+5 oy
584 göst.
Diğer kategorisinde (2,674 puan) tarafından

Merhaba kızlar bitmeyen kaynana sorunlarıyla yine ben.

Oğlum daha bebekken başladı söylenmeye nene demesin babaanne desin diye yok filancanın torunu nene diyormuş okulda  gülmüşler diye söyleniyor.geçen senenin başındada oğlum herkese anne diyordu baktım bi gün pencerenin önündeyim oğluma hadi yağmuru çağır Yağmur de diye öğretiyor.başta ses etmedim sonra yine başka zamnlardada söyletmeye çalıştığını duydum.kendisine de anne diyince annem diye sesleniyor bende artık sinirlenince nene dedirtmeye başladım oğlumda hep nene diyor geçen geldiğinde oğlum yine nene dedi baktım diyor senin annen nene gibi bana niye diyen suratına pis pis baktım bana diyor ilerde seninde torunların sana nene der dedim desinler benim için sorun değil.yani başta takmıyordum torunudur nasıl seviyorsa sevsin diyordum ama artık işin boyutu değişmeye başladı oğlum bana düşkün ama ona da öyle.birde köyde yaşıyoruz okul yok ilerde okula ilçeye gidecekler bunlarda ilçede ev aldılar bitince taşıyacaktır baktım diyor okulu bizim ordan tutarız çocuklar bizde kalır öyle gidip gelirler.bizde okul için ev almayı düşünüyoruz ama şuan durumumuz yok.şimdi ben bu çocuğu nasıl soğutur uzaklaştırırım o kadına iyice bağlansın istemiyorum

16 Cevaplar

+5 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ben nene denmesine karşı değilim ya o da bizim kültürümüz sonuçta seviyorum. 

Ama kaynanan çok sıkıntılı gerçekten. Soğutmaktan ziyade herkes yerini bilsin sen annesisin o babaannesi senin yerine geçemez. Bunları net sözlerinle ifade et. Çocuğum ben nerdeysem orda olur orda okur diye ve annesi gibi olamayacağını anlasın. Hani diyorlar ya istiyorsa doğursun baksın diye kaynanan tam öyle şu an. 

tarafından

Bu arada merak etme oğlun ona daha fazla bağlanmaz. Ama oğluna böyle saçma şeyler öğretmeye çalıştığında müdahale et doğruyu söyle. Benimki de annemi çok severdi gelmemek için ağlardı ama artık kal desek bile bizle gelmek istiyor 

(2,674 puan) tarafından

Aslında tavrım nettir bazen şakayla karışık der benim oğlum diye evime getirim bizde kalsın derim o kadar acı çektim çocuğumu kimseye vermem çok istiyorsan kendin doğur derim geçende yine diyor alıp götürecek diye dedin polisi arar kapına dayanırım bende dedim bunları söylense şaka yaptım diye geri adım atıyor ama başka gün yine aynı biliyorum aslında beni kışkırtmaya çalışıyor bişey için küssem gel döv o zaman beni der ruh hastası cidden

tarafından

Allah yardımcın olsun bacım o zaman böylesine verilecek en güzel cevap sakince susmaktır. Olabildiğince uzak dur bu konuşmalara girmemeye çalış ister istemez stres olursun. Değişmeyecek biri için yorulduğuna değmez. Böyle şeyler yapınca çocuğu kucakla gidin su için falan ordan uzaklaş sana da iyi gelir

-Reklam-
+5 oy
(11,971 puan) tarafından

Küçücük çocuğa nefret aşılayıp soğutmaya çalışmak çok yanlış. Ne diyeceksin o kadın kötü onu sevme ona gitme mi diyeceksin. Büyüdüğunde neyin ne olduğunu anlar zaten çocuk sen dert etme

(2,674 puan) tarafından

Tabiki o dille konuşmayacağım zaten öyle yemek olsam burada ne yapacağımı sormam ben çevremde böyle yetişen çocuklar gördüğüm için burda sordum be yapacağımı hayta kaynanam kendi örnek verdi kadının biri torununu kendi evinde büyütmüş çocuka anasını babasını istemiyor diye

(11,971 puan) tarafından

Öyle şey olmaz canım sen o çocuğun annesisin ve sana her zaman daha düşkun olacak. Dediğim gibi aklı erecek yaşa gelsin o kendi gözlemleyip anlayacaktır zaten. Sen içini ferah tut

+4 oy
tarafından

Ha nene ha babaanne ne farkeder.? 

