+4 oy
466 göst.
Diğer kategorisinde (998 puan) tarafından

Kızlar ben 7,5 aylık hamileyim. Bebek elbisesi sipariş ettim henüz gelmedi. Elbiseler geleceği zaman yıkamalı mıyım? Ya da nasıl yıkayayım elde mi yıkayayım hangi deterjanla yıkayayım. İlk gebelik tecrübesizim bilmiyorum. Bebek havlusu, müslim örtü, bebek battaniyesi, kıyafetleri falan hepsini yıkamalı mıyım? 

Bide yastık yorgan takımı aldım beşik içi için onu da mı yıkayayım 

21 Cevaplar

+7 oy
(5,556 puan) tarafından

Kız tabiki yıkıcaksın evine birşey aldığındada kendine birşey aldığında yıkamıyormusun yıkamadan kullanılırmı hiç . Uni baby bebek deterjanı kullanıyordum ben çamaşır makinesine at kısa programda yıka canm

(998 puan) tarafından

Tamam teşekkür ederim 

-Reklam-
+5 oy
(4,194 puan) tarafından

Kendi kiyafetlerimizi yorganımızı battaniyemizi nasılsın yikiyorsak bebeğimizin eşyalarını da yıkamak zorundayız. Temiz içerikli bir deterjan alın güzelce makinasa ekstra su secenegini seçerek yıkayın. Kurutma makinaniz yoksa güneşte güzelce kurutup utuleyin yavaştan çantanizi da hazırlayın. 

Sağlıkla kucağınıza alın 

+4 oy
tarafından

Yıka ve ütüle canım öneririm. Kumaş tozu tekstilde emin ol yerlerde geziyor çok fena yerden alıp üzerine giydirmek gibi bisey üzerinden zaman gecsede yinede kısa programda 30,15 dk da olsun yıka canım 

(4,194 puan) tarafından

Yahu rengi solacak olsa yikamayacak misin? Renginin solması bebeğinin sağlığından daha mi önemli kaç kişinin elinden geçiyor yerlerde geziyor üstüne basıyor insanlar güzelce yıkanması laizm 

(998 puan) tarafından

Sorumu iyi okumadınız sanırım. Elde mı yıkayayım makinaya mı atayım dedim. Yani rengi makinada solmaz mı derken eğer soluyorsa elde yıkayacam bu anlamda dedim

(998 puan) tarafından

@Tayfa 2022 tamam çok teşekkürler 🥰

tarafından

Rica ederim canım benim . ❤️ sağlıkla gelsin bebis. 

(998 puan) tarafından

Allah razı olsun 🥰

+4 oy
(1,510 puan) tarafından

30 derecede yıkanabilir cnm Duru kullandım ben 

(998 puan) tarafından

Tamam çok teşekkürler 

+4 oy
(6,489 puan) tarafından

Bebek deterjanı yada toz rende sabunlar oluyor makina için onlarla yıka e bebek varsa bulunduğun ilde mağazada açık bebek deterjanı satıyorlar yanında şişe götürüyor dolduruyorsun sonra yıkanan elbiseleri ütüle kaldır bebeklerin cildi çok hassas olduğu için sıfır elbislerde toz olabilir tahriş olmasın

(998 puan) tarafından

Tamam teşekkür ederim 

+4 oy
tarafından

Oğlum 4 yaşında hala yıkıyorum aldığım kıyafeti

(998 puan) tarafından

Tamam teşekür Ederim 

+4 oy
(14,878 puan) tarafından

Bebek deterjanı alacaksın canım granül sabun ya da. Yıka ütüle hepsini hatta

(998 puan) tarafından

Tamam teşekür Ederim 

+4 oy
(1,217 puan) tarafından

Elde yıka canım toz sabun ile güzelce durula sonra ütüle 

Yıkanmadan kullanma hiç bir şeyı bebek için olan

(998 puan) tarafından

İşte elde mi yıkayayım makinaya mı atayım onu bilemedim. Tamam teşekür Ederim 

+4 oy
(2,503 puan) tarafından

Yikamalisin canm bende bebeğimin elbislerini herseyini üni beyninin markası olan deterjaniyla yıkadım 

