+2 oy
906 göst.
Diğer kategorisinde (958 puan) tarafından

Kızlar az önce kapı çaldı oğlum açtı iki tane genç biz davulcuyuz para topluyoruz dedi . Bende dedim eşim evde değil yanımda birşey yok şu an yarın gelseniz olurmu dedim . Kalkıp diyor bana daha önce de geldik aynı şeyi mi söylediniz Biz yarın falan gelemeyiz diye  emrivaki konuştu ki daha önce geldikleri de olmadı Ben dedim bir yanlışınız var siz daha önce buraya gelmediniz dedi kapı numaranız 5 yazıyor önce geldik Ben dedim hangi gün tarih hangi saat Emin misiniz Ben sizi hiç görmedim diyor bilmiyoruz belki de evde de değilsinizdir diye geçiştirdi ne garip insanlar var ki Ramazan boyunca onların davul sesi ile de uyanmadık kendimiz alarm kurup uyandık. Böyle insanlar kendi kendilerine iş kurup kapı kapı gezip ücreti topluyorlar sizce normal bir şey mi bana hiç normal gelmiyor. Bir de sanki paralarını alıp yemişim borçluymuşum gibi tavır takındılar görmeniz lazımdı neye uğradığımı şaşırdım.

21 Cevaplar

+3 oy
(2,491 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Canım münakaşaya girmen bile hata böyle insanlara da eşim evde yok deme hiç bir zaman kimseye güven olmaz. Üzerimde nakit yok kolay gelsin de kapat detaya girme Allah korusun.

(958 puan) tarafından

Haklısın cnm, bundan sonra kapıyı artık anahtarla kilitlerim . Kimseye güven olmaz dediğin gibi

-Reklam-
+5 oy
(3,421 puan) tarafından

Bence kesinlikle vereceksin diye bişey yok yani olabilir o an param yok neyin tribine giriyorlar laf söylüyorlar 

Çocuğuna dikkat et canım kapıyı kilitle herkese açmasın ya Allah korusun ben çok korkarım böyle şeylerden 

(958 puan) tarafından

Evet canım yemin ederim bu konuda çok sıkıntılıyım büyük oğlum atipikotizm ve ne kadar laf söylesem de anlamıyor direkt gidip kapıyı açıyor ve ben de normalde tesettürlüyüm ama evin içinde başım açık kapıyı açtığı için mecburen aniden kucağımda bebekle öyle karşıladım konuştuk ve bunun günahı da bana geçiyor bundan sonra anahtarla kilitleyeceğim.

+4 oy
(1,065 puan) tarafından

Nefret ettiğim bir uygulama şu davul çalma işi.. çoluk cocuk gecenin bir vakti avaz avaz uyaniyor korkudan. neymiş gelenek gorenekmis devam edecekmiş hadi ordan...davulcularin para isteme sekli bile gaspci gibi..binaya davul çala çala giriyorlar zorla para almaya çalışıyorlar.. bu mu geleneğimiz..bunu destekleyenin aklına şaşarım..

(958 puan) tarafından

Kesinlikle öyle ki bu işi belediye ya da mahalle muhtarı vererek bir kişiyi görevlendirip insanları bu konuda haber verip bu kişi davullu olacak ücretini vereceğiz diye herkes kendi başına yapmamalı.

+3 oy
(4,132 puan) tarafından

Canım sen ne diye onlarla konuşmaya giriyorsun. Çarp kapıyı yüzlerine bir daha gelmeyin de geç. Allah korusun seni içeri itip sana çocuğa bir şey yapsalar. Ara polisi şikayet et direkt. Bir de işaretliyor gibi kapı numarasına bakıp söylüyor filan.

(958 puan) tarafından

Keşke o an öyle yapsaydım ama insanlar da çok kırmamaya özen gösteriyorum ama dediğin gibi sanki biraz tehlikeli tiplerdi. Kapı çalır çalmaz çocuğum koşup açıyor yoksa ben delikten bakıp tanımadığım biri ise açmıyorum kolay kolay.

(4,132 puan) tarafından

Kapını kitle . Ben korkarım böyle şeylerden 

(958 puan) tarafından

Bundan sonra böyle yaparım

+2 oy
(1,228 puan) tarafından

Hiç açmıyorum kapıyı imsak 5te okunuyordu 2de gelıyorlardı ve uzaktan bir ses sadece 

(958 puan) tarafından

Aynen hayatta zaten o sesle uyanamayız bir kere alarm kurmadım baktım sahursuz kaldık

+2 oy
(6,896 puan) tarafından

Bugun bizede geldi ben parami ayarlayana kadar gittiler kapidan ben balkondan veriyorum daha dogŕusu asagiya atiyorum bu sefer ben hazirlanana kadar gittiler 

(958 puan) tarafından

Bir dahakine mutlaka gelirler 🙂

+2 oy
(2,178 puan) tarafından

Tuhaflar gerçekten bizde köyde yaşıyoruz ramazan boyunca ortada davulcu yoktu 2 gündür davulcu köyde akşam üstü dolaşıyor 

