+5 oy
872 göst.
Diğer kategorisinde (1,383 puan) tarafından

Sohbet olsun diye yazıyorum kızlar. Siz evinize iftara birilerini cagirsaniz, 4 yasinda çocuğu olsa gelen kişinin. Çocuğa ayrı yemek,tatlı koyar mısınız? Ben mutlaka koyarım yada anneye fazla koyarım mesela, çocuk fazlaysa ayrı sofra kurar oraya koyarım yada. Dün akşam eşimin bi akrabası iftara çağırdı, gittik. Ben zaten hamileyim karnım rahatsizdi çok aç da değildim konu yemek yemek değil ama mesela tabağa pilav, yanına iki tane tavuk kızartmasi koyulmuştu. Çorba salata vs vardı ama kızım zaten tavuğu çok sever o yedi hepsini ben çorba salata yedim. Sonra sofradan kalktık çay tatlı getirdi yine iki tane tatlı 1 tane ev yapımı kek koymus tabaklara. Kızıma gene yok. Tatlıyı da kızıma yedirdim ama aşırı rahatsız oldum kendimi çok kötü hissettim. 

32 Cevaplar

+8 oy
(3,110 puan) tarafından

Anneye sorarim ben yedircem derse tabağına eklerim ayrı isterse ayri verırım çocuklar hersey yemiyor

(1,383 puan) tarafından

Canım karşımıza oturdu tatlı yiyordu ama benim tatlı yiyemedigimi gördü hepsini kızıma yedirdigimi falan gördü. Yanındaki diğer misafir dedi ki ben yiyemedim yer misin dedi bana ben de yok yemem çok şiştim dedim utandım 😂

(3,110 puan) tarafından

Ayıp etmişler o zaman.. görgü demekki

(1,383 puan) tarafından

Yani ben de anlamadım niye öyle oldu 😅

(4,638 puan) tarafından

Acaba az mi yapmıştı da yetmedi o olabilir mi

(1,383 puan) tarafından

Yemek az olmuş olabilir belki ama tatlıdan vardı daha ama isteyemedim yani

-Reklam-
+5 oy
(346 puan) tarafından

Yeni mi evli acaba 

(1,383 puan) tarafından

Yok canım ya 50 yaslarinda kadın torun torba sahibi olma yaşında 😂

(346 puan) tarafından

Aman aynısını sende yaparsın canım caninncektiyse 

(1,383 puan) tarafından

Yok yaparım onda sorun yok çok şükür mesele yemek de değildi benim için o an. Bilmiyorum biraz gerildim 😂

+4 oy
(1,964 puan) tarafından

ben annesine soruyorum çünkü her çocuğun düzeni değişik oluyor. önden yediriyorsa önden ne istiyorsa veriyorum. değilse sofraya oturtuyorsa ona göre hazırlıyorum. etrafımda genelde iştahsız çocuklar olduğu için hiç özel tabak istemiyorlar.

sadece bir arkadaşımın oğlu iştahlı o da mutfağa tabak hazırlatıyor. biz salonda yiyoruz çocuk tek başına mutfakta yiyor.

(1,383 puan) tarafından

Ben çok samimi olmayınca tabak hazirlatmadim. Bide başka var mıdır yok mudur belki yoktur diye isteyemedim. Sonra eşi ben yemiyorum deyip tabağı bizim tarafa koydu ama onu da isteyemedim utandım 😂😂

(1,964 puan) tarafından

yani ev sahibinin düşünmesi gerekirdi ama o da yiyen çocuk görmediyse yemez diye düşünmüştür. niyeti kötü değildir muhtemelen. ama ben senin yerinde olsam o kadar utanmazdım açıkçası.. benim çocuklarım iştahlı çocuklar olsaydı ben sofraya oturur oturmaz, "ablası bide tatlı kaşığı alabilir miyiz kızım da yer bişeyler" der sinyali verirdim. ev sahibi anlar gerekli düzenlemeyi yapardı. yani yemeği sayılı yapmamıştır herhalde

