanki hiçbir bedel ödemeyecekmiş gibi dimdik ayakta duruyor. Daha örülecek kadar saçı bile olmayan bebekler, annelerinin kucağında canice katlediliyor. Gözleri ışıldayan çocukların, bombaların, silahların gölgesinde sönüyor feri... 

Ama diğer tarafta zulmü boğazına kadar dayanmış bir zalim var gücüyle hayatta ve kötülüğün hep kazandığını her gün bağırıyor yüzümüze yüzümüze.

O sırada benim gibi aciz bir kul da ellerini açıp soruyor “Allahım, neden zalimin güçlü olmasına müsaade ediyorsun?

Bu soru belki asırlardır yankılanıyor. Kalpler acıyla dolarken, adaletin terazisi neden bu kadar eğri duruyor? Anlamak zor. Bana çok zor. Bir yanda şatafat içinde yaşayanlar, diğer yanda bir lokma ekmek için yalvaranlar… Zalim, elindeki güçle masumun kanını döküp, ekmeğini, hakını yerken, sanki ilahi bir sessizlik hüküm sürüyor...

Peki neden? Neden bunca şeye müsaade ediyor Allah?

Onun gücü olmadan nasıl düzelsin ki adalet terazisi? 

NOT: Sitem değildir. Beynim zihnimin dişlilerini devreye aldı sadece. Güçlü felsefeleri dinlemek isterim. 

16 Cevaplar

+12 oy
(2,385 puan) tarafından

Bakara 214 ayet.
Ey mü'minler! Yoksa siz, sizden önce gelip geçen mü'minler gibi sıkıntı çekmeden cennete girebileceğinizi mi sandınız? Onların başına öyle ezici sıkıntılar ve kımıldatmaz darlıklar geldi ki ve öylesine sarsıldılar ki, sonunda peygamber ve onunla birlikte inananlar: “Allah ne zaman yardım edecek?” diye feryad etmişlerdi."

Allah bence gayette adaletli. Peygamberler bile ölümle zulumle imtihan edilmiş hz. Meryem'e bile hz isa için kimden peydahladın denilmiş. İki peygamber katledilmiş. Allahın adaleti çok ayarlı merak etme canım. 

(3,882 puan) tarafından

Çünkü Müslümanlar el birliği ile yardım etmiyor kardeşlerine, az bir müslüman ayaklansa İsrail'e karşı inan ki korkak israil geri adım atar ama müslümanın diyenler onca vahşete göz yumuyor sözde İslam liderleri oturduğu yerden kınıyoruz diyorlar el atıpta yardım etmiyorlar nedenmi ekonomik krize girmemek için yani kendi menfaatleri için bunu yapmıyorlar aman aç kalmayalım paramız mülkümüz elimizden gitmesin diye üç maymunu oynuyorlar, işte Allah en çokta onlardan hesap soracak, senin kardeşin orada acı çekerek yardım istiyor ama sen müdahale etmek yerine tahtında sıcak evinde oturup ah vah diyorsun ey sözde İslam liderleri Allah bunun hesabını çok ağır soracak haberin olsun... Birlikten kuvvet doğar Allah cc Filistin'de ki ve dünyanın dört bir yanında sırf müslüman olduğu için eziyete sıkıntıya maruz kalan kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah 

(2,385 puan) tarafından

Şimdi şöyle anlatayım israiloğulları yani siyonist yahudiler. Kısaca firavun soyu. Bunu 1 doları çevirip arkasına bakıncada anlayabilirsin. Bir mühür var. Dolar abd parası değil abd doları o siyonistlerden kiralar. Arkada tek gözlü piramit mührü var. Piramitle abd ne alaka mesela? İsrailoğulları hep kazanmadı. Onların kendi kitaplarında seçilmiş ırk oldukları ve onlara vadedilmiş topraklar olduğuna inanıyorlar geriye kalan tüm insanlar ise köledir bu şekilde inançları vardır. Filistini tamamen yok etmeye çalışmalarından birtanesi mescidi aksa bizim için olduğu kadar onlar içinde önemli ordaki muallak kayasından mesih geleceği inançları vardır. Güzel bir dünyaya mesih gelmeyeceği için sürekli kan döküyor zulum ediyorlar. Ve bütün dünyada müdahale edip bu şeytani sisteme dur denilmediği için şeytan şeytanlığını deccal deccalığını çok kolay yapabiliyor. Şeytan ve deccal işini yapıyor ama kul hiçbirşey yapmıyor. Duâ çözüm değil, Allah topu sana atıyor sen ona atıyorsun. Dolayısı ile kısır döngü devam ediyor. Hepimizin herzaman o putu yıkan peygamberimiz  gibi olması lazım... Bunuda nerden anlıyoruz hiçbir peygamber El açıp Allahım sen çok büyüksün bütün dünyaya islamiyeti yayarsın beni karıştırma dememiş. Mucadele etmiş. Deli denilmiş yakılmak istenilmiş.. vs.. vs.. Peygamberlerin hayatları.