(998 puan) tarafından

Tamam teşekkür ederim 

+3 oy
(3,092 puan) tarafından

Bebeğine kullanıcağın herşeyi yıkamalısın roxy kullandım 2 çocuğuma da ama sen bebeklere uygun bebek deterjanı ile yıkayabilirsin makinede yıka

(998 puan) tarafından

Makinaya atarsam rengi gitmez mi

(3,092 puan) tarafından

Gitmez kısa programa at sıkmayı kumaşına göre azaltırsın

(1,630 puan) tarafından

Bir yıkamada rengi gider mi canım hem gitse nolacak benim büyük oğlum 3 yaşında yeni aldığım bişeyi giydirmeden yıkarım hala denemek için kargoyla gelen bişeyse üstüne yıkamadan dener hemen banyoya sokarım kaç kişinin eli değiyor bebek cildi hassas olur hemde ortalık artık eskisi gibi değil virüs mikrop kaynıyor makineye 15 ve ya 30 dk ya at 30 derece sıcaklık yap ben 15 dk 30 derece 800 sıkmaya atıyorum hiç bişey olmuyor renklerine felan 

(998 puan) tarafından

Tamam çok teşekkürler 🥰 

+2 oy
(1,630 puan) tarafından

Ben kendimize bile yeni aldığım şeyleri yıkamadan giymem iki çocuğum var aldığım oyuncakları bile yıkadım aklına gelecek bebeğin kullanacağı her şeyi yıkamalısın hatta burun aspiratörünü bile yıkadım 

(998 puan) tarafından

Tamam teşekkür ederim 

+1 oy
(2,971 puan) tarafından

Yıkamadik birseyini bırakmadım..

Karsiikta atsana renk salmiyorlar..bebek kiyafeti olduğu içi  kumasida ona göre 

(998 puan) tarafından

Tamam teşekkür ederim 

+1 oy
(914 puan) tarafından

Ben önce karbonatlı sirkeli ılık suda beklettim. (Siz kumaşın cinsinden anlarsınız boya verir mi bişey olur mu diye) Sonra 40 derece ön yıkama ve ekstra durulamalı yıkadım. 30 haftadan sonra başlamıştım.  Ben genelde Lc'den alırım yenidoğanları yüksek yıkamadım ama şuankileri 60da da yıkıyorum bişey olmuyor.

(998 puan) tarafından

Tamam teşekkür ederim 

+1 oy
(11,854 puan) tarafından

Çorabına varana kadar hepsini yıkayıp ütüledim iki çocuğumda da. Tabi ki yıkamalısın

(998 puan) tarafından

Tamam teşekür Ederim 

+1 oy
(3,081 puan) tarafından

Ters çevirip sabun tozu ile yıka duru granül güzel birde utule  rengi solmaz o zaman

(998 puan) tarafından

Tamam teşekkür ederim 

0 oy
(707 puan) tarafından

Kuru temizleme uyarısı olmayan her şey yıkanır makinede. 30 derecede bebek sıvı deterjanıyla yıkanınca renkleri gitmiyor ama organik ürünlerde sık yıkama yapınca solma olabiliyor kimyasal boya olmadığı için. Yıkama sonrası ütülemek de lazım. Yeni doğan dönemi çok hassas oluyor bebekler. Sonradan ütülemeye zaman olmasa da ilk alınınca iyice temizlemek lazım. Yastık yorganı elde yıkama veya Yorgan programında yıkayabilirsiniz ama bebeklere yastık yorgan kullanımı önerilmiyor boğulma riski nedeniyle. Ev sıcaksa pamuklu battaniye yeterli olur, soğuksa babynest tarzı uyku tulumları var (kol ve bacakla giyilen değil kamp tulumu gibi) Bebek için ekstra dikkat ediyoruz ama kendimize alınan kıyafet, battaniye her şeyi kullanmadan önce yıkamak lazım. Allah sağlıkla ve kolaylıkla kucağınıza almayı nasip etsin 