(1,383 puan) tarafından

Yok canım işte o yüzden isteyemedim çünkü sanırım sayılı yapmıştı. Hazırlarken devamını göremedim yemeğin.isterim belki devamı yoktur diye diyemedim. Ama tatlının devamı vardı. Onu da utandım isteyemedim. Normalde utanmam aslında ama yemekte de aynısı olunca rahatsız olup tatlı da alamadım. Başka zaman olsa kendim alır koyardım. Hatta mutfağa çay doldurmaya gidince aklımdan geçirdim su tatlıdan bitane ağzıma atsam mi hamileyim belki canım çeker hani hamilesin canının cektigini ye derler ya. Sonra farkederler görmemiş gibi derler diye de çekindim 😂😂😂😂😂

(1,964 puan) tarafından

bilemedim bence sen biraz fazla düşüncelisin. sen söylersin gerisini ev sahibi düşünür yani. misafir çağırdıysa hesap etmesi gerek. canı çeken biri ilave alabilir miyim dese ne olacak mesela? ha çok yakınınsa hesap etmezsin bu durumda da yakının çekinmez. sen çekindiğine göre çok yakın değilsiniz demekki. 

hem hamileymişsin de... ekstra düşünmeliymiş. düşünmeyene de ben olsam söylerim yani. 2 yaşın üstündeki çocuğun illa bişeyler yeme ihtimalini düşünmesi gerekir ortalama bi insanın.

misal dün misafirim vardı. çocuğu 1 yaşında. kendi kızlarıma meyveli yoğurt hazırladım. hazırlamadan önce annesine sordum ona da sevdiği gibi hazırlayalım mı diye. hayır dedi. kendi kızıma hazırlayınca annesi geldi sizinkinden tattıralım mı dedi. küçük bi kaba aktardık gitti yedirdi. istemese ben vermeyecektim ama isteyince de kimseye ayıp olmadı aksine mutlu da oldum. utansaydı ve ben sonradan farketseydim içime dert olurdu

(1,383 puan) tarafından

Ama sen başta sormuşsun canım. Sormuş olsa ben de isterdim ki ne bileyim cekinmem normalde ama hamilelikten de olabilir dün ekstra gergindim 

+4 oy
(3,502 puan) tarafından

Evet koyarım canım 4 yaş çocuk yiyebilir kendisi. Çok üzüldüm sen iki canlısın aç kalmışsın resmen. Benim çocuklar da çok sever tavuğu. Aslında onun düşünmesi gerekirdi ya da senin kızına yedirdiğini görünce tabağına tekrar koyması gerekirdi yemek. 

(1,383 puan) tarafından
+1

Kadının eşi ben yemicem dedi tabağı bizim sofraya koydu sonradan ama utandım onu da isteyemedim 😂😂😂

(3,502 puan) tarafından

Ya kim olsa öyle hisseder ama kıyamam yaa 😿 bak adam bile anlamış sağolsun 🥲

(1,383 puan) tarafından
+1

Aynen adam anlayıp verdi sanırım sağolsun sağlık olsun artık 😅

(4,857 puan) tarafından
+1

Kızının yediğini görmedimi tabağını gördüğü zaman vermesi lazımdı . Bazılarının jetonu köşeli düşmüyor hamile kadın ve küçük bir çocuk var herkesden önce onlar doyurulmalıdır bence 

(1,383 puan) tarafından
+1

Evet ben de görür düşünür diye bekledim. Bir de sırf çocuğa yedirdim yani gördü ama jeton mu düşmedi anlamadım 😂

+4 oy
(17,116 puan) tarafından

Yemek yiyen çocuğa ayri servis mutlaka açarım tabiki. 1 yaşinda bile olsa ayri koyarim. Bazen anneler biz birlikte yeriz diyorlar onların tabağina ekstra yemek koyuyorum. 