tarafından

İsrail'in helak olmamasının sebebi öteki dünyada Allah'tan hiç bir talep etmemelerinden dolayı helak olmuyor. Sınav dünyasındayız canım gardini indirdirme 

(5,797 puan) tarafından

Konu sadece İsrail değil. Bir insan zulme uğruyor, bir kadın eziliyor, bir çocuğun canı yanıyor ama onu koruyacak hiçbir şey yok dünya düzeninde. Türkiye sınırları içinde de böyle. Burada kaç tane post görüyoruz eşinin zulmüne maruz kalmış kadın postu. Hiçbiri için korkmayın diyemiyorum çünkü onların canını yakanların yanına kalıyor her şey. 

tarafından

Allah erteler fakat ihmal etmez. Abdulhakim efendinin mektubu var saadeti ebediyye içinde Adalet ile alakalı onu okuyabilirsiniz. 

-Reklam-
+7 oy
(7,594 puan) tarafından

Hz. Musa dua etti Allah'ım bizi Firavun'un zulmünden kurtar diye tam 40 yıl sonra tecelli etti duası. O kadar merhametli ki Firavun'un iman etmesini bile bekledi Musa aleyhisselam Firavun'un kapısına vardığında yumuşak dille konuşun diye vahyetti. Senelerce yaşadı insanlara zulmetti ne gözü çapaklandı ne başı ağırdı çünkü Allah onun tarafından hatırlanmak istenmedi sonu ise ibretliktir zaten. Allah'ın da hesabı bir planı var vadettiğini illa ki gerleşlestirip nurunu tamamlayacaktır. Musa Aleyhisselam'ın dönemiyle bu dönemi birbirine çok benzetirim ben. Bu hepimizin imtihanı yerin dibine batmiyorsak helak olmuyorsak diğer ümmetler gibi vadettiğindendir ,size kıyamet gününe kadar dokunmayacağım dedi öyle de oluyor. Bizi yaratıp rızkımızı da tayin eden Allah'a karşı hüsnü-zan da bulunmak görevimiz diye düşünüyorum. Allah'a güven.

(9,790 puan) tarafından
+1

Çok ❤️❤️❤️❤️

(7,594 puan) tarafından
+1

Canım ❤️❤️❤️

(5,797 puan) tarafından

Bunu kabul ediyorum. Sadece formülü kafam almıyor. Yani adalet için 40 sene neden bekleniyor? Ve koskoca 40 senede yaşanan onca acıya neden gerek var? Ya da gerçekten gerek var mıydı? 

(575 puan) tarafından

Çünkü imtihan dünyasında yaşiyoruz 

(7,594 puan) tarafından

Yukarda da dediğim gibi Allah'ın da bir hesabı ve planı vardır muhakkak. Biz insanoğlunun aklı sınırlıdır o kadarına ermez ,zorlarsak dinden bile çıkabiliriz Allah esirgesin.Allah'a karşı hüsnü-zan da mecburuz bir nevi inançlı isek eğer. 

(575 puan) tarafından

Tabiki de rabbim neylerse güzel eyler bu dünyada degilsede öteki dünyada mutlaka o mazlumların hesabı sorulacaktir

(7,594 puan) tarafından

Allah Teala resulum dediği peygamber efendimize ( s.a.v) bile eziyet etmekten imtina etmedi ne büyük imtihanlara maruz kaldı çoğumuz biliyoruz emeksiz gaye olmuyor ne yazık ki şimdi ki biz müslümanlar o kadar pasifiz ki herşeyden o kadar bir haber yaşıyoruz ki aslın da çok da uzak değil neden bunlara şahit olup bunları yaşadığımız. Allah ümidini kestiği, artık işinin olmadığı kişiden imtihanı da keser sabrı da şükrü de beklemez.

