+4 oy
307 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (694 puan) tarafından

3 yaşinda çocuğu olan anneler sizin de çocuklarınızın huyu suyu değişti mi sakin aklı başında ılımlı oğlum gitti yerine inatçı huysuz sürekli vurmaya çalışan tüküren agresif davranan biri geldi herşeyi ağlayarak yaptırmaya çalışıyor sürekli sinirleniyor odasında bir şeye dokundum diye kıyamet kopuyor asansör düğmesine o değil de ben bastım diye suyu istediği bardağa koymadim diye yani en küçük konular bile o kadar büyüyor ki su sıralar o kadar zorlanıyorum ki sinirlenmim güzel güzel davranayim diyorum ama artık dayanamıyorum sesimi yukseltiyorum kızıyorum sonra çok pişman oluyorum ama 3 yaş çok zorluyor beni nasil kolay geçer bu dönem siz neler yapıyorsunuz 

17 Cevaplar

+3 oy
(112 puan) tarafından

Oğlum 4 yaşında aynı şekilde o da öyle o kadar sinir oluyorum ki bazen bağırıyprum yapacak hiç bir şey yok ama bağırmakta pek fayda etmiyor ama sınırları gerçekten çok zorluyorlar umarım geçer zamanla

(694 puan) tarafından

4 yaşta mi öyle bende zamanla geçer diye avutuyorum kendimi. Sinirlenmek tabiki bı işe yaramiyor sonrasında üzülüyorum da yine yapıyor aynı şeyleri ama elimde olmuyor artık sabrımı öyle mi tasiriyor ki inşallah düzelir zamanla 

(112 puan) tarafından

Yeni başlamış canım benim sinirden ağladığım oluyor gerçekten bazen evden kaçmak istiyorum babasıyla bırakıp kardeşi de var 46 günlük bu aralar ona vurmaya falan da çalışıyor engel oluyorum asla söz dinlemiyor şimdi gelir niye ikinciyi yaptın diyenler bu her çocukta olan sıkıntılar problemler sadece sabır işi bizde etten kemikten insanız e haliyle sabır da kalmıyor güçte  parka falan da sürekli çıkarmasam da haftada 3 4 defa falan çıkarıyorum seneye inşallah ana okuluna göndereceğim belki o zaman düzelir birsz

(694 puan) tarafından

Benim de 6 aylık oğlum var ikisi birlikte daha da zor tabiki biraz da yorgunluktan yetememekten tahammül sınırlarım azaldı sanki benim bu sorunlar her çocukta oluyor 1 çocuk da olsa 3 çocukta olsa iki çocuk olunca biraz daha zor oluyor tabi ama inşallah geçecek 

-Reklam-
+2 oy
(530 puan) tarafından

Kızım 3 yaşında asansör ve bardak konusu bizde de var ve daha nice nice basit konular sabretmeye çalışıyorım ama bunalıyorum bazen hava güzelse dışarı çıkıp hava alıyoruz yoksa sürekli evde kaldıkça daha da beter oluyor

(694 puan) tarafından

Bende çok bunaliyorum birde küçük oğlum var 6 aylık tahammül seviyem o kadar azalıyor ki çok şükür sagliklilar Rabbim eksikliğini göstermesin ama zor ya annelik zor 

(530 puan) tarafından

Ben de hamileyim 3 aylık bakalım kardeşi geldiği zaman nolacak

(694 puan) tarafından

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah kolay bir bebek olur da zorlamaz seni daha fazla 

+2 oy
(655 puan) tarafından

3 yaşını 3 ay geçti allahım bi merak one one bıktık artık herkesin ne yapacagını biliyor yiyecek içecek istegi bitmiyor bu sıra hasta uyumuyor da bitigiz yani

+2 oy
(5,375 puan) tarafından

Hoşgeldin 3 yaş oğlumu anlatmışsın akıllı uslu oğlum gitti agrasif küçük ergen bir çocuk geldi resmen özgürlüğünü ilan etti ama şu siralar daha iyi çünkü sağlayabilirsin ağla sen agladin diye istediğin olmayacak diyorum beni yönetmesine izin vermiyorum sürekli hayır demiyorum ama kesin kez olmaması gereken şeylere hayır diyorum 

+2 oy
(147 puan) tarafından

Bende 3 yaştan sesleniyorum az önce bagirdigim için şuan vicdan azabı çekiyorum zar zor uyuttum şimdi dokunsan aglicam inat mi inat illa onun dediği olcak en ufacık şeyde bile hala ayagimda sallıyorum malesef alışamadık kendi uyutmaya ayağını nerdeyse ağzıma sokcak :)) kızım yapma diyorum inatla yapiyo göğüsüm acıdı yapma kızım yapma kizom en sonunda sinirlendim çektim ayaginj hizla bağırdım vs:) aglattim çocuğu şimdi de uyudu vicdan azabı çekiyorum 

