+5 oy
862 göst.
Diğer kategorisinde (1,347 puan) tarafından

Sohbet olsun diye yazıyorum kızlar. Siz evinize iftara birilerini cagirsaniz, 4 yasinda çocuğu olsa gelen kişinin. Çocuğa ayrı yemek,tatlı koyar mısınız? Ben mutlaka koyarım yada anneye fazla koyarım mesela, çocuk fazlaysa ayrı sofra kurar oraya koyarım yada. Dün akşam eşimin bi akrabası iftara çağırdı, gittik. Ben zaten hamileyim karnım rahatsizdi çok aç da değildim konu yemek yemek değil ama mesela tabağa pilav, yanına iki tane tavuk kızartmasi koyulmuştu. Çorba salata vs vardı ama kızım zaten tavuğu çok sever o yedi hepsini ben çorba salata yedim. Sonra sofradan kalktık çay tatlı getirdi yine iki tane tatlı 1 tane ev yapımı kek koymus tabaklara. Kızıma gene yok. Tatlıyı da kızıma yedirdim ama aşırı rahatsız oldum kendimi çok kötü hissettim. 

32 Cevaplar

0 oy
(763 puan) tarafından

Ben çocuğun annesine sorarım işte annesi küçük bey-hanım ne yer ne koyalım ne kadar koyalım diye sorarım zaten gelen misafirlerimin çoğu çocuklarına kendi tabaklarını kendileri yapıyorlar yiyeceği kadar koyuyorlar.

-Reklam-
0 oy
(4,194 puan) tarafından

Cocuk 1 yaşında bile olsa ayri tabak hazırlayayım mi diye sorarım 4 5 yaşından büyükse annesine tabak verir al sen cocugun ne kadar yerse koy derim annesine de az fazla koyarım belki çekinir az koyar diye. Yok benle beraber yer dese bile tamam onun tabağı ayrı olsun derim. Bir arkadaşım misafirlikte masaya gelen bardakları sayardik bize de var mi diye demisti çok içim acımıştı cay içerken de çocuğa annesine sorarak varsa ev yapımı meyve suyu ya da iciriyorsa sut falan sorarım 

(1,347 puan) tarafından

Aynen ben de öyle oldum valla tabakları saydım sofrada bize ayrı var mı diye kötü bir durum gerçekten 😂

0 oy
(3,724 puan) tarafından

Çocuk kendi giyebilecekse ona ayrı korayim ama yok yiyemezse yine ayrı tabak yapar anneye veririm o kendi yedirir çocuğa ama tabi annenin de çocuğun da tabağı yine ayrıdır 

0 oy
tarafından

Öyle gelen gidenim pek olmaz ama kim olursa olsun ben çocuk büyük fark etmez herkese ayrı tabak yaparım çocuk Bile olsa 4 yaşında yani kendi yiyebilecek yaşta ki benimki de 4 yaşında 😁

(1,347 puan) tarafından

Ben de öyle yaparım Normalde garipsedim öyle olunca 

0 oy
(6,598 puan) tarafından

En hassas olduğum şeylerden biri daha . Çocukta bir birey ve 4 yaşımda bn 2 yaşındaki çocuğuma bile ayrı tabak hazrlym keşke sen yemekte deseydin ya oğlana yada kıza bi tabakta ayıralım mi diye tatlıyı o akıl ederdi belki. Yapılan yanlış ama 

(1,347 puan) tarafından

Valla ben de çekingen biri değilim ama yorgunluktan mi artık hamilelikten mi gerildim diyemedim ben de

0 oy
(3,954 puan) tarafından

Ben önce çocuklara yer sofrası yapar hepsinin yemeğini tatlısını içecek nesye veririm 

Sonra büyüleri masaya alırım 

Herkes mutlu ayrılıyor böylece evimden

Ve benimde gittiğim yerde aynısını yapıyor bende mutlu oluyorum 

Ha annesi ekstra bi arzu isterse asla ve asla yok demem

Ben hep derim benim evime  gelenlere 

Rahat olun

Nasıl istiyorsanız ben size ayak uydurmaya devam ederim diye

(1,347 puan) tarafından

Olması gereken de bu bence

0 oy
(833 puan) tarafından

Çocuk kendi yiyebiliyorsa ayrı tabak yaparım. Yiyemiyorsa anneye fazla koyarım. Zaten dört yaşında olmuş. Ayrı tabaklık yani

0 oy
(11,409 puan) tarafından

Bende aynı sen gibiyim direk çocuğa ayrı tabak hazırlarım daha birşey yemeyen çocuk benim evime gelmedi hata bana gelen misafirler diyomevde yemiyo sende yedi sende iştahı açıldı ne hikmetse her gelen bunu diyo. Onun için her çocuğa tabak koyarım ztn doguluyuz yer sofrası tepside yemek servisleri.genelde oluyo boş tabak veririm onlar istediği kadar alir

0 oy
(386 puan) tarafından

Ben çok samimi olduğum misafirlerime çocukları önden yedirelim bizde rahat rahat yiyelim diyorum genelde,eşimin tarafından gelenler olduğunda yada çok samimi olmadığım kişilerin çocuklarınada mutlaka ayrı tabak yaparım yani anneye ayrı çocuğa ayrı o şekilde daha rahat hissediyorum kendimi.ayıp etmişler gerçekten

0 oy
(387 puan) tarafından

Haklsnz bence tabiki de konuluyor çocuğunuz bebek olsaydi neyse de yemeği mi azdı acaba 

(1,347 puan) tarafından

Yemeği az olabilir o yüzden isteyemedim belki devamı yoktur diye ama tatlısı vardı mutfağa girince gördüm 😂

(387 puan) tarafından

Sonuç ne olursa olsun ayip etmiş sonuçta ona göre fazla fazla da yapabilirdi amaan boşver in bi daha gitmezsnzz

(1,347 puan) tarafından

Mecbur gideriz eşimin amcasigil de olsun artık yapcak bisey yok 😊

(387 puan) tarafından

Aynen 

0 oy
(267 puan) tarafından

Annesine sorarım ayrı yer derse oğlumla sofrada yer kalkar anne yedirmek isterse fazla koyarım 

0 oy
(2,705 puan) tarafından

Konu çocukluğumu getirdi aklıma bir misafirliğe gidmisdik 4 but vardı anne babam ve karşı kari koca bizeyikdu ben öğün çocuk aklıyla onlarinkine yemisdim babam annem kıpkırmızı olmuştu biz doyduk diyip kalmışlardı...şimdi nerde tavuk görsem iştahım kaçar zoruma gider ...benim 2 yaşında çocuğum var babada bı lac kez yaptılar sessizce o anı geçirip gel dese bile asla gidmem kimse aç değil alt tarafı tavuk.. oysa...kuzu kizart getir demiyorduk kimseye...

(1,347 puan) tarafından

Aynen öyle gerçekten insan kötü hissediyor kendisini

(2,705 puan) tarafından
+1

Öyle evimde giyorum battaniyeli pijamami altarin oglu Tarkan gibi takiliyoz 😅yoksa insan bir butu bile büyük bişey bağışladım sanıyor ..

İlgili sorular

+1 oy
34 cevap 1,090 göst.
1 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Nane.Limon (11,241 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 1,125 göst.
16 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Yyyyyyyyyyyyyyyy (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
51 cevap 1,262 göst.
0 oy
2 cevap 112 göst.
16 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Eylulervam03 (726 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,028 soru

24,038,285 cevap

329,034 kullanıcı

...