(575 puan) tarafından
+1

Ağzına sağlık canm

(5,797 puan) tarafından

Müslümanlar pasif evet ama diğer Müslüman bile olmayan insanlar daha pasif. Destek olmadıkları gibi köstekler bile. Dünyanın ne zengin en konforlu ailelerine bakın. En güzel en rahat ülkelerine bakın. Hiçbiri Müslüman değil. Müslüman olmayanı üstün ve rahat kılan bir sistem var. Haksız mıyım? 

(7,594 puan) tarafından

İnsan hep verilmeye alışık olduğu için Allah'tan alacaklı gibi davranıyor verilmeyeni de hep imtihan zannediyor. Ama öyle değil. Çok önceden bende sizin gibi çok fazla derinden sorgulardım bir çok şeyi ama en nihayetinde burası dünya Hz. Adem'in ceza olarak indirildiği yer, içinde kötüleri barındıran imtihan yuvası. Yaprağın hareketi bile ilahi sistemin matematiğin de hesaplanıyorsa bizim ki düzenin dışın da işliyor olamaz, her an ilahi sistemin gözetimi altındayız her birimiz. Olanı biteni çekilebilir kılan tek şey mutlak adalet sahibi olan Allah'a ve hesap gününe olan imandır,bu imandır bizi anlamlı kılan, delirip kafayı yeriz yoksa. Allah var hesap günü var bin şükür. Allah dünyanın terzisini eğri tutmaz Allah zalime olabildiğince fırsat verir ki bağışlanma istemesin. Tarih de örnekleriyle mevcuttur.

(5,797 puan) tarafından

Tam tersi örnekler de var, tek satır hesap vermeden d*omuz gibi ölenler de var? :/

(7,594 puan) tarafından

Öyleleri için de cehennem var işte:) size cehennem hayatını araştırmanızı ama derinden araştırma bir de Hz Musa'nın hayatını en ince ayrıntısına kadar öğrenmenizi tavsiye ederim. Allah'ın ne derece adaletli ve merhamet sahibi olduğunu göreceksiniz

(5,797 puan) tarafından

Bunların hepsini biliyorum :( Bildiğim için esas soruyorum. Bir terazi var, ama eğri. Bir ceza var, ama olan olduktan sonra...

(7,594 puan) tarafından

Bunlara iman ettikten sonra Allah'ın terazisi eğri diyemeyiz bir bildiği elbet vardır diyebiliriz müslüman ruhuna yakışmaz diğer türlüsü. Sorgulayın elbet ama sizi çok fazla ele geçirmesine müsaade etmeyin derim din hassas tek kelimemiz ile dinden çıkabiliriz Allah esirgesin.

(5,797 puan) tarafından

Tek kelime konusu dandığınız gibi değil ama. Eğer bir kişi bilerek, isteyerek ve ne anlama geldiğini anlayarak inacını reddeden, Allah'ı, Peygamber'i veya Kur'an'ı inkar eden bir kelime söylerse —bu tek kelime dahi olsa— bu söz küfür sayılabilir ve kişiyi dinden çıkarabilir. Doğrusu bu. Böyle bir insan zaten inanmıyordur :)

(7,594 puan) tarafından

Siz yine de dikkatli olun derim:)

+5 oy
(6,371 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Çocukken okuduğum bir hikayeyi yazmak istiyorum. 

Noel zamanı adam iş yerinden çıkıp evine giderken, sokağın köşesinde küçük cılız bir kız çocuğu görüyor, dileniyor ama çok da üşüdüğü titreyen sesinden belli oluyor. Adam çok üzülüyor. Bozuklukları uzatıp geçiyor. Evinin kapısını eşi açıyor adama, ev sıcacık çocukları halı üzerinde huzurla oynuyorlar. Eşinin hazırladığı ve kuş sütünün eksik olduğu masaya oturuyorlar. Adamın aklı sokakta üşüyen kız çocuğunda. Sahip olduğu güzellikleri gözden geçirirken içinden tanrıyı sorguluyor. “ tanrım neden onun için bir şey yapmadın?” 

Sonra içinden bir ses yankılanıyor “YAPTIM! SENİ YARATTIM”

Onların çektiği acılar bizim imtihanımız. Allahın bizi biz birlik olup adaletsizliğe karşı çıkalım, birbirimize sahip çıkalım diye yarattığına inanıyorum. 