(998 puan) tarafından

Allah razı olsun inşAllah çok teşekür Ederim ilk gebeliğim benimde ilk evlendiğim sene bı düşük yapmıştım. Bugün evlilik yıl dönümüm 2. Senemiz ailemize yeni bir üye katılacak çok heyecanlıyım yorumunuz içinde çok teşekür Ederim 

(707 puan) tarafından

Allah sizden de razı olsun 🤲 hayırlı evlat olsun inşallah❤️ nice mutlu yıllarınız olsun

(998 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun inşAllah, ♥️ 

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Elbette önce etıket kesip sonra uni baby yeni doğan deterjanlar var onunla 30 derecede yıkayın hepsinin tersini çevirin  sonra ütüleyip hazır edin kolay gelsin şimdiden yavaş yavaş yaparsnz

(998 puan) tarafından

31+2 bende. Yavaştan hazırlayayım o zaman

(2,495 puan) tarafından

Ne yavastanı hızlan bellı olmaz bu bebek işleri bi bakmışsın gelmiş

(998 puan) tarafından

Yaa öyle mi dersiniz. O zaman kıyafetleri gelince direk yıkayıp ütüleyip hazırlayayım çantayı.

Ben bu deterjanı sipariş ettim bebek için olur mu sizce 

image

(2,495 puan) tarafından

Olur zaten cok seçenek var roxy toz omo bebek Veya bu hepsını kulladım 

(998 puan) tarafından

Tamam çok teşekkürler 

0 oy
(3,485 puan) tarafından

Granül sabunla makinede yıka ve ütüle her şeyi canım😻 o yıkayıp kurutup ütülemenin hazzı bambaşka hele ilkse😻 zaten minik minik parçalar olduğu için çok az zaman alıyor ütülemesi ama için eriyor bebeğinin onları mis gibi giyeceğini düşündükçe🥹

(998 puan) tarafından
+1

Aşırı heyecanlıyım bugün evlilik yıl dönümümüz 2 senemiz doldu. İlk gebeliğim bide heyecan yok kıyafetinı sipariş ettim bir an önce gelsinlerde yıkayıp ütüleyeyim o heyecanı o duyguyu tatmak istiyorum 

(3,485 puan) tarafından

Nice yıllara inşallah canım benim 😻 Allah iki cihan saadeti versin, bebeğinizi göz aydınlığı eylesin 🤲💖

(998 puan) tarafından
+1

Rabbim razı olsun inşAllah ♥️ 

0 oy
(53,796 puan) tarafından

ne var ne yok yikayip utule onlar dikilirken nerelerden geciyo toz icinde

(998 puan) tarafından

Tamam çok teşekkürler 

0 oy
(8,632 puan) tarafından

Belli ki sen kendine bir şey aldığında yıkamadan kullanıyorsun. Çok yanlış. Herşey yıkanmalı ilk utulenmeli sonra ütülemene de gerek yok üzerinde bakteri pislik ne varsa ısı ile gider 

(998 puan) tarafından

Kendime birşey aldığımda yıkamadan giymiyorum. Tamam bebek kıyafetini yıkayacam elbette ama elde mi makinada mı yıkayayım onu bilemedim. 

(53,796 puan) tarafından

makinede sabun tozu al

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 488 göst.
27 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 344 göst.
16 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Annelikguzel (1,635 puan) tarafından soruldu
+4 oy
7 cevap 369 göst.
28 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,117 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,267 göst.
17 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,865 soru

24,036,483 cevap

328,938 kullanıcı

...