Kızım da anneme önce sonra annani demeye , baba annesine de nene dedi istemiyodu şimdi bebenne diyo. Benim kaynanam da gıcık olduğumu bile bile eltimle kaynıma büyük anne büyük Baba dedirtmeye calıstı anneside babasıda bi tane dedim amca yenge onlar dedim. Bizim burda herkes diyo dedi. Orda teyzeye büyük anne diyolar amcaya büyük Baba  ama bizde denmiyor teyzesi olsa belki derdi ama gerek yok eskide kaldı dedim daha demedi

tarafından

Biz hâlâ anneanneme nene deriz bu arada 

(2,674 puan) tarafından

Evet bizde nene derdik canımı sıkan kendine bağlamaya çalışması

tarafından

Aynı evde yasıyosunuz heralde oğlunla daha fazla vakit geçir. Yemekler senin elinden geçiyodur oğlun çok küçük değilse karıştırma işini yapabilir isterse ben kızımla öyle yapıyorum doğrama işini bitirip kızıma sandalye cekiyom o karıştırıyo ben doğrananları katıyom hevesli yapmaya

(2,674 puan) tarafından

Yok canım evimiz ayrı çok şükğr aynı avluda oturuyoruz kendisi yan tarafımda ister istemez torununu görmeye geliyor ya da alıp aşağıya götürüyor

tarafından

Göndermemek için bahane uydur yada 5 10 dk içinde almaya git peşinden

+4 oy
(2,386 puan) tarafından

Bir cocuğun yanı annesinin yanı kendine yakın biryerde okula ver kimseyede bırakma çocuğunu. 

(2,674 puan) tarafından

Asla kayınbabam zaten alkol kullanan biri nasıl güvenip bırakırım ana oğlum ilerde onda kalsın diye şimdiden kendine bağlamaya çalışıyor

(2,386 puan) tarafından

İşte izin verme canım

+4 oy
(24,405 puan) tarafından

İkiside değil biz küçükken ebe diyorduk ki hala öyledir 😁 oğluma da öyle öğretirim belki 🤣

(2,674 puan) tarafından
+1

Vallahi insanların bu takımtıları ne ben anlamıyorum

(24,405 puan) tarafından

O da öyle bir insan demekki ama babaanne diye öğretsen de birşey kaybetmezsin ki boşver çok da önemli bi mevzu değil sonuçta 

+4 oy
(6,157 puan) tarafından

Babanne öğrettim babanne bilirim annene bilirim nene kelimesini sevmiyorum  bende.. sen de babanne  dedirte bilirsin soğutmak uzaklaştırmak anlamsız..

(6,157 puan) tarafından

Kınamadım  :) böyle evladının ondan uzaklastirmasindan  korkuyo  kimse anne anlat araskna giremez tipik gelin modeli  olmaya gerek yok babanne  dedirte  bilir  kaynanasi nene lafını sevmiyormus  sen ınadina nene dedirtirsen  kadinda muhtemelen eski kafadır sabittir lafını diyordur karsindaki insanın seviyesine inmiceksin  evladini korumak ayrı sakınmak ayrı uzaklastirma fikri aramak farklı  annesinden uzaklassa  empati güzel yapa biline 

(2,674 puan) tarafından

Olayı daha iyi anlayın diye daha net anlatmak isterim.

Evet en başından beri aramız kötü belli sebeplerden ötürü.

Ama hiçbir zaman torununun uzaklaştırmaya çalışmadım canı ister gelir sever ya da kendi evinde sever yada kızlarına giderken götürür karışmam.sorun babaanne demesine değil.çocuk daha konuşamadan başladı söylemeye.bendr hep öğretirim alışsın diye dede anaanne babaanne diye.fakat kendisi sırf bana inat olsun diye çocuğa ismimle çağırtırıyor bunu birçok kez tekrarlattı.ben ded nene dedim bi kaç kez çocuk sonradan nene demeye başladı.birde siz söyleyin kim ister çocuğun babaannesine anne demesini.bunlar da yetmezmiş gibi çocuğa senin annen nene gibi bana nene deme diye sizce benmi takıntılıyım.birde kayınbabamın adını ilk isim olarak koydular kaynanamda erkeğim aşkım diye seviyor size doğru geliyormu bu 

(6,157 puan) tarafından

Bak sen haklısın benim evladimda anne diyemez kimseye öğretilirse  denk gelirsem gerekeni derim ve pası eşime  atarım  ayrica senin olmadığın  yerde evladini yollama gelip evinde sevsin annesi yoksa ne işi var  aran bozuk olduğu için normal de elbette bırakan bırakır benim aram da sorun yok ona rağmen evladimi sevecekse ben giderim sehir disinda zaten kayinvaldem  yada o gelir 10 gün kalır gider ama esinde bitiriyor  bazı şeyler seni bu kadar yipratmissa  sende  evladimi  benden uzaklastirmalarijdan  korkuyorum dersen  normal değil cocuk büyüdüğü zaman anlicak eşinle konus annesine  desin gerekeni demiyorsa çocuğunu yollama evinde gelir sever  çıkar  gider cnm

(2,674 puan) tarafından

İşte eşimin bi duruşu olmadığı için bu haldeyim.