Hepimiz bir rachel corrier olsak varya bu dünyada adaletsizlik diye bir şey kalmaz. 

(6,371 puan) tarafından

Ne demek canım ☺️

(5,797 puan) tarafından

Adaletsizliğe sahip çıkmak kısmında haklısın, ama gücümüz yine yetmiyor yine yetmiyor. En son kim ne zaman birleşti de bir adaletsizliğin önüne geçebildi hatırlıyor musun? Ben hatırlamıyorum...

(6,371 puan) tarafından

Birleşemedik birleşilemedi çünkü insanlar hep bir yerde vazgeçip geri dönüyor. Vazgeçmeyenler hep öldü. Ayşenur ezgi eygi, rachel corirer hep tek başına oldukları için öldü. Büyük etkiye büyük tepki olmalı. Fizik kurallarında bile bile bu böyle sen daha iyi bilirsin. 

(5,797 puan) tarafından

Birleştiğimizde de güçlü hep ezdi. Yine adaletsizlik oldu. Son olaylara bak. Ben partizan falan değilim. İmamoğlu'nun da şahsını sevmem. Politika da sevmem. Ama böyle bir yargı sistemi ve süreci olabilir mi ya? Örgütlensen ne. Kimi kime şikayet edeceksin...

(6,371 puan) tarafından

O konu daha çok su kaldırır bence. Parti içi olaylar var entrikalar var hazımsızlıklar var. Ah son olaylar beni çok üzüyor böyle olmamalıydı böyle olmaz. Nursi’nin bir söz var çok severim. Siyaset zehirli bir baldır. 

Yiyen vazgeçemiyor. Yaşları kaça geliyor gençlere bırakıp gidemiyorlar koltuk sendromu bu, büyüklük sendromu, malesef tedavisi yok. Ben bütün siyasetçilerin yöneticilerin megalomania kapıldıklarını düşünüyorum.

+3 oy
(570 puan) tarafından

Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor. ibrahim süresi 42♥️

(5,797 puan) tarafından

Benim o kadar sabrım yok demek ki zaman zamam sorgularım arşa çıkıyor 😄

+3 oy
(341 puan) tarafından

Allah mi bu teraziyi eğri tutuyor? Keşke dünyada Allah'ın kanunu(Şeriatı) islenseydi de ozaman Adalet içi dolu bir kavram nasıl oluyordu görürdük. Fakat sistemler batil sistemler yalan çıkarcı dediğin gibi güçlünün güçlü zayıfın daha zayıf olmasını saglayan sistemler üzerine yaşadığımiz için bu haksızlıklar zulümler var ne yazık ki. Allah ihmal etmez imhal eder, yani süre tanır. Zira “O rahmeti kendisine ilke edinmiştir” (6:12). Eğer Allah, insanlara -istedikleri hayrı- çarçabuk verdiği gibi, (istedikleri) şerri de derhal vermiş olaydı, elbette onlara ecelleri hükmedilirdi. Her zalimin cezası hemen kesilseydi ozaman zaten biz nasil imtihan olacaktık iyi ve kötü nasil ayrılacaktı ? 

(5,797 puan) tarafından

Mazlumun sabır imtihanı ömür boyu sürebilirken zalim saçı bile ağarmadan yaşıyor ama bu çok kalp acıtıcı bir şey değil mi?

Saygısızlık olmadığı sürece her şeyi sormalıyız. Kimse çocuk değil, herkesin cehalet seviyesine göre soru belirleyecek olsak... 

(341 puan) tarafından

Tarihe bir baksan zalimlerin ibretlik sonunu görebilirsin eski İsrail başkanı Ariel Şaron nasıl öldüğüne bir bak istersen.. Kaddafi Saddam bunlarda nasıl ibretlik bir şekilde can verdi ? 