(958 puan) tarafından

Muhtemelen bahşiş toplamak içindir

+2 oy
(576 puan) tarafından

Canım sen niye onlara açıklama yapıyorsun ki. 🤭

(958 puan) tarafından

Değil mi ya ben niye böyleyim kendimi biraz sorgulamam lazım. 😕

+2 oy
(11,451 puan) tarafından

Koca bir adam bugünde brnim.kapima dayandı para yada buğday ver dedi bendede para yoktu kaynanam kapı komşum ondan borç aldim 

(11,451 puan) tarafından

Kız öyle buğday değil çuval şeklinde  buğday istedi evimde çuval buğday ne arasin

(5,873 puan) tarafından

Tuhaflar onlar da herkesin evinde çuvalla buğday mi var sanıyorlar geçen pazardan bir kilo aldım 😀

(11,451 puan) tarafından

İşte 20 kiloluk boya kovaları olur ya o kovayi verdi doldurayim diye 😂😂

(5,873 puan) tarafından

Kovada tasiyorlarmis hiç görmemiştim 🤣🤣

(11,451 puan) tarafından

Yok at arabalari çuvalları var roman onlar 

+2 oy
(1,770 puan) tarafından

Ya bence davulcu gereksiz birşey herkes alarm kuruyor zaten kimisinin bebeği var kimisinin hastası ben doğru bulmuyorum bide çok erken çalıyorlar saat 3 de başlıyor çalmaya daha bize gelmediler istemek için de kapını da kilitle çocuk herkese öyle açıyorsa devir çok kötü benim kızım da açmaya başladı üstten kilitliyorum 

(958 puan) tarafından

Kesinlikle öyle canım zaten bu aralar hava kötü Ramazan boyunca küçük bebeğim hep hastaydı dua ederdim Rabbime bebeğim o sesle uyanmasın diye

(1,770 puan) tarafından

Para istemeye gelirken de davula vurarak geliyorlar bilmiyorum bana saygısızlık gibi geliyor bide çoğu bebekler zor uyuyor ufacık sese uyaniyorlar düşüncesizlik 

(958 puan) tarafından

Para istemeye geldiklerinde Allah'tan davul çalmadılar yoksa binada bayağı bir yankılanıyor ki çocuklar korkarlar.

(1,770 puan) tarafından

İyi ki çalmamışlar geçen sen calmislardi gelirken bu sene de çalarlar diye düşünüyorum 

+2 oy
(23,181 puan) tarafından

Davulcuya bahşiş verilir bahşişi de isteyen verir zorunluluk değil deyip kapıyı çat diye suratına kapatacaksın 

(958 puan) tarafından

Keşke öyle yapsaydım

şu an kibar davrandığıma bile pişmanım. Benim sinirlendiğim nokta yalan söylemeleei Bu benim hoşuma gitmedi. Bir de diyor bana hesabımız var  ıben'e de atabilirsiniz

(23,181 puan) tarafından

Bu insanları belediye ayarlamıyor mu ücretini onların veriyor olması gerekiyor 

(958 puan) tarafından

Keşke öyle olsa bence Kendi başlarına yapıyorlar dediğin gibi belediye ya da mahalle muhtarlığı ayarlarsa tek bir kişi deseler ki bu kişiyi ücret toplayacağız da olur zaten ama herkes kendi kafasına göre yapıyor.

(974 puan) tarafından
+1

Yok cnm olur mu belediyeler belirliyor ki ücretleri var o topladıkları artık ekstra. Ha bazı yerlerde sahte davulcular byle bahşiş toplamaya çıkıyolarmış öylede olabilir yani. 

+2 oy
(14,983 puan) tarafından

Biz nettik. Tasvip etmiyorum ben davulcu olayını haraca döndü burada geçen yıl 50 verdi eşim ki alarm ile kalkıyor insan davul 12 de çalıyorlar düşün. 50 yi beğenmedi 100 en az abi dedi. Bu yıl geldi eşim ben vermiyorum kardeşim dedi kapattı kapıyı. Eminim bu yıl da 200 diyecekti. Olan var olmayan var gönlünden kocanı veriyor adam bunlar şu kadar ver diyo. Olay adet olmaktan çoktan çıkmış durumda 

(958 puan) tarafından

Kesinlikle öyle cnm , iş haraç kesmeye benzedi gibi 

+2 oy
(20,895 puan) tarafından

Yav ne takıyosun senin eşim evde yok sonra gelseniz olur mu demen hata yok para vermiyoruz biz deyip kapatacaksın kapıyı eşim öyle yapıyor geldikleri zaman dediğin gibi onun davul sesiyle mi uyanıyoruz sanki ben mi dedim çalın diye hiç de vermiyorum para falan kim 30 gün boyunca çalın diye emir verdiyse paralarını da bi zahmet o ödesin

(958 puan) tarafından
+1

Aynen öyle canım Ben de kendi kafalarını görebiliyorlar bunu da bir nevi insanlardan parayı koparma olarak görüyoar

