+3 oy
190 göst.
Diğer kategorisinde (455 puan) tarafından

Oğlum 1 yaşın da olacak ama çorba yemiyor patates püresi yemez veririm atar ağzından sadce arı mama hero baby kaşık maması cici bebe süt ile ezilerk yer biberon asla muz elma o tür şeyleri blender dan geçirerek yer ama eline buskivi falan verince yer nasıl yapacam bana akıl verin ne olur kızlar 

8 Cevaplar

+3 oy
(5,423 puan) tarafından

O bebek bisküvileri arı mama falan verirsen zaten çorba yemez ki zararlı verme o bisküvi çöpe at direk  yoğurt önüne koyacaksın kendi kendine döke döke yiyecek yada çorba artık öyle püre yapmayı yavaş yavaş birakmalisin zaten

(455 puan) tarafından

Önüne koymuyorm koysamda yemez kendisi onuda biliyorum cnm 

(5,423 puan) tarafından

Canım sana diyeceğim o alışmış tatlı şeyler yemeye böyle devam ederse hiç yemek yenmeyecek sürekli yemek seçecek 

(455 puan) tarafından

Ne yapabilirim ki cnm 

(5,423 puan) tarafından

Vermeyeceksin canım yemiyor diye birşey yok mama sandalyesine oturtacaksin önüne koyacaksın bir tane bile ağzına götürse o bile yeter böyle böyle alistiracaksin yemiyor yemez zaten demek kolaya kaçmak demek ileride inan sana zor olacak  erişte pişir ama kemik suyu ile pişir önüne koy iki tane bile ağzına atsa o bisküvi den bin kat daha vitamin alir

-Reklam-
+2 oy
(4,194 puan) tarafından

Her şeyi önüne koyup bekle önce biraz minikler 2 3 saat sonra tekrar koy bir kere ağzına atar vs öyle öyle alışır 

(299 puan) tarafından

sevvalice siz dogru ilerliyorsunuz zaten 10 11 hatta 12 aya kadar cok yemesine gerek yok her seyin tadini bilse yeter parca gida vermek de onemli surekli corba pure olmaz ve sekerli seyler asla verilmez pekmez disinda benim oglum 10 bucuk aylik ben bugune kadar sekerli sadece pekmez verdim o da pekmezli omlet seklinde bi de 1 hafta once 1 dilim kek yedi o kadar ben calisiyorum isteyken babanesi biskuvi yedirmis dedim bi daha lutfen asla verme tamam dedi cocuk bunlarin tadini bilmezse her seyi yer etli bamya brokoli bile yiyor (masallah ) cunku baska biseyin tadini bilmiyor bunlarla buyuyor   eline havuc salatalik biber veririm hem.disini kasir hem.yer ek gida sureci biraz yanlis anlasiliyor ne yazik ki 

(4,194 puan) tarafından

Benim çocuğum da tatlı olarak meyve dışında bir de pekmezi bilir o da kahvaltıda tahin pekmez yapıyorum bazen onu biliyor pankek tatlandirmak için meyve koyuyorum içine falan. Bebe bisküvisi veriyorum ama kendim evde yapıyorum hazır hiç almadım. Kaşık maması hiç vermedim kavanoz maması sadece 1 kere uçakta kolay olsun diye yedirdirdim verdiğim tek pure de oydu baştan beri çatalla ezip veriyorum aldığım kavanoz mama da sözde katkı maddesiz bilmem nesiz ama çocuk bayıla bayıla yedi evde yapınca hiç öyle yemiyor mutlaka bir şeyler var içinde bir daha da ucaga binerken bile almam evde hazırlar termosa koyarım. 

Cevremizdekiler olsun her şeyden ver yemeğin suyuna batır ekmek ver işte ınstagramda 7 aylik çocuğa 3 çeşit yemek yapiliyor insan bir afalliyor ben mi yanlış yapıyorum diye halbuki onlarınki yanlış Allah'tan bilinçli doktorlar var da çok şey öğreniyoruz onlardan. 

7 aylik çocuğa çorba yemek kofte makarna menü hazırlıyorlar benim çocuğum çorba yese diğerlerini yemez ya da mesela 1 tane kofte 5 tane makarna hasliyorum anca onları oraya buraya savurarak yiyor dur bir de ıspanak yemeği yesin desen yemez yani ıspanak yese bunlari yemez. 

(299 puan) tarafından

canim seninle ayni seyleri dusunuyoruz  ve yapiyoruz zaten cogu yorumun dusunce olarak kendime yakin hissediyorum benimki de ayni pekmez ve meyve disinda tatli bilmiyor  sadece yani o kekle biskuviyi duyunca kendimi cok kotu hissettim oyle soyliyim ama bi kereden bisey olmaz deyip unutuyorum . 

ya 7 aylik bebekten bahsediyiruz doktorlar basbas bagiriyor en fazla yemek kasigi ya da cag bardaginin dibi ki onun oncesi cay kasigiyla tadim yeter vs bebek yiyecegi miktari kendi belirler ogun bile atlasa yemese sikinti olmaz bi sorun teskil etmez vs diye ama insta anneleri gercekten insani bunalima surukluyor hepsinin gostermelik oldugunu dusunuyorum ben hatta bi tanesinin altina biri yorum yapmisti abla allah askina 2 tursu bi sogan kir da tam olsun diye cok gulmustum 😂

(4,194 puan) tarafından

Bir arkadaşım var onun da bir yakını influancer şey diyormuş hiçbir şeyi kendimiz paylasmiyoruz sosyal medya danışmanımiz var o söylüyor hazırladığımız yemekleri bile onlar listeliyor bir olay oluyor hangi tarafı tutacagimizi ne yorum yapacağımızı onlar söylüyor kendimiz bir şey paylaşırsak aksi bir şey olursa ilgilenmiyorlar o yüzden onları dinliyoruz demiş. İyi para kazanıyoruz o yüzden bunu iş gibi görüyoruz demiş bunu duyduktan sonra hiçbirine inanmıyorum ama fikir alıyorum güzel tarifler paylaşıyorlar sagolsunlar 😁 indirim falan olunca haber veriyorlar sagolsunlar. 