(4,460 puan) tarafından
+1

Evet onlar ibretlik can verdi ama onlar ibretlik can verene kadar belki de milyonlar parçalanarak acılar içinde bağıra bağıra yok oldu. Sen evladının gözlerinin önünde bunlara uğramasına musade eder mısın? Yoksa ne de olsa sonunda cennet var başına ne gelirse gelsin diye sadece izler misin? Ve lütfen kafası karışıp bu gibi sorular soran insanlara dinden çıkarsın diye tehdit etmeyin evet bu bir tehdittir bunu söyleyerek insanların kafasının içinde ki karmaşayı meraklarını susturmasini da beklemeyin eğer bu sorulara mantıklı karşıdaki ni tatmin edici cevap verecek bilginiz yoksa hiç bulaşmayın. Çünkü karşıdakinin kafa karmaşıklığı daha da artıyor ve inancı tamamen değişiyor.  Bu arada burası yeri değil diyorsun ama yeri olan bir yer yok Türkiye de maalesef. Dinle ilgili bir konu açsan herkes tartışmaya giriyor seni ya ****** ya da hükümet karşıtı ilan ediyor. Diyaneti arasan verecek cevapları yok buna . Camiye gidip imamla konuşsan çoğu meslek olarak görüp seni adam yerine koyup cevap vermiyor. Intertte araştırsan cevap yok. Yani kısacası ülke sana araştırma sorgulama sus konuşma diyor. Böyle gelmiş böyle gitsin her şey de olduğu gibi din de yalap şap yaşansın bitsin istiyor. Sakin yanlış anlama tartışmak için söylemiyorum bunu 

(5,797 puan) tarafından

@Zeynepjdjdjd evet birkaç zalim gününü gördü, ama onca can gittikten sonra onca acı çekildikten sonra. Bugün Netahyahu felç olsa sürünse sönecek mi içinin ateşi. Asla. Filistin'i haritadan sildikten sonra acı çekse ne çekmese ne...

(341 puan) tarafından

Kızlar merhamet sahibi hiç bir insan istemez mazlumların acı çekmesini vallahi onları izledikçe içim parçalanıyor ve elimden ne geliyorsa onu yapıyorum boykotsa boykot duaysa dua ve onlarda istemez acı çekmeyi onca acıya rağmen Allah bize yeter diyorlar çünkü Allah'a ahirete inançları tam yanlış anlamayın sizin eksik demek değil kastım ve siz ne yapmamızı bekliyorsunuz veya onların ne yapmasını bekliyorsunuz Allah'a isyan etmeyi mi Allah zaten ayetlerinde belirtiyor sizleri korku açlık can ile mal ile imtihan edeceğiz diye belirtiyor yada bu ayetleri mi inkâr edelim

+2 oy
(438 puan) tarafından

Cennet cehennem bunun için var , Allah'ın adaleti şaşmaz.

+2 oy
(1,650 puan) tarafından

Felfesi ve dini bir yorum yapmak istemiyorum ama kendi düşüncem ve hissiyatım olarak bir kaç bişey söylemek isterim 

Çocukların acı ve zülüm görmesi hemen hemen herkesin vicdanını rahatsız eder çok iyi hatırlıyorum Suriyelilerin ilk geldiği sıralarda gelen insanlara çok üzülüyordum çocukları gördükçe ağlayasım geliyordu kaç tanesi öyle melek oldu acaba diye düşünmekten kendimi alamazdım o zaman genç bir ergendim oysa aklım almazdı küçük olduğum için anlamıyorum sanardım şimdi büyüdüm iki çocuk annesi oldum hala daha olanları aklım almıyor neden kimse ses etmiyor neden düşene hep çelme takılıyor anlamıyorum vicdan merhamet kimse de kalmadı mı bana değmeyen yılan bin yaşasın tavrı neden ya savaş alanındaki çocukları görünce kendime engel olamıyorum aklıma hep kendi çocuklarım geliyor daha yeni doğmuş dünyadan bir haber bi çocuk yüzü gözü yara içinde daha yeni oyun çağına gelmiş bir çocuk yaralanmış ama sesi çıkmıyor bomba sesinden korkup tir tir titreyen çocuklar ses edemiyorlar ya o kadar alışmışlar ki bunları yazarken gözümün önünde beliriyor o çocuklar insanlar gözyaşlarım akıyor ama sadece ağlamakla kalıyoruz işte elimizden duadan başka bişey gelmiyor ki zamanında kuşlar filleri yenmiş inşallah böyle bir son olur zalimin soyu tükenir sürüne sürüne daha önce hiç görülmemiş bi azapla sancıyla ge.berirler inşallah rabbim yardımcıları olsun bu mübarek günde zalimi kahru perişan etsin 

(5,797 puan) tarafından

Amin. Sonunda anlamaya çalışmış biri yoruma denk geldim. Ağzına sağlık. 