(20,895 puan) tarafından

Boşverr ya boş yapmışlar işte hiç takmaya değmez 

+2 oy
(2,724 puan) tarafından

Maşallah 🧿iyi sabrettmissin ben olsam borcum var size ..çık dışarı diye kapıyı işaret eder.... bağırdım kapıyı da yüzüne kapatırım 

(958 puan) tarafından

Keşke öyle yapsaydım cnm , bı dahakine aynısını yapmayı düşünmüyorum. İnsanlar nezaketten anlamıyorlar çünkü 

(2,724 puan) tarafından

Ben agrasif biriyim haddi aşarsa babama bile diyorum susayım istiyorum ama beceremiyorum😅

(958 puan) tarafından

En iyisini yapiyorsun cnm. Ben bu huyumdan dolayı çok üzülüyorum çünkü insanlar acımasız

(2,724 puan) tarafından

Bende azcik süs diyorum kendime .bende kndime üzülüyorum az susabilsem

+2 oy
(1,823 puan) tarafından

Bizim tam evin dibinde uzun uzun davul çalıyorlar. Çocuk bas bas bağırıyor geceleri. Geri uyumuyor da. 

(958 puan) tarafından

Artık bu davul çalma işi ortadan kalkmalı bence.kulturden çıkıp ticarete çevirdiler bunlar.

+2 oy
(3,785 puan) tarafından

Davulcuya şuan para vermek zorunda değilsin zaten onu görevlemdiren kişiler ücretlerini ödüyor kimse onlara zorla yapın demiyor bana öyleleri denk gelseydi gidin sizi kim tuttuysa ondan isteyin beni alakadar etmez kapıyı kapatırdim

+2 oy
(765 puan) tarafından

Nefret ediyorum davulculardan gereksizler çolugu çocuğu uyandiriyolar gece korkutuyolar birde arsız arsız para istiolar valla ben alarmla uyanıyorum davulcu kapıya gelince de açmıyorum çalar çalar gider Allah'tan apartman o konuda iyi hiçbiri açmıyor kuru gürültü yapıp dönüyorlar acilen kaldırılmalı su gece davulculari

(958 puan) tarafından

Çok yuzsuzler gerçekten 

+1 oy
(5,738 puan) tarafından

Belkide geldiklerinde evde yoktun canm . Sanmıyorm böyle birşeyi hatırladıklarını sallıyorlar ama evde olmaya bilirdin belki geldiklerinde . Bn istanbulda oturuyorm ramazan direk başlar başlamaz 100 tl yi 50 tl 50 tl olarak yaptm 1. Geldiklerinde 50 tl yi verdim 2. Geldiklerindede 50 tl yi vercem keşke sende daha önce ayarlasaydın koysaydın kenara kuzum 

(958 puan) tarafından

Evet zaten olsaydı veririm yanımda ufacık bozuk para vardı ayıptır onuda verseydim. Bir de 400 liram vardı 200 luk  olarak belki çok büyük para değil ama 200'ü veremem çünkü benim de borcum var kiradayım pazar parası olarak kenara koymuşum

(5,738 puan) tarafından

Kuzum zaten ben sana neden vermedin demiuormki bende aynıyım kalkıpta 200 veremem . Benimde yanımda nakit olmuyor genelde kart kullanıyorm yanımda nakit taşımıyorm geçen senede bende senin olayına benzer davulcuyla bir olay yaşadım o yüzden ramazan gelmeden ayarladım parasını . Zaten onların çaldığı davul sesiyle uyanmıyorzki biz vermekte zorundada değiliz . Onlar geçiyor 2 de biz kalkıyorz 4 te 

(958 puan) tarafından

He vallahi canım ne demek istediğimi çok iyi anladın. Ben de seni ne demek istediğini anladım canım ama dediğin gibi hiçbirimiz onların davul sesi ile uyanmıyoruz.

+1 oy
(1,510 puan) tarafından

Bizim de davulcu saat 2 de  davulu çalıyor. Sanki o uyandırıyor. Bir de para toplamaya kalkıyorlar. Bebeğim onların yüzünden kaç defa korkarak uyandı. Tam da binanın yanında çalıyor bir de kaç defa uyarmamıza rağmen. 

(958 puan) tarafından

Aslında hiç gerek yok bu davulcu durumuna . Artık teknoloji var . Ama bunlar sırf para toplamak için yapıyorlar.

(1,510 puan) tarafından

Bence de öyle. 

0 oy
(2,631 puan) tarafından

İstanbul'da yaşıyorum ve kapı çalınca kapıyı bile açmıyorum. Haberlerde neler neler görüyoruz. Kargo gelirse haberim olur zaten. Eşim de değilse açmam kapiyi. Evde oğlum var o kapıya koşuyor açmak için ama ben kapıyı kilitleyip anahtarı yukarı asıyorum valla 

(958 puan) tarafından

En iyisini yapiyorsun cnm,artık bende öyle yapicam . Çocuklar tehlikeyi idrak edemezler. 

İlgili sorular

+5 oy
30 cevap 955 göst.
0 oy
4 cevap 503 göst.
+2 oy
22 cevap 426 göst.
5 Mart 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,638 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 640 göst.
9 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Ipek41 (7,369 puan) tarafından soruldu

Kategoriler