(1,383 puan) tarafından

Ben de öyle yaparım. Birlikte yiyenlerin tabağına da ekstradan ekleme yaparım mutlaka

(17,116 puan) tarafından

Benim kizim daha 9 aylikti. Eltime yemeğe gittik o zaman bile ayrı servis açmişti. Bir gün ablamın kaynanasına gittik köye. Kizim 2,5 yaşindaydi. Ortaya kahvaltı sofrası kurdular ama köy kahvaltısı olduğu için kimsenin önünde servis tabağı yoktu herkes ortadan yiyordu. Kizim ağlamaya başladı bende yemek istiyorum ama bana ayri tabak koymadılar diye. Çocuklar nasıl alışırsa öyle istiyorlar. 

+3 oy
(3,453 puan) tarafından

4 yaşındaki bir çocuk için ayrı tabak hazırlanır yaa. Daha küçük olsa da sorarım annesine ayrı koyayım mı diye. Birlikte isterse de evet anneye daha fazla koyarım. Özellikle tatlıda yine ayrı tabak veririm. Düşüncesizlik etmiş ev sahibi.

(3,453 puan) tarafından

Tüh aklın kalmış resmen

(1,383 puan) tarafından

Yapcaz artık biz de yapcak bisey yok aynı tadı verir inşallah 😂😂

(3,453 puan) tarafından

Verir verir boşver 😅

(1,383 puan) tarafından

Firinimi da yeni temizledim kıyamam ki😂😂

(3,453 puan) tarafından

Senden değerli mi canım. Temizlik dediğin nankördür. Ye gitsin 😅

+3 oy
(4,894 puan) tarafından

Valla evime giren cikan pek kimse yok kaynanamlar annemler otalara gidersem de kendim koyarim zaten keyfim nasil isterse bi komsum var cocuklar ayni yastalar ikimiz olunca yer sofrasini kururar otururuz daha kocalar tanismadilar en fazla kapida falan karsilasinca birer sigara icerler o kadar 

(1,383 puan) tarafından

Çok samimi değildik bide devamı var mı yok mu bilemedim o yüzden isteyemedim 

(4,894 puan) tarafından

Yani yanlis yapmis 

+3 oy
(5,426 puan) tarafından

Oğluma çatal bıçak takımı almıştım  renkli tabak seti almıştım gelen çocuklara rengine kadar kend sectirip ne istersin tabağına diye soruyorum içecek ne istersin biraz daha istermisin diye yetişkin birey gibi sorarım ben oğluma öyle davranılmasını istediğim için öyle de davranırım kirilmakta haklısın umursamamış umursamadigi misafiri su mübarek ayda ne davet etmiş 

(1,383 puan) tarafından

Gerçekten kendimi çok umursanmamis besleme gibi hissettim. Belki de ben de senin gibi dikkat ederim o yüzden kırılmış da olabilirim kendimle aynı tepkiyi görmeyince bilemedim😂 aslında aç değildim pek ama  canım da çekmişti 😂😂 

(5,426 puan) tarafından

Yaptığı tamamen terbiyesizlik keşke çocuğuma pilav tavuk alabilirmiyim deseydin belki sayılı yaptı ama misafir cagirdiysan kusura bakma fazla yapacak ay sinirlendim 

(1,383 puan) tarafından

Devamı yok gibi geldi şimdi yok derse hem o hem ben mahçup olurum diye de diyemedim 😂

+3 oy
(3,268 puan) tarafından

Ben direk ayrı koyarım çocuklara 

+3 oy
(7,078 puan) tarafından

Ben koyarım annenin yanina anne yemez dersede dursun belki yer derim  biraZ ayıp etmiş 

+2 oy
(3,809 puan) tarafından

Ben anneye soruyorum kendisi yer mi sen mi yedircen diye ona göre ya tabağına ekliyorum ya ayrı tabak koyuyorum 

+2 oy
(23,404 puan) tarafından

Ben kendin mi yedireceksin ayrı tabak mı koyalım diye sorup yok derse kendi tabağına eklerim mesela herkese iki koyuyorsam ona üç koyarım çok çok uzak değilse de isterdim 

+1 oy
(18,469 puan) tarafından

Çocuk fazla ise ayrı sofra açarım ama az ise bende annesine fazla katarim yedirsin diye. Tatlı için de muhakkak çocuklara ayrı ayrı veririm. Yine sofra bezi sererim veririm yerler