+2 oy
(678 puan) tarafından

İsyan dgl dyonuzda resmen isyan bu Allaha neden niye dye hesap sorar gibi haşa sitemde bulunmak cahilliktir.kaza kader hersey Allahtan peygamberimiz gibi biri bu dünyada ne cefalar çekmiş biz kimizki.dunya Müslümanı zindanidir zalimleri ebedi cehennem bekliyor ahirete bence derinlere dalma şeytanın tuzağına düşersin yoksa 

(5,797 puan) tarafından

Oldu, tamam :) 

+1 oy
(4,460 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Bak ben de şu şekilde sorayım.. Bize küçüklükten beri Allah bir annenin evladına duyduğu merhametten kat kat fazlasını duyar kullarına. Hangi anne gözleri önünde parçalanan tecavüze uğrayan yavrusuna yapılanlara müdahale etmez sessiz kalır. Biz insan oğluyuz  kusurluyuz. Elimizden gelen var gelmeyen var. Ama Allah kudretli merhametli kusursuz. Kullar bu haldeyken zulme uğrarken diğerlerine Hiç bir şey olmuyor. O zaman ya bize anlatılan din yanlış yada başka bir şey var bu işin içinde artık ne  adlandiramiyorum. 

(5,797 puan) tarafından

Benim de kafam almıyor. Bu kadar merhamet sahibi Allah nasıl oluyor da herhangi bir canlının tecavüzüne müsaade veriyor. Sırf tecavüz eden zalim imtihan olacak diye mi? 

+1 oy
(2,231 puan) tarafından

Ben felsefi ve dini konulara hiç girmek istemiyorum yorumlamakta istemiyorum... Allah'ın adaleti çok geç işliyor...annem 30 sene daha fazla  çekti dahada cekmekte şöyle diyim benim dedem babama eza ediyor annemin gözünun önünde çocuklarının hakkını yani benim ve kardeşimin  alıyor bu para olarak ve yeni evlendiği kadınla sefa sürüyor. Halen daha ..annem ayrıldı kurtuldu asla onlara birşey olmadı annemin emeğiyle kazandığı diyim çalışmamış ama karşı tarafa ev geçti babam birebir verdi annem kirada oturdu ....ben telefonumu satip pazara çıktığımız günlerimiz oldu karşıya birşey olmadı.... Halen olmuyor söyledim ya adalet çok geç işliyor ...islesede bilemiyorum 

(2,231 puan) tarafından

Aynen hiçde işlemiyor söylediğiniz gibi.... bizde olduğu gibi ...ne canlar cigerler yanıyor..yada kimseye birşey olmuyor sefa sürüyor 

(5,797 puan) tarafından

Ve bu benim canımı çok acıtıyor. 

(2,231 puan) tarafından

Indigo napalim belkide imtihan ama buna dahil inanmıyorum ben böyle ağır imtihan olamaz... başkası sefa sürerken kendinin cefa cekmesi hiç adil değil.

tarafından

Ahiret inancı olan bilir ki hesabı oraya kalmıştır.

(2,231 puan) tarafından

Nuray öbür dünyada hiç uğraşamam ben kusura bakmasın kimse ..hakkımı helal ederim geçer bu dünyada görmüşüm birde öbür dünyadami hesaplasicam ne suratını görmek isterim nede ne çektiğini bu dünyada görmemisim Sefa sürmüş onu görmüş yasamisim öbüründen banane zaten şüpheli.cünkü hak helal etmezsen bekleyecekmis gelsinde helal etsin diye.  Ben biraz Asi geliyorum malesef bu konularda.  Allah versin artık öbür dünyada ne verecekse

0 oy
(150 puan) tarafından

Cennet ucuz değil,Cehennem lüzumsuz değil.

0 oy
(5,296 puan) tarafından

Ya konuyla alakasini bilemiyorum ama bugun bir video gordum youtubede israilli asker bir marketi basiyor ve herseyi dagitip durduk yere çıtı çıkmayan bir filistinli cocugu gozaltina aldi yakapaca yuregim yaniyor surekli dusunuyorum acaba ne yapti ne isgence etti Allahim sen yardim et koru onlari cok ama cok uzuluyorum Rabbim taş yagdirsin baslarina 

0 oy
(1,539 puan) tarafından

Rabbim geciktiriyorsa güzelleştiriyordur emin ol canım belki bu dünyada görmüyoruz göremicez ama mazlum olan herkese cennete köşk vat inancındayım en önemliside odur bence