Biz yan yanayız diye sürekli ya o gelir ya oğlumu götürür.ben samimi olmadığım için gitmiyorum.

Birde 2 aylık bebeğim var hastaneye gittiğimiz zaman mecbur kaynanam bakıyor biz gelincede bak annen seni bırakıp gitti gezmeye seni götürmediler ben şakasına diyor sandım dedim onsuz hiçbir yere gitmem diyor ee bırakıp gittinya.kadın laftan sözden anlayan biri değil o yüzden çocuğumu uzak tutmak istedim.wşime okul mevzusunu da açtım ne var onlarda kalsın nolacak diyor.ama benim için sorun çünkü kayınbabam alkolik şiddete meyilli biri sinir hastası ben uzaklaştırmasam onlara daha çok bağlanacak demek istediğim bunlar aslında

(6,157 puan) tarafından

Canim sen önce esini düzelt gerisi hal olur alkol almasada alsada  çocuğun yeri annesinin yanıdır müsade etme eşini sen düzeltmen  lazım  ikisiyle mücadelen seni yıpratır  

+4 oy
(53,954 puan) tarafından

bizde nine diyen yok kizim anneme nene alisti babannesini nene olarak kabul etmiyor ☺️

(2,674 puan) tarafından

Ne güzel

+4 oy
(2,496 puan) tarafından

Yani yanlış yaklaşımlar yanlış düşünceler benım eşim karadenizli mesela kaynanam hep nenesi yesin onu felan der nenen kurban olsun sana der ama onlarda nene anne demek yanı ben hep babaannene el salla babaanne felan öğretirim  aba derler ablaya bende hayır aba değil anne abla desene derim böyle böyle doğruyu vurguluyorum arada şiveler kayıyor tabi ama sizdekı durum kıskanclık açıkcası 

(2,674 puan) tarafından

Dediğim gibi iş artık çığırından çıktı kadının tek derdi çocuğa kendine bağlatmak

(2,496 puan) tarafından

İşte var böyle kişiler malesef kendi çocuguna zamanında ilgi gösterememiş veya bir eksikliği mi var

(2,674 puan) tarafından

4 çocuğu var ama galiba eşim küçükken babaannesini çok severmiş kaynanama da pek düşkünlüğü yok bu da galiba aynısını yapmaya çalışıyor birde elitisi var torunu onlara düşkün diye onu kıskanıyor olabilir

+4 oy
(5,024 puan) tarafından

Sonuna kadar okuyamadim hakkini helal et anladigim cocugun herkese anne diyodu kaynananda bunu firsat bilip annem diye sahiplenmeye basladi yetmedi sana isminle hutap etmeyi ogretiyodu oyle mi 

(2,674 puan) tarafından

Evet canım amacı ilerdede kendine bağlatmak

(5,024 puan) tarafından

Neden tepki gostermiyosun basta bu nasil sacmalik 

(2,674 puan) tarafından

Kadın laftan anlamıyorki ben tepki versem daha beter oluyor

(5,024 puan) tarafından

Olsun kopsun kiyamet yani ne munasebet cocugunu sana karsi doldurmak sogutmak ne hakki var buna ben bunun yuzunden esime resti cektim bosancam dedim zor ikna ettiler beni 

+3 oy
(8,330 puan) tarafından

Tuhafmış benimki de babaanne der benim anneme nene der.Ama kaynanama nene dese eminim o da istemezdi. Bana nene daha samimi geliyor. Biz hep her iki tarafa da nene derdik.

(2,674 puan) tarafından

İşte bizde öyle büyüdük aslında benim içim ikiside sorun değildi fakat konu artık farklı bi boyuta taşındı

+2 oy
(852 puan) tarafından

Benim kendi annem de kendisine nene dedirtmez. Oğlum da annenne diyor. Ama kaynanam yaşlı biraz. Onlar da nene dendiği için ona nene diyor. Ben bazen oğluma diyorum ki babanne dedi. O da yayır nene diyo. Babanne neneymiş🙂

(2,674 puan) tarafından

İşte keşke bıraksalarda çocuklar nasıl istiyorsa öyle deseler ama yok illa araya fitnelik girecek

+1 oy
(4,033 puan) tarafından

Benim çocuklarım hem benim tarafıma hem eşimin tarafına genellikle anne diyorlar,bazen çocuklarım anneanne diyor,yani onlara bıraktım ne demek istiyorlarsa desinler,yani çok dert edilecek birşey yok,demek kaynanan nene kelimesini sevmiyor,bu yüzden böyle davranıyor 

(2,674 puan) tarafından

İşte kadın benimle uğraşmadan bende babanneyi öğretirim.ama kadın saf kötü.hastaneye gidiyoruz çocuk onda kalıyor diyor bak anne gezmeye gitti seni götürmedi.aslında kendisi benden soğutmaya çalışıyor.