(1,383 puan) tarafından

Ben de aynı şekilde yapıyorum mutlaka

+1 oy
(1,229 puan) tarafından

Bende tabak koyarim içini boş bırakırım çocukların isteklerine  göre hazırlarım yada anneleri hazırlar  bir yaşında da olsa hem nezaketten hemde birey oldukları için yapılmasını doğru buluyorum.yani

+1 oy
(6,541 puan) tarafından

Annesine sorarim. İsterse ayri koyarim ya da tabagina ekleme yaparim. Bazden de onden ya da yemek sonrasi yedirirler cocuga. Mutfakta kendilerine tabak verip istediginiz gibi alin derim. 

Tatliyi da genelde ortaya fazladan koyarim isteyen alsin diye. 

+1 oy
(265 puan) tarafından

Tabikide koyarım hatta ilk çoçuklara koyarım

+1 oy
(1,564 puan) tarafından

Bence onemli konu anneye sorardim bende ne yiyorsa ona da tabak yapardim yaşı buyuk cunku

0 oy
(1,865 puan) tarafından

Ben koyarım mutlaka, eğer anne istemezse , nasıl derse öyle yaparım. 

0 oy
(604 puan) tarafından

Akşam bende senin gibi oldum 😂😂 hatta nerdeyse aç kaldım gibi bişi eşimin arkadaşına gitmiştik diger arkadaşlarla erkeklere ayrı kadınlara ayrı masa ayırdık oğlumı bilerek doyurup gittiydim hani hem emziriyorum oruçta acıkıyorum kızımla kucagımda zaten zar zor yiyorum diye 13 kişiydik 15 tane küçük güveçlerde yemek yapmıştı her zaman çocuklara da koyalım falan derdi aramızda böyle şeyler yaşamayız normalde dün o kalan 2 güveci götürdü komşusuna verdi ben önce misafire yetcekmi diye bakarım yada isteyen olur falan derim yani verdiignde değilim asla kimsenin dün ben yemeden oğlum geldi anne bende yicem diye diger arkadaşıj ogluda geldi bizim pilavlarla güveçleri onlar yedi artık bizde çorba salata falan idare ettik 

(1,383 puan) tarafından

Sen de aynı duruma düşmüşsün 😅 ben de öyle çorba salata ekmek falan yedim 😅

(604 puan) tarafından

Çaktırmadım ama ben onlar bize geldiginde geçen mesela sırf mübarek gün kimse annesini bunaltmasın diye 3 yaşından 8 yaşındaki çocuga kadar ayrı tabak ile ayrı masa açtım olması gerek buydu ama en azından komşusuna birqz sonra verebilirdi gündüz dolanmış canı çekermiş halbuki dolaba yarın pişiririm diye 5 tane güveç atmıştı ben olsam onlardan 3 tane daha pişirr ki bizim çocuklar kendi çocukları falan yemek isteyen çocuklardı neyse öyle böyle geçti kahvyle meyveyle falan doyduk işte

(1,383 puan) tarafından

Sizinki de ayrı Saçmalık olmuş gerçekten 😅

0 oy
(2,648 puan) tarafından

Yesin yemesin mutlaka ayrı tabak koyarım. Abimler geldi  oğlu 3 yaşında iştahsız da yani ama bize ne kadar koyduysam ona da o kadar koydum. Anne babası çok bu dedi mesela öyle geri tencereye koyarım. Çünkü abimler de olsa istemeye çekinir diye çok korkarim

(1,383 puan) tarafından

Ben de aynı sekilde yaparım. Aynı inceligi göremeyince belki incinmişimdir 😅

İlgili sorular

+1 oy
34 cevap 1,116 göst.
1 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Nane.Limon (11,242 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 1,125 göst.
16 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Yyyyyyyyyyyyyyyy (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
51 cevap 1,278 göst.
0 oy
2 cevap 112 göst.
16 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Eylulervam03 (726 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,353 soru

24,071,103 cevap

330,659 kullanıcı

...