0 oy
tarafından

Mûsâ’dan sonra İsrâiloğulları’ndan önde gelenlerin neler yaptığına bir baksana! Hani peygamberlerine: “Başımıza bir hükümdar tâyin et de onun emrinde Allah yolunda savaşalım” diye müracaatta bulunmuşlardı. O da: “Şayet size savaş farz kılınır da ya korkup savaşmazsanız, ne olacak?” diye sorunca, onlar: “Yurdumuzdan sürülmüş, çoluk-çocuğumuzdan edilmişken nasıl olur da Allah yolunda savaşmayız!” dediler. Fakat kendilerine savaş farz kılınınca, pek azı dışında, hepsi sözlerinden döndüler. Allah, o zâlimleri çok iyi bilmektedir. (Bakara 246. ayet)

Burada Müslümanların her şeyi Allah'tan hazıra beklemeyeceğini, çalışması gerektiğini anlarız

Harâm aylarda size saldıranlara siz de karşılık verin. Çünkü dokunulmazlıklar karşılıklıdır. Şu halde size kim saldırırsa, siz de ona aynı şekilde cevap verin. Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki Allah takvâ sahipleriyle beraberdir. (Bakara 194. ayet)

Bunun üzerine Rableri, onların dualarına şöyle icâbet buyurdu: “Ben, erkek olsun kadın olsun içinizden çalışan hiç kimsenin amelini boşa çıkarmayacağım. Zira siz birbirinizi tamamlayan parçalarsınız. Hicret eden, yurtlarından çıkarılan, benim yolumda ezâ-cefâ gören, hakarete uğrayan, savaşıp şehit olanların da günahlarını mutlaka affedeceğim ve onları Allah tarafından bir mükâfat olmak üzere altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Zâten, en güzel mükâfat ancak Allah katındadır. (Âl-i İmrân 195. ayet)

Çalışanın mükafatının verileceği bildiriliyor.

İbrahim Suresi 42. Ayetinin Tefsiri:
Allah Teâlâ her şeyi bilir ve her şeyden hakkiyle haberdardır. Dolayısıyla zâlimlerin yaptıklarından da asla gâfil değildir. Fakat onlara mühlet vermektedir. Ancak onlara mühlet vermesi ve helaklerini ertelemesi, onların yaptıkları zulümlere razı olduğundan veya onları hemen cezalandırmaktan âciz olduğundan dolayı değildir. O’nun hilim üzere cereyân eden ilâhî âdeti, hemen cezalandırmama ve mücrimlere bir süre mühlet verme şeklinde tecelli etmektedir. Böylece onlara tevbe imkânı tanımaktadır. Eğer tevbe etmezlerse zaten âhirette onlara hak ettikleri cezayı vereceğinde şüphe yoktur.
Âhiret, son derece korkulu ve dehşet dolu bir gündür. O gün gözler dehşetten dışarı fırlayacak ve öylece donakalacaktır. Kâfirler, zâlimler ve mücrimler başlarını dikerek münâdinin çağırdığı istikâmette koşacaklardır. Bakışlarını, başka şeyler bir tarafa, kendilerine bile çevirecek halleri olmayacaktır. Göz kapaklarını kapatamaz, hareket ettiremez bir halde, gözleri açık ve donakalmış bir vaziyette, hiçbir şeye dönüp bakmadan öylece koşacaklardır. Kalpleri de bomboş olacaktır. Aşırı korkudan dolayı kalpleri kırık, yıkık, paramparça olacak; orada fayda verecek hiçbir fikir, hiçbir düşünce kalmayacaktır.
Bu âyetler, peygamberimiz ve mü’minlere tesellî, mazlumlara tâziye, zâlimlere ise büyük bir tehdittir.
Gelen âyetler ise âhiretin yakıp kavurucu pişmanlığıyla karşılaşmadan önce kulları şöyle uyarmaktadır

Kaynak: ömer çelik tefsiri

"Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor." (İbrahim suresi 12/42)

Ertelenme olayına biraz içerlenmişsin dikkatimi celb etti. O ayeti yazdılar mı gözümden kaçmış olabilir yazmadılar ise yazayım dedim.

Birde The Platform filmini izlemişsindir diye tahmin ediyorum izlemediysen yada verdiği mesajları unuttuysan yine izleyebilirsin. Ben unutmuştum açıkcası. Ve sualini bir gruba yazdım ordan gelen cevaplardan bir tavsiyeydi the platform. 