(694 puan) tarafından

Kocaman olmuştur o ayakta sallamak da zor benim 6 aylık oğlum var ayağımda sallıyorum artık zorlanıyorum bayramdan sonra yatağına alistircam büyük oglumda yeni yeni başladı ama oyun yapıyor anne kardeşim gibi beni de ayağında salla diyor :)) bende öğlen uykusunda kızıyorum uykusu var uyumuyor sağa sola dönüyor bagiriyor şarkı söylüyor konuşuyor en son ben bağırınca uyuyor sonra da vicdan yapıyorum üzülüyorum 

+1 oy
(6,537 puan) tarafından

35 aylik oluyoruz biraz once ben tuvaletteyken isigi kapatamadi ve ben ciktim diye yaygarayi kopardi beni tekrar tuvalete iktiriyor isigi kapaticakmis ondan once elime sabun aldim diye ayri agladi 

(694 puan) tarafından

Bizde de tuvalete giderken kapıyı ışığı ben açamam zaten o açacak öyle bı hata bı yapsam kriz geçiriyor evde diken üstünde yaşıyoruz 

+1 oy
(406 puan) tarafından

Bugün iki farklı ayakkabiyi ayni anda giymediği için ağlıyordu niys bir bot bi spor giymiyorum diye 

(694 puan) tarafından

Allhim daha neler gorucez şaşırmıyorum hiç 

(406 puan) tarafından

Valla artik bazen ne yapacağımı bilmiyorum 

+1 oy
(1,310 puan) tarafından

Evet benimde 3 yaş oğlum cok değiştı hepimize tekme tokat dalıyor elide o kadar ağırki gagsfdhshf

Bide aşırı nazlı bişey olmuş en ufak şeyde küstüm gidiyorum kızdınız bana kalbimi kırdınız diyo hahhahahahha 

Haa birde sinirlenince gidinnn başımdan kafanızı kırarım balkondan aşağı atarım diyo tam bir piskopat oldu gitti 

(694 puan) tarafından

Ayyy ayni ya demek ki bu dönem hepsi böyle normal deyip geçmek lazım. Bizde de üzüldüm şuan kalbimi kırdın bı daha seninle oynamicam diyor küsüyor sürekli 

(1,310 puan) tarafından

Ben hiç üstüne gitmiyorum sakinleşince kendi geliyor yanıma ama böyle yapınca cok tatlı olmuyorlarmı yaaa küçük adam modunda benimki hep

(694 puan) tarafından

Komik ama sinir bozucu ya küçük ergen diyorum bende sakinlesince gel diyorum biraz durup sakinleşip geliyor ama her zaman olmuyor tabi geçen gün sinirlenmis sandalyeyi yere düşürdü dedim napiyosun bu yaşta bu sinir ne oluyor 

+1 oy
(234 puan) tarafından

Bızde yenı gırdık 3 yaşına aynı söyledıklerın belkıde daha fazlası demek ki hepsınde oluyomuş atak gibi sendrom gıbı bişi demekki  daha da zor günler beklıyor bızı 

(694 puan) tarafından

Öyle öyle 2 yaş sendromu biliyordum ama 3 yaşı bilmiyordum şuan onu yaşıyoruz geçecek insallah

(234 puan) tarafından

Hıc sanmıyorum geçecegini;(

+1 oy
(3,218 puan) tarafından

3 yas vurma ve tukurme bizdede var burnumuzdan agzimizdan getiriyor 6 yasinda abisi var  vala kok sokturuyo 

(694 puan) tarafından

Bizde de 6 aylık kardeşi var Allah'ım küçük ne yaparsa onu yapıyor emzik alıyor ağzına bilerek emziği düşürüyor anne kardeşim gibi düşürdüm hadi bana da ver diyor evde iki küçük bebek oldu resmen :)

(3,218 puan) tarafından

Ahahah cok komik ama buyuduler mi ikiside birbitinin en yakin arkadasi  oluyolar suan bizimkiler oyle 3 yas var arada hic arkadas aramazlar parkta evde vs devamli ikisi oynar

0 oy
tarafından

Kızım da aynen öyle yani o uysal çocukların şu anki duruma nasıl geldik diye düşünürken buradaki postları görüyorum ve sanırım hepimiz aynı yoldan geçiyoruz