Bazen kaynanam eline bir şey veriyor ekmek falan yok olmaz diyip alıyorum zararlı falan demiyorum öyle diyince biz hep verdik diye savunma yapıyorlar ay boğazında kalır koparıyor diyorum o zaman o da korkuyor bir iki uyardım sagolsun sormadan hiçbir şey vermiyor artık ama onlara kalsa daha 4 aylıkken taze fasulyenin suyuna ekmek banıp ağzına sokacaklar 🥲 hatta bebegim daha 40 günlüktu kaynanamin arkadasi hava çok sıcak karpuzun kavunun suyundan azıcık ver demisti 🥲 su demiyorum karpuz kavun suyu

(299 puan) tarafından

ay bayilacagim simdi keske sonunu okumasaydim :( alllah sabir versin canim 

+1 oy
(6,540 puan) tarafından

Ari mama,hero baby kasik mamasi,cici bebe ve sut vermeyeceksiniz. Bunlari bosuna yedirmeyin cocugunuza sagliksiz kilo yapar. Hic vermemeniz gerekirdi. 

Bu tarz sekerli ,katkili gidalarin tadini alan bebekler genelde sebze ve et yemek istemezler. Bunlari hic vermeyin yani.

(455 puan) tarafından

Et türü şeyleri yiyor köfte falan 

(6,540 puan) tarafından

Sebze de yemesi lazim. Mevsim sebzesi ve meyvesi yemesi lazim. Yemiyosa corbasina katip alistirmaniz lazim. 

Ama o tatli seylere alismis onlari vermeye devam ederseniz hic yemez zamanla.

(6,872 puan) tarafından

Sebzeleri rendele kabak havuc patetes falan yumurta alerjisi yoksa 1 tane yumurta kır tam bugday veriyorlar genelde ama ben sakınmadim hic beyaz un koydum hep  mucver yap firinla yogurtla yedir bebekler sever bu tarz seyleri 

(4,800 puan) tarafından

Bunlar hep tatlı şeyler alışmış demekki tatlıya. Benimki 21 aylık daha kavonoz kaşık maması ın tadını bilmez cici bebe organik olandan aldım civilden oda 6 9 ay arası yedirdim sonra bıraktım 

Organik tarhana yedirmeye başladım sonra yoğurt sebze çorbası yemiyor die bırakmıcan tatlıları kesince zaten acıkacak . Makarna felan yapıp ben önüne koyuyorum kendi yiyor minik çatalları var bazen sıkılır atar catalı elle yer . Gecen yoğurduda parmaklayark yedi ama okadar hoşuna gitti ki koca kase yoğurt yedi . 

+1 oy
(6,872 puan) tarafından

Pankek yapabilirsin nefis ev tariflerinde bebekler icin var  yavas yavas ev yemekleride verebilirsin artik 

+1 oy
(228 puan) tarafından

Benim kızımda öyle eline gün içinde meyve sebze veriyorum onları yiyerek biraz daha alıştı 

Şimdi canı isterse makarna pilav yaprak sarması falan yiyor dün börek yaptım ona da heveslendi biraz yedi ekmek veriyorum eline ondan alıştı galiba pizza yapmıştım ona heveslendi pizza hamurundan 3 4 küçük dilim yedi böyle böyle daha iyi olacağız inşallah sende elini boş bırakmamamaya çalış benimki birazda çok iştahsız bir çocuk iştah şurupları bile fayda etmiyor

+1 oy
(299 puan) tarafından

1 yasinda cocugun her seyi yemesi lazim artik ama asla bu saydiklarinizi yememesi lazim pureyi ilk baslarda yer zaten simdi neden yesin artik parca parca yemesi gerek eline verp kendisi yemesi lazim blender zaten hic bir evrede onerilen bisry degil muz elma vs elinizle ezip agzina vermeniz lazim o sekilde yer corba neyse de artik yemeklere gecmeniz gerekti biraz yanlis ilerlemissiiniz ari mama kasik mama cici bebe falan asla saglikli seyler degil kesinlikle yememesi gerek süt konusuna girmiyorum bile buradan nasil donulur bi fikrim de yok acikcasi sadece ne yapmamanix gerektigini biliyorum o yuzden yazdim 

+1 oy
(2,495 puan) tarafından

Merhaba umarım en kısa sürede yer ve alışır dün ben 1 tatif yaptım kızkm 9 aylık hiç dişi yok dıye önüne koyablrsnz belki sever brokoli patates ve havucu haşlıyoruz sonra çatalla ezip içine kaşar rendeliyorız  böyle elimizde köfte şekli verip fırına atıyoruz 180 derece 15 dakıka çok güzel oluyor hem brokoli vs de var sağlıklı olur

0 oy
(4,800 puan) tarafından

Onlara cok alismis ondan yemek yemiyo malesef ama alismasi lazim ne zamana kadar mamayla beslenecek bu cocuk ac kaldi deyip verme o zaman biraz ac kalsin mecbur yiyecek 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 179 göst.
+2 oy
9 cevap 480 göst.
0 oy
3 cevap 79 göst.
0 oy
2 cevap 75 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Meleknur33 (106 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,135 soru