(5,797 puan) tarafından

Okuyacağım canım, okuyup sindirip cevap yazmak isterim. Ellerine sağlık.

tarafından

Özellikle sorgulamak zeki kişilerin işi diyor Abdulhakim Arvasi. Ben sana onun mektubunu atıcam. Nasibse.

0 oy
tarafından

Bu iki saife yeterli gelmezse şayet açıklama devam ediyor sana diğer sayfalarıda atarım Allahın izniyle.

image

image

0 oy
(4,311 puan) tarafından

Sorun Allah'ın İlahi Nizam değil indigo 

Sorun insan olmayı kavrayamamis olmak 

Allah insanlarla insanlar üzerinden konuşur Allahin esmalari var biliyorsun 

Her bir Esma hepimizde var ama bazıları daha baskın her bir insanda işte bunları nasıl kullandığımız yada kullanacağımız karar vermiş olmak sınav...
Mesela benim celal yüzüm fazla çabuk ofkelenirim ama bu öfkemi hınç almaya mı yöneteceğim öfke mi sacacagim kırıp döküp gasp mi yapacağım, yoksa  hırsa çevirip önce kendime sonra insanlığa faydalı bir hırsa çevirip bir iş mi başaracağım işte burası sınav yeri.

Allah celal yüzü ile gösterir çoğu zaman dersini alir olmasi gereken adımları atarsan cemale döner hersey.

Nerdesin neden sessizsindersen celal artar burdayım size akıl fikir verdim birbiriniE adalet getirin size güç verdim birbirinize yardımcı olun der (bu arada yardımı da o isterse yaparız o yardımı yaparken ben kibrine düşersen ettiğin yardımda sana başka bir celal olarak döner ) tekrar celalini arttırır Ama sen sen öteki beriki bizden değil dersen yada geçmişi  mazlumu olup bugün zalimi olma yolundaysan sana ne yapsın.Ya da ders almayıp aynı hataları ısrarla yapıyorsan yapacak hiç birsey yok senin kendine layık gördüğünü kimse degistirmez.Ister tek bir insan ister bir millet ister bir toplum ister koca bir ülke herkes kendi gibi olanlar ile bir araya geliyor herkes tam olarak en doğru yerde doğdu unutma terazi tam yaradilisin başından itibaren doğru tarıyor. biri beni kurtarsın düşüncesi ile kendi hakkını kendi koruyacak çabaya girmemisen yada bu çabayı çalarak çırparak elde etmişsen vs örnekler çok artırılır ister tummdunya İster Türkiye olarak bak bu duruma.
İlahi nizam doğru isliyor da biz 5 kişi toplandık mi İlahi nizama kendimize göre şekil verip ilerliyoruz Sorun burdan çıkıyor milattan öncede böyle sonrada böyle tüm dinlerde tüm devletlerde ırkların böyle.

Yoksa Allah aynı Allah herkes onun kulu zülm edende iyilik sacanda herkes görevinin başında...

(5,797 puan) tarafından

Adalet terazisinin eğri olmasından kastım bize dünyada adaletin vaat edilmemiş olması. Dünyada adalet aramamız nafile. Bunu diyorum. Adalet, dünyada bulacağımız söylenseydi terazi de doğru olurdu. Ben ahiret terazisini kastetmiyorum.

(4,311 puan) tarafından

Ahireten bahsetmedim ben indigo tam olarak yaşadığımız andan bahsettim.Adalet kavramını eğip buktugumuz için bu ve buna benzer sorgulamalar yaptığımizi anlatmaya çalıştım

Adil olmayı öğrenmesi gereken kullariz biz sınav zaten bu o yüzden terazi doğru..

Hayat ne ekersen onu bicecegimiz sekilde hayatlar sunuyor bize.Hiç bir adaletsizlik yok düzende ,biz insanlar birbirimize adil değiliz insan olmayı kavramakta sorun var..

Dünyada adalet vaadi insan evladına bağlı anlatmaya çalıştığım bu ,ahirette olumlu olumsuz sonuc var .

Ustelik adil bir dünya herkes için cennet olur fani hayattada ahir hayatta da cenneti sunar bize...

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 85 göst.
0 oy
2 cevap 88 göst.
16 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Manolyam (3,344 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 197 göst.
5 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (1,929 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 156 göst.
22 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (1,929 puan) tarafından soruldu