(694 puan) tarafından

Aynen canım 3 yaş dönemi boyleymis içim rahatladı en azından benim 

tarafından

Ben de öyleyim işte burada postları gördükçe diyorum ki tek benim çocuğum sorun değilmiş yoksa insan kendini sorumlu tutuyor yani ben bu çocuğu dövmüyorum neden böyle yapıyor falan diye yanlış bir harekette mi bulunuyorum kötü bir anne miyim diye insan kendini sorguluyor ama burada görünce diyorum ki sorun bizde değil demek ki dönemsel hepimiz aynı şekildeyiz

0 oy
(2,594 puan) tarafından

Üç buçuk yaş erkek babası yok tek bakıyorum bilmiyorum o yüzden mi hiç dinlemiyor çalışıyorum ben eve gelince pekte ilgilenemiyorum bilmiyorum o yüzden mi 

Akşam uyicaz diyince içine şeytan kaçmış gibi oluyor başlıyor tepinmeye ağlamaya 

Bende bilmiyorum napcam böyle çaresiz kaldım 

Bağır çağır itiş kakış bide üzülüyorum ama yoruldum valla

(694 puan) tarafından

Aksam uykusunun nedeni sizden ayrılmak istememe olabilir çalışıyorsunuz gündüz zaten görmüyor aksam da özlüyor demekki ama genel hatları aynı gördüğüm kadarıyla 3 yaş hep aynı hepimize kolay gelsin 

(2,594 puan) tarafından

Bilmiyorum hep böyle olcak gibi calismasam sabrim olacak ama zaten uykusuz oluyorum o yüzden yarım yamalak uyuyorum hiç sabrım yok

0 oy
(1,792 puan) tarafından

Benim oglum da uzu  suredir ayni ve benzer davranislari yapiyor. Aksam kiz kardesim geldi biynunu saclarinu yolmus kizin. Dun ben okulda iken tutturmus gunes gozlugunu kescem diye deniz gozlugunu kesmis . Kardes kiskancligini anltmiyorum bile. Az once anneannesi lavaboya girdi diye iki saat agkadi kapiyi yumrukladi. Sabab neden kakaolu sut yok fiye agkadi. Aksam bana neden emzik almadinjz diye krize girdi daha neler neler

(694 puan) tarafından

Lavabonun kapısını ben kapaticam diye ağlıyor ya geçen farketmeden ben kapatmisim nasıl ağlıyor bağırıyor görende bişey yaptım sanır dayısına halasina da agresif diyorum bak böyle yaparsan seninle oynamaslar bana neden ki ne yaptım diyor yavrum farkında da değil öyle deyince üzülüyorum da :))

0 oy
(3,454 puan) tarafından

Yani evet benimki de herseyi ben yapabilim miii diyerek geliyo hayir deyince sma yapmam gerek diyo hayir dedim deyince aglamaya basliyo sonra bende kiziyorum valla kizinca israr etmiyo biraz once dicsk piding tenceresini karistirmak istedi ayni seyi yasadik bende en son kendi pudungine renkli sekerler koy gel dedim oyle gonlunu ysptim bizde 3 yas sendromu cok cok siddetli gecmiyo 2 yas daha zordu 

0 oy
(190 puan) tarafından

Benimki de 5 yaşında aynı seyleri yaşıyoruz  gerçekten zor sabrımız taşıyor 

0 oy
(998 puan) tarafından

Benim kız 5 yaşında iftarı burnumdan getirdi şimdi hiçbişey olmamış gibi oyun oynuyo. Benim sinir hücrelerim ölüyo resmen

(694 puan) tarafından

O da var tabi o kadar ağlar bagirirr sinir krizi geçirir biraz zaman geçince hiç bişey olmamış gibi hadi oyun oynayalim der 

0 oy
(189 puan) tarafından

Benim oğlumu anlattin sanki fazlası var eksiği yok bazen bütün sabrımı tüketiyor sabahtan akşama kadar bir ağlama ama herşeye benimkide vuruyor tukuruyor elinde ne varsa kırıyor sinirlenince kendini yerdden yere atıyor bende ne yapicagimi şaşırdım kızıyorum aynı güzel konuşuyorum aynı anlatıyorum aynı ben çözüm bulamadim

(694 puan) tarafından

Bir çözümü yok galiba canım orta yolu bulup idare edicez

(189 puan) tarafından

Aynen öyle canım buyuyene kadar böyle idare edicez

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 224 göst.
0 oy
1 cevap 70 göst.
28 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (269 puan) tarafından soruldu
+3 oy
8 cevap 272 göst.