+1 oy
(371 puan) tarafından

Ayy benim kayınvalidem de öyle tüm torunlarına anne dedirtiyor. Enteresan bir şekilde kayinbabam da baba dedirtiyor... Ben gebeyim şu an ve geçen bana dedi senin çocukların da bana anne diyecek, içimden dedim aynen aynen😂burada kültürmus de anne başka babaanne başka neden illa anne densin istiyorlar anlamıyorum.

(2,674 puan) tarafından

Ne kültürü canım nasıl işlerine geliyorsa öyle davranıyorlar eşimgilde de ebe kullanılırmış.

Hem anne deyince hoşuna giyorda nene lafı niye gitmiyor

(371 puan) tarafından

Kendi doğurdu sanki, sahiplenmesi güzel ama hududunu bilmeli. Kendi dogurduklari yetmiyor diyeceğim benim kayinvalidemin 8 çocuğu var.

(2,674 puan) tarafından

Ya bende seviyorum çocuklarımın sevilmesini

Hatta bazı kullanıcılar yanlış anlamış.

Benim sinirimi bozan çocuğu kendi doğurmuş gibi takıntı yapması çocuğa annen seni bıraktı git gezmeye diyor geldi delirme ben çocuğu bırakıp tuvalete gidemiyorum düzgünce bi hastaneye gidiyoruz onuda keyiften sayıyor

+1 oy
(498 puan) tarafından

Bu kaynanalar ne böyle bilmiyom oğlum 20 aylık nene deyince nene deme babaanne de diye söylenip duruyor çocuğa kolayına o gelmiş onu diyor 

(2,674 puan) tarafından

Aynen öyle zaten başta da söyledim daha bebek laf anlayacak yaşa gelince babaanne dedirtirim dedim kadın papağan aynı şeyi diyor ne desem boş artık 

(498 puan) tarafından

Eskiden anneanne veya babaannemi vardı nene deyip geciyorduk babaanne deyince kendilerini daha genç saniyolar galiba , 🤣 🤣 

(2,674 puan) tarafından

Kadın sarkıklarından pelikana dönmüş ne genci.

Zaten bu kadar inada bindirdi diye çocuk söylemiyor

(498 puan) tarafından

Kaç yaşında ki  çocuğunuz zaten çocuklara ısrarla bişe deyince yaptırinca inadına tam tersini yapıyorlar 

(2,674 puan) tarafından

2 yaşında 

+1 oy
(6,293 puan) tarafından

Ortada kalan küçücük çocuk gelin kaynana kendi sorununuzu kendiniz çözün . O yağmur dedirtiypr sen sinir ol diye , sen nene dedirtiyorsun kaynanan sinir olsun diye siz iyimisiniz küçücük parmak kadar çocuğu kullanıyorsunuz 

(2,674 puan) tarafından

Canım bak başka yorumlara da yazdım çocuk zaten konuşabilse babaanne der çocuk daha konuşmaya başlamadan yağmuru çağır ismimle çağırmaya çalıştı.

Ben kendisine de söyledim aklı erse zaten söyler bizde nene dedik baktık etraftakiler anneanne babaanne diyor öyle değiştirdik.nene kötü bi kelime değilki

Tam tersi kendi çocuğuma kötü örnek oluyor annen seni bırakıp gitti gezmeye seni götürmediler diyor 

(6,293 puan) tarafından

Ben kötü diye birşey demedimki zaten nene de babannede benm için aynı zaten . Sorun şu canm sen yazmışsn kaynanam sinir olsun diye nene dedirttim diye , senide sinir etmek için kaynanan yağmur dedirtiyor . Bu çocuk birinizin çocuğu diğerinizinde torunu siz çocuğa öyle de böyle de diye yönlendiriyorsunuz böyle olmaz . Kafasını karıştırıyorsunuz  Sen çocuğun annesisin sana ANNE dicek kayınvalidenede BABANNE dicek çünkü kayınvaliden nene denilmesinden hoşlanmıyor .

(2,674 puan) tarafından

İşte bende diyorum ki zaten çocuk konuşabilseydi babaanne derdi kendisinede söyledim küçük olduğu için söyleyemiyor evet haklısın bende sinir olsun diye söyledim ama ondan önce öğretiyordum zaten dede babaanne diye.oğlumada öyle  1 2 bak nenen geldi deyince öyle alıştı kolay diye öyle diyor

0 oy
(1,917 puan) tarafından

Benim ablam bir kere bile  çocuklarına babaanne dedirtirmedi hep nene dedirtirdi ben hiç hoşlanmıyorum bu durumdan haaa nene diye kime der benim çocuklarım eşimin babaannesine anneannesine derler

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 500 göst.
11 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,109 göst.
7 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 83 göst.
20 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hayatelf (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 120 göst.